Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

(YENİDEN)1)BİNGÖL'DE PKK'DAN BOMBALI TUZAK: ÜSTEĞMEN ŞEHİT, 2 ASKER YARALIBİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı, operasyonlarını sürdüren askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi.

24.06.2017 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(YENİDEN)

1)BİNGÖL'DE PKK'DAN BOMBALI TUZAK: ÜSTEĞMEN ŞEHİT, 2 ASKER YARALI

BİNGÖL'ün Genç İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı, operasyonlarını sürdüren askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada yaralanan 3 askerden ağır yaralanan Piyade Üsteğmen Arif Kalafat, sevk edildiği Elazığ'daki hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 askerin tedavileri sürüyor. Şehit Üsteğmen Kalafat'ın cenazesi ise Elazığ'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Genç İlçesi Yeniyazı kırsalında dün akşam saatlerinde yürütülen operasyonda, PKK'lı teröristlerin önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı, askerlerin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada 3 asker yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Piyade Üsteğmen Arif Kalafat, Bingöl'deki ilk müdahalesinin ardından helikopter ile Elazığ'da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada doktorların tüm müdahalesine rağmen Üsteğmen Arif Kalafat, bugün sabah saatlerinde kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 askerin Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri ise sürdürülüyor.

Yaralı askerleri hastanede ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Milletvekili Enver Fehmioğlu, Vali Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Metin Akay hastane yetkililerinden bilgi aldı.Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaralı 2 askerin Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin sürdüğünü belirterek, "Hafif diyebileceğimiz yaralı askerlerimiz. Hayati bir tehlikeleri yok çok şükür. Birinde geçici bir işitme kaybı, diğerinde bacağında bir kırık söz konusu. Onlarla ilgili gerekli tedaviler başlamış durumda. Onlara da Allah'tan şifalar diliyoruz. Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Terör, hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha göstermiş oldu. Ramazan vakti, bayrama az bir süre kala yapılan bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Gerekli çalışmaları kurumlarımız yapıyorlar. Terör örgütleri ile ilgili gerekli operasyonlar yürütülüyor. İnşallah en kısa sürede o çalışmalardan da sonuç alınır diye temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum. Bir kez daha terörü lanetliyorum" diye konuştu.

ŞEHİT CENAZESİ, TÖRENLE İSTANBUL'A UĞURLANDI

Şehit Piyade Üsteğmen Arif Kalafat'ın cenazesi, bugün öğlende Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden alınarak, Elazığ Havalimanı'na getirildi. Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, şehidin eşi Gözde Kalafat ve çok sayıda asker katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, terörün hiçbir kutsalı olmadığını bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Bu menfur terör saldırısı bir arife günü, bayram öncesi gerçekleşti. Terörü, terörün arkasındaki zihniyeti, terörü bir maşa olarak kullanarak halkımızın, milletimizin huzurunu kaçıranları lanetliyoruz. Bu terör faaliyetlerini yürütenler, hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. Kararlı bir şekilde mücadelemizi devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz. Yaşadığımız bu acılar, geri adım atmamıza hiçbir şekilde sebep olamayacak, tam aksine daha bir azimle, daha bir kararlılıkla mücadele etmemizi sağlayacaktır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Terör hadiseleri gerek güvenlik güçlerimizin, gerekse topyekün milletimizin mücadelesini gerektiriyor. Teröre karşı bütün farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak tek bir millet olma şuuruyla birlik, beraberlik içinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Devlet ve millet birlikteliği ile mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu. Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya'nın yaptığı duanın ardından, şehit Üsteğmen Arif Kalafat'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere askeri uçakla İstanbul'a uğurlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------BİNGÖL

-Bingöl Devlet Hastanesi önünden detaylar,

-Yaralı askerin helikopter ile Elazığ'a sevk edilmesi üzere Ambulans'a bindirilmesi

-Genel de detay görüntüler,

-Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL,

Görüntü Dökümü

-----------------------ELAZIĞ

-Cenazenin getirilişi

-Eşinden detay

-Cevdet yılmaz konuşma

-Yapılan dualar

-Cenazenin uçağa alınması

-Eşinin uçağa bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

===========================================================

TEM BOLU DAĞI TÜNELİ'NDE TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ (EK)

2)DÜZCE' DE 10 KİLOMETRE KUYRUK

TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde bayram tatili yoğunluğu öğle saatlerine doğru daha da arttı. Tünel girişindeki rampa ve viyadüklerde adım adım ilerleyen sürücüler, tünel girişinden itibaren geriye doğru yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Yoğunluk üst seviyeye çıkınca saat 12.45 sıralarında sürücüler Kaynaşlı Gişeleri'nden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Trafik ekileri, trafiği zaman zaman D-100'e vererek tünel girişindeki yoğunluğu azaltmaya çalışacak. Tünel bölgesindeki yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Tünel girişinde yoğunluk

-Sürücülerle röp.

-Drone ile havadan çekilen görüntü

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===============================================

3)TEKİRDAĞ'DA FERİBOTLARDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

TEKİRDAĞ'da  Ramazan bayramı tatillerini Marmara Denizi'ndeki adalarda geçirmek isteyenler, araçlarıyla sahildeki feribot iskelesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ramazan Bayramı tatilini Marmara denizinde bulunan Avşa, Erdek ve Marmara Adası'nda geçirmek isteyenler feribotların kalktığı yolda uzun araç  kuyruğu oluşturdu. Bayram tatili için Çanakkale güzergahını kullanan araçlar yüzünden yoğunluk yaşanan kentte, arabalı feribotların kalktığı 100. Yıl Mahallesi'nde belediyenin yol çalışması da eklenince trafikte aksamalara neden oluyor. Kocaeli'den ailesiyle birlikte bayramı  Marmara Adası'nda geçirmek için gelen ve 1.5 saattir feribota binmek için kuyrukta beklediğini söyleyen Melek Tabak,  "Yaklaşık 1.5 saatten bu yana Avşa'ya gitmek için feribot bekliyorum. Ne zaman sıra geleceğini bilmiyorum. İnşallah bir an önce Marmara adasına varmak istiyoruz. Havada çok sıcak, sıcakta beklemek çok daha zorö dedi. Trafik ekiplerinin önlem aldığı yollarda sürücüleri kazalara karşı uyarılırken araçlar alternatif yollara yönlendiriliyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Sıra bekleyen araçlar

Yol kenarında  bekleyen vatandaşlar

Sıra bekleyen vatandaşlarla roportajlar

Trafik polisllerinin düzenleme çalışması

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN,TEKİRDAĞ,

================================================

4)ANTALYA'DAKİ ŞEHİTLİKLERDE DUYGU DOLU ANLAR

ANTALYA'da, Ramazan Bayramı arifesinde, asker ve polis şehitliklerinde duygu dolu anlar yaşandı. Geçen yıl bugün oğlunu şehit veren Şengül Daniyar, sıcağa aldırmadan oğlunun kabrinin yanı başından ayrılmadı.

Arife Günü'nde Antalya'daki mezarlıklar ziyaretçilerle doldu taştı. Büyükşehir Belediyesi mezarlıklarda ücretsiz çiçek dağıtırken, mezarlıklar arasında ring seferleri düzenledi. Uncalı Mezarlığı içinde yer alan asker ve polis şehitliklerinde ise duygu dolu anlar yaşandı. Antalya Garnizon Komutanı ve 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir Savran'ın da ziyaret ettiği şehitlikte, aileler yakınlarının mezarlarını temizledi, çiçek bıraktı, dua okudu.

2012 yılında Hakkari'de şehit düşen Jandarma Komando Üsteğmen Gökhan Korkut'un ağabeyi Mustafa Korkut, şehit kardeşinin adını verdiği oğluyla ziyarete geldi. 2 yaşındaki Gökhan, şehit amcası Gökhan Korkut'un fotoğrafına dokundu. Ağabey Mustafa Korkut bayram günlerinde burukluklarının hep olduğunu söyledi. Korkut, "Aynı zamanda gururluyuz. Vatan için şehit oldu, sevdiklerini düşünmeden 'önce vatan' dedi. Üç askerini kurtardı. Sadece biz onun eksikliğini hissediyoruz. Oğluma adını verdik, ismini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Şehitlerimizin kanı yerde kalmasın, bu vatan şehitler sayesinde ayakta, bizler onlar sayesine bayramı kutluyoruz" dedi.

GEÇEN YIL BUGÜN ŞEHİT OLDU

Şehitlikteki ziyaretçilerden Şengül Daniyar'ın acısı ise daha büyüktü. Geçen yıl bugün oğlu Uzman Çavuş Ali Daniyar'ı Hakkari'de şehit veren Şengül Daniyar, mezarın yanı başında sıcak havaya aldırmadan oturdu. Gözyaşlarına hakim olamayan anne Şengül Daniyar, "Acısı hiç bitmiyor, acısı sürekli bizimle. Elimizden alınalı tam bir yıl oldu. Geçen yıl bugün şehit verdik" diye konuştu.

21 YILDIR HER CUMA ZİYARETE GELDİLER

Oğulları Yusuf Yitmez'i 21 yıl önce şehit veren İsmail ve Fatma çifti mezarlık ziyaretçileri arasında yerini aldı. Anne Fatma Yitmez, devam eden terör olaylarını kınadı. Yitmez, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız böyle ne olacak? Ne zamana kadar dayanacağız? Kimini zehirliyorlar kimini bombalıyorlar. Nereye kadar böyle gidecek? Hepsine üzülüyoruz sadece oğlumuza değil. Fırsat buldukça oğlumuzun yanına gelmeye çalışıyoruz. Hiçbir cuma onu yalnız bırakmadık. 'Ailem gelmedi' demesin istedik."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Mezarlık girişinden görüntü

Belediyenin dağıttığı çiçekleri alanlardan görüntü

Garnizon şehitliğinden görüntü

Şehit mezarlarından görüntü

Şehit amcasının resmini okşayan küçük çocuğun görüntüsü

Şehit aileleri ile röportajlar

Garnizon komutanının ailelere ziyareti

Şahit annesinin asken ile resim çektirmesi

Mezarlık ziyareti yapanlardan görüntü

Detaylar

206 MB///06.28"

( Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

5)10 TL'LİK KONTÖR YÜKLE YÜZÜNDEN IRAKLI GENCİ ÖLDÜRDÜ

KAYSERİ'de, kontör yükleme nedeniyle çıkan kavgada Irak uyruklu Teyir Kürdi'yi  10 TL için bıçaklayarak öldüren 16 yaşındaki Süleyman K. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.

Merkez Melikgazi ilçesi Sakarya Mahallesi Doğanyurt Caddesi'nde yaşanan olayda, kağıt toplama işinde çalışan 22 yaşındaki Irak uyruklu Teyir Kürdi markete giderek 10 liralık kontör yükletti. 6 ay önce Irak'ın Musul kentinde iç savaştan kaçarak Kayseri'ye yerleştiği öğrenilen Kürdi, akşam saatlerinde markete yeniden gelerek kontörün kendisine gelmediğini iddia etti. Bunun üzerine market çalışanı Süleyman K. ile Kürdi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Süleymen K. eline aldığı bıçakla Kürdi'yi ensesinden bıçakladı. Ağgır yaralanan ve fazla kan kaybeden Iraklı genç, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri tarafından ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Tedavi altına alınan ı genç, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Irak uyruklu genci öldüren Süleyman K. ise olay sonrası gözaltına alındı. Olayın zanlısı market çalışanı Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Zanlının Adli Tabipliğe gelişi ve çıkışı

-Hayatını kaybeden Teyir Kürdi'nin fotoğrafı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

1 DOSYA, 1 dakika 11 saniye/ 66 MB

=====================================================

6)OTOMOBİL SU KANALINA DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ 4 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde kontrolden çıkıp su kanalı düşen otomobilde 52 yaşındaki Melek Dikbıyık öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, Marmara Ereğlisi - Tekirdağ karayolunun İlçe Jandarma Komutanlığı önünde meydana geldi. İstanbul'dan Tekirdağ'daki yakınlarını ziyarete gelen Dikbıyık ailesinin içinde bulunduğu ve Haydar Dibıyık'ın kullandığı  34 LG 8575 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yol kenarındaki su kanalına düştü. Kazada Melek Dikbıyık hayatını kaybederken, eşi Haydar, Dikbıyık, kızı Merve Turlu,  torunları  Efe Turlu, Yağmur Turlu  yaralandı.

Yaralılar ambulanslar ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Acı haberi alıp olay yerine gelen aile yakınları gözyaşına boğuldu. Polisin  kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Kaza yeri

Otomobilden görüntü

Cenazeden görüntü

Haber-Kamera:  Özan TAŞOYAR-Mehmet YİRUN/ MARMARA EREĞLİSİ (Tekirdağ),

=======================================================

7)CEYHAN'DAN KAHRAMANMARAŞ'DAKİ KARDEŞ OKULA YARDIM

Adana'nın Ceyhan Namık Kemal İlkokulu, Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'ne bağlı Bozlar Köyü İlkokulunu kardeş okulu olarak belirlemesinin ardından yardım kampanyası başlattı. Okul yöneticileri ve okul aile birliği tarafından gerçekleştirilen 'Sende bir fazla onda bir eksik' projesi kapsamında kardeş okula yardım toplayan okul yönetimi, velilerin paketlediği giyim, kırtasiye, gıda ve çocuk oyuncaklarını Kahramanmaraş'a giderek teslim etti.

Namık Kemal İlköğretim okulu müdür yardımcısı ve proje sorumlusu Abdulaziz Büyükkayın, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkıları ile Ceyhan Namık Kemal Mahallesi ve Gaziosmanpaşa Mahallesinde velilerimizin yardımı ile topladığımız gıda, ayakkabı, giyim, kırtasiye ve çocuk oyuncak malzemelerini koli yaparak Kahramanmaraş'taki Bozlar Köyünde kardeş okul olarak ilan ettiğimiz okula götürdük" dedi.

Okul Müdürü Murat Torun ise yardımların bir başka kardeş okul için devam edeceğini belirterek sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Ceyhan Namıkkemal ilköğretim okulu detay görüntüsü

Okula gelen yardım kolilerinin görüntüsü

Okul Müdürü ve müdür yardımcısı ile öğretmenlerden detay

Okul Müdür yardımcısı Abdulaziz Büyükkayın ile röp

Okul Müdürü Murat Torun ile röp.

(Cep Telefonu Görüntüsü)

Götürdükleri yardım kolilerini teslim etmesinden görüntüler

Kahramanmaraş Bozlar ilköğretim okulu detay

SÜRE : 06'17"  BOYUT : 377 MB

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/CEYHAN(ADANA),

=======================================================

8)LÜKS YAT 'BARBARA' İLK SEFERİNİ BODRUM'A YAPTI

RUS milyarder Andrey Melnichenko'nun iki ay önce Hollanda'da denize indirilen 90 metrelik, 150 milyon dolar değerindeki ultra lüks motoryatı 'Barbara', ilk seferini Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne yaptı. Hollanda'dan Akdeniz'i aşarak Bodrum'a gelen yata, 20 tankerden 300 ton akaryakıt ikmali yapıldı. Ünlü Rus milyarderin üç gün içerisinde yata gelip Bodrum'un cennet koyları ile Yunan adalarında tatil yapacağı öğrenildi.

Hollanda'da dünyaca ünlü yat tasarımcısı Sam Sargiovanni denetiminde Oceanco tersanelerinde iki yılda tamamlanarak iki ay önce denize indirilen, 90 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde, çelik ve kurşun geçirmez gövdeye sahip, 'Barbara' isimli İngiliz bayraklı, ultra lüks motoryat ilk seferini Bodrum'a yaptı. Önceden 110 metrelik 'A' isimli yatıyla Bodrum'a tatile gelen Rus milyarder Andrey Melnichenko'nun, bu kez yeni yatıyla koyları gezeceği öğrenildi. 26 mil hıza ulaşan motoryatın, 27 personeli bulunduğu belirtildi.

AKARYAKIT TAKVİYESİ 5 SAAT SÜRDÜ

Bu sabah Yalıkavak Koyuna demirleyen motoryata, İzmir'den gelen 10 akaryakıt tankeri, yaklaşık 5 saatte 300 ton yakıt ikmali yaptı. Birçok turist, yat ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yata ayrıca, Bodrum çarşı merkezinden 240 bin Euro'luk yiyecek içecek alışverişi yapıldığı öğrenildi. Melnichenko'nun üç gün içerisinde eşi Alexandra Nikoliç ile gelerek yatıyla açılacağı belirtildi.

"CİDDİ KATKILARI OLUYOR"

Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kaptan Arif Yılmaz, "Bu tür ultra lüks yatlar son yıllarda özellikle Bodrum, Marmaris ve Kuşadası'ndan depolarının tamamını doldurarak ekonomiye ciddi katkıda bulunuyor. Sadece akaryakıt almıyorlar, yiyecek içecek ve üzerlerinde getirdikleri helikopter benzeri araçlara teknik anlamda destek verebilecek şartlara sahip Ege kıyılarındaki ilçelerimizi tercih ediyorlar. Son olarak bu yatlardan birisinde düzenlenen doğum günü kutlaması için bir çiçekçiden 17 bin Euro'luk çiçek yaptırıldığını öğrendik. Bu yatlar, Ege kıyılarında her türlü hizmeti çok rahat ve Yunan adalarına oranla daha ekonomik buldukları için buraları tercih ediyorlar. Ekonomi ve esnafa da ciddi katkıları oluyor" dedi.

MELNİCHENKO KİMDİR?

Rusya'nın en büyük kömür üretici şirketlerinden birinin sahibi Melnichenko, aynı zamanda ülkesinin önde gelen bankerlerinden birisi. 2006'da Yugoslavya'nın eski güzellik kraliçelerinden manken Alexandra Nikolic ile evlenen Melnichenko, düğünü için 37 milyon dolar harcamasıyla gündeme geldi. Çiftin Fransa'nın güneyinde gerçekleşen düğününde sahneye çıkan ünlülerden biri de Christina Aguilira'ydı. Ünlü yıldız düğünde söylediği üç şarkı için 3.6 milyon dolar almıştı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Yattan görüntü

Akaryakıt tankerleri yata dolum yaparken görüntü

Yaktın üzerindeki personel

Arif Yılmaz ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

========================================================

9)PEKDAŞ'TAN 'ADALET' ŞİİRLİ BAYRAM MESAJI

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ramazan Bayramı'nı kişisel sosyal medya sayfalarından yayınladığı 'Adalet gelecek, Bayram gelecek' adlı video mesaj ile kutladı. Videoyu ilginç kılan ise Pekdaş'ın ünlü Alman Şair ve Tiyatro Yazarı Bertolt Brecht'in 'Halkın Ekmeği' şiirini seslendirişi oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10. günü geride bırakan 'Adalet Yürüyüşü'ne atıfta bulunan videoda Başkan Pekdaş'ın sesi üzerine geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte katıldığı 'Adalet Yürüyüşü'nden görüntüler yer aldı. "Bilin: Halkın ekmeğidir adalet. Bakarsınız bol olur bu ekmek, bakarsınız kıt, bakarsınız doyum olmaz tadına, bakarsınız berbat. Azaldı mı ekmek, başlar açlık, bozuldumu tadı, başlar hoşnutsuzluk boy atmaya" diye başlayan şiirde bol bol adalet vurgusu yapılıyor. Aynı zamanda Avukat olan ve İzmir Barosu'nun bir önceki dönem Başkanlığını da yapan Pekdaş'ın okuduğu şiirde "Bozuk adalet yeter artık! Acemi ellerle yoğurulan, iyi pişirilmemiş adalet yeter! Yeter katıksız, kara kabuklu adalet! Dura dura bayatlayan adalet yeter" dizeleri dikkat çekiyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Herkes için Adalet" sloganıyla çıktığı Adalet Yürüyüşü'ne her fırsatta destek veren Başkan Pekdaş, bu desteğini hazırlanan video ile sanal dünyaya da taşımış oldu. Hukukçu kimliğiyle de öne çıkan Pekdaş'ın Ramazan Bayramı öncesi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı videoda Brecht'in şiirinin ardından dile getirdiği "Ekmek, demokrasi ve özgürlük herkese ulaşana dek, kararlılıkla ve usanmadan hep söyleyeceğiz Brecht'in bu şiirini. Yasaklara ve yasaklayanlara inat. Adalet gelecek, bayram gelecek. Bayramımız kutlu olsun" sözleri de dikkat çekiyor. Ramazan Bayramı'nı emek, adalet, demokrasi ve özgürlüğün şairi olarak da bilinen Brecht'in dizleriyle kutlayan Pekdaş'ın videosu dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Adalet yürüyüşünden fotoğraflarla oluşturulan klipte Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın şiir okuması

Haber: İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement