Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)MERSİN'DEKİ BOMBALI TERÖR SALDIRININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDIMERSİN'de, 17 Ekim'de polis servis aracına yönelik düzenlenen, 17 polisin yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınanlar arasında, Batman Devlet Hastanesi'nde görevli diş doktoru H.T.

14.11.2017 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MERSİN'DEKİ BOMBALI TERÖR SALDIRININ ŞÜPHELİLERİ YAKALANDI

MERSİN'de, 17 Ekim'de polis servis aracına yönelik düzenlenen, 17 polisin yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınanlar arasında, Batman Devlet Hastanesi'nde görevli diş doktoru H.T. ve Diyarbakır'da öğretmenlik yapan karı- kocanın da bulunduğu 21 kişiden 16'sı tutuklandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 17 Ekim günü saat 17.10 sıralarında, merkez Yenişehir ilçesi Limonluk mahallesinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait personel servis aracına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırının faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Cumhuriyet başsavcılığının koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, olayın ardından tespit edilen erkek şüphelinin bindiği halk otobüsünün ve çevrede bulunan iş yerlerinin kamera kayıtlarıyla şüphelilerin tanık beyanlarının değerlendirilmesi sonucu Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK/KCK terör örgütü ile iltisaklı ve irtibatlı olduğu tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, aralarında kadınların da bulunduğu 21 kişi, gözaltına alınırken, şüphelilerle birlikte 2'si kalaşnikof 4 tüfekle, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve bomba düzeneği ele geçirildi. Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı tutuklanırken, 5'i adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı. Eylemi gerçekleştiren 1 teröristin ise arandığı bildirildi.

DOKTOR VE ÖĞRETMENLER DE VAR

Öte yandan gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilerek, tutuklananlar arasında bulunan ve bombalı eylemin planlayıcısı olduğu ileri sürülen H.T.'nin, Batman Devlet Hastanesi'nde diş doktoru olarak görev yaptığı ortaya çıktı. H.T.'nin ayrıca mayıs ayında Lice kırsalında yakalanan terörist H.T.'nin yeğeni olduğu belirlendi. Tutuklananlar arasında bulunan zanlılardan 2'sinin ise Diyarbakır'da öğretmen olarak görev yapan karı-koca olduğu açıklandı.

Silahlar ve patlayıcı düzenekleriyle birlikte yakalanan şüphelilerin, aynı zamanda yeni bir eylem hazırlığında olduğu da belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis otobüsü adliyeye gelirken

Polisler çevre güvenliğini alırken

Bombacılar polis otobüsünden indirilirken

Sıraya dizilirken

Elleri arkadan kelepçeli olarak adliyeye götürürken

Adliye tüneline girerken

Zanlıların bağırması

Ele geçirilen silahlar ve bombaların masada görüntüsü

SÜRE:  06.45 BOYUT:  641.54

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/ MERSİN

========================================================

2)SİİRT'TE TRAFİK KAZALARI MOBESE KAMERALARINA YANSIDI

SİİRT'te, şehir merkezinde meydana gelen trafik kazaları, Emniyet Müdürlüğü'ne ait Mobese kemaralarına yansıdı.  Kent merkezindeki çeşitli noktalarında Kasım ayı içerisinde meydana gelen ve Mobese kameraları tarafından saniye saniye kayıt edilen trafik kazalarının görüntüleri Emniyet Müdürlüğü tarafından basın kuruluşları ile paylaşıldı. Meydana gelen 4 trafik kazasının paylaşıldığı görüntülerde, ilk kazada odun yüklü bir kamyonet kırmızı ışıkta geçtiği esnada, sağ taraftan gelen bir kamyonet çarpıyor. İkinci kaza ise, koyun yüklü bir kamyonetin sürücüsü aşırı hız ve dikkatsizliğiyle aynı istikammette gittiği bir minibüse arkadan çarpıyor. Bir diğer kazada görüntülerinde de, ışık ihlallinden dolayı iki aracın çarpıştığı görülürken, görüntülerdeki son kazada ise, bir minibüsün aşırı hızla geldiği ve dönüş almakta olan bir ticari araca çarptığı emniyetin mobese kameralarına yansıdı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Mobese kameralarına yansıyan kaza anlaır

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: SİİRT, -

======================================================

3)AFYONKARAHİSAR'DA HURDA ARAÇLAR TOPLANIYOR

AFYONKARAHİSAR kent merkezindeki hurda araçlar belediye trafik zabıta ekipleri tarafından toplanıyor.Afyonkarahisar kent merkezinde uzun süredir park halindeki araçlarla ilgili gelen şikayetler üzerine harekete geçen Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Zabıtası ekipleri hurda araç sahiplerine ulaşarak, araçlarını bulundukları yerlerden kaldırmalarını istedi. İhbara uymayanların araçları çekiciler vasıtasıyla kaldırılarak, belediyenin hurda araç toplama noktalarına götürülmeye başladı. Kentin en işlek noktalarından Kadınana Caddesi ara sokağında bulunan bir araç ekipler tarafından kaldırıldı. Hurda araç çevredekilerin de yardımıyla uzun uğraşlar sonucu çekiciye yüklenebildi. Yapılan ihbarlara rağmen hurda araçlarını kaldırmayanların araçlarının belediye ekipleri tarafından kaldırılarak araç sahiplerine cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Hurda araçtan detaylar

Çekiciye yüklenmesi

Zabıta ve vatandaşların yardımları

Hurda aracın çekiciye konulması

63.2 MB/// 02.04"

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

=====================================================

4)TURNASUYU VADİSİ'NDE RENK CÜMBÜŞÜ

ORDU'da doğal güzelliği, şelaleleri ve eski ağaç köprüleriyle her mevsim dikkat çeken Turnasuyu Vadisi, sonbahar ile birlikte ortaya çıkan renk cümbüşüyle görenleri hayran bırakıyor.

Ordu Giresun Havalimanı'ndan araçla 10 dakika mesafede olan Turnasuyu Vadisi'nde,  deniz seviyesinden itibaren 60 kilometrelik berrak akarsu güzergahı üzerinden 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na ulaşılabiliyor.  Vadi boyunca Saraycık, Gökömer, Gerce, Pelitli ve Musakırık Mahallesi, Ablak kayası, geçilmez kanyonu  güzergahı üzerinde ise onlarca şelale, eski ağaç köprüler bulunuyor. Tatlı su kefali, kırmızı benekli alabalığı ile de meşhur olan Turnasuyu deresi üzerinde, ilginç kaya oluşumları ve teknolojiye meydan okuyan eski su değirmenleri de görenleri de dikkat çekiyor.

Vadi üzerinde yaz mevsiminde yeşeren fındık bahçeleri sonbaharla birlikte renk cümbüşüne dönerken, 500 rakımdan yaylalara kadar uzanan kilometrelerce uzunlukta rengarenk ormanlarda görenleri hayran bırakıyor. Fotoğraf ve doğa severlerin yeni keşfetmeye başladığı Turnasuyu Vadisi üzerindeki,  Erenli- Hürriyet ağaç köprüsü ile yamaç ve dik vadiden akan Ortaköy Ulubükü şelalesi de en çok rağbet gören yerler arasında bulunuyor. Sonbaharla birlikte vadi üzerindeki kırsal mahallelerde binaların arasında yaprakları sararan ağaçlarda, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Turnasuyu Vadisi'nden görüntü (Drone ile çekilmiş)

-Şelaleden görüntü

-Ağaç köprüden görüntü

-Sonbahar manzarasından görüntü

-Manzara fotoğrafları

(SÜRE: 6: 45 Dk ) (BOYUT: 501 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU-DHA

==========================================================

5)DEFİNE YALANIYLA DOLANDIRICILIĞA 2 GÖZALTI

BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'nde, sözde gömülü defineyi birlikte çıkarma vaadiyle bir vatandaşı kandırıp parasını alarak dolandırmaya kalkıştığı öne sürülen 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Savaştepe İlçesi'nde besicilik yapan evli ve 2 çocuk babası 54 yaşındaki Nevzat Kurt'un Soma Karayolu üzerindeki çiftliğine geçen cuma günü gelen B.U. (55), Kurt'un tarlasına çok yakın bir yerde paha biçilmez bir gömü bulunduğunu söyledi ve defineyi birlikte çıkarmayı önerdi. İsviçre'ye gittiğini ifade eden şüpheli B.U., definenin haritasını buradan aldığını, gömünün 45 milyon TL değerinde olduğunu belirtti. Şüpheli B.U., Kurt'tan teminat için 10 bin dolar alacağını, 1 hafta sonra İsviçre'de bulunan ve gömünün haritasını veren üçüncü kişi Z.Y.'nin (70) ülkeye geleceğini, gömünün 3'te biri olan 15 milyon TL'yi o zaman kendisine vereceğini söyledi. Bu kişiden şüphelenen Kurt, öneriyi kabul etmiş göründü. 12 Kasım Pazar günü şüpheliyle gömünün çıkartılması için randevulaşan Kurt, durumu polise bildirdi.

POLİS PUSU KURDU

Harekete geçen polis ekipleri, dün (pazartesi) saat 21.30'da, Kurt'un tarlası yakınında önlem aldı. Dolandırıcılık şüphelileri Z.Y. ve B.U., sözde hazinenin gömülü olduğu alana gelip önceden sakladıkları küp içindeki tarihi eser süsü verilen 3 heykelciği bulmuş gibi yaptı. O sırada harekete geçen polis, iki şüpheliyi yakaladı. Emniyete götürülen, işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşananları anlatan Nevzat Kurt, "Beni kandırmaya çalıştılar ancak polise ihbar etmiştim. Polis iki şüpheliyi operasyonla yakaladı" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------

(Kamera: Polis kamerası)

Tarihi eser süsü verilen heykelcikler çömlek içinden çıkarılıyor

Nevzat Kurt'tan görüntü

Şüphelilerin adliyeye sevkinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Alper ÇOBANOĞLU/ BALIKESİR,

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement