Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Konya'da orman yangını başladıKONYA'nın merkez Meram İlçesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

13.07.2017 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da orman yangını başladı

KONYA'nın merkez Meram İlçesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yol olmadığı için itfaiyenin güçlükle müdahale ettiği yangının söndürülmesi için helikopter yardımı istendi. Polis, yangının başlamasından sonra olay yerinden kaçtığı ihbar edilen 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

Konya'nın merkez Meram İlçesi Dutlu Caddesi üzerinde bulunan mesire alanın arkasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile dağlık bölgeye ilerlemeye başladı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangının bulunduğu bölgede yol olmaması üzerine müdahale etmekte güçlük çekti. Bunun üzerine yangının havadan söndürülmesi için destek istendi. Bazı vatandaşlar ve belediye ekipleri kazma ve kürek ile yangına müdahale etmeye başladı. Askeriyeye de sınır olan bölgede, askeriyeye ait itfaiye ekipleri de alevleri söndürmek için çalışmaya başladı.

Bölgede yapılan ilk inceleme sonrası yangının başladığı noktada piknik örtüsü, tabak ve çatallar bulundu. Bu arada yangın başladıktan sonra olay yerinden 3 kişinin koşarak uzaklaştığı ihbarının yapılması üzeri, ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Halen devam eden ve yayılan yangının söndürülmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yangın yerinden görüntü

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA, DHA))

========================================

Köylülerden jeotermal sondaj nöbeti

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Köyü'nde, zeytinliklerin dibinde Pınarkale Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından yürütülen jeotermal sondaj çalışmasına son verilmesini isteyen köylülerin direnişi sürüyor.

Köylüler, sondaj çalışmalarını yaptırmamak için Çakıllı Mevkisi'nde 4 gündür 08.00 ile 20.00 saatleri arasında nöbet tutuyor. Pınarkale Enerji şirketince bölgede yapılan sondaj çalışmalarının zeytinliklere zarar vereceği ve tarımda kullanılan suları zehirleyeceği ileri süren köylüler, şirket çalışmaya son verip, sahadan çekilinceye kadar alanda nöbet tutma kararlı olduklarını söyledi. Köylülerin eylemine Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nden gelen Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği üyeleri ile bir grup çevreci de destek verdi. Ellerinde pankartlar ve Türk bayrakları ile eyleme katılanlar, "Havama, suyuma, zeytinime dokunma", "Direne direne kazanacağız", "Zeytinlikler içinde sondaja hayır" sloganları attı. Bunaltan sıcak havadan korunmak için bölgeye seyyar şemsiyeler kuran köylüler zaman zaman davul ve zurna eşliğinde oynadı. Köylü kadınların, zeybek oynaması dikkati çekti.

Dört gündür nöbette olan köylüler, sondaj çalışması yapılmasına izin vermediklerini belirtip, alınan 'ÇED gerekli değildir' raporu için Çanakkale İdare Mahkemesi'ne açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı çıkıncaya kadar nöbeti bırakmayacaklarını söyledi.

Gülpınar köylüleri, geçen salı günü ise Ayvacık Kaymakamlığı'na, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi vermiş, Cumhuriyet Savcılığı'na şirket yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Köylülerin sondaj sahasındaki nöbeti ve slogan atmaları.

-Köylü kadınların davul zurna eşliğinde oyunlar oynaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Burak GEZEN - Kamera: İpek GÜNEY/ AYVACIK (Çanakkale),

=========================================

Kızılırmak'ta pirana yakalandı

SİVAS'ta Kızılırmak Nehri'nde avlanan amatör balıkçıların oltasına kırmızı karınlı pirana takıldı. Türkiye'de bulunmayan pirananın ırmağa insan eliyle bırakıldığı tahmin ediliyor.

Sivas'ta Kayseri Caddesi üzerindeki demir yolu köprüsünün altında avlanan amatör balıkçılar Süleyman Güleçyüz(37) ve Kürşat Şimşek(42) geçen hafta kırmızı karınlı bir pirana yakaladı. Ana vatanı Güney Amerika olan ve Türkiye'de rastlanmayan pirananın, ırmağa insan eliyle bırakıldığı tahmin ediliyor. Kaya balığı yakalamak için Kızılırmak'a gittiklerini belirten amatör balıkçı Süleyman Güleçyüz, "Burada yem olarak tavuk ciğeri, solucan ve salam kullanıyoruz. O gün oltamıza farklı bir balık takıldı. Alıp inceledik.Yaptığımız araştırma sonucunda kırmızı karınlı pirana olduğunu gördük. Dünyanın en tehlikeli etçil balıklarından biri olarak biliniyor ve biz bunu Kızılırmak'ta yakaladık" dedi.

Balığı yaşatmak için ilk başta çeşme suyuna koyduklarını belirten Güleçyüz, "Bir süre etle besledik, 4-5 gün yaşadıktan sonra öldü. Götürüp çöpe attık" diye konuştu.

Türkiye'deki göl ve akarsulardan görülmeyen bu balık türünün, birileri tarafından getirilip nehre atılmış olabileceğini belirtti.

Görüntü Dökümü:

-Balıkçıların görüntü

-Kızılırmak'ta yakaladıkları balığın görüntüleri (Amatör kamera)

-Pirananın yakalandığı nehir bölümü

-Süleyman Güleçyüz'ün konuşması

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

==========================================

Cesedi sulama kanalında bulunan talihsiz genç toprağa verildi

TOKAT'ta sulama kanalına uçan otomobilden düştüğü suda cesedi 6 gün sonra bulunan 20 yaşındaki Zeki Sarıel'in cenazesi toprağa verildi.

Geçen hafta kent merkezindeki Gezirlik Mahallesi'nde toprak yolda sürücüsü 20 yaşındaki Esat Özer yönetimindeki 60 HE 734 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp sulama kanlına uçtu. Sürücü Esat Özer ile 21 yaşındaki Mustafa Yıldız, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Suda yaklaşık 500 metre sürüklenen otomobilin içinde olduğu öğrenilen Zeki Sarıel'e ise ulaşılamadı. 6 gün süren arama çalışmaları sonrasında talihsiz genç otomobilin düştü alandan yaklaşık 3.5 kilometre uzakta tahliye kanalı içerisinde bulundu. Tokat Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemi yapılan Sarıel, Ali Paşa Cami'nde öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Erenler Mezarlığında toprağa verildi. Sarıel'in cenaze namazına babası Halim Sarıel, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Görüntü Dökümü:

-Camiden görüntü

-Cenaze namazının kılınması

-Yakınlarının görüntüsü

-Cenazenin götürülüşü

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

======================================

Denizli Büyükşehir'den 15 Temmuz sergisi

DENİZLİ'de 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında, Bayramyeri Meydanı'nda fotoğraf sergisi açıldı. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da çekilmiş 80 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışına; AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Zolan, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların gelecek nesillere ders olarak anlatılması gerektiğini belirterek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 15 Temmuz günü yaşanan, ülkeyi parçalamak için yapılan olumsuzlukların, milletin vatana ve bayrağa sahip çıkışının fotoğrafları bu meydanda sergilemek istedik. Çünkü 15 Temmuz unutulmamalı. 15 Temmuz da yapılan darbe girişimi gelecek nesillere bir ders olarak anlatılmalı" dedi.

Darbe girişimini unutturmayacaklarını belirten Milletvekili Tin ise, "15 Temmuz'u unutmamamız ile ilgili iki önemli sebep var. Bir karanlık tarafı birde aydınlık tarafı var. Karanlık kısmı, Türkiye'de ilk defa kendi içindeki hainler ve dış güçlerin destekleriyle Türk devletini yıkmak isteyen, bayrağını yakmak isteyen milletini bölmek isteyen bir avuç çapulcunun giriştiği bir ayaklanmadır. Aydınlık kısmı ise halkımızı bu çapulculara karşı, başlatmış olduğu direniştir. Bu demokrasiye sahip çıkma direnişidir. 15 Temmuz bu yüzden Türk milleti için çok önemlidir" dedi.

Kurdele kesilmesinin ardından protokol üyeleri sergiyi gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sergiden detay

Açılıştan Detay

Protokolün sergiyi gezmesi

Büyükşehir Belediye başkanı Osman Zolan'ın konuşması

AK Parti Milletvekili Şahin Tin'in konuşması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

===========================================

Şehitler için gökyüzüne 249 balon bıraktılar

SİVAS'ta 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Buruciye Medresesi önünde sergi açılışları yapıldı. Sevgi evlerinde kalan çocuklar 15 Temmuz şehitleri için gökyüzüne Türk bayraklı 249 balon bıraktı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Şehitlerimiz Anısına Sevgi Evleri Çocukları tarafından hazırlanan El Sanatları Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Sivas Valisi Davut Gül, eşi Gülden Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Açılış öncesi konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "15 Temmuz'un üzerinden 1 yıl geçti. Hep beraber ihanete uğradık. ve hep beraber bu ihaneti bertaraf ettik. Beraber direndik. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile Türkiye'nin her tarafında doğusundan, batısına, güneyinden kuzeyine millet olarak sokaklara çıktık.  Baktığımızda Cumhurbaşkanımız kendine yakışanı yaptı. Direndi. İlk başta sokağa çıktı. Meclisimiz kendine yakışanı yaptı, bombalanmasına rağmen direnişinden vazgeçmedi. Milletimiz kendine yakışanı yaptı, bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak olayın ilk anından itibaren 27 gün boyunca demokrasi nöbetleri tuttu. Canını verdi, malını verdi, bedel ödedi" dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Ülke olarak 81 ilimizde 15 Temmuz'u yad ediyoruz. Şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz. Bu millet dara düştüğü zaman, mesele bayrak, mesele bağımsızlık, mesele ülkenin bekası olduğu zaman nasıl kenetlendiğini, nasıl bir araya geldiğini en iyi şekilde 15 Temmuz'da bizlere gösterdi" diye konuştu.

Ardından sırasıyla kentteki çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu resim ve fotoğraf sergilerinin açılışı gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında 15 Temmuz Şehitleri Anısına Sevgi Evleri Çocukları tarafından şehitleri temsilen Türk bayrağı baskılı 249 balon gökyüzüne bırakıldı.

Gödrüntü Dökümü:

-Etkinlikten görüntü

-Sergi açılışı

-Çocukların hazırladığı eserler

-Dualar eşliğinde çocukların protoolle birlikte gökyüzüne balon bırakması

Haber: Hüsne AKKAYA/SİVAS,

=================================================

Röportaj sırasında parktaki gölete düşen çocuğu kameraman kurtardı

ANKARA'da, Irak'ın Erbil kenti merkezli uydudan yayın yapan Rudaw Televizyonunun HDP milletvekili Lezgin Botan ile yaptığı röportaj sırasında bakıcısının yanından kaçan küçük bir çocuk parktaki gölete düştü. Bakıcı kadının sudan çıkaramadığı çocuğu kameraman kurtararak sudan çıkardı.

Ankara Cemal Süreya Parkı'nda Erbil merkezli uydudan yayın yapan Rudaw Televizyonu'nun HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile yaptığı röportaj sırasında ilginç bir olay yaşandı. Röportaj devam ettiği sırada parkta bakıcısı olduğu değerlendirilen bir kadın ile oynayan bir çocuk bakıcısının yanından koşarak parktaki göletin kenarına geldi ve suya düştü. 8 yaşlarında olduğu belirtilen çocuğun suya düştüğünü gören bakıcısı gölden çıkarmaya çalıştı ancak başaramadı. O sırada röportaj devam ederken, Rudaw kameramanı Mustafa Yeşil, kamarayı bırakarak gölete koştu ve suda çırpınan çocuğu çıkardı. Yaşanan bu olay saniye saniye röportaj kaydına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-HDP'li Botan'ın konuştuğu sırada çocuğun gelip gölete düşmesi

-Bakacı kadının çocuğu çıkarmaya çalışması

-Kameramanın gidip çocuğu sudan çıkarması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR,-

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement