Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

(YENİDEN)1)ÇARŞAMBA'DA PARK KAVGASI: 3 ÖLÜ, 1 YARALISAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde otomobil park etme konusunda iki grup arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü.

23.07.2017 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(YENİDEN)

1)ÇARŞAMBA'DA PARK KAVGASI: 3 ÖLÜ, 1 YARALI

SAMSUN'un Çarşamba İlçesi'nde otomobil park etme konusunda iki grup arasında çıkan kavga silahlı çatışmaya dönüştü. Birbirlerine ateş eden 2 grupta bulunan 3 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.Olay Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde dün gece saatlerinde meydana geldi. Otomobil park etme konusunda 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerine tabancayla ateş etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda 46 yaşındaki Murat Aşar, 20 yaşındaki Alptuğbey Tekcan ve kardeşi 18 yaşındaki Göktuğbey Tekcan öldü, 26 yaşındaki Mustafa Salih Semercioğlu ise, ağır yaralandı. Yaralı Çarşamba Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Murat Aşar, Alptuğbey Tekcan ve Göktuğbey Tekcan'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

5 KİŞİ GÖZALTINDA

Olayla ilgili polisin yaptığı araştırmada 5 kişi gözaltına aldı. İlçe Emniyet Müdürlğü'nde şüphelilerin sorgusu devam ederken, olayla ilgili firari olan 1 kişinin de arandığı belirtildi.

SON MESAJLARI SOSYAL MEDYADA: "CAN BAĞI, KAN BAĞI HEPSİ BİZDE"

Hayatını kaybeden Alptuğbey ve Göktuğbey Tekcan kardeşler son olarak 16 ve 17 Temmuz'da yan yana çekilmiş fotoğraflarını "Kardeşim, sırdaşım, avukatım... Can bağı kan bağı hepsi var bizde.. Rabbim birliğimizi bozmasın" yazısıyla bir sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarından paylaştıklarını belirtildi. Güvenlik güçleri olay yeri ve çeşitli işyerlerinde yapılan aramalarda 7 ruhsatlı ve ruhsatsız av tüfeği ile 2 ruhsatlı tabanca bulunarak incelemeye başladı.

Görüntü dökümü

-------------------

-Olay yeriden detaylar

-İlçe emniyetten detay

-İlçe devlet hastenesinden detay

-Ölen Alptuğbey Tekcan'ın fotoğrafı

-Ölen Göktuğbey Tekcan'ın fotoğrafı

-Ölen Alptuğbey ve kardeşi Göktuğbey Tekcan'ın beraber fotoğrafları

-Ölen Murat Aşar'ın fotoğrafı

-Ölen Alptuğbey ve kardeşi Göktuğbey Tekcan'ın sosyal medya'dakı paylaşımları

(Süre: 01.22 dk) - (Boyut: 38,94 MB)

Hakan AKGÜN/SAMSUN,

=======================================================

2)VAN'DA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

VAN'ın Gürpınar İlçesi'nde sürdürülen operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış bomba yüklü bir araç imha edildi. Ayrıca teröristlerin kullandığı 3 mağara tespit edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet silesinde yapılan açıklamada, "Van/Gürpınar'da devam eden operasyonda bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış bomba yüklü bir araç imha edilmiş, tespit edilen 3 mağara içerisinde çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir" dedi.

VAN, -

=======================================================

3)ŞUBE MÜDÜRÜNÜN YARALANDIĞI KAZA KAMERADA

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü 42 yaşındaki Cüneyt Bilen yaralandı. Müdür Bilen'e o sırada şans eseri kavşakta bulunan 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahaleyi yaparken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.Kaza Fethiye- Antalya Karayolu Çamköy Kavşağı'nda dün saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Cüneyt Bilen'in içinde bulunduğu otomobil, Seydikemer'in Boğalar Mahallesi'nde Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen 19. Boğalar Yörük Türkmen Şenliği'nde giderken, kavşağa giren midibüse yandan çarptı. Ağır yaralanan Bilen'e, o sırada şans eseri kavşakta bulunan 112 Acil Servis ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansla Özel Letoon Hastanesi'nde götürülerek tedaviye alınan Bilen daha sonra ameliyat için Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Müdür Bilen, 5 saat süren ameliyatın ardından Ortopedi Servisi'ne alındı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Bilen'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI

Öte yandan kaza anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerden Bilen'in içinde bulunduğu otomobilin kavşakta kontrolsüz şekilde

anayola çıkan midibüse süratle çarptığı ve su sırada 50 metre kadar ilerdeki bir markette alışveriş yapan sağlık çalışanlarının koşup, ambulansa binerek olay yerine geldikleri görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Güvenlik kamerasına yansıyan kaza anı ve sonrasında yaralanan Güvenlik Şube Müdürü Bilen'e sağlık ekipleri tarafından müdahale edilmesinden güvenlik kamerası görüntüleri

-Cüneyt Bilen'in fotoğrafı

Haber: Ergün TOS - Cavit AKGÜN/ FETHİYE (Muğla),

======================================================

4)11 YAŞINDAKİ ÇOCUK, TÜFEKLE ŞAKALAŞTIĞI KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ

GAZİANTEP'te evde eline geçirdiği tüfekle oynayan 11 yaşındaki S.K., şakalaşırken kazayla tetiğe dokununca down sendromlu halasının oğlu 24 yaşındaki Serkan Göçer'in ölümüne neden oldu. Olay, dün gece Zülfikar Mahallesi'nde meydana geldi. S.K., evlerine misafirliğe gelen down sendromlu halasının oğlu Serkan Göçer ile odada oynarken, eline geçirdiği av tüfeğiyle oynayıp, şakalaşmaya başladı. İddiaya göre S.K.'nın şakalaşmak için doğrulttuğu tüfeğin tetiğine kazaen dokunmasıyla silah ateş aldı. Tüfekten çıkan saçmalar, Serkan Göçer'in başına isabet etti.Eve çağrılan sağlık görevlileri, kanlar içerisindeki Serkan Göçer'in öldüğünü belirledi. Göçer'in cesedi, Adli Tıp Kurumu morgundan yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Kuzeninin ölümüne yol açan S.K. ise, Cumhuriyet Savcısı tarafından psikolog eşliğinde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Göçer'in cenazesinin, ikindi vakti Asri Mezarlık'ta toprağa verileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp önünde bekleyenler

Ölen gencin yakınları

- Tabutun cenaze aracına konulması

Cenaze aracının gitmesi

- Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 66 MB

=====================================================

5)SOKAKTA TÜFEKLİ SALDIRIYA UĞRAYIP ÖLDÜ

ŞANLIURFA'da, sokakta yürürken kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin pompalı tüfekli saldırı sonucu ağır yaralanan 28 yaşındaki Mehmet Gür, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olay, öğle saatlerinde Haleplibahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Evine gittiği belirtilen Mehmet Gür'e, sokakta kimlikleri belirsiz kişi ya da kişiler tarafından pompalı tüfekle ateş edip kaçtı. Vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Gür, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Gür, acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Mehmet Gür'ün cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Olay sonrası çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ve pompalı tüfeğin fişeklerinde parmak izi çalışması yapan polis, şüpheli kişi ya da kişilerin yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Acil servis

Ölen kişinin yakınlarının toplanması

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracının gelmesi

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 112 MB

=====================================================

6)ÜÇ KIZ KARDEŞ, OLİMPİYATTA ALTIN MADALYA İÇİN TER DÖKECEK

SAMSUN'da düzenlenen 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na katılan Karate Milli Takımı'nın madalya beklediği isimlerin başında Rezzan, Zeliha ve Kader Işık kardeşler geliyor. Anne Arzu Işık, çocuklarını sadece maçlarda değil, antrenmanlarda ve kamplarda da yalnız bırakmıyor.

Samsun'da düzenlenen 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin Karate Milli Takımı'nın altın madalya ümit ettiği sporcuların başında Arzu ve Tayyar Işık çiftinin kızları Rezzan, Zeliha ve Kader geliyor. 7 çocuklu Işık çiftinin 12 yıl önce karateye başlayan doğuştan işitme engelli üç kızı spor tutkusu ve yaşama azimleri ile takdir topluyor.

Türkiye'ye Deaflympics 2013'te bronz madalya kazandıran 24 yaşındaki Rezzan Işık, hem okulunu hem de karateyi bir arada götürmeye çalışıyor. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde mimarlık okuyan Rezzan Işık, "Olimpiyatlara odaklandığım için ben üniversiteye gidemedim. Eskişehir'e gidip gelmekte zorlanıyorum. Şu an üniversitenin benim için bir önemi yok, olimpiyat çok daha önemli. Oyunlar bittikten sonra 2018'de üniversiteye tekrar devam edeceğim" dedi.

İlk defa kardeşler olarak tatamide kata yapacaklarını söyleyen 22 yaşındaki Zeliha Işık, "Daha önce Bulgaristan'da gerçekleşen olimpiyatta bize onay çıkmadı, üzüldük. Rezzan omuzunu kırmıştı. Sonrasında geçen sene dünya şampiyonasında birçok ülke gelmediği için müsabakalar iptal oldu. Şimdi ilk defa takım olarak maç yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Deaflympics 2013'te kardeşlerinin aksine madalya alamayan 20 yaşındaki Kader, Işık başlarda karateyi sevmediğini belirtirken "Ben önceden karate nedir bilmiyordum. İşim ve maaşım vardı. Milli takımda olmak istemiyordum. Ailemden gelen baskıyı anlamadım. Milli takıma seçildim, aklım başıma geldi. Artık çalışmalarıma devam ediyorum" diye konuştu.

Arzu Işık ise kızlarını sadece antrenmanlarda veya maçlarında değil, kardeşler kampa girdiklerinde de yalnız bırakmıyor. Kızlarını ve diğer sağır çocukları işitme engelli olarak değil, özel çocuk olarak nitelendiren anne Işık, Deaflympics'te de ailece sporcuların yanlarında olacaklarını söyleyerek "Gerçekten ben ve eşim bu yola zor günlerden çıktık. Onların her zaman yanında olduk. Çocuklar arasında hiçbir zaman ayrım yapmadık. Her zaman onların eğitim almalarını istedik. Her gittikleri kampa da gidiyoruz, yanlarında oluyoruz. Bütün özel çocuklarımızdan ümitliyim. İnanıyorum. Çok güzel bir kadroları var. Hepsinden madalya bekliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Üç kız kardeşin antrenman yapması

-Anne ve kızlarından detaylar

-Detaylar

-Röportaj

(SÜRE: 2.46 Dk) (BOYUT: 88.72 MB)

Haber-Kamera: SAMSUN, -

===========================================================

7)ERZURUM KONGRESİNİN 98'İNCİ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk yönetiminde, 'Milli sınırlar içinde vatan, bölünmez bir bütündür, parçalanamaz' kararıyla Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 98'inci yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kurtuluş Savaşı meşalesinin yakıldığı Erzurum Kongresi'nin başlaması nedeniyle düzenlenen törenler, Havuzbaşı semtindeki Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, MHP Erzurum milletvekili Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. Çelenklerin konulması ardından şiirler okundu. Törende konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet şunları söyledi:

"Bundan tam 98 yıl önce, 23 Temmuz- 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında yapılan Erzurum Kongresi, enkaz altında kalan milletimizin yeniden hayata dönmesini sağlayarak, ulusumuzun ebedi varlığını tüm dünyaya göstermiştir. İşte, o karanlık günlerde, Mustafa Kemal Paşa, '3'üncü Ordu Müfettişi' sıfatıyla, Milli Mücadele'yi teşkilatlandırmak üzere, İstanbul'dan, vapurla Anadolu'ya gönderildi. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıktı. Havza-Amasya-Tokat-Sivas- Erzincan üzerinden 3 Temmuz 1919 günü Erzurum'a geldi. 23 Temmuz'da toplanan Erzurum Kongresi'ne Başkan seçildi. Mustafa Kemal Paşa'nın genel durumu izah eden açılış konuşmasından sonra çalışmalara geçildi. 7 Ağustos 1919'da sona eren kongrede alınan kararlar milletimizin kurtuluşunu ve Cumhuriyetimizin doğuşunu sağladı. 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nde milletimizin kaderini değiştiren şu önemli kararlar milli iradenin temellerini attı. Havuzbaşı'nda yapılan tören ardından protokol ve davetliler tarihi kongrenin yapıldığı Kongre Caddesi'ndeki binaya geçti. Kongre binasında Devlet Tiyatrosu Sanıtıları tarafından kongre canlandırıldı. Daha sonra açılan çeşitli sergiler gezildi, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı kongre binası önünde mini konser verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gökyüzündeki milli gururu olan pilotlar ise F-16 uçakları ile gösteri uçuşu yaptı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Protokolün kongre merkezi önünde yerini alması

-Atatürk'ün faytonla gelişi

-Atatürk'ün protokolü selamlaması

-Kongrenin canlandırılması

-Mehter takımı

-F-16'ların uçuşu

(Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

(Süre: 06.20 Dk/ 378 MB)

===============================================

8)SÜRYANİLER, 23 YIL ARADAN SONRA SPOR KULÜBÜ KURDU

MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Süryaniler, 1984 yılında kurdukları Telkarispor'un 1994 yılında Avrupa'ya yaşananan göçler nedeniyle kapanmasıyla 23 yıl aradan sonra Midyat Turabdinspor adıyla yeni bir spor kulübü kurdular. Midyat Turabdinspor Kulübü Başkanı Mesut Aslan, Kulübü kurduktan sonra Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den yoğun ilgi aldıklarını söyledi. Midyat İlçesi'nde yaşayan Süryaniler'in, 1984 yılında kurdukları Telkarispor Kulübünün Süryanilerin Avrupa'ya göç etmeleri nedeniyle 1994 yılında kapanmasından 23 yıl sonra yeni bir spor kulübü kurdular. Süryaniler, yeni kurdukları takıma Süryanilerin yaşadığı bölge olarak bilenen Turabidin ismini vererek, Midyat Turabidinspor'u kurdu. Mavi-beyaz renkli formayla mücadele edecek takım Mardin 2'inci Amatör Ligi'nde mücade edecek. Midyat Turabdinspor Kulübü'ün başkanı Mesut Aslan, takımın logusunda ağzında zeytin dalı bulunan beyaz güvercin olduğunu belirterek, takımın logosu barışı simgelediğini söyledi. Kulübü kurduktan sonra Avrupa'da yaşayan Süryaniler'den yoğun ilgi aldıklarını dile getiren Aslan, şunları söyledi: "Midyat Turabdinspor kulübü bu yörenin ismi olduğu için, Süryanice'de 'ibadet edenlerin dağı' anlamına geldiği için bunu kurduk. 70 Manastırın kapsadığı bir bölgeyi, yani 'ibadet edenlerin dağı' anlamına gelen isim bizim için çok özeldi o yüzden bu ismi seçtik. Tamamen barışı temsil ettiğimiz için o yüzden güvercinleri logumuzuda kullandık. Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar faal bir takımız vardı zaten. Biz onun devamını getirmek için bu yola çıktık. Çünkü, Süryaniler göç ettikten sonra o kulüp de mecburen kapandı. Biz onun devamını artık bir şekilde Süryanilerin ismini ve Midyat'ın ismini kozmopolit olarak daha çok duyurmak istedik. O yüzden kurduk bu kulübü. Süryani gençler bir araya gelip bunları yapma hayalindeydik ve bunu gerçekleştirdik. Bizim takımda din, dil, mezhep, ırk ve hiçbir halktan ayrım olmaksızın beraber bu yola çıkacağız. Amacımız, Midyat'ı daha ileri liglere en azından profesyonel lige taşıyabilmek adına bir adım atmaktı ve onu da şu anda gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sadece Süryaniler arasında değil, tüm Midyat halkı ve tüm çevre, Mardin, çevre illerde duyuldu. Hatta Avrupa'dan bile çok güzel tepkiler aldık. Umarım çok çok daha güzel yerlere geleceğiz. Avrupu'dan yaşayan Süryanilerden destek bekliyoruz. İlk amacımız buradaki tüm gençleri, tüm ırktan olanları, Süryanisi, Kürdü, Arabı, Ezidisi hepsini bir arada toplayıp onları kötü alışkanlıklardan arındırıp bir nevi sosyal bir aktivite onlara sunmaktır. Bunu da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Midyat'taki tüm hakları, gençleri beraber kaynaştırıp daha güzel bir zamanlar geçirmelerini daha çok beraber sosyal aktivite gerçekleştirmeleri için en azından daha bir kardeş olduklarını göstermek için bu yola çıktık ve gerçekleşirdik."

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Süryani gençler tarihi sokaklarda yürürken

-Kulüp yöneticileri kulüp binasına gelirken

-Müslüman ve Süryani kızların kulüp yöneticilerini tebrik etmeleri

-Kulüp yöneticileri bina içerisinde ve dışında

-Konuşmalar

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement