Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

ÇEVRECİ ÇİFTİN KATİLİ TUTUKLANDI (EK)1)TÜFEĞİ AHIRDAN ÇALMIŞAli Yumaç, Çatallar Jandarma Karakolu'nda verdiği ifadesinde, Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu 4 yıldır tanıdığını, kaçarken sırtından vurduğu Aysin Büyüknohutçu'yu ise tanımadığını söyledi.

12.05.2017 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇEVRECİ ÇİFTİN KATİLİ TUTUKLANDI (EK)

1)TÜFEĞİ AHIRDAN ÇALMIŞ

Ali Yumaç, Çatallar Jandarma Karakolu'nda verdiği ifadesinde, Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu 4 yıldır tanıdığını, kaçarken sırtından vurduğu Aysin Büyüknohutçu'yu ise tanımadığını söyledi. Çifte ait iki katlı evin yakınında 5 Mayıs akşamı yangın çıktını anlatan Ali Yumaç, "Ailenin yangından zarar görmemesi amacıyla kendilerini uyandırdım. Mahallede bulunan komşular ile yangını söndürdük. Ertesi gün eşimle Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evine saat 09.00-10.00 sıralarında ziyarete gittik. Birlikte çay içtik. Eşi Aysin'i burada tanıdım. Eşim astım hastası. İlaçlarını alacak param olmadığı için 270 lira borç istedim. Kendisi o kadar parası olmadığını söyleyerek 100 lira verdi. Ben de o parayı alarak eşimle birlikte evden ayrıldım. Bu parayı eşimin tedavisi için kullandım" dedi.

9 Mayıs akşamı hava karardığında evden ayrıldığını anlatan Ali yumaç, ifadesinde şöyle dedi:

"Aynı mahallede bulunan Hüseyin adlı soyadını bilmediğim kişinin boş ahırına gittim. Burada tekli kırma av tüfeğini ve bu tüfeğe ait 2 fişeği aldım. Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evine giden yol üzerinde bulunan tel örgünün yanına geldim. Evinde bulunan köpeklerin sürekli havlaması üzerine Ali Ulvi Büyüknohutçu dışarı ışığını açarak kapısının önüne geldi. Elindeki el fenerini bana doğru yaktı. Bir anda panikleyip kendimi kaybettim. Kapısına doğru ateş ettim. Bu sırada eşi 'Ambulans yetiştirin' diye bağırmaya başladı. Ben de tel örgüden atlayarak evin kapısından içeri girdim. Mutfaktan çıkılan balkonda Aysin Büyüknohutçu'ya yaklaşık 1-2 metre mesafeden 1 el ateş ettim. Daha sonra giriş kapısı sol tarafında bulunan ayakkabılığın üzerinde bulunan cüzdanı ve telefonu aldım."

'EŞİMİN TEDAVİSİ AMACIYLA BU SUÇU İŞLEDİM'

Sonrasında kapıyı dışarıdan kapatarak evine gittiğini anlatan Ali Yumaç, "Olay anında eldiven veya kendimi gizlemek için maske kullanmadım. Evden aldığım cep telefonunu, evin yanındaki ocaklıkta tüfeğin dipçiğiyle kırdım. Cüzdan içerisinden aldığım 2 bin 100 TL'yi eşimin ihtiyaçları olan yaklaşık 400-500 liralık ilaçları aldık. 700 lirayı ise eşime telefon alması için verdim. Geri kalan parayı daha önceden olan borçlarımı ödemek için kullandım. Mahallede bulunan Sadık amcanın yanına gittim. Birlikte otururken aynı köyde çoban olan Ali isimli şahıs Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu bize sordu. Biz de bilgimiz olmadığını söyledik. Daha sonra evini komşularının kontrol ettiğini, öldürüldüğünün öğrenildiğini anladım. Ben de onların yanına evin etrafına gittim. Yaptığımdan çok pişmanım. Eşimin tedavisi amacıyla bu suçu bilinçsiz bir şekilde işledim" diye konuştu.

CİNAYETİN ÖN OTOPSİ RAPORU ÇIKTI

Silahlı saldırı sonucunda öldürülen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşinin olaydan sonra Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan cenazelerinin otopsileri yapıldıktan sonra ön otopsi raporları tamamlandı. Rapora göre Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun ölümünün, av tüfeği saçma taneleri yaralanmasına bağlı göğüs içi organ harabiyeti, büyük damar yaralanması, iç ve dış kanama neticesi meydana geldiği belirtildi. Cesetten 3 adet 2-3 santimetre çapında saçma tanesi çıkartıldı.

Eşi Aysin Büyüknohutçu'nun otopsisinde ise ölümünün av tüfeği saçma taneleri yaralanmasına bağlı kafatası parçalı kırıklarıyla birlikte beyin kanaması ve beyin harabiyeti sonucu meydana geldiği belirtildi. Aysin Büyüknohutçu'nun cesedinden ise 15-20 adet 3-4 santimetre çapında saçma taneleri ve 1 adet plastik tapa çıkarıldı.

Çiftin cesetlerinden alınan örnekler ayrıca toksikolojik incelemeler için Kimya İhtisas Dairesi'ne, biyolojik delil ve DNA incelemeleri için de Adli Tıp Kurumu İzmir Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Ayrıntılı rapor ise bu iki merkezden gelecek sonuçlarla birlikte ayrıca açıklanacak.

KENT KONSEYİ'NDEN VEFA

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, vahşi bir cinayet sonucu Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katledildiğini ve sorumluların ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Antalya Kent Konseyi'nde üyeleri ve çevrecilerin katıldığı basın açıklamasında, önceki gün katledilen Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu anıldı. Anma töreninde konuşan Semanur Kurt, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun hayatını anlattı. Antalya Kent Konseyi ve Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanlığı'nı uzun yıllar yapan, çevre dostu, toplumsal sorunlara duyarlı, usulsüz uygulamalara hukuk kuralları kapsamında mücadele eden Kent Konseyi kurucularından Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun, taş ocakları konusunda verdiği mücadele ile de tanındığını belirten Kurt, Büyüknohutçu çiftinin ölümünün tüm Antalya'yı derinden sarstığını dile getirdi. Kurt, "Büyüknohutçu, son yıllarda yaşamını sürdürdüğü Finike'de sedir ormanlarının korunması ve taş ocaklarının çevreye verdiği zarar konusunda mücadelesini azimle sürdürüyordu. Tek tesellimiz onurlu mücadelesinde elde edilen kazanımları kısa sürede yok edilmemesi olacaktır. Bu duyarlılık tüm Antalyalılara örnek olmalıdır. Antalya Kent Konseyi ve kamuoyu olarak bu vahşi ve hunharca işlenen cinayetin faillerinin ve gerçek sebeplerinin ortaya çıkartılmasını bekliyoruz. Sebebi ne olursa olsun insanlar böyle hunharca katledilemez. Bu katliamı yapanları ve varsa yaptıranları lanetliyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt'un açıklaması

Toplantıdan detay

Haber: Mehmet ÇINAR- Süleyman EKİN- Kamera. Süleyman EKİN/ANTALYA,

====================================================

2)ASGARİ ÜCRETLİ İŞÇİ SOKAKTA BULDUĞU PARAYI POLİSE TESLİM ETTİ

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde asgari ücretli işçi olarak çalışan Ertan Dolu, sokakta bulduğu 500 TL'yi polise teslim etti.

Anamur Belediyesi'nde görevli 1 çocuk babası 41 yaşındaki Ertan Dolu Yeni Cumhuriyet Meydanı'nda yerde dağınık halde gördüğü 100'lük 5 banknotu topladı. Dolu, Anamur Emniyet Müdürlüğü'ne giderek bulduğu parayı polise teslim etti. Parayı tutanakla teslim alan görevli polis, daha sonra yer ve miktar belirtmeden Belediye ses sistemi vasıtasıyla duyuru yaptı. Bir gün sonra kaybettiği paranın bulunarak polise teslim edildiğini öğrenen ve adını vermek istemeyen bir kadın, emniyete giderek parasını teslim alıp, örnek davranış sergileyen Ertan Dolu'ya, sonra da Emniyet Teşkilatına teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Parayı bulan Ertan Dolu'nun emniyet önünde görüntüsü

İçeri girerlerken

Parayı teslim ederken

Ertan Dolu ile röportaj

Süre: 55 Sn.     Boyut: 20 MB

Haber - Kamera : Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin),

===================================================

(ÖZEL HABER)

3)DOMATES ÜRETİCİSİ KAVUNA YÖNELDİ

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde geçen yıl domatesten umduğunu bulamayan sera üreticileri kavuna yöneldi. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, geçen yıl 320 bin ton olan domates rekoltesinin bu yıl 260 bin tona düşebileceğini söyledi.

Türkiye'nin en önemli domates üretim merkezlerinden Kumluca'da üreticiler, geçen yılki Rusya krizinden olumsuz etkilendi. Ürettikleri domatesten umduğunu bulamayan üretici, çareyi farklı ürünlere yönelmekte buldu. İlçedeki pek çok üretici tercihini kavundan yana kullandı. Kumluca Toptancı Hali'nde kilosu 3.5- 4 lira arasında işlem gören kavun üreticiyi memnun etti.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, geçen yıl ilçedeki domates rekoltesinin 320 bin ton olduğunu, bu yıl rekoltenin 260 bin tona kadar düşebileceğini söyledi. Süleyman Kayhan, "Geçen yıl uçak krizinden dolayı domates para etmedi. Çiftçilerimiz, güz döneminden sonra ikinci üretim için kavunu tercih etti. Kavun fiyatları iyi. Çiftçimiz memnun. Masraflarımız olsa da şu andaki fiyatlar çiftçimizin yüzünü güldürmektedir. Temennimiz bu fiyatların biraz daha yükselmesi" dedi.

Bu yıl tercihini kavundan yana kullandığını belirten üretici 37 yaşındaki Ahmet Akmaz Pınar da,  "Uçak krizinden dolayı domates ve salatalık para etmedi. Biz de kavunu tercih ettik. Allaha şükürler olsun kavundan iyi para kazanıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Üretilen kavunların kasalara konması

Ürettiği kavunu kesip yiyen üreticinin görüntüsü

Torununa kavun yedirmesi

Üreticilerle röportajlar

Kavunların toplanırken görüntüsü

Detaylar

281 MB/// 02.31

Haber-Kamera: Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA(Antalya),

====================================================

4)ANAYASA MAHKEMESİ'NİN 25 YIL SÜREN DAVADA 'HAK İHLALİ' KARARI

ANAYASA Mahkemesi Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde Kadastro Mahkemesinde 25 yıl süren bir dava için yapılan başvuruda, 'Makul sürede yargılama hakkının ihlal edildiği' kararını vererek, başvuruculara ayrı ayrı 15 bin 600'er lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Davayı mahkemeye taşıyan avukat Ahmet Serhat Aydın, bölgede buna benzer yıllardır süren ve onlarca hakim değiştiren Kadastro davaları bulunduğunu belirterek, "Davaların bu kadar sürmesi çoğun zaman güvenlik gerekçesiyle keşif işleminin yapılamaması ve davaya müdahil olan kişi sayısınnın fazlalığından kaynaklanıyor" dedi.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kadastro Mahkemesinde 1 Ocak 1992 tarihinde aleyhlerine açılan, 'Tapu iptal ve tescil davası' yıllar süren ve karar çıkmayan Filit Yıldırım, Müşrika Yıldırım, Mayparoz Sever ve Savaş Yıldırım, avukatları Ahmet Serhat Aydın aracılığıyla bireysel başvuru kapsamında Anayasa Mahkemesi'ne 2014 yılında başvurdu. 'Makul sürede yargılama hakkının ihlal edildiği' iddiasıyla yapılan başvuruyu değerlendiren AYM, başvurucular aleyhine 1 Ocak 1992 tarihinde Karlıova Kadastro Mahkemesine açılan Kadrostro tespitine itirazda yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtay'ın 3 Mayıs 2016 tarihi kararıyla onandığını ve kararın tabligat aşamasında olduğu belirtildi.

Anayasa Mahkemesi kararında, somut olayda görüldüğü gibi yaklaşık 25 yıllık yargılama suresinin makul olmadığı sonucuna varmak gerektiğini belirterek, "Anayasanın 36'ncı maddesinde güvence altına alınan makul sürede yargılama hakkının ihlal edilmesine karar verilmesi gerekir. Makul sürede yargılama hakkının ihlal edildiği, başvuruculara ayrı ayrı net 15 bin 600 lira mannevi tazminat ödenmesine, kararın bir örneğinin Karlıova Kadastro Mahkemesi ve Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi" denildi.

25 yıl süren Kadastro davasını AYM'ye taşıyan Avukat Ahmet Serhat Aydın, bölgede buna benzer onlarca Kadastro davası olduğunu ve onlarca hakim değişmesine rağmen bu tür davalarında karar çıkmadığını söyledi. Sadece Bingöl'de AYM'ye taşıdıkları dava gibi bir çok dava olduğunu söyleyen Avukat Aydın, "Davaların bu kadar uzun sürmesinin nedeni güvenlik gerekçesiyle keşif yapılmaması ve aynı davalara çok sayıda kişinin müdahil olmasından kaynaklanıyor. AYM, buna benzer davalarında çoğunda ihlal kararı vermektedir"diye konuştu.

Ferit ASLAN/ BİNGÖL, -

======================================================

5)TRAFİK POLİSİNDEN ALKOL EĞİTİMİ

Mersin'in Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro ve Toplum Destekli Büro Amirliği, alkollü araç kullanan sürücülerin içinde bulunduğu durumu gösteren eğitim çalışması yaptı.

Çavuş Pınarı Meydanı'nda gerçekleştirilen provada, alkollü birisinin karşısındakini nasıl gördüğünü gösteren gözlük vatandaşlara verildi ve mini kaleye gol atmaları istendi. Ancak gol atan kişi sayısı yok denecek kadar azdı. Alkol gözlüğü denilen gözlüğü takanlar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar,  bırakın karşıdaki kaleye gol atmayı topa bile vuramadılar. Anamur Toplum Destekli Başpolis Hüseyin Bozkurt, bu uygulamadaki amaçlarının alkollü bir sürücünün direksiyon başında karşısındaki  objeyi nasıl gördüğünü göstermek olduğunu söyledi. Uygulamaya katılan vatandaşlar da uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, "Alkolün trafik kazalarının en büyük nedeni olduğunu en güzel şekilde gösteren bir uygulama. Gözlüğü taktıktan sonra karşımızdakileri çift görmeye başladık. Onun için topa bir türlü vuramadılar" dedi.

Bu arada, Trafik Haftası'nda farkındalık oluşturan Anamur Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Toplum Destekli Polis ekipleri İlçe genelindeki kreşlerde ve liselerde trafik eğitimi verdiler. Polisler miniklere trafik kuralları ile ilgili temel bilgiler verirken, liselerde de motor kullanırken kask takmanın hayati önem taşıdığını anlattılar. Sınıflarda ve okulların toplantı salonlarında öğrencilerle bir araya gelen trafik polisleri, hem teorik bilgiler verdiler hem de uygulamalı anlatımda bulundular.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis topu dikerken

Alkol gözlüğü takılırken

Gözlükle topa vurmaya çalışanlar

Anamur Toplum Destekli Başpolis Hüseyin Bozkurt ile röportaj

Genel ve Detay

Süre: 3 Dk. Boyut 78 MB

Haber-Kamera : Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin),

=================================================

6)MÜSLÜMANLARIN YÜZDE 35'İ MÜLTECİ KONUMUNDA

ULUSLARARASI Hukukçular Birliği'nin (UHUB) düzenlediği "Sığınmacılara Yardım Konusunda Devletlerin ve Uluslararası Teşkilatların Sorumlulukları-İslam Dünyasının Kanayan Bölgelerinde Son Durum" konulu konferans Kayseri'de yapıldı. Konferansta, Müslümanların yüzde 35'inin mülteci konumunda hayatlarını sürdürdükleri bildirildi.

Melikgazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Ortadoğu ve Arap coğrafyasından 33 ülkeden, UHUB üyeleri, siyasetçiler ve bilim adamları katıldı. Toplantının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Biz bu toplantıyı, dünyada algılarla gerçeklerin ayrı yerlerde olduğu bir zamanda, Alaska'da fok balıklarına verilen değerin, öldürülen, katledilen insanlara değer verilmediği bir ortamda, dünyanın farklı yerlerinde Myanmar'da, Somali'de, Filistin'de, Suriye'de kadınların, kızların, yaşlıların katledildiği, parayla insani değerlerin ayrı yerlerde olduğu bir ortamda gerçekleştiriyoruz. Hemen yanı başımızda, sadece İslami değil, insani değerlerin de kaybedildiği bir ortamda böyle bir toplantı yapıyoruz" dedi.

Bütün bunlara rağmen doğruyu yapmaktan hiçbir zaman imtina etmeyeceklerini vurgulayan Yıldız, " Yalnızca iltica eden Suriyeli kardeşlerimize hastanelerimizde 23 milyon polikliniğin, 800 bin ameliyatın yapıldığı, 510 bin öğrencinin okullarda eğitim gördüğü bir ortam oluşturduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ortaya koyduğu irade, çok fazla tartışıldı. Çünkü yapılan yardım, tek seferde o yıl içinde ülkelerin gayri safi milli hasılalara göre, dünyada birinci sırada yapılan yardımdır. Bu yaklaşık binde 37'lik bir orana tekabül ediyor. Yapılan yardım, yalnızca 1 yıl içinde 3,2 milyar doları buluyor. Mülteci kardeşlerimize, içinde Müslüman olan var, olmayan var.Toplam yapılan yardımın miktarı, 25 milyar dolar civarındadır" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Fatma Benli de, bu kadar ciddi sorunlara neden olan Suriyeli mülteciler konusunun, Türkiye, Ürdün, Yemen gibi birkaç ülkenin üzerine bırakıldığını kaydetti. Benli, şunları söyledi:

"İnsan hakları konusunda çok ciddi söylemleri bulunan ve kendini uygar olarak tanımlayan batı ise, mülteciler konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmiyor. Öyle ki içinde küçücük bebeklerin bulunduğu gemileri batırmaktan çekinmedi. Binlerle ifade edilebilecek sayıda yani Türkiye'ye göre çok az sayıda mülteci alımında bile çok daha fazla sayıdaki mültecileri, duvarların ve dikenli tellerin arkasında tutma yoluna gidiyor. ya da Almanya'nın yaptığı gibi 6 bin çocuğun kaybolmasına, onların organ tacirlerinin eline düşmesine izin veriyor. Maalesef Avrupa ülkeleri küçücük çocuklara, kadınlara, yaşlılara mültecilik statüsü vermezken, Türkiye'de tanklarla insan ezen, acımasızca insanların üzerine bombalar atan darbecilere iltica hakkı vermeye kendilerinde hak görüyor. Burada dünyanın 33 ülkesinden gelen hukukçularla İslam dünyasındaki kanayan yaralara parmak basacağımıza inanıyorum."

Uluslararası Hukukçular Birliği (UHUB) Genel Sekreteri Necati Ceylan ise, İslamiyet'ten önceki cahiliye döneminde insanların kendi yaptıkları putlara taptıklarını, sonra dönüp onları yediklerini belirterek, "Günümüzde de uygar olduklarını belirten batılı ülkeler, kendi koydukları kanunları ihlal edip, insanlığı sömürmektedir. Müslümanların yüzde 35'i mülteci ya da sığınmacı konumunda. Dikkat edilirse, kurmuş oldukları Birleşmiş Milletler (BM) ve insan hakları örgütleri, ABD'nin ve batının Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de ne yaptıklarını sormamakta, özellikle İslam coğrafyasında emperyalist güçlerin sömürüsünü, kan akıtmasını seyretmektedir." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Konferansın açılışından görüntü

-UHUB Genel Sekreteri Necati Ceylan'ın konuşması

-AK Parti Milletvekili Fatma Benli'nin konuşması

-Eski Bakan Taner Yıldız'ın konuşması

-Genel detaylar

( Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika/96 MB

=====================================================

7)ENGELLİ GENÇLER ASKERE UĞURLANDI

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ndeki engelli gençler, 1 günlük temsili askerlik için davul zurna eşliğinde uğurlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası önünde engelli gençler için asker uğurlama töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi ebru Türel, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ ve asker adaylarının aileleri katıldı. Davul zurna eşliğinde engelli gençlerin ellerine geleneklere uygun olarak asker kınası yakılırken, tören duygusal anlara ve renkli görüntülere sahne oldu. Ebru Türel ise engelli askerlerin annelerini kutlayarak mutluluklarına ortak oldu. Antalya 3'üncü Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda 1 günlük temsili askerlik yapacak engelli gençler, belediyenin tahsis ettiği otobüslerle örf ve adetlere göre askerliğe uğurlandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gençlerin ve ailelerinin görüntüsü

RÖP 1: Ayşe Üstündağ

Ebru Türel'in genç askerin ellerine  kına yakması

RÖP 2: Ebru Türel

Gençlerin ellerine kına yakılmasından görüntü

Dua okunması

Davul zurna eşliğinde otobüslere binmeleri

Otobüsün kışlaya gidişi

Detaylar

334 MB///05.34

Haber: Süleyman EKİN-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==================================================

8)ENGELLİ ÇOCUKLAR POLİS OLDU!

OSMANİYE'de Engelliler Haftası dolayısıyla 10 engelli çocuk, polis kıyafeti giyerek uygulama yaptı, telsizle ekipleri yönetti.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Zihinsel Engelliler Destek Derneği Başkanı Zahide Aktürk ve engelli çocuklar, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ile birlikte ilk olarak Vali Kerem Al'ı ziyaret etti. Vali Al ile bir süre görüşen çocuklar daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne geçerek MOBESE Merkezi'nde kameralarla kenti izledi. Ekranda trafik akışının yoğun olduğu bölgeleri gören çocuklar, telsiz anonsu ile ekiplerin müdahale etmesini istedi. Daha sonra yol uygulamasına katılan çocuklar, araç sürücülerinden ehliyet ve ruhsat isteyip sorgulama yaptı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne de giden çocuklar, son olarak Polisevi'nde yemek programına katıldı.

Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, etkinlikle ilgili açıklamasında "Osmaniye'de platform olarak 12 derneğiz. Amacımız engellilerin görmeyen gözü, duymayan kulağı, yürüyen ayağı olmak" dedi.

Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ise engelli çocukların rehabilitesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Engelli çocukların emniyet müdürlüğüne doğru yürümeleri

Emniyet Müdürlüğü binası

Polisin emniyet müdürlüğünde anons yapması

Makamda çocukların emniyet müdürü ile fotoğraf çektirmeleri

Makamdan genel görüntü

Makamdan çıkış

MOBESE Merkezine ziyaret

Ekrandan çocukların ailelerine ait işyerinin gösterilmesi

Engelli çocuğun ekranda gördüğü babasının işyerine baba diyerek el sallaması

Mobese merkezinde çocukların anons yapması

Emniyet Müdürlüğü binasından çıkış

Trafik polis aracı

Engelli çocukların uygulama yapması

Araç içerisinden detay

Polis motosikleti siren çalarken

Haydar Aktürk'ün konuşması

Emniyet müdürünün konuşması

BOYUT: 186 MB   SÜRE: 05' 49"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

====================================================

9)ENGELLİ GENÇLER BAHRİYELİ OLDU

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde 96 engelli genç Donanma Komutanlığı'nda bir günlüğüne de olsa vatani görevlerini yapmanın gururunu yaşadı. Engelli gençlerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

Engelliler Haftası nedeniyle 96 engelli genç Donanma Komutanlığı'nda temsili olarak askerlik görevlerini yerine getirdi. Donanma Komutanlığı'na gelen engelli gençler üniformalarını giyerek Bahriyeli oldu. Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törene Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, subaylar ve engelli gençlerin aileleri katılırken, engelli gençler bayrağın ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Aileleriyle kucaklaşan gençler büyük mutluluk yaşarken, hatıra fotoğrafları çektirdi. Gençlerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı. Kardeş olan 20 yaşındaki Latif ile 23 yaşındaki Arif Koca da asker olmanın gururunu yaşadı. Yemin töreninin ardından engelli gençler ve aileleri savaş gemilerini gezdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yemin töreninden görüntüler

Baybars Küçükatay'ın konuşması

Fotoğraf çektirmeleri

Latif ve Arif Koca'dan görüntü, babalarının konuşması

Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli), -

==============================================

10)CORAL TRAVEL, TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLADI

TÜRKİYE'ye turist getiren tur operatörlerinden Coral Travel, Rusya'nın 20 kentindeki 520 acente çalışanını Manavgat'ta ağırladı. Starlight Otel'de info görevlilerine yönelik toplantıda Antalya ve Türkiye'deki turizm imkanları, konaklama tesisleri ve tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi. Coral Travel Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Bugay, şirket olarak Rusya'dan 38 şehirden uçuş gerçekleştirdiklerini, Manavgat'a da 20 şehrinden acente çalışanlarını getirdiklerini belirtti. Bugay, "Yasak nedeniyle Türkiye'ye seyahate ara verildi. Şimdi yeniden başlıyoruz. Çalışanları bilgileri tazelemek için bu organizasyonu yaptık., hem insanların bilgilerini tazelemek lazımdı, hem sektörde iş değiştiren yeni eleman bir çok firma oldu. Bu sebeple bizde info tur dediğim turların sayısını bayağı bir arttırdık. Hem eğitim hem biraz eğlence düşüncesiyle 500 kişilik bir grubu burada buluşturduk. Onların burada yaşayarak görmelerini ve öğrenmelerini istedik" dedi.

RUSLAR TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR ÇÜNKÜ!

Bugay, uçuş ve seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte yoğun bir şekilde talep aldıklarını anlattı. Yasak nedeniyle geçen yıl Rusya'da Türkiye'ye gelemeyen turist kitlesinden en büyük payı Tunus'un aldığını belirten Bugay, Rusların Türkiye'yi tercih etmelerini ise "Rusların Türkiye'yi tercih etme sebepleri; yakın olması, vizesiz olması, kalite ve fiyat bağlamında optimum olması ve kendi dillerinin konuşulduğu misafirperverlikle turizmin birleştiği tek yer olması" diye değerlendirdi.

1 MİLYON HEDEF

Bu sezon Coral Travel'in diğer ülkelerdeki organizasyonlarıyla birlikte 1 milyon civarında turist getireceğini aktaran Selçuk Bugay, "Altyapı olarak yeterli kapasitemiz var. Bu sene tarifeli uçuşlar da var. Bu da kapasiteyi rahat arttırmamızı sağlıyor. Yine Avrupa pazarı bizim için önemli. Orada da start aldık. Sonuçta Rus pazarı büyük bir pazar, bunun sinerjisini Avrupa pazarında yaşamak istiyoruz. Emin adımlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------

Türkiye ve Antalya hakkında prezantasyon

Detay görüntüler

Selçuk Bugay'ın açıklamaları

Etkinlikler

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement