Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)CİLVEGÖZÜ'NDE TIR KUYRUĞU 5 KİLOMETRE OLDUHATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın Suriye'ye yapılan ticaretin açılması nedeniyle 5 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

19.10.2017 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)CİLVEGÖZÜ'NDE TIR KUYRUĞU 5 KİLOMETRE OLDU

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın Suriye'ye yapılan ticaretin açılması nedeniyle 5 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Ramazan Bayramı'ndan sonra sadece gıda ve temizlik malzemelerinin geçişine izin verilen Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın  dün sabah saatlerinde demir çimento hariç ticarete açılması ile bölge ticari olarak hareketlendi. Suriye'deki iç savaşın başladığı günden bu yana zaman zaman güvenlik sorunu nedeniyle tamamen de kapanan Cilvegözü'nden komşu ülkeye sevkiyat hız kazandı. Gümrük kapısında ulaşan TIR kuyruğu 5 kilometreyi buldu. Yaklaşık 2.5 aydan bu yana nakliye konusunda sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten TIR sürücüleri, kapının ticarete yeniden açılması ile birlikte hareketlilik olduğunu ve bunun devam etmesini istediklerini belirtti.

HATAY/DHA

=================================================

2)HASTANEYE MOTOSİKLETLE GİRDİ

HATAY Devlet Hastanesi'ne motosikletiyle giren bir kişinin  görüntüleri sosyal medyada gündem konusu haline geldi. Motosikletiyle Hatay Devlet Hastanesi'nin polikliniklerinin olduğu bölüme 17 Ekim salı günü giren 60 yaşlarındaki bir hasta, görevli bir hasta bakıcı tarafından durduruldu. Görevlinin ikazıyla hastaneden çıkartılan motosikletli bazı kişiler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Bu kişinin motosikletle içeri girmek için, otopark yakınında bulunan ziyaretçi kapısını kullandığı, bu kapının heyet raporu almak isteyen engellilerin akülü sandalyeyle giriş yapması için engelli rampası yapılarak girişe uygun hale getirildiği belirtildi. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlattı.

İLK VAKASI DEĞİL

Bu arada kimliği belirlenemeyen kişinin daha önce de Hatay Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası'nın acil bölümüne yine motosikletle girip muayene olmak istediği belirtildi. Motosikletlinin hastane koridorundaki görüntüleri sosyal medyada da gündem haline geldi. Görüntüleri resmi twitter hesabı üzerinden paylaşan Adana Büyükşehir Belediyesi, 'Hatay'da bir amcamız yoğun bakıma motosiklet ile girmiş. Suyunuza ne karıştırıyorsunuz sayın belediye?' diye sorarken, Hatay Büyükşehir Belediyesi ise, 'En az Adana insanı kadar çılgınız' diye cevap verdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Hatay Devlet Hastanesi dış görüntüleri

-Hatay Devlet Hastanesi tabelası

***Cep telefonu görüntüsü***

-Hastane içine motosikletle giren yaşlı adam

-Yaşlı adamı koridora girmeye çalışırken uyaran hasta bakıcı

-Motosikletli adamın uyarı sonrası geri dönmesi

SÜRE: 01' 17" BOYUT: 40 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

=================================================

3)İLBER ORTAYLI GEÇMİŞTEN GELECEĞE İŞ HAYATINI ANLATTI

İZMİR'de düzenlenen 14. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi'nde 'Geçmişten geleceğe Türkiye'de iş hayatı' konusunda konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, "İleride robotlarla yaşayacağız ama onlar belirli işleri yapacak" dedi. PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin İzmir'deki Sabancı Kültür Merkezi'nde iki gün sürecek 14. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi çok sayıda konuşmacının katılımıyla başladı. PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Ege Şubesi Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, hızla değişen ve gelişen teknolojinin, gelecek ile birlikte yürümeye başladığı bir dönemde iş dünyasında da, geçen yıllarda yapılanların tekrar edilerek var olmanın mümkün olmayacağını ifade etti. Kalaycıoğlu, "Gelecek geldi. Şimdi burada geleceği yaşıyoruz. Ama unutmayalım hep birlikte yaşatacağımız ve yaratacağımız kocaman bir gelecek bizi bekliyor" dedi.

"GELECEĞİMİZİ ROBOTLARLA PLANLAYAMAYIZ"

Toplantıda 'Geçmişten geleceğe Türkiye'de iş hayatı' konulu konuşmasıyla katılımcılara hitap eden tarihçi, Prof. Dr. İlber Ortaylı, günümüzde sanal ortamın giderek yaygınlaştığını söyleyerek gelecekteki insanın konumuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. İnsanoğlunun en büyük vasfının duygusallığı olduğunu belirten Ortaylı, "İnsanın en üstün özelliği, düşünce ve duygunun birbirine yön vermesidir. 20 sene sonra insanın banka kurup banka satamayacağı, herşeyi robotların yapacağı söyleniyor. Gelecek robotlarla olmaz, çünkü iki robot konuşamaz. Konuşmak, kavga etmek, duygularla tepki vermek insanlara has özelliklerdir. Geleceğimizi robotlarla planlayamayız. Asrımız mühendislik asrıdır. İleride robotlarla yaşayacağız ama onlar belirli işleri yapacak. Muhtemelen otomobil şirketlerinin sigorta uzmanları ortadan kalkacak. İki araba çarpıştığı zaman verileri insanlardan daha hızlı ve daha doğru bir şekilde robotlar hazırlayabilecek. Ama hiçbir zaman o şirketi yönetenler robotlar olmayacak. Duygusallık ve insanın mantık yapısı işin sahibi olacak. Gelecekteki şirketler Amerikan yada Japon modeli gibi olacak. Yani artık liyakata dayalı, insanların herşeyi planladığı ve karar verdiği devlet gibi şirketler çıkacak. Bunun getirdiği büyük rahatlamalar da olacak büyük çatışmalar da olacak. Dünyada çatışmalar hiçbir zaman azalmayacak" diye konuştu.

Geleceğin altın çağı olacağına dair öngörülerin palavradan ibaret olduğunu savunan Prof. Dr. İlber Ortaylı, bu görüşü içeren kitaplara tepki göstererek, "Bazı kitaplarda insanların zihninde bir altın çağ yaratılmak isteniyor. Yeryüzünde hiçbir zaman altıçağ olmadı, gelecekte de olmayacak. Diyeceksiniz ki o zaman 'Senin kitabının adı neden Türklerin Altın Çağı?' Vallahi ben koymadım. Yayıncı o ismi belirledi. Benim günahım yok" dedi.

Demokrasilerin de geçici olduğunu öne süren Ortaylı, "Demokrasi diye bir rejimin ebediyetine inanmamız mümkün değil. Eski Mısır'da çok mutsuz ve üretimsiz bir toplum olduğunu kimse ileri süremez. Mezopotamya dönemindeki insanların daha geri olduğunu düşünmeyelim. Mühim olan bir toplum nasıl ayakta kalacak? Değişim söz konusu. Buna karşı koyamayız" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-14. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi toplantı salonundan görüntü,

-Zirvenin açılışından görüntü.

-Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuşmasından görüntü.

Haber: Nevra UÇKAÇ - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

=====================================================

4)ÜNİVERSİTE ÇEVRESİNDE 'TACİZ' DENETİMİ

DÜZCE Üniversitesi'nde kız öğrencilerin yoldan geçen sürücüler tarafından taciz edildiği şikayetleri üzerine polis kampüs çevresinde denetimlerini artırdı. Araçlar arandı, sürücülerin kimlikleri kontrol edildi. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, "Bundan böyle bu bölgelerde öğrencileri rahatsız eden kim olursa olsun fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Konuralp Mahallesi'nde bulunan Düzce Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin, kaldıkları yurtlardan okula gidip gelirken özellikle yoldan geçen sürücüler tarafından taciz edildiği ileri sürüldü. Geçen hafta akşam saatlerinde 11 öğrencinin, bir sürücünün kendilerini taciz ettiğini iddia ederek şikayette bulunması üzerine polis bu bölgede denetimlerini sıklaştırdı. Üniversitenin Merkez Kampüsü ile devlet ve özel yurtlar ile kafelerin yoğun olduğu Konuralp Bölgesi'nde yapılan denetimde durdurulan sürücülerin kimlikleri sorgulandı, araçlar arandı. 2 saat süren denetimde 40 araç kontrol edildi. 10 sürücüye, çeşitli eksiklikleri nedeniyle 13 bin 80 TL ceza uygulandı. 11 araç ise trafikten men edildi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, telsizden anons ederek denetime katılan polislere teşekkür etti. Deniz, "Bundan böyle özellikle bu bölgelerde öğrencileri rahatsız eden, alkollü araç kullanan, abart egzoz takan her kim olursa olsun bunlara fırsat vermeyeceğiz. Çalışmalarımızı da arttırarak devam ettireceğizö dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Görüntüde araçların durdurulması

-Uygulama noktasından kaçmaya çalışna sürücü

-İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz'in ekipleri yönlendirmesi

-Ceza uygulanan sürücüler

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

===================================================

5)MERSİN'DE TEFECİ OPERASYONU: 8 GÖZALTI

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından tefeci çetesine yapılan operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Silifke İlçesi'nde organize suç örgütü tarafından 'tefecilik' yapıldığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Belirlenen 9 adrese operasyon yapan jandarma, 8 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 2 bin 508 ABD doları, 2 bin 495 TL nakit para, 7 cep telefonu ile 2 bilgisayar, 2 ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 22 fişek, 571 gram altın, çok sayıda dolu ve boş senet ile not defteri, banka dekontu, PKK terör örgütüne ait 1 doküman, 'F' serisi olmak üzere FETÖ PDY terör örgütü ile ilişkili olduğu değerlendirilen 3 adet 1 dolar ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Jandarma araçlarıyla  operasyon bölgesine çıkışı yapılırken

Jandarma  ekipleri evde arama yaparken

Ele geçirilen malzemeler

Masa üzerindeki dolarlar, altınlar ve çek senetler

Jandarma zanlıları götürürken

Adliyeye giderlerken

SÜRE: 01.25  BOYUT: 152.00

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN/ MERSİN

===================================================

6)SAHTE KOMİSERİ POLİS MEMURLARI YAKALADI

BURSA'da kendisini FETÖ soruşturmalarını yürüten komiser olarak  tanıtarak 70  yaşındaki R.Ş'yi arayan E.U.,  kendisini takip eden polisler tarafından para yerine gazete kağıdı altın yerine ise toprak konulan poşeti teslim aldığı sırada suçüstü yakalandı. Merkez Nilüfer ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'nde oturan R.Ş'yi arayan kimliği belirsiz kişi kendisini FETÖ soruşturmalarını yürüten komiser olarak tanıtarak bankada bulunan hesaplarının örgüte aktarıldığını ve evde bulunan altınların toplanarak soruşturma bitene kadar kendisine teslim edilmesini söyledi. Panikleyen R.Ş. evde bulunan altınları bir torbaya koyup bankada bulunan paralarını çekmeye giderken eşi ise durumu polise bildirdi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri R.Ş.'nin elinde bulunan altınları alıp,  başka bir poşete altın yerine toprak para yerine ise gazete kağıdı koyarak dolandırıcı ile buluşacakları banka önünde beklemeye başladılar.

Osmangazi ilçesi Gazcılar Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya gelen 23 yaşındaki E.U. R.Ş.nin elinde bulunan poşeti alıp bir taksiye bineceği sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Antalya'dan Bursa'ya dolandırıcılık yapmaya geldiği tespit edilen E.U. "dolandırıcılıkö suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Zanlının Emniyetten çıkarılması

Emniyetin görüntüsü

Hüseyin TÜCCAR/BURSA-

SÜRE : 50 saniye BOYUT: 43.5 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı
    18:24 Antakya'da otomobilin motor bölümüne sıkışan kedi yavrusu kurtarıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor kısmına sıkışan kedi yavrusu, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kedi yavrusunu sıkıştığı yerden çıkararak doğal ortamına bıraktı.

  • Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    18:24 Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Fethiye'de düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL'den satışa sunuldu.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.

  • Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi
    18:23 Mersin Mezitli'de Narenciye Balı Hasat Etkinliği Gerçekleştirildi

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan kovanlarda üretilen narenciye balının sağımı için hasat etkinliği düzenlendi. Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin'in Türkiye genelinde arı kovanı sayısıyla 4. sırada yer aldığı ve yıllık yaklaşık 115 bin ton bal üretiminin 3 bin 500 tonunun burada gerçekleştirildiği belirtildi.


Advertisement