Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Bingöl Yayladere'de 5 terörist etkisiz hale getirildi Bingöl Yayladere'de teröristlere yönelik silahlı İHA ile düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.

12.07.2017 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl Yayladere'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

Bingöl Yayladere'de teröristlere yönelik silahlı İHA ile düzenlenen hava harekatında 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; bugün sabah saatlerinde, Bingöl Yayladere'de devam eden hava destekli operasyon kapsamında birliklere silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik silahlı İHA ile düzenlenen hava harekatında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-ARŞİV

-Hava harekatı görüntüleri

Haber: ANKARA - BİNGÖL

================================

Muş Şenyayla kırsalında öldürülen teröristin üzerinde  termal kamera bulundu

Muş Şenyayla kırsalında düzenlenen operasyon sonucunda  kadın terörist ölü olarak ele geçiriirken  terör örgütünün 'sözde' orta saha sorumlusu olan bir teröristin de ağır yaralandığının telsiz görüşmelerinden öğrenildiği belirtildi. Ölü ele geçirilen kadın teröristin üzerinde bir adet çöl kamuflajlı termal kamera ile çok sayıda örgütsel doküman bulunduğu ayrıca 03 Temmuz'da  terör örgütünün 'sözde' cephe birimi yönetimi tarafından oluşturulan depo listesinde, 23 adet gece görüş dürbünü ile 7 termal kameranın listelendiği tespit edildiği açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Muş Şenyayla kırsalında düzenlenen operasyon hakkında bilgilendirme yapıldı. 04 Temmuz'da 8'inci Kolordu Komutanlığı sorumluluğunda Muş Şenyayla kırsalında yürütülen taarruz helikopterleriyle destekli operasyon sonucunda, yapılan arazi arama tarama faaliyetlerinde bir kadın terörist ölü olarak ele geçirildi.

Terör örgütünün sözde orta saha sorumlusu olan bir teröristin de ağır yaralandığı telsiz görüşmelerinden öğrenildiği belirtildi.

Ölü ele geçirilen kadın teröristin üzerinde bir adet çöl kamuflajlı termal kamera ile çok sayıda örgütsel doküman bulundu. Ayrıca 03 Temmuz'da terör örgütünün sözde cephe birimi yönetimi tarafından oluşturulan depo listesinde, 23 adet gece görüş dürbünü ile 7 adet termal kameranın listelendiği tespit edildi.

Elde edilen bilgiler kapsamında bölücü terör örgütünün dış kaynaklardan silah, teçhizat ve mühimmat elde etmeye devam ettiği; özellikle bu operasyonda ele geçirilen termal kameralar ile terör örgütü elemanlarının gece eylem gerçekleştirebilme kabiliyetini de artırdığının anlaşıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Haber-Kamera: ANKARA - MUŞ

=======================================

Suriyeli 2 kardeş, denizde boğuldu

MUĞLA'da serinlemek için denize giren Suriyeli 9 yaşındaki Fazi El Ali ve 7 yaşındaki Mail El Ali kardeşler boğuldu.

Olay, dün öğle saatlerinde Muğla'nın Fethiye İlçesi Kumluova Mahallesi'nde meydana geldi. Fazi El Ali ve Mail El Ali kardeşler, aşırı sıcak nedeniyle aileleriyle sahile gitti. Serinlemek için denize giren 2 kardeş, bir süre sonra çırpınmaya başladı. Sahildekiler tarafından sudaen çıkartılan kardeşlere, çağrılan sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Fazi El Ali Fethiye Devlet Hastanesi'ne, Mail El Ali ise Kaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İki kardeş yapılan müdahaleye rağmen yaeşamını yitirdi. Kardeşlerden Mail El Ali'nin cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na Fazi El Ali'nin cenazesi ise Muğla Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Oğlunun cansız bedenini almak için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gelen Ali El Ali, büyük acı yaşadığını belirterek, "Gözümün önünde yüzüyorlardı. Nasıl oldu anlayamadım" dedi.

İki kardeşin cenazesinin Suriye El Bab'da toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Adli tıp morgu girişinden görüntü

Amca nın görüntüsü

RÖP: Ali El Eli

Cenazenin çıkışı

Amcanın ağlarken görüntüsü

Cenazenin araca konması

Aracın morgda ayrılması

Boğulan kardeşlerin resmi

Haber: Bülent TATOĞULLARI-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

============================================

Ayvacık'ta 35 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden yasadışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için lastik botla denize açılan 35 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı.

Ayvacık İlçesi Bademli Köyü sahilinden lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek üzere denize açılan kaçak grubu, Sahil Güvenlik Mobil Radar Tim'ince tespit edildi. bu bilgi, bölgede devriye görevi yapan TCSG 6 Bot Komutanlığı ekiplerine iletildi. Sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan operasyonda lastik bottaki 35 kaçak yakalandı. Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen Afganistan, Eritre ve Kongo uyruklu kaçaklara kıyafet ve yiyecek yardımı yapıldı. 3 gündür aç oldukları öğrenilen kaçaklardan 3'ü baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen kaçaklardan biri ise hastaneye kaldırıldı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından kaçaklar Ayvacık'taki Yabancılar Geri Gönderme Merkezine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaçak göçmenlerden görüntü

Baygınlık geçiren kaçaklardan görüntü

Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kaçaklardan görüntü

Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/ KÜÇÜKKUYU (Çanakkale),

=============================================

Bakan Ağbal: Darbe girişimini lanetliyoruz, kınıyoruz

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, memleketi Bayburt'ta, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü öncesinde açıklamalarda bulundu, "15 Temmuz darbe girişimini lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu darbe girişiminin başında olanlar ve yönetenler başta olmak üzere bu terör örgütünün mensuplarını tekrar tekrar lanetliyoruz. Allah kahrı perişan eylesin. Bu gece aslında bir noktada da bizim açımızdan Çanakkale ruhunun hiçbir zaman ölmediğini, bu ruhun her zaman dip diri ayakta olduğunu gösteren bir kurtuluş günü olma özelliğini de taşıyor" dedi.

Öğle saatlerinde Erzurum'dan Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, valiliği ziyaret etti, İznik Kaymakamlığı'ndan Bayburt Valiliği'ne atanan Ali Hamza Pehlivan'a yeni görevinde başarı dileyen Bakan Ağbal, Baksı Müzesi'ndeki sergi açılışına katılacaklarını belirterek şunları söyledi: "Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi, Hüsamettin Koçan beyin kendi gayretleriyle sıfırdan oluşturulan gerçekten dünya çapında tanınan bir müze. Sergi açılışı gerçekleştireceğiz. Bu da kent için son derece önemli. Yerel ile evrenseli birleştiren, gelenekselle moderiniyeti bir araya getiren ve son derece de başarılı bir hikaye oluşturan bir örnek. Böyle bir projenin Bayburt'ta hayata geçirilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum."

'DARBE GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ, KINIYORUZ'

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne ilişkin değerlendirmede bulunan ve darbe girişimini lanetlediğini ifade eden Bakan Ağbal şöyle konuştu: "15 Temmuz darbe girişimini lanetliyoruz, kınıyoruz. Bu darbe girişiminin başında olanlar ve yönetenler başta olmak üzere bu terör örgütünün mensuplarını tekrar tekrar lanetliyoruz. Allah kahrı perişan eylesin. Bu gece aslında bir noktada da bizim açımızdan Çanakkale ruhunun hiçbir zaman ölmediğini, bu ruhun her zaman dip diri ayakta olduğunu gösteren bir kurtuluş günü olma özelliğini de taşıyor. İçerde bir takım alçaklar, dışarıda da bir takım odaklar bir araya gelerek 15 Temmuz gecesinde büyük bir kalkışma ve içeriden bir işgal harekatı yapmak istediler. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz ve milletimizin darbeye karşı gösterdiği tavır son derece önemlidir. 15 Temmuz gecesi milletimizin şanlı tarihine geçecek şanlı ve şerefli bir gece olmuştur aynı zamanda. Bu darbe girişimini yapanlar için de hüsran ve bir yok oluşun başlangıcı olmuştur.15 Temmuz alçak darbe girişimini asla unutmayacağız, unutturmaycağız.

Görüntü dökümü

Bakan Ağbal ziyaret ve konuşma

Detaylar

HABER- KAMERA :  FATİH TURAN / TRABZON

============================================

Taşla camı kırıp, 20 saniyede 6 cep telefonu çaldılar (2) (ek görüntü)

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlının araçtan indirilişi

Zanlının küfür etmesi

Adliye binasına girmesi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=================================================

Silifke'de esnafın köprü tepkisi

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde esnaf, yapımı devam eden köprü nedeniyle iş yerlerinin yıkılacak olmasına tepki gösterdi.

Silifke Belediyesi tarafından yapımı devam eden 4'üncü köprü nedeniyle belediye meclisinde yaklaşık 100 işyerinin yıkılması kararı alındı. Karar tepki gösteren esnaf, 'Bizim için de yürü Sayın Kılıçdaroğlu, 'Yolsuz köprüye kurban olmayız' ve 'Ekmeğimizden elini çek Sayın Mustafa Turgut' yazılı pankartlar açıp sokağa döküldü. Daha önce yapımı devam eden köprü karşısındaki toptancı deposu mühürlenen İsmail Gürses, esnaf adına yaptığı açıklamada, iş yerlerinin, mülk sahiplerinin ve çalışanların maddi ve manevi zarar göreceğini söyledi.

Esnafın mağdur olacağını ifade eden Gürses, "Burada yüzün üzerindeki iş yerleri sahipleri, içindeki kiracılar, çalışanlar, bunların okuttukları çocuklar, anne babaları, geçindirmek zorunda oldukları herkes çok kısa süre içerisinde ihtiyaç sahibi olacaktır. Biz bir zulüm görüyoruz. Bu zulmün önlenmesini istiyoruz. Bunun için burada toplandık. Yolsuz köprüye yol yapmak amacı ile yüzün üzerindeki dükkanımız yıkılıyor. 4'üncü Köprü'nün kıyı kenar çizgisi yok. Bunların olmadığı yerde bir köprü yapılmasına imkan yok" dedi.

Bir köprünün yapılabilmesi için önce oradaki parsellerin hak sahiplerinin istimlakları yapılıp paralarının ödenmesi gerektiğini söyleyen Gürses, "Ama 1.5 yılı aşkın süredir yapımına devam edilen köprü, hiç ihtiyacı olmamasına karşın ve karşısında yol olmadığından dolayı, yüzün üzerinde iş yeri yol yapmak amacı ile yıkılmak isteniyor. Biz ne ile geçineceğiz? Ne yiyeceğiz ' Ne içeceğiz ' Bizi Belediyede işe mi alacaklar? Bunların hiç biri olmayacak ve biz mağdur olup gideceğiz. Bizim çocuklarımıza kim bakacak? Ekmeğimizi kim verecek. Biz buraya alnımızın teri ile tırnaklarımızla kazıyarak geldik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Esnaflar ellerinde pankartlarla

Eylem yapan esnaflar

İsmail Gürses isimli vatandaşın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(MERSİN),

=====================================

Kilis'te saman yüklü TIR'da yangın

KİLİS'te, saman yüklü TIR'ın dorsesinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Karayolunun bir saat süreyle trafiğe kapandığı ve saman balyalarının küle döndüğü yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yangın, Kilis- İslahiye karayolunun 20'nci kilometresinde Mehmet Sevimli yönetimindeki 27 AH 295 plakalı TIR'ın saman yüklü dorsesinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark ederek TIR'ı dorseden ayıran Sevimli, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat süren müdahalesinin ardından yangını kontrol altına aldı. Araç trafiğine kapanan yol, yangının tamamen söndürülmesi ve saman yüklü dorsenin kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı. Saman balyalarının küle döndüğü yangın ve itfaiyenin müdahalesi ise olay yerindeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

(CEP TELEFONU KAMERASI)

Olayın yaşandığı yer

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi

Karayolunda bekleyen araçlar

itfaiye ekiplerinin yangını konrol altına alması

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: KİLİS-DHA)

=========================================

Traktör apartmanın 2'nci katından düştü

BİLECİK'te girişi zeminde bulunan arka tarafı ise kot farkı nedeniyle 2'nci kat olan galeri dükkanındaki traktör geri geri giderek 2'nci kat balkonundan aşağı düştü. Olayda şans eseri kimseye bir şey olmadı.

Olay gündüz saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Sarmaşık Sokak'ta meydana geldi. Bir apartmanın zemin katındaki galeri dükkanında bulunan 54 KH 119 plakalı traktör, işyeri içerisine geri vitese alınarak park edildi. Geri vitese takılı traktör bir süre sonra galeri dükkanı sahibi tarafından üzerine binmeden kontak anahtarıyla çalıştırılınca geri geri gidip 2'nci kat balkonundan apartmanın arka bahçesine düştü. Olayda kimseye bir şey olmazken traktör vinçle bulunduğu yerden kaldırıldı.

Görgü tanıkları galeri dükkanın girişinin ön tarafta ve zemin katta bulunduğunu, ancak kot farkı nedeniyle arka tarafın ise 2'nci katta olduğunu belirterek, "Bir ses duyduk. Baktığımızda traktörün balkon camını ve duvarını yıkıp apartmanın arka tarafına düşmüş olduğunu gördük. Apartmanın arka bahçesinde sürekli olarak çocuklar oyun oynardı. Şans eseri traktör düştüğünde burada kimse yoktu" dedi.

Görüntü dökümü:

-Olayın meydana geldiği galeri dükkanının arka taraftaki yerin görüntüsü,

-Traktörün düştüğü balkonun görüntüsü,

-Apartmanın ön tarafındaki galeri dükkanının görüntüsü,

-Görgü tanıklarının konuşmasından çekilen görüntü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

========================

TEM bağlantı yolunda devrilen TIR'ın sürücüsü yaralandı

BOLU'da TEM bağlantı yolunda kontrolden çıkarak devrilen TIR'ın sürücüsü yaralandı.

Kaza, saat 09.15 sıralarında TEM otoyolu Abant Kavşağı bağlantı yolunda meydana geldi. Abant gişelerinden TEM'e giren Mehmet Kaynar yönetimindeki 81 EZ 565 plakalı boru yüklü TIR, Ankara yönüne giderken bağlantı yolunda sürücüsünün kontrolünden çıktı. Bariyerlere çarpan TIR devrildi. Yaralanan sürücü Kaynar, ambulansla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TIR'ın dorsesindeki borular etrafa savrulurken, bağlantı yolu ulaşıma kapandı. Sürücüler D-100 Karayolu'na yönlendirildi. TIR ve boruların kaldırılması ardından yol yaklaşık 2.5 saat sonra ulaşıma açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-TIR'dan görüntü

-Çevreye saçılan borular

-Tabeladan görüntü

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

======================================

Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz şehitlerinin ailesini ziyaret etti

DİYARBAKIR Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kent protokolü ile birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile Mehmet Karaaslan'ın ailerini ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle şehitleri anma programı kapsamında Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte darbe girişiminde şehit olan 2 Diyarbakırlı'nın ailesini ziyaret etti. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla ve Emniyet Müdürü Tacettin Arslan'ın da katıldığı programda  önce  Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'nde yapılan hava saldırısında şehit olan polis memuru Halit Gülser'in ailesi ziyaret edildi. Kayapanır İlçesi'ndeki Huzurevleri Semti'nde bulunan şehit polis memuru Halit Gülser'in evine giden Vali Güzeloğlu ve beraberindekilerini şehidin babası Ömer Gülser ve annesi Emine Gülser tarafından karşılandı.

Şehit polis memurunun baba evinde konuşan Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ifade ederek, darbe girişimi ihanetinin tüm unsunlarını, buna dönük işbirlikçilerinin yargılandıklarını söyledi. Vali Güzeloğlu, "Bunlar en ağır cezaya çarpıtılacaklar. Ama bilinmelidir ki, bu ihanetin işbirlikçelerinin esas en büyük cezası hem bu dünyada hem de inacımız açısından ebedi olan dünyada Allah'ın gazabına ve tüm inanların beddualarına konu olmalarıdır. Bu ihanet inşallah hiç bir şekilde bir daha tezahür edilmeyecektir. Bu millet birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe kararlı adımlarla, her geçen gün büyüyen bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Bütün bu yolculuğumuzda şehitler gönlümüzde, kalbimizde ve aklımızda hep yaşayacaklar"dedi.

Şehit polis memurunun ailesine yapılan ziyaretin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde darbeciler tarafından öldürülen sivil Mehmet Karaaslan'ın ailesini ziyaret etti. Kayapınar İlçesi'nde bulunan Diclekent Semtin'deki şehit Mehmet Karaaslan'ın ağabeyi Yıldıray Karaaslan'ın ikamet ettiği evi ziyaret ederek, şehidin yakınlarına taziyelerini iletti. 15 Temmuz darbe girişiminde şehitlerin ailelerine ziyaretini tamamlayan Vali Güzeloğlu, geçtiğimiz günlerde Bursa'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Diyarbakır'dan giden kız öğrencileri taşıyan otobüsün karıştığı kazada hayatını kaybeden 13 yaşındaki Semanur Tekinhatun için kurulan taziyeye katılarak, aileye başsağlığında bulundu.

Görüntü Dökümü:

-Vali Güzeloğlu'un şehit ailerinin evini ziyaret etmesi

-Vali Güzeloğlu'nun şehit evinde yaptığı konuşması

-Kazada hayatını kaybeden 13 yaşındaki kızın taziyesine katılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

========================================

Adana'da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

ADANA'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 2 noktada fotoğraf sergisi açıldı. Serginin açılışına Ankara'da biri şehit biri gazi olan ikiz kardeşlerin ağabeyi Hakan Yiğit de katıldı.

Darbe girişimi sırasında yaşananları konu alan yaklaşık 80 fotoğrafın bulunduğu 'Demokrasi ve Milli İrade Fotoğraf Sergisi' Adana Müze Kompleksi'nde merkezinde açıldı. Serginin açılışına, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Emniyet Müdürü Osman Ak, İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Yılmaz ile kent protokolü ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, fotoğrafların zamanın cansız tanıkları olduğunu belirterek, "15 Temmuz'da, o karanlık gecede, önce üniformalı teröristlerin ihanetleri, silahlar, tanklar ve uçaklarla milletimizin üzerine yağdırdıkları kurşunlar, bombalar yansıdı objektiflere. Sonrasında ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara akın eden asil milletimizin, Adana'da, Ankara'da, İstanbul'da ve yurdumuzun dört bir köşesinde verdiği destansı mücadele ile vatanına, bayrağına, demokrasisine,  özgürlüğüne canları pahasına sahip çıkışına şahit oldu tüm dünya" diye konuştu.

Serginin açılışını yapan Vali Demirtaş, daha sonra kent protokolü ile birlikte sergiyi gezdi.

Darbe girişimi sırasında atılan bomba ile şehit olan Erkan Yiğit ile gazi olan ikiz kardeşi Volkan Yiğit'in ağabeyleri Hakan Yiğit de serginin açılışına katıldı. Erkan Yiğit'in şehit olduğu yeri gösteren fotoğrafı şehidin eşi Sevgi Yiğit ile birlikte inceleyen Hakan Yiğit, o gece yaşananları fotoğraf üzerinde anlattı. Kardeşinin atılan bomba nedeniyle şehit olduğunu söyleyen Hakan Yiğit, "Biz bu memleketi kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Ben aynı zamanda Ak Ocakları Derneği'nin genel başkanıyım. O gece şehit ve gazi veren tek sivil toplum kuruluşuyuz" dedi.

Adana Müze Kompleksi ile bir alışveriş merkezine açılan sergiler 16 Temmuz'a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Görüntü Dökümü

------------------------

Serginin yapıldığı müzenin tabelası

Şehitlerin fotoğrafları

Sergilenen fotoğrafların genel ve detay görüntüleri

Fotoğraflara bakan vatandaşların görüntüsü

Sergiden genel görüntü

İl Jandarma Komutanı Albay Fatih Yılmaz'ın fotoğraflara bakması

Emniyet Müdürü Osman Ak'ın sergiye gelmesi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın sergiye gelişi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın konuşması

Kurdelenin kesilmesi

Protokol üyelerinin fotoğraflara bakması

Sergiden görüntüler

Şehit abi Hakan Yiğit'in konuşması

Hakan Yiğit'in görüntüsü

Haber: Salih ÜÇTEPE-Malik GÖDELİNER  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=====================================

Hastalıklardan arındırılmış damızlık muz fidesi üretildi

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde hastalık ve virüsten arıtılmış damızlık muz fidesi üretildi.

Enstitü Müdürü Davut Keleş, Teknoloji Laboratuvarında daha önce tescil edilen emsallerinden verimli çeşitten doku kültürü yöntemi ile virüsten ve hastalıklardan arındırılmış muz fidanı üretiminde istenilen sonuca ulaşıldığını açıkladı. Keleş, geliştirilen iki damızlık materyalin iki ayrı özel firmaya fidan başına ücretle satışının yapıldığını söyledi. Özel firmalara verilen damızlık muz fidanlarına aynı zamanda mavi sertifika da verildiğini kaydeden Keleş şöyle dedi:

"Daha önce tescili enstitümüz tarafından yaptırılan çeşidi, şimdi de hastalık ve virüsten arıtılmış olarak doku kültürü yöntemi ile muz materyalini geliştirerek, iki ayrı firmaya üretim yapılması amacı ile damızlık materyal satışını yaptık. Satışını yaptığımız damızlık fidanları özel firmalar çoğaltacak ve sertifikalı olarak çiftçilerin hizmetine sunacaklar."

ÖZEL SEKTÖRLE İŞBİRLİĞİ

Muz üzerine araştırma geliştirme çalışması yapmalarına rağmen, kurum olarak muz fidanı satışı yapmadıklarını da dile getiren Keleş şöyle devam etti:

"Biz bütün kaynaklarımızı ülkemize daha yeni teknolojileri geliştirmek için harcıyoruz. Çiftçilerin ihtiyaç duyduğu fidan miktarını araştırma amaçlı tasarlanan enstitümüzde üretmek bizim bütün kaynaklarımızı ve zamanımızı alır. Bunun yerine doku kültürü ile üretim yapan özel sektörle işbirliği yaparak çok daha fazla sayıda fidan üretilmesini sağlayacağız. Fidanın mavi sertifikalı olması demek virüsten ve hastalıklardan ari olması demek. Fidanlardan dolayı oluşacak olumsuzluklara karşı çiftçi haklarını yasal olarak takip edebilecek. Daha yüksek verim elde edecek. Mavi sertifika alan üretici bu sertifika sayesinde haklarını daha iyi takip edebilecekler, sağlıklı fidan almış olacaklar ve mavi sertifikalı muz fidanı almalarından dolayı da bakanlıktan teşvik alacaklardır."

Keleş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hem üretimi arttırmak, hem de hastalık ve zararlı organizmaların yayılmasını engellemek için sertifikalı fidan üretimini ve kullanımını teşviş ettiğini de sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Laboratuvarda muz fideleri görüntüsü

Alata Araştırma Müdürü Dr. Davut Keleş'in laboratuvarda inceleme yapması

Dr. Davut Keleş ile röportaj

Muz fideleri üzerinde inceleme yapılması

Muz fidesi serası içinin görüntüsü

Muz serası görüntüsü

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ,(MERSİN),

========================================

Mimarlar Odası Sivas Temsilcisi İnce görevden alındı

TÜRKİYE Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Sivas İl Temsilcisi Serdar İnce, Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından görevden alındı. İnce, "Bana gönderilen yazıda Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ziyaret etmiş olmam buna gerekçe gösterildi" dedi.

Mimarlar Odası Sivas Temsilcisi ve aynı zamanda Sivas Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce basın toplantısı düzenleyerek  Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından görevinden alındığını söyledi.  İnce Sivas'ı ilgilendiren bir konuda çalışma yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Yaklaşık 7 ay önce Aralık ayında Sivas'taki Bakanımız, Valimiz, Milletvekilleri, Belediye Başkanımız, tüm sivil toplum kuruluşları olmak üzere eski stat yerleşkesini şehir parkı olması için mücadele başlatmıştık. Bu mücadele kapsamında Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencilerinin hazırladığı fikir projesi sergimiz olmuştu. Biz bu sergimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatmak üzere Aralık ayı içinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden randevu almıştık. Bu kapsamda Başdanışman Yalçın Topçu'yu ziyaret ettik. 7 aylık süreç sonrasında bağlı bulunduğumuz Ankara Mimarlar Odası tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret ettiğimiz için görevden alındığımızı belirten görev yazısı geldi."

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından kendisine gönderilen görevden alma yazısını okuyan İnce şunları dile getirdi:

"Bize gönderdikleri yazıda 'Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray mücadelesini zayıflatacak şekilde Kaçak Saray'a giderek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile görüşmeler yaparak mesleğinin itibarını  sarstığı için görevden alınmıştır' diyor. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Biz Mimarlar Odası olarak her zaman daha yaşanılabilir bir kent, daha yaşanılabilir bir ülke diyoruz. Yola çıkılan hedef belli. Sivas'ta tüm sivil toplum kuruluşlar eski, stat yerleşkesinin şehir parkı olması için gayret gösteriyor. Ama Ankara şube olayın bu kısmına bakmıyor. Cumhurbaşkanımızı ziyaret olarak bakmış. Bu Cumhurbaşkanımıza da yapılan bir saldırı. Kaçak Saray diyor. Biz milletin Cumhurbaşkanını ziyaret ediyoruz. Cumhurbaşkanı Külliyesi bizim külliyemiz. Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımız. Biz bu müdahalenin milli iradeye yapılmış bir müdahale olarak görüyoruz."

Görüntü Dökümü:

-Basın toplantısı

-İnce'nin açıklamaları

-Gönderilen görevden alma yazısı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

======================================

Kitap sevgisi, kütüphanenin gönüllü personeli yaptı

ZONGULDAK'ta 57 yaşındaki Hüseyin Karadağ, liseyi bitirip 25 yıl makine bakım ustası olarak çalıştığı termik santralden 3 yıl önce emekli olduktan sonra İl Halk Kütüphanesi'nde gönüllü çalışmaya başladı. Eski kitapları tamir edip ciltleyen, düzenleyen Karadağ, "Kitap görmeden bir gün geçirmem söz konusu değil. Hayatımın bir parçası kitaplar" dedi.

Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü'nden 1978'de mezun olan Hüseyin Karadağ, Çatalağzı Termik Santrali'nde 25 yıl makine bakım ustası çalışarak 2014 yılında emekli oldu. Ortaokul yıllarından bu yana kitap okuyan, boş vakitlerini kütüphanede geçiren Karadağ, emekliliğinin ardından kütüphaneye gitmeye devam etti ve gönüllü çalışmaya başladı. Evli ve 1 çocuk babası Karadağ, 3 yıldır kitapların tamiratı, ciltlenmesi, düzenlenmesi gibi işleri titizlikle yapıyor.

Karadağ, İl Halk Kütüphanesi'nde başlattığı 'Orada bir köy var uzakta' kampanyası ile de yaşadığı Dağüstü Köyü'ne kütüphane kurulmasına destek oldu. 1996 yılında köydeki öğrencilerin taşımalı sistemle diğer okullara gitmesiyle atıl kalan okul, imece usulü restore edilerek kütüphaneye dönüştürülürken, kampanyada toplanan 2 bin kitap da kütüphanedeki raflarda yerini aldı.

Karadağ, okumayı, kitapları çok sevdiğini söyleyerek, "Lise eğitimimin ardından askerlik görevim sonrası memleketime döndüğümde bir süre kitap pazarlama şirketinde de çalıştım. Kitapları görmeden bir gün geçirmem söz konusu değil. Onlarla uğraşmayı seviyorum. Hayatımın, yaşamımın bir parçası kitaplar. Kütüphanede gönüllü çalışmaya başladıktan sonra eski kitapları tamir etmeye başladım. Ciltlemeler yapıyorum. Kitap okuyorum. Emeklilikten sonra son 3 yılda bine yakın kitap okumuşumdur. Hayatım boyunca okuduğum kitap sayısını bilmiyorum. Daha çok araştırma ve inceleme kitapları okuyorum. Felsefe ve sosyoloji okuyorum. Kütüphaneye hizmetlerimden dolayı ödül aldım. Kitap okuma derecelendirilmelerinde de birincilik ve ikincilik ödüllerim var" dedi.

Karadağ, köyüne kütüphane kurulduğu için de çok mutlu olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

-Kütüphanede çalışması

-Kitapları tamir etmesi

-Hüseyin Karadağ ile röp.

-Köye kurulan kütüphane

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

========================================

Eczacılardan astım taraması

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde eczacılar 'astım ve kaoh' taraması yaptı.

Hatay Eczacılar Odası Başkanı Sedat İlkin Aközcan, organizasyonun İl Sağlık Müdürlüğü ve İskenderun Belediyesi'nin desteği ile düzenlendiğini söyledi. Belediye 4 Nolu Sosyal Tesis'teki etkinliğe katılan Aközcan "Burada Türkiye Eczacılar Birliği ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak projesi olan 'Smart Eczane' projesini tanıtıyoruz. Bundan sonra kronik hastalıklarda eczacılar danışmanlık rollerini gösterecek. Şu anda arkadaşlarımız astım ve koah ile ilgili çalışma yapıyor. Bir sonraki dönemimiz diyabet, sonrasında obezite ile devam edeceğiz" dedi.

Eczacılar Odası İskenderun Temsilcisi Emine Ebru Celasun da vatandaşları astım ve koah hastalığı konusunda bilgilendirdiklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Eczacıların vatandaşları sağlık taramasından geçirmesi

Kontrolden geçilenlerden görüntü

28. Bölge Hatay Eczacılar Odası Başkanı Sedat İlkin Aközcan ile röp

Eczacılar Odası İskenderun Temsilcisi Emine Ebru Celasun ile röp

Genel görüntüler

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement