Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)1)MANİSA'DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMMANİSA'nın Şehzadeler İlçesi merkezli 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

22.06.2017 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

1)MANİSA'DA 4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi merkezli 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 11.56'da Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6.95 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, İzmir'de de hissedildi. Tedirgin eden depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Sokaktaki vatandaşlardan genel görüntü

(Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

==================================================

2)MUHAMMET 10 GÜNDÜR KAYIP

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde 10 gün önce yol kenarında mendil satan 16 yaşındaki Muhammet Güzelaydın kayboldu. 11 çocuk babası Kerem Güzelaydın oğlunun daha önce de evden kaçtığını belirterek, oğlunun hayatından endişe ettiğini belirtti. Gölcük'te market işleten Kerem Güzelaydın'ın oğlu Muhammet Güzelaydın iddiaya göre 10 gün önce D-130 Karayolu Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde mendil satarken ortadan kayboldu. Ailenin yaptığı tüm aramalara rağmen Muhammet Güzelaydın bulunamadı. Aile, Muhammet Güzelaydın'dan haber alamayınca kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Muhammet Güzelaydın'ı bulabilmek için çalışma başlattı. Oğlunun en son Değirmendere Mahallesi Yüzbaşılar mevkiinde mendil satarken görüldüğünü söyleyen Kerem Güzelaydın, "Ben market işletiyorum ve 11 çocuğum var. Muhammet diğerleri gibi değil. Evden kaçıyor ve kendisini ikna edemiyoruz. Doktorlar muayene etti, herhangi bir psikolojik sorunu da yok. En son Yüzbaşılar ışıklarında mendil satarken görüldüğü söylendi. Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yaptık. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Baba Kerem Güzelaydın ile röp

-Kayıp çocuğun fotoğrafı

-Babadan detaylar

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN-GÖLCÜK(Kocaeli),

=========================================================

3)TUTUKLU AVUSTRALYALI DEAŞ'LI: ÜLKEME İADE ETMEYİN

TERÖR örgütü DEAŞ'ın sözde yöneticilerinden olan Avustralya vatandaşı 27 yaşındaki Neil Christopher Prakash'ın Kilis'te yargılanmasına devam edildi. DEAŞ'a katıldıktan sonra pişman olduğunu ve kaçtığını anlatan Prakash, ülkesine iade edilmemesini, Müslüman bir ülkeye verilmesini istedi. Terör örgütü DEAŞ'ın sözde yöneticilerinden olduğu belirtilen Avustralyalı Neil Christopher Prakash, geçen yıl 24 Ekim'de Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmeye çalışırken jandarma tarafından Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde yakalanıp, tutuklanarak Gaziantep H Tipi Cezaevi'ne konuldu. Sanık Prakash, Gaziantep'teki cezaevinden güvenlik önlemleri arasında yargılandığı Kilis Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Bugün görülen üçüncü duruşmada, hakkındaki suçlamaları reddeden Prakash, terör örgütü DEAŞ'a katıldığını kabul ederken, herhangi bir eyleme katılmadığını ve pişman olup örgütten kaçarak Türkiye'ye geldiğini, bu sırada da güvenlik güçlerince yakalandığını söyledi. Pişman olduğunu ve tahliye edilmesini isteyen Prakash ifadesinde şunları söyledi:

"Bir hata yaptığımın farkına varınca örgütten kaçtım. Kilis'in Elbeyli İlçesi üzerinden Türkiye'ye girmek isterken güvenlik güçleri beni yakaladı. Örgüte katıldığım için çok pişmanım. Ama hiçbir suça karışmadım, kimseyi öldürmedim. Avustralya'ya iade edilmek istemiyorum. Müslüman bir ülkeye iade edilmek istiyorum. Tahliyemi ve beratımı istiyorum."

Mahkeme heyeti ise, Prasaksh'ın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kilis Adliyesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 126 MB

========================================================

4)ADANA ŞEHİR HASTANESİ'NDE YANGIN (HABERİNE GÖRÜNTÜ EKİ

Görüntü Dökümü

------------------------

Hasteneden çıkan dumanların görüntüsü

İçerde çalışan işçilerin hasataneden çıkaması

Hastaneden görüntüler

Çatıda mahsur kalan işçilerin görüntüsü

SÜRE: 33"     BOYUT: 34 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: ADANA,

========================================================

5)ALLI CAMİSİ İNŞAATININ KALDIRIMA TAŞAN TAŞIYICI KOLONU KESİLDİ

DENİZLİ'de, depreme dayanıksız olduğu için yıkılan ve yerine yenisinin yapımına bir yıl önce başlanan Allı Camisi'nin 40 santimetre kadar kaldırımla taştığı belirlenen taşıyıcı kolonu, inşaatı yapan firma tarafından kesildi. Kolunun kesilmesi endişe yaratırken, yapımı süren caminin önünde açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, 1. derece deprem bölgesinde bulunan Denizli'de caminin taşıyıcı kolonunun kesilmesinin büyük risk taşıdığına dikkati çekip, güçlendirme projesi hazırlanıp, mutlaka uygulanmasını istedi.

İstiklal Caddesi'nde bulunan 57 yıllık tarihi geçmişe sahip Allı Cami'nin geçen yıl yapılan kontrollerde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verildi. Geçen ağustos ayında cami yıkıldı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arazisinin üzerine yeni caminin inşaatına başlandı. Allı Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından cemaatten ve vatandaşlardan toplanan yardımlarla yapımına başlanan caminin aplikasyonu ve parsele yerleştirilmesinde hata yapıldı ve caminin taşıyıcı kolonlarından biri kaldırıma 40 santimetre taştı. Cami inşaatının caddeye taşarak planı bozması üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ocak ayında durumu rapor haline getirip Pamukkale Belediyesi'ne yazı yazdı ve kaldırıma taşan kolonun kaldırılmasını, statik, mimari ve tesisat projelerinin revize edilerek tadilat projesinin hazırlanmasını istedi. Müdürlük ayrıca plan tadilatı yapılıncaya kadar inşaatın durdurulmasını talep etti.

CAMİ İNŞAATININ KOLONU KESİLDİ

Yazışmalara rağmen çözüm bulunacağı umuduyla caminin inşaatı sürdü. Ancak, bir sonuç alınamayınca, caminin yapımını üstlenen Hamurcuoğlu İnşaat, kaldırıma 40 santimetre taşan taşıyıcı kolonu kesmek zorunda kaldı. Kolonun kesildiğini öğrenen İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi devreye girdi. Pamukkale Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen oda temsilcileri, birinci derece deprem bölgesinde bulunan Denizli'de taşıyıcı kolonun kesilmesinin büyük risk taşıdığını belirterek, sorunun çözümünü talep etti.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI DEVREYE GİRDİ

İnşaatı halen süren Allı Cami'nin önünde basın açıklaması yapan İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, bir an önce tadilat projesinin hazırlanarak camide güçlendirme çalışması yapılması gerektiğini belirtti. Olaydan bir ay önce haberdar olduklarını belirten Şenel, "Bu olayın çözülmesi için Pamukkale Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüştük, görüşmeye devam ediyoruz. Yapılan bina kamuya açık bir ibadethanedir, vatandaşlarımız uzun yıllar bu yapıyı yoğun olarak kullanacak. Aktif deprem bölgesinde bulunan Denizli'de böyle bir yapının depreme dayanıklı olması çok önemlidir. Binanın taşıyıcı sisteminde çok önemli olan kolonun kesilmesi bu hatayı yapanların değil binanın cezalandırılması anlamına gelir" dedi.

"GÜÇLENDİRME PROJESİ HAZIRLANIP, UYGULANMALI"

Kolonun kesilmesinin Pamukkale Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ve proje müellifi inşaat mühendisine danışılmadan yapılmasının düşündürücü olduğunu belirten Şenel, "Pamukkale Belediyesi ve proje müellifi meslektaşımızla yaptığımız görüşmelerde bu kolonun bu şekilde bırakılmamasını istedik. Onlar da konuya hassasiyetle yaklaştı. Pamukkale Belediyesi, güçlendirme projesinin hazırlandığını, projenin uygulatacağını belirtti. Oda olarak Allı Camisi'nin en doğru şekilde inşa edilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Güçlendirme projesi hazırlanarak, mutlaka uygulanmalı" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Cami inşaatından görüntü

-Kesilen kolondan görüntü

-İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

(Görüntü Boyutu: 207 MB)

(Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

========================================================

6)SEYİR HALİNDEKİ OTOMOBİL ALEV ALDI

SİVAS'ta seyir halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Şeyh Şamil Mahallesi 80'inci sokakta meydana geldi. 85 yaşındaki Nurettin Salar yönetimindeki 58 DL 959 plakalı otomobil seyir halindeyken henüz belirlenemeyen bir nedenle motor bölümünden alev aldı. Araçtan duman çıktığını farkedince panikleyen Salar, direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırıma çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine  olay yerine gelen Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. Yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yanan araçtan görüntü

-İtfaiyenin müdahalesi

-Otomobil sürücüsü Nurettin Salar ile röp

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(112 mb)

========================================================

7)ABLA-KARDEŞ MİMARLIK FAKÜLTESİNİ BİRİNCİ VE İKİNCİ BİTİRDİ

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören 23 yaşındaki Esra Şahin, okuldan bölüm birincisi olarak, 22 yaşındaki kardeşi Seda Şahin ise bölüm ikincisi olarak mezun oldu. CÜ Mimarlık Fakültesi bu yıl ilk mezunlarını verdi. Okulun ilk mezunları CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle diplomalarını alırken, okuldan bölüm birincisi olarak mezun olan Esra Şahin ile bölüm ikincisi olarak mezun olan kardeşi Seda Şahin dikkat çekti. Okulu dereceyle bitiren iki kardeş diplomalarını CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem'in elinden aldı. Sivas Mimarlar Odası Başkanı Serdar İnce ise okulu dereceyle bitiren iki kardeşe plaket verdi.

2012 yılında Erzincan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni kazandığını ve burada bir yıl İngilizce eğitimi aldıktan sonra Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne geçiş yaptığını belirten Esra Şahin, "Bir sene hazırlık okumuştum dışarıda, sonra kardeşimle aynı sınıfa düştük burada. Yani aramızda çok az fark var. Çok zor bir dönem geçirdik. Aynı zamanda çalışma hayatı da bizi yıprattı ama çok şeyler de kattı. Böyle bir sonuç beklemiyordum. Ben bölüm birincisi oldum, kardeşim bölüm ikincisi oldu. Aynı evde böyle bir başarıyı hesap etmemiştik, zaten hesap olsa belki olmazdı. İnşallah bana ve kardeşime hayırlı olur" dedi. Fakülteyi ikincilikle bitiren Seda Şahin ise, "Birbirimize çok katkımız oldu tabii ki. Zaman zaman kavgalarımız da oldu. Çok destek de olduk birbirimize. Biz ikimiz de beklemiyorduk aslında, ama bu derece bize çok destek olacak" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Mezuniyet töreninden görüntü

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

-Kep atma

-Esra ve Seda Şahin ile röp

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

(97 mb)

========================================================

8)NARKOTİMDEN ZEHİR OPERASYONLARI

ANTALYA'da Narkotim ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 310 kilo esrar maddesi ele geçirildi, 15 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır üzerinden yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği bilgisini üzerine harekete geçti. Kente girişinde bir kamyona düzenlenen operasyonda 87 ecstasy hap, 70 gram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili İ.Ö., M.Ş., İ.U., C.K., M.B. ve M.G. gözaltına alındı. 6 şüpheli, 'uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçundan adliyeye sevk edildi.

Diğer yandan ekipler yaptıkları 9 ayrı operasyonda 283 kilo 749,7 gram kubar esrar, 27 kilo 520 gram toz esrar, 43 adet ecstasy hap, 15,9 gram metamfetamin, 9.7 gram kokain, 1,3 gram eroin, 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Bu olayla da ilgili gözaltına alınan 9 kişi, 'uyuşturucu, uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama' suçundan tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Şüphelilerden detay

Adliye dış plan

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

========================================================

9)MİLAS'TA UYUŞTURUCUYA 1 TUTUKLAMA

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen İ.G.'nin ev ve yakınındaki arazisiyle üstünde yapılan aramada, 2 kilo 50 gram esrar ve 36 kök hintkeneviri ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen İ.G., tutuklandı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Milas Grup Amirliği ekipleri, kente yaşayan İ.G.'nin uyuşturucu madde ticareti yaptığını öğrendi. İ.G.'yi takibe alan ekipler, şehir merkezinde durdurup üstünü aradı. İ.G.'den 50 gram esrar ele geçirildi. İ.G.'nin Karakuyu Mahallesi'ndeki evini de kontrol eden ekipler; 1 kilo satışa hazır esrar, arazide ekili olarak yaklaşık 2 metre boylarında toplam 36 kök hintkeneviri ile kurutulmak üzere bırakılan 1 kilo esrar daha bulundu. Gözaltına alınan İ.G., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Polis kamerası görüntüleri

Görüntü boyutu 5,08 MB

Haber- Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement