Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Malatya merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı MALATYA merkezli Kahramanmaraş ve Trabzon'da FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

08.12.2017 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya merkezli 3 ilde FETÖ operasyonu: 9 gözaltı

MALATYA merkezli Kahramanmaraş ve Trabzon'da FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'ye yönelik sabah saatlerinde kent merkezinde 8, Kahramanmaraş ve Trabzon'da ise birer adrese eş zamanlı baskın yaptı. Ekiplerin arama da yaptığı evlerde Malatya'da 8, Kahramanmaraş'ta ise 1 şüpheli olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Haber: Taha AYHAN/MALATYA, -

===========================================

3 kişiyi iple bağlayıp, tabancayla öldürmüşler

BALIKESİR'in Susurluk ilçesinden Eskişehir'in Çifteler ilçesine hayvan satın almaya gelen Efrahim Yıldız (43), Sedat Çam (43) ve Seçkin Kantir'in (42) bir çiftlik evinde borç- alacak yüzünden elleri iple bağlanıp, dövüldükten sonra Serdar Sarıtepe (30) ve Mustafa Bülbül (28) tarafından tabancayla vurulup öldürüldükleri iddia edildi. Şüphelilerden Sarıtepe İstanbul'da, Bülbül de Denizli'de yakalandı.

Olay, dün akşam saatlerinde, Eskişehir'in Çifteler ilçesi, Erbap Mahallesi, Afetevleri'nin arkasında bulunan Serdar Sarıtepe'ye ait çiftlik evinde meydana geldi. Serdar Sarıtepe, iddiaya göre, daha önce hayvan alım- satımdan kendisine 600 bin TL borcu olan ve Balıkesir'in Susurluk ilçesinde oturan Efrahim Yıldız, Sedat Çam ile Seçkin Kantir'i hayvan satma bahanesiyle Çifteler'e yeniden davet etti. Serdar Sarıtepe ile arkadaşı Mustafa Bülbül, çiftlik evine gelen Efrahim Yıldız, Sedat Çam ile Seçkin Kantir ile borç- alacak yüzünden tartıştı. Sarıtepe ve Bülbül, daha sonra ellerini iple bağladığı 3 kişiye tabancayla ateş ederek, öldürdü.

Olay yerinden kaçan Serdar Sarıtepe, polis ekipleri tarafından İstanbul'da, Mustafa Bülbül ise Denizli'de yakalandı. Ekipler, olaya karışan çiftlik çalışanları Mesut Köksal (34), Gökhan Çelik (30), Erman Çaldemir (32), Hakan Atay (28) ve Ercan Akdemir'i (27) de gözaltına aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çiftlik evinin dışından,

-Çifteler Devlet Hastanesi'nin ve morgun dışından,

-Çifteler Emniyet Müdürlüğü binasının dışından,

-Ölenlerden Efrahim Yıldız'ın vesikalığı,

-Ölenlerden Sedat Çam'ın vesikalık fotoğrafı

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ÇİFTELER(Eskişehir),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Polis uyuşturucuyu yanan sobadan aldı

ADANA'da, polis uyuşturucu satışı yapıldığı iddia edilen kahveye baskın yaptı. Polisi gören zanlılar esrar ve uyuşturucuları sobaya atıp yakmak istedi. Bunun üzerine polis, sobayı devirip uyuşturucuları aldı.

Olay, dün merkez Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde meydana geldi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesindeki 'Narkotim' ekipleri, uyuşturucu satışı yapıldığı iddia edilen kahveye şok baskın yaptı. Soğuk hava nedeniyle kahvedeki sobanın başına oturup, ısınmaya çalışan uyuşturucu satıcıları, polis baskınını fark edince yanlarındaki esrar ve ecstasy hapları, yanan sobanın içine atarak, delilleri yok etmek istedi. Ancak ekipler, hızlı davranarak önce torbacıları yere yatırdıktan sonra sobayı devirdi. Alevler nedeniyle yanma tehlikesi de atlatan ekipler, ayaklarıyla devirdikleri sobadaki uyuşturucu ve hapları tamamen yanmadan kurtarıp söndürdü. Olayla ilgili  M.G. (28) ile H.Ö. (53) gözaltına alındı. Sobadan 21 gram esrar, 17 ecstasy hap ele geçirildi. Daha önceden de 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan sabıkaları olan iki şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Polisin baskına anı

Uyuşturucu satıcılarının yere yatırılması

Sobanın devrilmesi

Yanan odun parçalarının dağılması

Yanan uyuşturucular

Haber-Kamara: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===================================

Osmaniye'de patlayıcı ve roketatar mühimmatı ele geçirildi

OSMANİYE İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 5 kilo patlayıcı ve 2 roketatar mühimmatı ele geçirdi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kasım ayında adli makamlarca hakkında yakalama emri çıkarılan toplam 83 kişinin yapılan yol kontrol ve aramalarında yakalandığı, bunlardan 4'ünün sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. Açıklamanın devamında ise şöyle denildi:

"Meydana gelen olaylarda; 5 kilo patlayıcı madde, 1 adet havan, 2 adet roketatar mühimmatı, 6 adet tabanca, 8 adet av tüfeği, 247 adet hafif silah mühimmatı, bin 828 gram esrar ile 7bin 170 paket sigara ele geçirilerek adli makamlara teslim edilmiştir. Osmaniye İl Jandarma Komutanlığının suç ve suçlulukla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları devam etmektedir."

Haber: OSMANİYE, -

========================================

Teknoloji mağazası açılışında 'indirim' izdiham

KONYA'da yeni açılan bir alışveriş merkezindeki teknoloji mağazasında indirim nedeniyle izdiham yaşandı. İzdiham nedeniyle işyerinin içinde ve dışında Çevik Kuvvet polisi önlem aldı.

Merkez Selçuklu ilçesinde yapımı tamamlanan bir alışveriş merkezinde, bugün açılışı gerçekleştirilen teknoloji mağazası önünde, açılışa özel indirimler nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluştu.  İzdiham nedeniyle mağazası içerisinde ve dışında Çevik Kuvvet polisi önlem aldı. 1 liradan başlayan ürünleri almak için adeta birbirlerini ezdi. Yaşanan izdiham sırasında bir kadın yere düştü. Kadını vatandaşların ayakları altında kalmaktan polis kurtardı. Bir çocuk ise arka sıralardan vatandaşların elleri üstünde öne kadar girerek mağazaya ulaştı.

Görüntü Dökümü

---------------------

İzdihamdan detay

Kadının yere düşmesi

Çocuğun eller üzerinde içeri girmesi

polisin uyarıları

İzdiham nedeniyle mağazının kapılarının kapanması

Mağaza içindeki izdiham

Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA))

===============================

Gölet çukurunda mahsur kalan tilkiyi kurtarma operasyonu

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, inşaat çalışması devam eden Dipsizgöl Göleti'ne düşen ve aç kaldığı için telef olmak üzere olan tilkiyi, belediyeye ait sahipsiz hayvan bakım ve tedavi merkezi çalışanları kurtardı. Bitkin düşen tilki, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.

İnegöl'ün Dipsizgöl Mahallesi'nde yapımı devam eden gölet inşaatına incelemelerde bulunmak üzere giden BUSKİ ekipleri, gölen içersine düşen ve çıkamayan bir tilkinin çırpınışını görünce İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne bilgi verdi. Bir süre sonra Dipsizgöl Mahallesi'ne gelen ekipler yolun dik ve patika olması nedeniyle araçlarını bırakıp yaklaşık bir kilometre yürüdükten sonra inşaat alanına ulaştı. İp ile gölete inen görevliler el ele tutuşarak gölette bulunan ve açlıktan telef olmak üzere olan tilkiyi kurtarmayı başardı. Burada veteriner hekim tarafından tedavisi yapılan tilki daha sonra doğaya salıverildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

=======================================

Gaziantep'te, 'Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma' semineri

ADALET Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma' konulu eğitim seminerlerinin 8'incisi Gaziantep'te düzenlendi. Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, 10 ayda, 173 bin dosyanın uzlaşmayla sonuçlandığını söyledi.

Daha önce, Edirne, Erzurum, Bodrum, İstanbul, Antalya, İzmir ve Adana'da düzenlenen 'Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma' konulu seminerlerin 8'incisi Gaziantep'te düzenlendi. Bir otelde düzenlenen seminere; Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, Alternatif Çözümler Daire Başkanı Orhan Cüni, Mağdur İşleri Daire Başkanı Muhittin Özdemir, Hakimler ve Savcılar Kurulu Başmüfettişi Necmi Apaydın ile Gaziantep ili ve bu ile yakın bölgelerde görev yapan uzlaştırma bürolarından sorumlu Cumhuriyet Başsavcı vekilleri ile uzlaştırma bürolarında görevli Cumhuriyet Savcıları katıldı.

"10 AYDA, 173 BİN DOSYA UZLAŞTIRMAYLA SONUÇLANDI"

Seminerin açılışında konuşan Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Öztürkmen, son 10 ayda, 173 bin dosyanın uzlaşmayla sonuçlandığını söyledi. Öztürkmen, şunları kaydetti:

"Kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber yeni yönetmelik yapıldı. Yine daha önce var olmayan uzlaştırmacı asgari ücret tarifesi oluşturuldu. Yönetmelikle birlikte geçen yıl Ağustos ayında yürürlüğe girdi. Son değişiklikten sonra, özellikle uzlaştırma verilerinde daha önceki yıllara göre çok önemli veri artışı gözüktü. Kanunun yürürlüğe girdiği 2 Aralık 2016 tarihi ile 30 Eylül 2017 tarihi arasında 10 aylık uzlaştırma verilerine bakıldığında Türkiye'de 173 bin civarında dosyanın uzlaştırma ile sonuçlandığını tespit etmiş bulunmaktayız. 2016 yılında 12 bin civarındaydı, yani uzlaştırma ile sonuçlanan dosya sayısı kanun ilk çıktığı tarihten çok çok önde bir rakama ulaştı. Yılsonu itibari ile de muhtemelen 200 bin civarında dosyanın uzlaştırmayla sonuçlandığı tahmin etmekteyiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantıya katılanlar

Ali Öztürkmen konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

==========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Turizmde Yeni Trendler ve Geleceğin Turizmcileri Konuşuldu
    17:44 Turizmde Yeni Trendler ve Geleceğin Turizmcileri Konuşuldu

    Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlikte, gastronomideki yeni trendler ve turizmin geleceği konuşuldu. Programda, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Vahit Oğuz Kiper öğrencilerle buluştu. Konuşmacılar, dijital gelişmelerin gastronomi alanını nasıl dönüştürdüğünü ve turizmdeki gelecek trendlerini anlattılar. Etkinlik, öğrencilere teknik bilgilerin aktarıldığı ve turizmin geleceğinde önemli noktaların paylaşıldığı bir platform oldu.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'te Yeşil Mahalle'de oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement