Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)HASTA NAKİL AMBULANSI İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 YARALIKOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait hasta nakil ambulansı ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

17.07.2017 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HASTA NAKİL AMBULANSI İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 3 YARALI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait hasta nakil ambulansı ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Kaza, Gebze Tatlıkuyu Mahallesi Tünel Üstü Köprüsü'nde meydana geldi. 19 yaşındaki Ali Karaman idaresindeki 34 TC 5334 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Necdet Güney idaresindeki 34 JV 8123 plakalı karşı yönden gelmekte olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait hasta nakil ambulansı ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Ali Karaman, ambulans sürücüsü Necdet Güney ile ambulans içerisinde bulunan hemşire 21 yaşındaki Özgenur Yılmaz yaralandı. Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 kişi tedavi altına alındı. Araçlardan dökülen yakıt nedeniyle yol kısa süreliğine ulaşıma kapatıldı. Temizlik çalışmalarının ardından yol ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Olay yerinden görüntüler

Erol POLAT/GEBZE(Kocaeli), -

====================================================

2)DÜZCE'DE DEVLET HASTANESİNİN ARŞİV DEPOSU KISMEN YANDI

DÜZCE Atatürk Devlet Hastanesi'ne ait tek katlı arşiv deposunda çıkan yangında hasta dosyalarının bir kısmı zarar gördü. Yangın, sabah saatlerinde Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin yanında eski hasta dosyalarının bulunduğu arşiv deposunda çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangını fark eden görevliler itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri tek katlı binadaki yangına müdahale etti. Yangın, kısa sürede büyümeden söndürüldü. Ancak çok sayıda hasta dosyası zarar gördü. Atatürk Devlet Hastanesi Müdürü Özkan Çalış, kundaklama şüphesi üzerinde durduklarını söyleyerek, "Bizim eskiden olan hasta dosyaları vardı. Cam kırıktı. İçeriye birisinin girip yaktığını düşünüyoruz. Şu anda son durumu göreceğiz. Çoğu yanmamış, bir kısmı yanmış. Bunları yakın zamanda taşımayı düşünüyorduk" dedi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü

-------------------------

-Yangına müdahale

-Binadan görüntü

-Yanan dosyalar

-Hastane müdürü röp

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

=====================================================

3)HDP'Lİ BAYDEMİR VE ÖCALAN'IN DURUŞMALARI ERTELENDİ

ŞANLIURFA'da, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan haklarında 5 yıl hapis cezası istenen HDP parti sözcüsü Osman Baydemir ile Dilek Öcalan'ın yargılandığı davanın duruşmaları ertelendi. HDP Şanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan, Viranşehir'de güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen teröristin cenazesindeki ve HDP sözcüsü Osman Baydemir'in geçen yıl Birecik'teki Nevruz kutlamalarındaki davranışlarından dolayı 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan haklarında 5 yıla kadar hapis istemiyle ayrı ayrı dava açıldı.

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün peşpeşe görülen duruşmalara milletvekilleri katılmazken, avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti milletvekillerinin avukatlarının talepleri doğrultusunda savunma için istedikleri ek süreyi göz önünde bulundurarak duruşmaları 9 Kasım'a erteledi.

Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA,

=================================================

4)SAHTE SAĞLIK RAPORU DÜZENLEMEKTEN 2'Sİ DOKTOR 6 KİŞİ GÖZALTINDA

ADANA'da, ehliyet almak isteyen sürücü adaylarına sahte sağlık raporu düzenlediği iddiasıyla 2'si doktor 6 kişi gözaltına alındı.

Adana Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne 10 Temmuz'da ehliyet başvurusu yapan bir vatandaşın sağlık raporundan şüphelenen polisler araştırma başlattı. Yapılan incelemeler sonucu ekipler kentte bulunan 2 özel hastaneden alınan 44 sağlık raporunun sahte olduğunu tespit etti. Hareket geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, belgeleri düzenleyen doktorlar Y.K, H.K.A'yı gözaltına aldı. Sorgularında suçlarını itiraf eden doktorlar anlaşmalı olarak hizmet verdikleri hastanede görevli H.S., Ü.T., C.A. ve C.Y.'nin de olayla ilgisinin olduğunu itiraf etti. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgularında, ehliyet almak için sağlık koşulları el vermeyen kişilere 100 ila 120 lira karşılığında sahte rapor düzenlediklerini söyledi. Hastane yönetiminin ise düzenlenen raporlardan bilgilerinin olmadığını, görevli doktorların dışarıdan hizmet verdiğini açıkladı.

İfadeleri alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'42"    BOYUT: 104 MB

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=================================================

5)ŞANLIURFA'DA KAÇAK SİGARA VE UYUŞTURUCU OPERASYONU

ŞANLIURFA'da, polisin düzenlediği 3 operasyonda, 30 kilo esrar, 413 kilo nargile tütünü ile 38 bin 600 paket sigara ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunda durdurduğu 07 MNN 81 plakalı hafif ticari araçta yaptığı aramada 30 kilo 7 gram esrar ele geçirdi, sürücü Şahap K.'yi gözaltına aldı. Şüphe üzerine durdurulan bir TIR'da yapılan aramada ise 38 bin 600 paket sigara ele geçirildi. Sigaraya el koyan polis, sürücü Ahmet Ç.'yi gözaltına aldı. Ekipler, Mardin-Şanlıurfa karayolunda ise durumundan şüphelenerek durdurduğu 34 GY 4358 plakalı araçta 413 kilo nargile tütünü ele geçirdi. Tütüne el koyan polis sürücü Nesih K.'yi gözaltına alarak sorgulamaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

TIR'da arama yapan polis

Ele geçirilen kaçak sigara paketleri

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 5 MB

======================================================

6) POLİS DENİZDE ARADI, ONLAR SAHİLDE YÜRÜYÜŞTE ÇIKTI

*ANTALYA Konyaaltı Plajı'nda denize girdikten sonra 4.5 saat boyunca ortada gözükmeyen 62 yaşındaki Perihan Külahçıgil ve kızı Şirin Külahçıgil için polis alarma geçti. Denizde polis tarafından aranan anne- kızın sahilde yürüyüşte oldukları ortaya çıktı. Şaşıran Perihan Külahçıgil, "Biz kızımla uzun süre yüzdükten sonra sahilde yürüyüşe çıkmıştık" dedi.Olay, saat 11.30 sıralarında 10 Nolu Konyaaltı Plajı'nda meydana geldi. Fransa'nın başkenti Paris'ten kızı Şirin ile tatile gelen Perihan Külahçıgil, sabah saatlerinde Konyaltı Plajı'na geldi. Saat 07.30 sıralarında denize giren Perihan ve Şirin Külahçıgil, saatler geçmesine rağmen dönmedi. Anne ile kızının dönmemesi üzerine yakınları, çevredekilerden yardım istedi.

Sahildekilerin heyecanlı anlar yaşadığı olay, polisi de alarma geçirdi. Sahile gelen polis araştırma yaparken deniz polisi de denizde arama yaptı. Bu sırada denizde kaybolduğu sanılan Perihan Külahçıgil ile kızı Şirin yürüyerek geldi.

Gazetecileri ve polisleri karşısında gören Perihan Külahçıgil, şaşkına döndü. Polisin kendilerini aramasına sevindiğini ve üzüldüğünü dile getiren Perihan Külahçıgil, "Biz kızımla uzun süre yüzdükten sonra başka yerden sahile çıkıp, yürüyüş yaptık. Uzaktan bakınca çantaların yanında polisi gördük. Merak edip sorunca bizi aradıklarını öğrendik" dedi. Eşyalarını alan anne- kız evlerinin yolunu tuttu.

Görüntü Dökümü

-------------

Deniz polisi botunun görüntüsü

Sahilde polislerin görüntüsü

Dalgıç polisin denenizde arama çalışmasından görüntü

Sahilden ve denizde yüzenlerden görüntü

Polis çantayı incelerken görüntü

Çanta sahibi kadının gelişi

RÖP: Perihan Külahçıgil

Polisle kadının konuşurken görüntüsü

Kadın ve kızının plajdan ayrılması

193 MB/// 02.50ö

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=====================================================

7)OTOMOBİLLERİN CAMINI  KIRIP, HIRSIZLIK YAPAN ZANLI YAKALANDI

ADANA'da, otomobillerin camını kırarak hırsızlık yapan 35 yaşındaki Murat A. yakalandı. Soygun anı ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Kent genelinde, araç camlarının kırılıp hırsızlık olaylarının artması üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Çok sayıda güvenlik kamerasını inceleyen polisler, merkez Seyhan İlçesi Cemalpaşa Mahallesi'nde lüks bir aracın camını kırıp içerisindeki güneş gözlüğü ve 145 lirayı çalan şüphelinin Murat A. olduğunu tespit etti. Polisler, Murat A.'yı hafta sonu bir alışveriş merkezinin otoparkında araçların içini gözetlerken yakaladı. Emniyete götürülen zanlı, daha öncede bir bisiklet çaldığını itiraf etti. 8 hırsızlık dosyasından hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğunu da belirlenen Murat A. ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

*Güvenlik Kamerası*

Şahsın araçları kontrol ederek yürümesi

Bir aracın yanına yaklaşması

Aracın camını kırması

İçerisinden gözlük ve para alması

Marketten çıkıp bisiklete binmesi

Bisiklet sahiplerini hırsızın peşinden koşması

Gözlatına alınan hırsızın sağlık kontrölünden çıkarılması

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement