Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

Damat, eşi ve ailesini vurdu (1)ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde Tacit Öz,tabancayla kayınpederi Mevlüt İçoğlu ve baldızı Bilem İçoğlu'nu öldürdü.

02.06.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Damat, eşi ve ailesini vurdu (1)

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'nde Tacit Öz,tabancayla kayınpederi Mevlüt İçoğlu ve baldızı Bilem İçoğlu'nu öldürdü. Olayda 2 kişi de yaralandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Sokaktan vatandaş görüntüsü

Olay yerinden görüntü

Cesetlerin olay yerinde görüntüsü

Polislerin inceleme yaparken görüntüsü

Ambulansın görüntüsü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışmasından görüntü

Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================

Boşanma davası çıkışı adliye önünde dehşet: 2 ölü, 1 yaralı (2) (Yeniden)

DENİZLİ Adliyesi'nde, boşanma davasından çıkışta cinnet getiren K.S. (Kemal Sezgince) (59), kurşun yağdırdığı baldızı Fadime Boz (50) ve baldızının erkek arkadaşı Ali Avcu'yu (53) öldürüp, eşi Şengül S.'yi (Sezgince) yaraladı. K.S., başına dayadığı aynı tabancanın tetiğine bir kez daha basıp, intihar etmek istedi. Ancak mermi kalmayan tabanca ateş almayınca, polis K.S.'yi yakalayıp, gözaltına aldı.

Denizli'de yaşayan K.S. ve eşi Şengül S., bugün saat 11.30 sıralarında Denizli 4. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davalarına katıldı. Duruşmanın ertelenmesinin ardından taraflar salondan çıktı. Cinnet getiren K.S., otomobilinden alıp geldiği tabanca ile adliye önünde eşi Şengül S. ile yanında bulunan baldızı Fadime Boz ve baldızının erkek arkadaşı Ali Avcu'ya kurşun yağdırdı. Adliye önünde büyük panik yaşanırken K.S., aynı tabancayı bu defa kendi başına dayadı, tetiğe bastı. Ancak, mermi kalmadığı için tabanca ateş almadı. Bu sırada gelen polisler, bu durumu fırsat bilip, üzerine atladıkları K.S.'yi etkisiz hale getirip, gözaltına aldı. K.S., hemen adliye binasına sokulup, binaya giriş çıkış bir süreliğine kapatılırken, bir yandan da olay yerine ambulans istendi. Yerde kanlar içinde yatan yaralılardan Şengül S., Denizli Devlet Hastanesi'ne, Ali Avcu ise Özel Sağlık Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlenen Fadime Boz'u ise sağlık ekipleri, hayata döndürebilmek için çaba gösterdiyse de sonuç alamadı. Başı ve göğsüne 6 mermi isabet ettiği belirlenen Ali Avcu da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yaralılardan Şengül S.'nin de durumunun ağır oludğu, hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından Fadime Boz'un cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Cep telefonu ile olayın arından çekilen görüntüler

-Olay yerinden görüntü

-Yaşamını yitiren Fadime Boz'un sağlık ekipleri tarafından yaşama döndürülmeye çalışılmasından görüntü

-Polislerden görüntü

-Adliyeden görüntü

-Görgü tanıkları ile röp.

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

==========================================

Balıkesir hem şehidi hem başkanı uğurladı

ŞIRNAK'taki helikopter kazasında şehit düşen Muhabere Yüzbaşı 37 yaşındaki İlker Acar, Balıkesir Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehit Acar'ın cenaze namazı, kalp krizinden ölen ilin eski belediye başkanı AK Partili Sabri Uğur'la birlikte kılındı. Başkan Uğur'un tabutu da şehit Acar'ınki gibi Türk bayrağına sarıldı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şenoba Beldesi'nden havalanan 'Cougar' tipi helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düşmesi sonucu Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın da aralarında yer aldığı 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Yüzbaşı İlker Acar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dün (perşembe) gece askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne getirildi. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, üst düzey komutanlar ve emniyet yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamanın ardından cenaze, devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Acar'ın cenazesi bugün saat 11.30'da morgdan alınarak, Paşaalanı mahallesindeki evine getirildi. Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından Zağnospaşa Camii'ndeki törene geçildi.

SAĞLIK BAKANI ŞEHİDİN KIZI İLE ELELE YÜRÜDÜ

Cenazeye Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Vali Ersin Yazıcı,  9. Ana Jet üssü ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Partili Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı ile CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye çelenk gönderdi.  Sağlık Bakanı Akdağ, cenaze töreni için Zağnospaşa Camii'ne gelirken, şehit Acar'ın annesi Nurdane Acar ile eşi Gülçin Acar'a başsağlığı diledi. Cenazede şehidin 8 yaşındaki kızı Öykü Ada annesini teselli etmeye çalışırken, 2 yaşındaki oğlu Yiğit Ege ise her şeyden habersiz Türk bayrağı salladı. Şehit Acar'ın cenaze namazı, kalp krizinden ölen ilin eski belediye başkanı AK Partili Sabri Uğur'la birlikte kılındı. Müftü vekili Ramazan Topcan'ın kıldırdığı iki cenaze namazının ardından vatandaşlardan şehit Acar ve Başkan Uğur için helallik istedi. Şehidin cenazesi, binlerce Balıkesirlinin eşliğinde top arabasına kondu. Bakan Akdağ, kortej yürüyüşünde şehidin kızı Öykü Ada ile elele yürüdü. Şehit Acar, Balıkesir Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

O KAHRAMANLAR OLMASA...

Sağlık Bakanı Akdağ, cenaze töreni öncesi Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Akdağ, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Balıkesir'de kahramanlarımızdan genç bir yüzbaşı kardeşimiz İlker'in cenaze namazını kılacağız. Hepimizin yüreğini dağlayan bir kaza oldu. Kahramanlarımız şehit oldular, onların hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Rabbim hepsinden razı olsun. O kahramanlar olmasa biz evlerimizde rahat uyuyamayız. Bu yurdu şehitlerimiz bize emanet etti, bugün de yine şehitlerimizle bu yurdu muhafaza ediyoruz. Zalimlerle, teröristlerle, terörü besleyenlerle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Şehitler tepesi boş kalmayacak ama bu millet tarihine, geçmişine layık biçimde geleceğine de sahip çıkıyor. Büyük Türk milleti şehitleriyle beraber, bağımsızlık, özgürlük, refah mücadelesine devam edecek" dedi.

UĞUR DA SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Balıkesir Belediye Başkanlığı 2004-2009 yılları arasında yapan ve İstanbul'da kalp kapakçığı ameliyatından sonra evinde dinlenirken, emboli atması sonucu 59 yaşında vefat eden Sabri Uğur'un cenaze namazı da Zağnospaşa Camii'nde şehit İlker Acar'la birlikte kılındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un amca çocuğu olan Sabri Uğur'un tabutu da Türk bayrağına sarıldı. Uğur, Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Edip Uğur'un cenazede çok üzgün olduğu gözlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Zağnospaşa Camii

Çelenkler

Şehit Acar ile eski Başkan Uğur'un cenazesi yan yana

Sağlık Bakanı Akdağ şehit ailesine başsağlığı diliyor

Şehidin çocukları

Cenaze namazı kılınıyor

Helallik alınıyor

Bakan Akdağ şehit eşi ve kızı ile yürüyor

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

===========================================

Şenobalı Korucu, birlikte Hanke Dağı'na çıktığı şehit Tümgeneral Aydın'ı anlattı

Hanke dağının görüntüsü

ŞIRNAK'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın şiirinde söz ettiği Hanke Dağı'na, onunla birlikte çıkan emekli korucu İdris Babat, o şiirin hikayesini ve Şehit Tümgeneral'i anlatarak, "Şiiri orada yazdı. Niye yazdığını sorduğumda, 'Lazım olacaktır' diye cevap verdi. O gün Hanke Dağı'na 90 kişi çıkmıştık" dedi.

Şenoba Beldesi'nde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Hanke şiirini 1992 yılında üsteğmen rütbesindeyken yazdığı ortaya çıktı. Şehit Tümgeneral Aydın'ın 1992 yılında, 90 asker ve güvenlik korucusu ile 12 saat yürüyerek Hanke Dağı'na çıktığını söyleyen görgü tanıkları, dün ortaya çıkan şiirin de bu dönemde yazıldığını söyledi.

HANKE DAĞI ŞİİRİ'NİN HİKAYESİ

1992 yılının baharında şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte Hanke Dağı'na çıkan 90 kişiden biri olan emekli güvenlik korucusu İdris Babat, o dönem yaşadıklarını DHA'ya anlattı. Hanke Dağı'nın Şenoba'nın üstündeki en hakim tepe olduğunu anlatan Babat, "Hanke Dağı buranın en yüksek tepesidir. Aydoğan Paşa, 1992 yılında buradaydı. O zaman üsteğmendi. Beraber akyşam saat 6 sıralarında Şenoba'dan çıktık. İstikametimiz Ayrım Köyü'ydü. 90 kişi ile birlikte yola çıktık. Önce Onbudak bölgesine gittik. Hanke, Onbudak'ın mezrasıdır. Daha sonra tepeye çıktı. İstikametimiz Hanke Dağı'ydı. Hanke Dağı'nı geçtikten sonra Ayrım Köyü'ne gittik. O yolu 12 saat tırmanarak geçtik. Yani Şenoba'dan oraya 12 saatte gittik. Tepeye çıktık ve oturduk. Orada çay yaptık. Komutan da bizimle birlikte çay içti. Komutan orada ateş yakmak için odun toplamaya gitti. Ben komutana odunu bizim toplayacağımızı, kendisinin toplamamasını söyledim. Bana dönerek, 'Hayır benim, korucumun, askerimin farkı yoktur' diyerek odunları kendisi topladı. Bir parkeye oturdu. Postasını çağırıp, kalem istedi. Orada yazı yazıyordu. Bu şiiri işte orada yazdı. 'Yazıyı niye yazıyorsun, ne yapacaksın?' diye sordum. 'Bir gün lazım olacaktır. Bu dağları çok merak ettim. Bu dağlar çok güzel' diye karşılık verdi. Daha sonra Ayrım ve Acıdere'ye döndük. 3-4 gün sonra Şenoba'ya dönebildik. Yolculuk çok zordu. Aydoğan Paşa bizimle birlikteydi. Hiç bizden ayrılmıyordu. Herkese çok güveniyordu. Öyle bir komutandı ki; yemeği birlikte yerdik, suyu birlikte içerdik. Çay yaptırdı bize. 2-3 tane bardak vardı. Birlikte aynı barkta çay içiyorduk. Otlu peyniri çok severdi. Konserve yemiyordu" dedi.

"BİR GÜN LAZIM OLACAK"

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın Hanke şiirini 1992 yılının baharında yazdığını antan Babat, "1992 yılının bahar ayında bu şiiri yazdı. Olay çok fazlaydı. Her tarafta olay vardı. Bu şiiri başka yerden de birleştirmiş. Ama şiiri Hanke dağında yazdı. Biz beraberdik, oradaydık. Çok değerli bir insandı. Sanki komutan değildi. O kadar nazikti ki sanki rütbesi yoktu, normal askerdi. Nerede otursak o hizmet ediyordu. Bu şiiri niye yazdığını sordum; 'Bir gün Lazım olacak' diyordu. Yazıp cebine koydu. O zaman telefon yoktu. Çantalarımız 15 kilodan fazlaydı. Geçen Ağustos ayında geldiği zaman da görüştük, oturduk, yemek yedik. O kadar yıl geçtikten sonra bizi hatırladı. Zaten tayini buradan çıktıktan sonra telefonlaşıyorduk" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şenoba ve Hanke dağının görüntüsü

Şenoba'dan görüntüler

İdris Babat'ın konuşması

Muhabir anonsları

Genel ve detay görüntüler

-Tümgeneral Aydın'ın cenaze töreninden görüntü

arşiv

/////////

Tümgeneral Aydın'ın görüntüsü

Haber - Kamera: Felat BOZARSLAN-Ahmet Ün-Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

======================================

Namık Kemal Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu: 13 gözaltı

TEKİRDAĞ'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi'nde görevli aralarında akademisyen ve yöneticilerin de bulunduğu haklarında gözaltı kararı verilen 41 şüpheliden 13'ü gözaltı alındı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Namık Kemal Üniversitesi'nde çalışan aralarında hastane müdürü, yönetici ve akademisyenlerin de bulunduğu 41 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı ve evlerinde arama yapıldı. Şüpheliler geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında gözaltı kararı bulunan 28 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam edildiğini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Şüphelilerin hastaneye geitirlmesi

-Polis ekipleri arasında hastaneye giren şüpheliler

-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, -

Görüntüler, Tekirdağ dosyasına geçildi.

======================================

Camiye giren yavru kargalar güçlükle çıkarıldı

BURSA İnegöl ilçesindeki Cuma camine giren iki yavru karga, namaz öncesi cemaati hareketlendirdi. Kubbeye tespih atarak kargaları dışarıya çıkarmakta başarılı olamayan vatandaşlar, itfaiyeden yardım istedi. Yavru kargalar, itfaiyenin kubbede açtıkları pencereden dışarıya çıkarak doğal ortamlarına kavuştular.

Cuma Mahallesi'ndeki Cuma Camii'nde dün Kubbedeki kırık pencere camından camiye giren iki yavru karga dışarıya çıkmadı. Cami içinde uçarak sesler çıkaran kargalar için namaza gelen cemaat de seferber oldu. Kubbeye doğru tespih atarak kargaların dışarıya çıkarılmasına çalışan vatandaşlar başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istendi.

Camiye gelen ekipler merdivenli araçla kubbe pencereleri açarak kargaları vatandaşların yardımıyla dışarıya çıkarmayı başardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İtfaiye ekiplerinin cami pencerelerini açma görnütüleri

Kargaların cemaat tarafından dışarıya çıkarılma çalışmaları

Genel görüntü

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

================================================

Samsun'da FETÖ operasyonu: 14 gözaltına

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görev yaptıkları kamu kurumlarında mesleklerinden ihraç edilen ve ByLock kullandıkları iddia edilen 14 şüpheli polis tarafından  gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu saban Samsun merkez ve Ankara'da eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında daha önce mesleklerinden ihraç edilen ve ByLock kullandıkları iddia edilen 12 öğretmen, 1 avukat ve 1 memur gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el kondu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü devam ettiği ve gözaltı sayısında artış olabileceği kaydedildi.

Haber: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=====================================

Edirne merkezli FETÖ soruşturması: 19 gözaltı

EDİRNE merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 21 astsubay ve subaydan 19'u gözaltına alındı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün imamlarının telefonla arayıp, çeşitli sohbetlere davet ettikleri belirlenen 6'sı subay 15'i astsubay 21 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Edirne Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, karar üzerine Edirne merkezli 7 ilde dünden itibaren düzenledikleri operasyonlarda bugüne kadar 21 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişiyi yakalama çalışmaları ise devam ediyor. Gözaltına alınan şüphelilerin Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları sürüyor.

Haber: Ali Can ZERAY/ EDİRNE, -

======================================

Gölette boğulan Bünyamin ve Metin'in sınıflarında hüzün

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, dün  serinlemek için Boğazköy barajı bitişiğindeki gölette boğulan 15 yaşındaki Bünyamin Güzeltaş ile aynı yaştaki arkadaşı Metin Şener'in sınıflarındaki sıralarını fotoğrafları ve çiçeklerle süsleyen arkadaşları gözyaşı döktü.

Huzur Mahallesi'nde oturan Abdülhamithan Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Bünyamin Güzeltaş ile Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü Mesleki ve Teknik Lisesi birinci sınıf öğrencisi Metin Şener ve arkadaşları Yusuf Kolkonca, dün okul yerine yüzmek için evlerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Boğazköy Barajı'na gitti. Yaya olarak baraja ulaşan gençlerden Bünyamin Güzeltaş  ve  Metin Şen, kıyafetlerini çıkararak, baraj gölünün hemen yanında iş makineleriyle toprak alınması nedeniyle oluşan gölete girdi. Yüzme bilmedikleri için gölete girdikten bir süre sonra çırpınmaya başlayan arkadaşlarını gören Yusuf Koldanca, kıyafetlerini çıkarıp arkadaşlarını kurtarmak için gölete atladı.Yüzme bilmeyen Yusuf Koldanca, boğulacağını anlayınca sudan zorlukla çıkarak, cep telefonuyla itfaiye ve 112 Acil Servisi aradı.  Olay yerine gelen ekipler de Bursa Emniyet Müdürlüğü sualtı polisinden yardım istediler. Sualtı polislerinin yaptığı çalışma sonucu iki gencin cansız bedenleri sudan çıkarıldı. İki öğrencinin cenazesi dün Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra Huzur Mahallesi'nde gece toprağa verildi. Öğrencilerin eğitim gördüğü okullarında bugün hüzün vardı.Öğrencilerin  sıralarına arkadaşları tarafından fotoğrafları konularak çiçeklerle süslendi. Arkadaşları Bünyamin ve Metin için gözyaşı döktü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Okulların ve öğrencilerin görüntüleri

Sıralarına bırakılan güller ile resimlerinin görüntüleri

Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

=====================================

Üzerine yıldırım düşen Kübra, toprağa verildi

KIRKLARELİ'nin Babaeski İlçesi'ne bağlı Hazinedar Köyü'nde üzerine yıldırım düşmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Kübra Yılmaz, gözyaşları arasında toprağa verildi

Babaeski İlçesi'ne bağlı Hazinedar Köyü'nde Karahalil Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Kübra Yılmaz, okul dönüşü aniden bastıran yağmurda babasıyla birlikte bahçedeki saman balyasını örterken, üzerine yıldırım düşmesi sonucu öldü. Babaeski Devlet Hastanesi morgundan alınan Kübra Yılmaz'ın cenazesi bugün öğle vaktikılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi.

Haber: Ali Can ZERAY/ BABAESKİ(Kırklareli), -

==========================================

Deprem psikolojileri bozdu

MANİSA'da halkı korkutan 5.1'lik depremin ardından sarsıntının merkez üssü Gölmarmara'nın Tiyenli Mahallesi'nde halk, çadırlarda yaşamaya devam ediyor. Daha büyük deprem olacağı söylentileri yüzünden tedirgin olduklarını belirten vatandaşlar, psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Gölmarmara İlçesi'nde geçen 27 Mayıs'ta yaşanan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından sarsıntıdan etkilenen Tiyenli Mahallesi ile Saruhanlı'nın Kumkuyucak Mahallesi'nde, yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Depremden etkilenen vatandaşlar hala korku içindeyken, çadırda yaşamın zorluğundan yakındı.

CUMA NAMAZINI ÇADIRDA KILDILAR

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Gölmarmara Belediye Başkanı AK Partili Kamil Öz, Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, İl Müftüsü Sinan Cihan, mahalleyi ziyaret etti. Mahalle meydanında kurulan çok amaçlı çadırda cuma namazı kılındı. Başkan Ergün, hasar gören yerleri inceleyip, vatandaşlara her türlü desteği verdiklerini ve devam edeceklerini ifade etti.

Türk Kızılayı Manisa Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fatma Nuran Nüfusçu ve gönüllü kadınlar ise Tiyenli'de erzak yardımı yaptı. Beraberindekilerle evleri gezip kuru gıdaları dağıtan Nüfusçu, "Deprem bizi çok üzdü. Can kaybı olmadığı için teselli buluyoruz. Burası çok kötü durumda. Eski ev çok fazla. Onlara en kısa zamanda devletin el uzatması lazım. Bir an önce yardım istiyorlar. Kuru gıda yardımı getirdik. 90 koli kuru gıda dağıttık" diye konuştu.

ÇADIRDA YATIP KALKIYORLAR

Evlerine girmeye korkan vatandaşlar ise bahçelerine kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Çadırda kalan mahalle sakinlerinden Fadime Durgun, "Cumartesi gününden bu yana dışarıdayız. Dışarıda yemekleri yapıyoruz, çadırda yatıyoruz. Eve girmeye korkuyoruz. İçeriden bir şey alıp hemen dışarı çıkıyoruz. Depremler arada devam ediyor. Oğlumun evinde büyük hasar var. 'Eve girmeyin' dediler. Benim evimin duvarlarında da çatlak çok" dedi.

Yalnız yaşayan 60 yaşında Emine Ak da evinde büyük hasar oluştuğunu ve girilemez hale geldiğini anlattı. Deprem günü kendini evin camından dışarı attığını dile getiren Ak, evinde hasar tespiti yapıldığını ve çok kötü durumda olduğu için içeri giremediğini söyledi.

"PSİKOLOJİMİZ BOZULDU"

Üç kişilik ailesiyle birlikte çadırda kalan Erdal Çoban, arada yaşanan depremlerin kendilerini çok korkuttuğunu söyledi. Evinin ağır hasarlı olduğunu anlatan Çoban, "Çadırda yaşamak zor. Havaların sıcak olması nedeniyle ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Çadırda 3 kişi kalıyoruz. Biran evvel evimize, yuvamıza kavuşmak istiyoruz. Herhangi bir gümbürtü olduğu zaman yerimizden fırlıyoruz. Şu anda dengemiz bozuk. Bir traktör geçiyor fırlıyoruz. Allah bunları bir daha göstermesin. Diyorlar ki Gölmarmara'da, Akhisar'da daha büyük deprem olacak. O da bizi etkiliyor. Bizim psikolojimiz bozuluyor. Bir an evvel evlerimizin olmasını istiyoruz. Haziranın sıcağında çadır içinde kalınmaz. Evin içine girip eşyamızı alamıyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Havva Baştan da mağdur olduklarını söyledi. Sokaklarda dolaşmaya korktuklarını belirten Baştan, "Köylü mağdur. Sokaklardaki duvarlar yıkılacak. Çocuklara bir şey olacak diye korkuyoruz. Mutfak araç gereçleri yok. Bu evlerin bir an önce olması lazım. Çocuğumu bir haftadır okula gönderemiyorum" dedi.

Yetkililer Tiyenli ve Kumkuyucak Mahallesi'nde depremin izlerini silebilmek için çalışmalar yürütüyor. Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, merkezde 3 ağır hasarlı; Tiyenli'de 93 ağır hasarlı, 35 ağır hasarlı ve 31 az hasarlı; Değnekler Mahallesi'nde 3'ü ağır, 17'si hafif hasarlı ev bulunduğunu belirtti. Deprem bölgesinde 127 çadır kurulduğunu söyledi. Şener, "Genel hayatı etkilediği kararı alındığı andan itibaren biz buradaki kişilerin geçici ya da kalıcı olarak nerede kalmak istediklerini soracağız. Geçici olarak kalmak isterlerse onlara konteyner vereceğiz. Ağır hasarlı evlerde de şartları taşıyan vatandaşların evleri destek ile yapılabilecek. Bu kararı AFAD Başkanlığı alacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Türk Kızılay Manisa Şubesi Kadın Kolları Başkanını açıklaması ve kadınlardan detaylar

Kurulan Çadırlardan detay görüntüler ve çadırda kalan, evleri hasar gören vatandaşlardan röportajlar

Manisa İl Müftüsü Sina Cihan Tiyenli Mahallesi'nde depremden sonra ilk Cuma namazını çadırda kıldırması

Tiyenli Mahallesi'nden görüntü

Haber-Kamera: Mehmed Hakkı Özbayır, İlker KILIÇASLAN- Nermin UÇTU/ MANİSA,

===============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement