Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)ADANA'DA PKK YANDAŞLARI ADLİYEYE ÇIKARTILDIADANA'da terör örgütü PKK üyesi 7'si kadın 16 kişi adliyeye sevk edildi.

05.06.2017 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ADANA'DA PKK YANDAŞLARI ADLİYEYE ÇIKARTILDI

ADANA'da terör örgütü PKK üyesi 7'si kadın 16 kişi adliyeye sevk edildi.

Emniyet Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) Şube ekiplerince terör örgütü PKK üyesi olduğu ve örgüt adına mahallelerdeki korsan gösterileri düzenleyen kişilere yönelik 31 Mayıs'ta yapılan operasyonlarda yakalanan 16 şüphelinin sorgusu tamamlandı. 7'si kadın 16 şüpheli, geniş güvenlik önlemi altında getirildiği Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, ardından da nöbetçi mahkemeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların polis aracından inişi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne girişi

Adli Tıp Tabelası

Adli Tıp Binası dış görünümü

SÜRE: 01'20" BOYUT: 81.70 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK   -Kamera: Eser PAZARBAŞI ADANA,

========================================

2)YABAN DOMUZU TRAFİĞE İNDİ

DENİZLİ'de ormanlık alandan gelen yaban domuzu, Denizli Antalya Karayoluna indi.

Pamukkale İlçesi Tekke Mahallesi'nde dün (pazar) akşam saatlerinde meydana gelen olayda; bir yaban domuzu, ormanlık alandan Denizli- Antalya Karayolu'na indi. Kelleci Kavşağı'na giren yaban domuzu, seyir halindeki trafiğin içine daldı. Karayolundaki domuz, sürücülere zor anlar yaşattı. Görenleri hayrete düşüren domuz, amatör kameralar tarafından kaydedildi. Domuzun trafikteki sakin tavırları ise dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yaban Domuzunun trafikteki amatör kamera görüntüsü

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=======================================

3)MASKELİ HIRSIZLIK ÇETESİ GÜVENLİK KAMERASINDA

MANİSA'nın Soma ilçesi ile Balıkesir arasındaki yol güzergahında buluan üç akaryakıt istasyonunun market bölümünden çok sayıda sigara çalan kar maskeli dört şüphelinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Polis ve jandarma ekipleri, plakasız araçla gezen maskeli hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

Soma-Balıkesir Karayolu güzergahı üzerinde bulunan akaryakıt istasyonlarına geçen 2 Haziran gecesi saat 03.00 ile 04.30 saatleri arasında plakasız bir otomobille gelen maskeli dört kişi, market bölümündeki görevlilerin uyumasını fırsat bilerek raflardaki çok sayıdaki sigarayı çaldı. 1.5 saat içinde üç ayrı akaryakıt istasyonunun market reyonundan çeşitli markalarda toplam 30 bin liralık sigarayı çaldıkları belirlenen kar maskeli hırsızların, güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği belirlendi. Akaryakıt istasyonu görevlilerinin polis ve jandarmaya şikayetçi olduğu şüphelilerin aynı yol güzergahı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun market reyonuna ise kilitli olan kapısını açamadıkları için giremedikleri yine güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Kamera görüntülerinden rahat tavırlarıyla dikkat çeken maskeli hırsızların yakalanması için polis ve jandadrma ekipleri çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------:

-Hırsızlık anı güevinlik kamerası görüntüleri

(Haber: Alper ÇOBANOĞLU/ SAVAŞTEPE (Balıkesir),

=================================================

4)OYUNCAKLAR ARASINDA ÇELENK SUNDULAR

MANİSA'daki Milli Egemenlik Anıtı'na 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde çelenk sunmak isteyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, ramazan ayı sebebiyle kurulan lunapark engeline takıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Manisa'da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında sabah erken saatlerde Şehzadeler İlçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Milli Egemenlik Anıtı'nın önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunmak için anıtın önüne gelen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin ile yetkililer, ramazan ayı sebebiyle anıtın önüne kurulan lunapark nedeniyle sıkıntı yaşadı. İl Müdürü Aytekin, lunapark yetkililerinden çelenk sunumu öncesi anıtın önündeki oyuncağın kaldırılmasını talep etti. Ancak yetkililer oyuncağın kaldırılmasının mümkün olmadığını belirtti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Aytekin, il müdürlüğü personeli ile birlikte oyuncağın arasından geçerek anıta çelenk sunumunu yaptı. Aytekin, Çevre Günü'nün ramazan ayına rastlaması nedeniyle bu sıkıntının yaşandığını ifade ederek, "Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında lunapark kurulmuş. Böyle bir etkinliğin olabileceği hesap edilmediği için anıtın önüne de oyuncak koymuşlar. Ancak her şeye rağmen biz çelenk sunma törenimizi yaptık. Keşke oyuncaklar olmasaydı ve kalksaydı. Hoş bir görüntü olmadı" dedi. Aytekin ayrıca, her insanın çevreyi korumakla yükümlü olduğunun altını çizerek, "Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi için sağlıklı ve temiz bir çevreye ihtiyaç vardır. Sağlıklı nesiller ise temiz çevre ile yetişir. Bunun bilincinde olarak özellikle genç nesillerimize çevreyi koruma bilincini aşılamak için gereken neyse yapıyoruz. Sadece bir gün değil, her gün çevre bilincini aşılamak konusunda çeşitli faaliyetler düzenliyoruz" diye konuştu.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden 200 kişilik öğrenci grubu ellerinde 'Temiz Çevre İçin El Ele', 'Yeşili Sev Hayatı Sev', 'Çevreyi Hor Gören Geleceği Hor Görür' yazılı parkartlar eşliğinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi'nin önüne kadar kortej eşliğinde yürüdü. Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen programda öğrencilere çevre bilincini aşılayan tiyatro gösterileri sahnelenirken, çevre konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Görüntü Dökümü

: -------------------

-Milli Egemenlik Anıtı'nın önüne kurulan oyuncaklardan görüntüler,

-Oyuncaklar arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün çelenk sunmasından görüntü,

-Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin'in kısa açıklaması

-Öğrencilerin kortej eşliğinde yürüyüşünden görüntü.

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement