Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

1)BOLU DAĞI TÜNELİ ANKARA İSTİKAMETİ ULAŞIMA AÇILDITEM Otoyolu'nda üst yapı çalışmaları nedeniyle 4 Temmuz'da ulaşıma kapatılan Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arası Ankara yönü araç trafiğine açıldı.

16.07.2017 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BOLU DAĞI TÜNELİ ANKARA İSTİKAMETİ ULAŞIMA AÇILDI

TEM Otoyolu'nda üst yapı çalışmaları nedeniyle 4 Temmuz'da ulaşıma kapatılan Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arası Ankara yönü araç trafiğine açıldı.

TEM'in Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan Kaynaşlı ve Abant kavşakları arası Ankara yönü, üst yapı yenileme çalışmaları kapsamında geçtiğimiz 4 Temmuz'da ulaşıma kapatıldı. İstanbul yönünden gelerek Ankara istikametine giden sürücüler Kaynaşlı gişelerinden D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Çalışmaların sürdüğü dönemde Kaynaşlı'dan itibaren özellikle hafta sonları D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişini kullanmak zorunda kalan sürücüler uzun araç kuyrukları oluşturdu. 12 gündür süren çalışmaların tamamlanmasının ardından TEM Otoyolu'nun Kaynaşlı ile Abant kavşakları arasındaki Ankara yönü ulaşıma açıldı. Karayolları ekipleri tarafından dubalar toplanırken uyarı levhaları da kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Karayolları ekiplerinin dubaları kaldırması

-Bariyerlerin kaldırılması

-Tabelalardan görüntü

-TEM Otoyolu'ndan görüntü

(Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================================

2)EDİRNE'DE İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 6 YARALI

EDİRNE'nin İpsala İlçesi'nde iki otomobilin kavşakta çarpışması sonucu 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.Kaza, saat 12.45 sıralarında Keşan-İpsala Karayolu üzerindeki Esetçe Kavşağı'nda meydana geldi. İpsala'dan Keşan yönüne giden 35 yaşındaki Ercan Öztürk yönetimindeki 16 AFP 60 plakalı otomobil, Esetçe Kavşağı'na geldiği sırada Esetçe Beldesi'nden Keşan istikametine sapmak isteyen 77 yaşındaki Sıtkı Güneri idaresindeki 22 PH 193 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle 22 PH 193 plakalı otomobil takla atıp ters dönerek, kavşak içerisine girdi. 16 AFP 60 plakalı otomobilde ters dönen aracın üzerine çıkarak durabildi. Kazada, sürücüler Ercan Öztürk ve Sıtkı Güneri ile araçlarda yolcu olarak bulunan 77 yaşındaki Hatice Güneri, 34 yaşındaki Hazel Öztürk, 3 yaşındaki Eda Öztürk ve aynı yaştaki ikizi Elif Öztürk yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve kaza kırım ekipleri sevk edildi. Ters dönen otomobilin üzerine çıkan diğer araç tesadüfen olay yerinden geçen vinç yardımıyla indirildi. Yaralılar, ambulanslarla Keşan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------:

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Yaralıların ambulanslara alınması

-Ambulansların olay yerinden çıkışı

-Kaza yapan araçlar

-Polis ve jandarmanın incelemesi

-Çevredeki vatandaşlar

-Detay ve genel gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/İPSALA(Edirne),-

(SÜRE: 04.00 - BOYUT: 127 MB)

=======================================================

3)AVUKAT KANSERE YENİLDİ

BİR süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren avukat 42 yaşındaki Onur Bozkurt, Burdur'da toprağa verildi.

Burdur Barosu avukatlarından, Doyum Makarna Fabrikası sahibi işadamı Kadir Gönülaçar'ın damadı Onur Bozkurt, bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Antalya'daki özel hastanede yaşamını yitirdi. Bozkurt için ilk olarak avukatlık bürosu önünde tören düzenlendi. Törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, Baro Başkanı Ramazan Gedik, avukatlar ve Bozkurt'un ailesi katıldı.Ulu Cami'de öğle vakti kılınan namazın ardından Bozkurt'un cenazesi Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------

Büro önündeki törenden

Cenaze namazı

Baro başkanının konuşması

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===================================================

4)TARTIŞTIĞI OĞLUNU ÖLDÜRDÜ: VATAN HAİNİYDİ, UYUŞTURUCU KULLANIYORDU

BURSA'da kanser hastası 51 yaşındaki İsmet Öztürk, uyuşturucu bağımlısı olduğunu öne sürdüğü oğlu 25 yaşındaki Mehmet Öztürk'ü ruhsatsız tabancası ile başına ateş ederek öldürdü. Gözaltına alınan İsmet Öztürk gazeticilere, "Oğlum uyuşturucu kullanıyordu, vatan hainiydi o yüzden öldürdüm, pişmanım" dedi.

Olay, merkez Osmangazi İlçesi Emek Mahallesi Mert Sokak'ta bu sabah meydana geldi. Bir ay önce cezaevinden çıkan uyuştuucu kullandığı ileri sürülen Mehmet Öztürk,kanser hastası olan  babası İsmet Öztürk ile tartıştı. İsmet Öztürk, tartışma sırasında tabancasını çekerek oğlunu baş ve göğsüne 4 el ateş ederek öldürdü. İsmet Öztürk'ün eşi ve 3 çocuğu polisi arayarak cinayeti bildirdi. İsmet Öztürk yakalanırken Mehmet Öztürk'ün cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen baba Öztürk, gazetecilerin 'Neden yaptınız?' sorusuna, "Vatan hainiydi, madde kullanıyordu, pişmanım" diye cevap verdi. İsmet Öztürk, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin tamamlanması ardından adliyeye  sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Polis ve sağlık ekiplerinden görüntüler

-Babanın emniyete götürülmesi

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=======================================================

5)HAP İÇTİKTEN SONRA ALKOL ALDI, APARTMAN KENARINDA ÖLÜ BULUNDU

SAMSUN'da, yeşil reçeteli hap içtikten sonra alkol aldığı öne sürülen 30 yaşındaki Özgür Çakır, bir apartmanın duvarının kenarında ölü bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.Olay, Samsun'un İlkadım İlçesi'nde bulunan Reşadiye Mahallesi'nde meydana geldi. Canik İlçesi'nde bulunan Kuzeyyıldızı Mahallesi'nde oturan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Özgür Çakır, dün akşam kullandığı motosikletle arkadaşı 24 yaşındaki K.S.'nin yanına gitti. Motosikletin üzerinden güçlükle inen Özgür Çakır, arkadaşına yeşil reçeteli hap kullandıktan sonra alkol alıp içtiğini söyleyip, çok uykusu olduğunu belirterek bir apartmanın duvarına yaslanarak uykuya daldı. Özgür Çakır'ın uyuduğunu gören arkadaşı K.S. ise evine gitti. Bu sabah arkadaşını merak ederek olay yerine giden K.S., arkadaşının duvara yaslanmış, hareketsiz olduğunu fark edince durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Çakır'ın öldüğünü belirledi ve polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri K.S.'nin ifadesini aldı. Özgür Çakır'ın cansız bedeni olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan polis, Çakır'ın 2 gün öncede kullandığı yeşil reçeteli ilaçlar nedeniyle zehirlendiğini ve özel bir hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini tesbit etti.

Görüntü dökümü

----------------------

-Detaylar

-Polisin inceleme yapması

-Diğer detaylar

(Süre: 01.54 Dk) - (Boyut: 60.90 MB)

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

===============================================

6)YALOVA'DA BELEDİYE BAŞKANI, SURİYELİ  VE IRAKLILARLA SOKAKTA ÇÖP TOPLADI

YALOVA'da yaşayan Suriyeli ve Iraklı sığınmacılar örnek bir davranışa imza attı. Suriyeli ve Iraklılardan oluşan 60 kişilik grup, CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte sokakları temizledi.Yalova Mülteciler Sığınmacılar ve Göçmenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Çiçek ve beraberindeki Suriyeli sığınmacılar geçtiğimiz hafta Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret edip, t Suriyelilere yönelik kamuoyunun tepkisinden rahatsız olduklarını  bu algıyı yok etmek için soklardan çöp toplamak istediklerini söyledi.  Belediye Başkanı Salman ise Çiçek'in bu isteğine, "tamam bende size yardım ederim" yanıtını verdi.

KAMUOYUNDA TEPKİ ORTADAN KALKACAK

Bunun üzerine Yalova Belediye  Başkan Vefa Salman,  üzerinde 'Yalova Doğa ve Çevre Gönüllüleri' yazılı tişörtler hazırlattı. Osmanlı Parkı'nda bulunan Zabıta noktasında  bgün bir araya gelen sığınmacılar, Başkan Salman'la birlikte sokakları temizledi. Suriyeli ve Iraklılara karşı bu davranış ile kamuoyunun da tepkisinin ortadan kalkacağını söyleyen Başkan Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu çalışmadan çok mutlu oldum. Neden mutlu oldum birincisi şu; Siz bir şekilde topraklarınızdan kopmuş, Türkiye'ye vatanımıza gelmiş, yaşamınızı zor koşullarda idame ettirmeye çalışan insanlarsınız. Türkiye'nin de değişik yerlerinde hiç yaşanmasını istemediğimiz tatsızlıklar oluyor, bizim vatandaşlarla özellikle Suriyeli göçmenler arasında. Yalova'nın bir özelliği var. Yalova; huzurun, dostluğun, barışın ve kardeşliğin kenti. Şimdi sizin böyle bir girişimde bulunmanız Türkiye'ye örnek olacak bir davranışö dedi.

Park ve bahçelerde oturan sığınmacıları uyarmaları konusunda Arapça ve Türkçe bilenlerden yardım istediğini söyleyen Salman, "İster istemez parklarda deformasyonlar oluyor. Çimler üstünde oturunca çimler kuruyor, yemekler yenince artıkları bırakılıyor ve çirkin bir görüntü oluşuyor. Bu sefer bu duruma bir tepki doğuyor. Bu tepkinin bu şekilde ben Yalova'da ortadan kalkacağını düşünüyorumö diye konuştu.

"BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YİYORUZö

Suriyeli sığınmacı Mahmoud Alsuaydan ise bu ülkenin ekmeğini yediklerini ve bu yüzden gönüllü olarak böyle bir çalışma yapmak istediklerini söyledi. Alsuaydan, "Size çok teşekkür ediyoruz.  Bize destek olursanız dikkat çekmek için bu çalışmamızı her hafta yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Vefa Salman, "Yallahö diyerek sokaktaki sigara izmaritleri ve pet şişelerini sığınmacılarla birlikte topladı. Yalova'daki vatandaşlar da uygulamadan memnun kaldıklarını dile getirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Başkanın konuşması

-Suriyelinin konuşması

-Genel görüntüler

-Detay temizlik görüntüleri

-Vatandaş röp

(süre: 5.10 dk) (boyut: 165 mb)

=======================================================

7)ÇİN'DEN GELİP, TAYLANDLILAR'A FUHUŞ YAPTIRAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

ANTALYA'da fuhuş çetesine yönelik operasyonda, 1'i kadın 4 Çinli gözaltına alındı. Fuhuş çetesinin elinden kurtarılan 4 kadının ise Tayland'dan otellerde masözlük yapacakları söylenerek Antalya'ya getirildikleri öğrenildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 1 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, Muratpaşa İlçesi Lara bölgesinde bir eve operasyon düzenledi. Ekipler belirlenen adrese yaptıkları baskında, erkeklerle para karşılığı ilişkiye zorlandıkları öğrenilen Taylandlı 4 kadını kurtarırken, 1'i kadın 4 Çinli'yi de gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar, İl Göç İdaresi'ne teslim edilirken, şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Çinli şüphelilerin, Tayland'ın Bangkok kentinden kadınları Türkiye'deki otellerde masözlük yapma bahanesi ile uçak biletlerini de alıp Antalya'ya getirdikleri ve pasaportlarına el koydukları belirlendi. Şüphelilerin eve kilitledikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirtildi. 4 Çinli'nin de Türkiye'ye Çin lokantası açmak için geldiklerini söylediği ifade edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Şüphelilerin polisler arasında şubeden çıkışları

Polis aracına binmeleri

Şüpheli kadının araç içinde görüntüsü

Araçların adliyeye gidişi

21 MB/// 00.39ö

Haber- Süleyman EKİN- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================================

8) ANTALYA'DA EMEKLİLERE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

TÜM Emekliler Sendikası'nın (Emekli Sen) Antalya Temsilcisi Mustafa Ayar, emeklilere örgütlenme çağrısında bulundu. Ayar, bütün emeklileri Emekli Sen çatısı altında toplanmaya davet etti. Antalya'daki yürütme kurulu üyeleriyle birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ayar, Türkiye'de yaklaşık 12 milyon emekli olduğunu, bunun 227 bin 347'sinin Antalya'da yaşadığını açıkladı. SGK kayıtlarına göre Antalya'daki emeklilerden 2 bin 170'inin Bağkur, 161 bin 441'inin SSK, 83 bin 736'sının ise memur emeklilerinden oluştuğunu açıklayan Ayar, 80 milyonluk ülkede emeklilerin sesi ve soluğu olabilecek, emeklilerin sorunlarını gündeme taşıyabilecek bir örgütlenmenin başarılamadığını söyledi. Ayar, emeklilerin sesi ve soluğu olabilecek bir örgütlenmeyi gerçekleştirmek için Emekli Sen'in geçen 20 Şubat'ta Ankara'da kurulduğunu ve ülke genelinde faaliyetlerine başladığını açıkladı.

Mustafa Ayar, "Emeklinin Emekli Sen'e üye olması için herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan maaş alması yeterli" dedi. Emekli Sen'in ırk, cins, inanç, din, mezhep, etnik köken, renk ve dil ayrımı gözetmeksizin herkese aynı hakların sağlanması için mücadele eden, demokrasinin işlerliğini egemen kılmayı ilke edinen bir sendika olduğunu anlatan Ayar, şöyle devam etti:

"Emekli Sen, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı cezalandırılmadığı, akademisyenlerin, gazetecilerin hapishanede olmadığı, temel insan haklarından olan başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin herkese parasız, kaliteli ve ulaşılabilir olduğu, hukukun egemen olduğu, kimsenin dili, dini, ırkı, felsefi inancı ve siyasi düşüncesinden dolayı ötekileştirilmediği, herkesin barış içerisinde bir arada yaşama şartlarının sağlandığı bir ülke için mücadele eder. Bu kapsamda tüm emekli dostlarımızı, sendikamıza omuz vermeye, üye olmaya, hepsinden önemlisi mücadele etmeye davet ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Toplantıdan görüntüler

Mustafa Ayar'ın konuşması

117 MB/// 03.41

(HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı
    17:15 Muğla'nın Seydikemer ilçesinde aranan şahıs yakalandı

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, hakkında 11 yıl hapis cezası bulunan Ş.Y. isimli şahıs, İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

  • Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi
    17:14 Batman'da Akademisyen-Öğrenci Buluşması Etkinliği Düzenlendi

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Prof. Dr. Necmettin Sezgin önderliğinde gerçekleştirilen 'Akademisyen-Öğrenci Buluşması' etkinliğinde, Çayhan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelindi. Sezgin, öğrencilere toplumda iyi insan olma kavramı üzerine seminer verdi.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması
    17:14 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Genel Sekreter Ataması

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Bülent Bozbaş'ı genel sekreter olarak atadı. Yeni atamalar internet sitesinde yayınlandı.

  • Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı
    17:13 Mersin'de Hizmet-İş Sendikası üyeleri Silifke Belediyesi önünde eylem yaptı

    Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Silifke Belediyesi'nde işten çıkarılan 30 işçinin durumunu protesto etmek için eylem yaptı. İşçilerin de katıldığı eylemde, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, belediye başkanlarına seslenerek işçilerin haklarını gözetmelerini istedi ve mücadelenin devam edeceğini belirtti.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak
    17:10 Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil için alındı. Kazadan 3 gün önce organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın organları, farklı hastalara nakledilmek üzere Ankara, Bursa ve Çanakkale'ye gönderildi. Ailesi, Melek Karakaş'ın organ bağışı yaparak başkalarının hayatını kurtarmasının herkese örnek olmasını istedi.


Advertisement