Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Ayvacık'ta 29 kaçak yakalandıÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden lastik botla, yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 29 Suriyeli yakalandı.

05.08.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayvacık'ta 29 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nden lastik botla, yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 29 Suriyeli yakalandı.

Ayvacık İlçesi Kadırga Burnu Mevkii'nden lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 29 Suriyeli, Müsellim Boğazı'nda devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG 8 Bot Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Kaçaklar, Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi. Karakoldaki işlemlerin ardından 29 kaçak, Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaçaklardan görüntü

Haber- Kamera: Dilara ERDİNÇ/ KÜÇÜKKUYU (Çanakkale),

===================================

Ormanda ön ayakları iple birbirine bağlı bulunan atı vatandaş kurtardı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde Oymapınar Barajı'nın kuzeyinde en yakın yerleşim yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta ön ayakları iple birbirine bağlı halde bulunan bitkin durumdaki atı doğa fotoğrafı çekmek için araziye çıkanlar kurtardı.

Manavgat'ta geçen çarşamba akşamı doğa fotoğrafı çekmek için araziye çıkan grup, saat 23.00 sıralarında havanın bulutlanması ve şimşeklerin çakmaya başlaması nedeniyle dönme kararı aldı. Dönüş yolunda Oymapınar Barajı'nın kuzeyindeki dağlık alanda yol üzerinde beyaz bir at gören ekip araçlarını durdurarak hayvanın yanına gitti. Ön ayakları iple birbirine bağlı olduğu fark edilen ve en yakın yerleşim yerine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan hayvan yanına yaklaşanlardan ürktü. Gruptakilerden birinin eline aldığı otla yanına yaklaştığı hayvanın ön ayaklarındaki ip bıçakla kesildi. Bitkin ve susuz olduğu gözlenen at daha sonra ormana doğru koşarak uzaklaştı. Hayvanın bu halini cep telefonuyla görüntüleyen doğa fotoğrafçıları daha sonra bölgeden ayrıldı.

"NE KADAR ZAMAN BAĞLI BİLMİYORUZ"

Ekipte yer alanlardan Adem Polat, dönüş yolunda atı gördüklerinde önce sevindiklerini ancak otomobillerinden inip atın ön ayaklarının bağlı olduğunu gördüklerinde çok üzüldüklerini söyledi. Atın ne kadar zamandır öyle olduğunu bilmediklerini, hareket etmekte zorluk çeken atın çevrede ot yiyebileceğini ancak havanın çok sıcak olduğu için içme suyuna ulaşma şansının olmadığını belirtti.

"TEŞEKKÜR EDER GİBİ BAKTI"

Atın yürüyemediğini fark edince otomobilden indiklerini aktaran Polat, "Atın yanına yaklaştık. Sanırım uzun süre o şekilde kalmış. Yürümeye çalışmış ancak rahat yürüyememesine rağmen yerleşim yerlerinden o bölgeye o şekilde gelmiş. Yanımızda olan bıçak yardımıyla ayaklarına bağlı olan ipi kestik" dedi.

Atın korkmuş olduğunu belirten Adem Polat, bir süre daha aynı şekilde duran atın adım attığı anda iplerin kesildiğini anladığını ve kendilerine teşekkür eder şekilde bakış atarak ormanın içine koşarak girdiğini söyledi.

Cep telefonlarıyla çekilen görüntülerde ise Adem Polat'ın yol ortasında atın yanına yaklaşma çabası görülüyor. Atın ürkerek yol kenarına gitmesi üzerine elinde bir tutam otla hayvanın yanına yaklaşan Polat'ın yanına diğer arkadaşının da geldiği ve atın ön ayaklarına bağlı ipi bıçakla keserek uzaklaştığı görülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Atın yanına yaklaşıp ayaklarındaki ipin kesilmesi (Cep telefonu görüntüsü)

Detay görüntü

RÖP: Adem Polat

Detay görüntü

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

=================================

Sıcaktan bunalanlar yapay gölette dinleniyor (Tekrar)

ŞANLIURFA'da, termometreler 44 dereceyi gösterirken, vatandaşlar su sporlarının yapıldığı yapay gölete giderek vakitlerini geçiriyorlar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan GAP SUKAY Tesislerine sıcaktan bunalan vatandaşlar akın ediyor. 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik adadan oluşan tesise gelenler, su kayağı, deniz bisikletleri, kano kullanarak keyifli dakikalar yaşıyorlar. Tesisin Genel Müdürü Levent Kama, ülke genelindeki 10 Sukay tesisinden birinin Şanlıurfa'da olduğunu belirterek, "Geçen yıl hizmete açılan tesisin özellikle sıcaktan bunalanların tercihi olduğunu, Sıcaktan bunalanlar buraya gelip dinleniyor. Böyle bir tesis burada olduğu için Şanlıurfalılar çok şanslı, ziyaretçilerimiz su kayağı, deniz bisikleti ve kanoyla gezme şansı buluyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

GAP SUKAY Tesisi

Yapay gölette deniz bisikletlerine bineler

Su kayağı binen vatandaşlar

Tesislerde vatandaşların gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================

Protesto için adliye önünde kamyonetini yaktı

ADANA'da 43 yaşındaki Mahmut Kara, annesinin Suudi Arabistan'da rehin tutulduğunu ileri sürüp, Adana Adliyesi önünde park ettiği kamyonetini benzin döküp yaktı.

Olay, saat 13.45 sıralarında merkez Seyhan İlçesi'ndeki Adana Adliyesi önünde meydana geldi. Mahmut Kara, 01 CPN 45 plakalı kamyonetiyle adliye önüne gelip  park etti. Ardından da üzerine benzin döküp şaşkın bakışların arasında ateşe verdi. Kısa sürede kamyonet alevler içinde kalırken Mahmut Kara da annesinin 22 yıldır Suudi Arabistan'da tanımadığı bir kişi tarafından rehin tutulduğunu bugüne kadar yaptığı tüm girişimlere rağmen sonuç alamadığını ileri sürdü.  'Sayın Cumhurbaşkanım, annemiz Fahriye Kara, kaybolmuştur. Yardımlarınızı bekliyoruz' yazan pankartı boynuna asıp, eline bıçak alıp vücudunu kesen Mahmut Kara'ya polisler müdahale etti. Polislerin elindeki bıçağı alması üzerine Kara, yol üstündeki döner tezgahından döner bıçağını alıp, tehditler savurdu.

Bu sırada kamyonet de adliye önlem alan TOMA aracı ile su sıkılarak söndürüldü.

Polislerin ikna ettiği Kara, ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Kullanılmaz hale gelen araç da çekildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Mahmut Kara'nın kamyonetinin yanında görüntüsü

Adliye önünde yanan kamyonetten görüntüler

Tomanın gelmesi

Yanan kamyoetin toma ile söndürülmesi

Elinde bıçak olan Mahmut Kara'nın bağırması

Üzerindeki pankarttan görüntü

Mahmut Kara'nın konuşması

Dönerciden döner bıçağını alması

Dönercinin Mahmut Kara ile konuşması

İtfaiye ekiplerinin kamyoneti söndürmesi

Adliye'nin görüntüsü

Polislerin Mahmut Kara'yı götürmesi

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=============================================

Kübra Nur, 6 kişiye umut oldu

HATAY'ın Dörtyol İlçesi'nde evlerinin balkonundan düşen ve götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Kübra Nur Coşkun'un bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.

Dörtyol'un Özerli Mahallesi'nde oturan Kübra Nur Coşkun, 28 Temmuz'da oturdukları 4'üncü kattaki evlerinin balkonundan düştü. Genç kız götürüldüğü İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan genç kızın dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin organlarını bağışlaması üzerine  Kübra Nur Coşkun'un böbrekleri, karaciğeri, korneaları ve akciğeri çıkartıldı. Coşkun'un böbrekleri Gaziantep Sani Konukoğlu Hastanesine, karaciğer Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi'ne, korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne ve akciğerler Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne gönderildi.

İskenderun Devlet Hastaneleri Genel Koordinatörü Dr. Veysel Yıldırım, "Ailesine durum izah edildi, onların onayıyla da organları, organ bekleyen hastalara bağışlandı. 3 ilden gelen ekip genç kızımızdan alınan 6 organı alarak nakil için hızlı bir şekilde diğer hastalara ulaştırdı"dedi.

'Kızımızın organları toprakta çürümesin hayat versin diye bağışladık' diyen teyzesi Habibe Şimşek, "İnşallah verilen kişilerde hayat bulur onları yaşatır. Kübra kızımız üniversite sınavlarına girmiş, doktor olmak çok istiyordu"diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Organları bağışlanan Kübra'nın sağlık fotoğrafı

Ameliyathane önünden görüntü

Organ nakil çantaları ellerinde ambulans ve araçlara yüklenmesi

Morg önündeki yakınları ve Devlet Hastanesi Koordinatörü Dr. Veysel Yıldırım'ın görüntüsü

Devlet Hastanesi Koordinatörü Dr. Veysel Yıldırım ile röp

Teyze Habibe Şimşek ile röp

Amca oğlu Adem Coşkun ile röp

Morg önü ve cenaze aracından görüntü

İskenderun Devlet Hastanesi Organ nakli Koordinatörü Tijen Korkmaz ile röp

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

=====================================================

Karaman'daki kazada ölen çocuklar toprağa verildi

KARAMAN'da saç yaptırmaya giden gelin damadın bulunduğu otomobil ile başka bir düğün törenine gidenlerin bulunduğu otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 6 kişiden, 7 yaşındaki Havva İrem ve 4 yaşındaki Rukiye Naz Demirci kardeşler Konya'nın Çumra ilçesinde toprağa verildi.

Kaza Karaman merkeze bağlı Mesudiye köyü yolunda dün saat 15.30'da meydana geldi. 53 yaşındaki Birol Şan idaresindeki içerisinde çocuklarla birlikte 7 kişinin bulunduğu 70 AF 930 plakalı otomobil ile seyir halinde iken karşı yönden gelen ve eşini kuaföre götüren damat 27 yaşındaki Tolga Tapramaz yönetimindeki 42 VL 396 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası hurdaya dönen araçlardan biri yoldan çıkarak araziye savruldu. Kazada bir yakınlarının düğünü için Karalgazi Köyü'ne gittikleri öğrenilen otomobil sürücüsü Birol Şan ile birlikte yanında bulunan 50 yaşındaki Dürdane, 22 yaşındaki Muhammet, 72 yaşındaki Dursun Şan ile 7 yaşındaki Havvanur ve 4 yaşındaki İrem Demirci kardeşler olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı araçtaki çocukların annesi 30 yaşındaki Ayşe Demirci ise ağır yaralandı. Diğer araçta bulunan gelin-damat oldukları ve saç yaptırmak için Karaman'a gittikleri öğrenilen Tolga Tapramaz ve Handan Tapramaz (25) da yaralandı.

Kazada hayatını kaybeden Havva İrem ve Rukiye Naz Demirci kardeşler için bugün Konya'nın Çumra İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreninde büyük üzüntü yaşandı. Ulu Camii'nde düzenlenen törende çocukların Çumra şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalışan babası Ali Osman Demirci'nin güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Aynı kazada eşi de ağır yaralanan ve çocuklarının cenaze törenine katılan baba Ali Osman Demirci'yi yakınları teselli etti. İki kardeş öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Kazada ölen Birol,  Dürdane, Muhammet ve Dursun Şan'ın ise ikindi namazından sonra Karaman'da toprağa verileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cenaze töreninden detay görüntü

-Cenaze namazının kılınması

-Genel ve detaylar

-Ölen çocukların fotoğrafları

Haber-Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA, )

=============================================

Kontrolden çıkan kamyon 2 otomobile çarptı: 3 yaralı

ŞANLIURFA'da, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon, önündeki 2 otomobil ve aydınlatma direğine çarptı. Kazada, kamyon ve otomobillerin sürücüleri yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde, Eyyübiye Mahallesi'nde meydana geldi. Kent merkezine giden sürücüsü belirlenemeyen 63 UB 955 plakalı hafriyat kamyonu, kontrolden çıkarak önünde ilerleyen 63 B 7948 ve 63 VB 219 plakalı otomobile çarptı. İki otomobile çapan kamyon daha sonra refüjde bulanan aydınlatma direğine çarparak durdu. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri,

3 sürücüyü ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kazaya karışan araçlar

Polis ekiplerinin gelmesi

Kazaya karışan araçlarda inceleme yapan polis

Polislerin yolu trafiğe kapatması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Uğur BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Otomobilde 36 kilo esrara 3 gözaltı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, polis 3 gündür ayrı noktada park halinde durduğu için şüphe üzerine aradığı otomobilde 36 kilo esrar ele geçirdi. Esrara el koyan polis, otomobilin sahibi olan ve otelde konaklayan Suriye uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı.

İslahiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hacı Ali Öztürk Mahallesi'ndeki bir otel önünde 3 günden bu yana park halindeki 34 LP 1630 plakalı otomobili durumundan şüphelenerek aradı. Polislerin aramasında, motor kısmına gizlenen uyuşturucu olduğu belirlenince otomobil Emniyet Müdürlüğü önüne çekildi. Polislerin burada yaptıkları detaylı aramada, otomobilin motor bölümü ile çeşitli yerlerine yapılmış gizli bölmelerde 72 paket halinde 36 kilo esrar ele geçirildi. Esrara el koyan ekipler, otomobil sahibinin park halindeki otelde kaldıklarını belirledi. Bunun üzerine otele giden polisler, otomobilin sahibi olan Suriye uyruklu Ömer Elha Seyid, Bahiye Sayid Ahmed ve Nur Sayid Ahmed'i gözaltına alındı. Sorgulanmalarına başlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Otomobilde yapılan arama

Otomobildeki uyuşturucunun çıkarılması

Şüphelilerin emniyete götürülmesi

Ele geçirilen uyuşturucular

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

==============================================

İslahiye'de hacı adayları uğurlandı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama töreni düzenledi.

Hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan 84 hacı adayı için Demokrasi Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine; İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, İlçe Emniyet Müdürü Bedrettin Sarıtaş, İlçe Müftü vekili Mustafa Tunçeli, STK temsilcileri ile hacı adayları ve yakınları katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan uğurlama töreninde öğrencileri ilahiler okudu. Meydana kurulan Kabe maketini gösteren müftü vekili Mustafa Tunçeli, hac ibadeti sırasında yapılması gerekenleri anlattı. Kırmızı karanfil dağıtılan hacı adayları, yakınlarına sarılarak vedalaştı. Duygusal anların yaşandığı tören sonunda hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşarak ilçeden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Törene katılanlar ve hacı adayları

Konuşmaların yapılması

Hacı adaylarının vedalaşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

=======================================

Uluslararası Yoga Festivali Uzungöl'de tanıtıldı

TRABZON'da 14- 19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Yoga Festivali'nin tanıtım toplantısı Çaykara İlçesi'ndeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de gerçekleştirildi.

Bölge turizminin göz bebeği konumunda olan ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Uzungöl'deki tanıtım toplantısına Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TTSO) Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, yabancı gazeteciler, yoga hocaları, yoga severler ile çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

YOGA SEVERLER UZUNGÖL'DE

Tanıtımda konuşan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Uzungöl turizm destinasyonun çok zengin olduğunu ve bu zenginliğe yoganın da eklendiğini belirterek yoğun katılım bekledikleri etkinlikler sayesinde yoga severlerin doğanın tüm renkleri ile baş başa eşsiz bir deneyim yaşayacaklarını ifade etti. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da yoga festivalinin yapılacağı alanlardan birinin dünyada marka olmuş cennet mekanlardan biri olan Uzungöl olduğunu ve yoga hocalarının Uzungöl'ü görmelerinin festivale yapacakları katkıları artıracağını söyledi.

GÖL MANZARASINDA YOGA DENEYİMİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ve TTSO ile Arap Turizm Örgütü iş birliğinde 'Siyasetten Uzak: Tek Dünya, Tek Kaynak ve Tek El" sloganıyla farklı din, dil ve ırktan gelen Yoga severleri, Sufi ve tasavvuf müziği eşliğinde Türkiye'de buluşturarak tüm dünyaya barış mesajı vermeyi amaçlayan festivalin tanıtımına katılan yoga öğreticileri de daha sonra göl çevresinde gazetecilerle küçük bir yoga deneyimi yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tanıtım toplantısı ve göl çevresinde yoga deneyimi

HABER KAMERA: TRABZON/

==============================================

Didimli işadamları TÜRKONFED'in 204'üncü üyesi oldu

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Aydın'ın Didim İlçesi'nde güçbirliği toplantısı yaptı. Didim Genç İşadamları Derneği, toplantıda TÜRKONFED'e 204'üncü üye olarak katıldı.

TÜRKONFED yöneticileri Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz'in ev sahipliğinde Didim Aquasis de Luxe Resort'te bir araya geldi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Didim Genç İşadamları Başkanı Özgür Deniz, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen genç işadamları derneklerinin başkanları, Didim Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri toplantıya katıldı. Toplantı öncesi, TÜRKONFED'in tanıtım videosu izlendi.

"NUFÜS ARTIŞI KADAR YATIRIM ALMIYOR"

İlk konuşmayı yapan Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz, "Yıllar önce Didim'e geldiğimde, kent yaklaşık 27 bin nüfuslu bir ilçeydi. Şu andaki kış nüfusu bile 80 bin civarında. İlçenin nüfusunun arttığı kadar, yeterli bir yatırım aldığını düşünmüyoruz. Bu konuda ilçenin çok ciddi eksikleri var. Burada ilçeye en büyük katkıyı yapacak olan da tabii ki iş dünyasıdır. İş dünyasından ne kadar verim alırsak, Didim'de yatırımlar da o kadar artacaktır. Bu nedenle bu tür toplantıların daha geniş kapsamlı ve daha çok yapılması gerekiyor. Didim'de şu anda 1 milyon 200 bin metrekare devlet arazisi boşta bekliyor. Yapılabilecek yatırımlar TÜRKONFED ve TÜSİAD'a bağlı işadamlarımızın da destekleri ile ilerleyen toplantılarda ele elınacaktır" dedi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise, "Didim'in sıcaklığını bilirdim ama buranın insanlarının çok daha sıcakkanlı olduğunu ben ve arkadaşlarım daha iyi anladık. Bizleri burada ağırlayan Özgür Başkan ve ekibinin burada yapacağı işlerin bir başlangıç olduğunu görüyorum. Bugün 204'üncü derneğimize rozet takmak için buradayız. TÜRKONFED çalışmaya devam ediyor ve bizleri de mutlu ediyor. Türkiye'nin Trakya'sından, Güneydoğu'suna kadar her bölgede bir yapılanmamız var. Kendi bünyesinde 22 tane bölgesel 3 tane sektörel olmak üzere 25 adet federasyona sahip. Türkiye'de 40 bin şirketi temsil ediyoruz. KOBİ'lerin Türkiye'deki en büyük yapılanması TÜRKONFED bünyesindedir. Türkiye'deki kadın gücü ve kadın derneklerinin en güçlü yapısı da 35 dernekle TÜRKONFED içerisindedir. Türkiye'deki kurumlar vergisinin yüzde 86'sını TÜRKONFED üyeleri sağlamaktadır. Türkiye'deki ihracaatın yüzde 55'ini TÜRKONFED üyeleri tarafından gerçekleştirmektedir. 7 milyon kişiye iş imkanı yaratılıyor" diye konuştu.

"HIZLI BALIK YAVAŞ BALIĞI YUTUYOR"

TÜRKONFED'in içinde tek tip bir anlayış olmadığını söyleyen Kadooğlu, "İçimizde her siyasi görüşten insan var. 39 kişilik yönetim kurulu üyemiz var. Hiç kimsenin fikrini yadırgamıyoruz. Bu 39 kişi Türkiye'nin her tarafında kendi işinde en iyisi olan insanlardır. Eldivensiz bir şekilde, sahada olan bitenleri dinleyerek, tartışarak o bölgeyle ilgili çalışmaları yapıyoruz. Diyarbakırlı bir işadamıyla, Trabzonlu bir iş adamı arasında çok farklı fikirler olabilir. Ancak amaç ülke meselesi olduğumu orada birleşiyoruz. Eskiden dünyada büyük balık küçük balığı yutardı. Ancak şimdi iş değişti, hızlık balık yavaş balığı yutuyor. Bunun için çok çalışmalıyız" dedi.

ÜYELİK ROZETİ TAKILDI

Konuşmaların ardından Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz, Didim Aquasis de Luxe Resort sahibi Kadir Karakaya'ya desteklerinden dolayı plaket verdi. Özgür Deniz bir plaket de TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu'na vererek teşekkür etti. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise 204'üncü üye olan Didim Genç İş Adamları Derneği'nin Başkanı Özgür Deniz'e ve yönetim kurulu üyelerine üyelik rozetini taktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Toplantıdan görüntü

Rozet takımı

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Özgür Deniz'in konuşması

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement