Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)YENİ DOĞAN BEBEK CİNAYETİNDE ANNE DE TUTUKLANDI ERZURUM'da topuk kanı alınmadığı için ortaya çıkan bebek cinayetinde, baba Harun Ş.'nin (48) ardından arkadaşının babası ile ilişkiye giren D.K.A.'da (22) tutuklandı.

08.02.2018 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YENİ DOĞAN BEBEK CİNAYETİNDE ANNE DE TUTUKLANDI

ERZURUM'da topuk kanı alınmadığı için ortaya çıkan bebek cinayetinde, baba Harun Ş.'nin (48) ardından arkadaşının babası ile ilişkiye giren D.K.A.'da (22) tutuklandı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde şikayetçi konumunda olan anne hakkında şüpheli sıfatıyla soruşturma başlatıldı. Özel bir şirkette işçi olarak çalışan Harun Ş., kızının arkadaşı D.K.A. ile sevgili oldu. 11 yaşındaki kardeşi ve annesiyle birlikte yaşayan D.K.A. bu ilişkiden hamile kaldı. Doğum sancıları artan D.K. A., 7 Ocak 2016 tarihinde, Horasan Devlet Hastanesi'nde, bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Doğumla birlikte bu ilişkiyi genç kadının annesi de öğrendi. Doğumun haber verilmesi üzerine hastaneye gelen Harun Ş., iddiaya göre, sevgilisi D.K.A.'nın dünyaya getirdiği bebeği eşine baktırabileceğini söyleyerek, anneden aldı. Bebekten 'topuk kanı' alınmaması ve gerekli aşıların yapılmaması üzerine hastane görevlileri, Harun Ş.'nin resmi nikahlı olan eşi N.Ş.'nin Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki evine gitti. N.Ş.'nin böyle bir bebek dünyaya getirmediğini söylemesi üzerine hemşireler, baba Harun Ş.'yi aradı. Harun Ş., hemşirelerle görüşmeyip, kaçamak cevaplar verince sağlık görevlileri, bu kez anne D.K.A.'nın Horasan'daki evine gitti. D.K.A.'nın bebekten haberi olmadığını iddia etmesi üzerine Horasan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

BEBEĞİN CESEDİ BULUNAMADI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Harun Ş., D.K.A. ile yaşadığı birliktelik sonrası hamile kalan genç kadının, bebeğin düşmesi için ilaç aldığını; ancak çocuğun düşmediğini anlattı. Harun Ş., bebeği Kars'ta bir mahallede tanımadığı kadına bırakıp, kaçtığını söyledi. Kars Çocuk Şube Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, belirtilen tarihte ölü bebek olmadığı, sahipsiz bir bebeğin de yuvaya teslim edilmediğini ortaya çıkardı. Bunun üzerine ifadesi yeniden alınan Harun Ş., Kars Çocuk Esirgeme Kurumu'na götürürken bebeğin yolda hayatını kaybettiğini fark ettiğini, kendisinin de yoldaki nalburdan kazma ve kürek alıp, bebeği kıyafetleriyle Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan köyü yakınlarında toprağa gömdüğünü ileri sürdü. Harun Ş.'nin tarifi üzerine olay yeri inceleme ekipleri, bölgede araştırma yaptı; ancak gösterdiği yerde kazılan çukurda bebeğin cesedi bulunamadı. Bebek cesedinin yabani hayvanlar tarafından gömüldüğü yerden çıkarılarak, parçalandığı ihtimali üzerinde duruldu. Bunun üzerine topraktan alınan numune incelemesinde de DNA izine rastlanılmadı. Harun Ş., 23 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanarak, cezaevine konuldu.

BABA MAHKEMEDE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Harun Ş., hakkında, Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'alt soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden Harun Ş., bu kez suçlamaları kabul etmedi. D.K.A. ve annesi G.A.'yı suçlayan Harun Ş., sevdiğini ele vermemek için suçu üstlendiğini iddia etti. Şikayetçi sıfatı ile dinlenen D.K.A. ise "Kendisine o kadar küçük bir çocuğun annesi olmadan nasıl hayatını devam ettireceğini sorduğumda, 'Rezil olursun, çocuğa bakamazsın, hastaneye götüremezsin' dedi. Çocuğu benden aldı" diye konuştu.

ANNE DE TUTUKLANDI

Mahkeme heyeti, D.K.A. ve annesi G.A. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan D.K.A., Harun Ş. ile suçu birlikte işlediği iddiasıyla tutuklanırken, G.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HEYETTEN KIZIN ANNESİNE TEPKİ

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam Harun Ş., dosyasında G.A. tanık olarak dinlendi. Kızını karın ağrısıyla götürdüğü hastanede doğum yapınca bayıldığını söyleyen G.A., ilişkiden haberdar olmadığını ileri sürdü. Evlerine gelen sağlık ekiplerine Harun Ş.'nin ismini ve adresini vermediğini söyleyen G.A., "Hamile olduğundan haberim yoktu. Ben baygınlık geçirdikten sonra kendime geldiğimde doğum yapmıştı. Kendime geldim ve eve döndüm. Kızım üç gün sonra geldi. Çocuğu ne yaptın diye sormadım" dedi. Heyet tarafından sorulan tüm sorulara G.A. "Bilmiyorum, haberim yok" diye cevap verince Mahkeme Başkanı Server Şimşek "Senin neyden haberin var? Sormadın mı babası kim?" diye çıkıştı.  Duruşma Savcısı Ekrem Şakar da "Seninle yaşayan bir kızın var. Karnı büyüyor, fizyolojik olarak değişim gösteriyor. Hiç mi görmedin, fark etmedin" diye tepki gösterdi. Kalp ve şeker hastası olduğunu savunan G.A. kızının hiç yanına gelmediğini, sorduğu sorulara karşılık alamadığını ileri sürdü. Başkan Server Şimşek, "Gizlediğin bir şeylerin mahkeme olarak farkına varırsak, disiplin hapsi uygularız. Sorduğumuz sorulara düzgün cevap ver" dedi.

Heyetin tepkisine rağmen G.A., bir şey bilmediğini öne sürdü. Mahkeme, D.K.A hakkındaki soruşturma dosyanının tamamlanıp, davaların birleştirilmesi için duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü

------------------------ARŞİV

-Harun Ş.'nin yer göstermesi ve açıklaması

-Erzurum adliyesi

(Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

NOT: Görüntü 29 Ekim 2017'de geçilmişti

=================================================

2)KARŞI ŞERİDE GEÇEN OTOMOBİL DEHŞET SAÇTI; 4 YARALI

BURSA'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkıp koruma tellerini parçalayarak karşı şeride geçen otomobil kamyonetle çarpıştı, kazada 4 kişi yaralandı.İnegöl'den Ankara istikametine gitmekte olan Ebru Şirin (24) yönetimindeki 16 LF 729 plakalı özel otomobil merkez Pazaryeri mevkiinde kontrolden çıktı. Savrulan otomobil orta refüje çıkıp koruma tellerini yırtarak karşı şeride geçti ve Ramazan Çıbık (43) yönetimindeki 61 VS 256 plakalı kamyonetle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan kamyonet orta refüje devrildi. Kazada kamyonet ve otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Otomobil sürücüsü Ebru Şirin ile annesi Elif Şirin (47) ve kamyonet sürücüsü Ramazan Çıbık ile yanında bulunan Halil Özal'ın (25) kurtarılması için çevreden yetişenler seferber oldu. Araçlarda sıkışan 4 kişi kaza yerine sevk edilen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekiplerince kurtarıldı. 4 yaralı da kaza yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından İnegöl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındılar.

Kaza anı bir işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza sonunda hurdaya dönen otomobil ile kamyonet çekici yardımı ile yoldan kaldırıldı. Kaza ile alakalı soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yaralıların kurtarılma görüntüleri

Güvenlik kamera görüntüsü

Detaylar

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa),

==============================================

3)TARİHİ TAŞHAN'DA 'MUM IŞIĞINDA' TİCARET

ERZURUM'un Oltu ilçesinde çıkarılan Oltu taşının işlendiği atölye ve ürünlerinin satıldığı tarihi Taşhan, arıza nedeniyle karanlıkta kaldı. Esnaf, mum ışığı ve gaz lambası ile işlerini yürütmeye çalıştı. Esnaf elektriklerin günlerce kesik kalması nedeniyle müşteri kaybı yaşadıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi.Merkez Yakutiye ilçesinde Taşhan adıyla da anılan Rüstem Paşa Kervansarayı, Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamı Rüstem Paşa tarafından 1561 yılında yaptırıldı. Osmanlı kervansaray mimarisinin önemli eserlerinden biri olan Rüstem Paşa Kervansarayı, günümüzde Oltu taşı esnafının imalat ve satış yeri olarak hizmet veriyor. Oltu taşından yapılmış, başta tespih, yüzük, gerdanlık olmak üzere, onlarca çeşit hediyelik eşyanın satışının yapıldığı tarihi binada, elektrik arızası nedeniyle hareketlilik de kalmadı. İldeki ekonominin can damarı olarak gösterilen Taşhan'daki esnaf; mum ışığı, gaz lambası, fener ve cep telefonu ışıkları ile işlerini yürütmeye çalıştı. Tarihi mekana gelen bazı müşteriler de cep telefonlarının ışığı ile vitrinlere baktı. 100'e yakın iş yerinin bulunduğu Taşhan'da, elektrik olmaması nedeniyle birçok esnaf iş yerini açamadı. Gelen çoğu müşteri de geri döndü.

Esnaf, durumu bildirmelerine rağmen elektrik dağıtım şirketi Aras EDAŞ'ın sorunlarına çözüm bulmadığını iddia etti. Cumartesi gününden itibaren elektrik olmadığı için özellikle kredi kartı ile yapılan işlemlerde büyük aksama yaşandığı belirtilirken, bu nedenle birçok yerli turistin hediyelik eşya almak için geldiği Taşhan'dan eli boş döndüğü ileri sürüldü.

Aras EDAŞ yetkilileri, Taşhan'da arızadan dolayı enerji  kesintisi olduğunu belirterek, tarihi bina olduğu için izin alınmasını beklediklerini, salı gününden itibaren de elektrik verilmeye başlandığını ifade etti.

Görüntü Dökümü

---------

-Taşhan binası

-Oltu taşı ve Tesbihçiler çarsısı tabelası

-Çarşı içerisinden detay

-Ellerinde cep tlefonu ile işyerlerinin önünde bekleyen esnaf

-Cep telefonu ile vitrinlere bakan vatandaşlar

-Samet Gümüş ile röp

-Sedat Kümbet ile röp

-Vatandaş ile röp

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 04.26 BOYUT: 496 MB)

======================================================

4)11 AYDIR SUUDİ ARABİSTAN'DA TUTUKLU EŞİ, YENİ DOĞAN KIZINI GÖREMEDİ

HATAY'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Birgül Karadaş, Suudi Arabistan'da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 11 aydır cezaevinde tutulan ve idamla yargılanan eşi Sinan Karadaş'ın 20 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Karadaş, suçsuz olduğunu inandığı eşinin yeni doğan kızını göremediğini belirterek, yetkililerden yardım istedi. Suudi Arabistan'la ticaret yapan Sinan Karadaş, bir arkadaşının Mersin'den ihraç ettiği buzdolabında ele geçirilen uyuşturucu haplar nedeniyle iş takibi için gittiği Cidde'de 8 Ocak 2017'de 8 kişiyle birlikte tutuklanarak cezaevine konuldu. İdam cezasıyla yargılanan Karadaş, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eşinin suçsuz olduğunu söyleyen 3 çocuk annesi Birgül Karadaş, "Eşimin nokta kadar suçu olduğuna inanmıyorum. Şimdiye kadar başvurduğum yetkililerden cevap alamadım. Mahkumiyete rağmen kocamı kurtarabilmek için çabalarımı sürdüreceğim" dedi.

UMUDUMU KAYBETMEDİM

Bugüne kadar milletvekilleri dahil birçok kişiye başvurduğunu, buzdolabını Mersin'den gönderen kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekleyen Birgül Karadaş, "6 yıl önce evlendiğim kocam Sinan, aracı olduğu iddiasıyla yargılanıyordu. Suudi Arabistan'da bu tip ağır suçlarda avukat girmiyor. Kadı tarafından yargılanıyorlar. Yetkililere yalvarıyorum. Mahkumiyet olmasına rağmen umudumu kaybetmiyorum. Eşimin en küçük bir suçu olduğuna inanmıyorum, bu konuda bize yardım etsinler. Kızımı babasız büyütmek istemiyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

*ARŞİV*

Çocuklarının elinden tutup gelen hamile anne Birgül

Çocukları ile birlikte görüntüsü

Birgül ile röp.

Birgül'ün ağlaması

Babaannenin yanındaki Raci'nin konuşması

Babaanne'nin konuşması

Birgül Karadaş'ın evrakları ve eşi ile ilgili resimleri göstermesi

SÜRE: 05'02"      BOYUT: 229 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(HATAY),

Görüntüsü 17 ağustos 2017 tarihinde geçildi.

========================================================

5)ERDEMLİ'DE YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

MERSİN'in Erdemli ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kar yağışı ve soğuk hava şartları nedeniyle doğada yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yem ve ekmek bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Süleyman Yılmaz beraberinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Erdemli Şefi Mevlüt Çetin ile birlikte ekipler, ilçeye bağlı Güneyli Mahallesi Polaz mevkiinde 1800 rakımda yem bırakma çalışması yaptı.

Şube Müdürü Yılmaz, her yıl kış şartlarının çetin olduğu dönemlerde yem bulamayan yaban hayvanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için yemleme çalışması yaptıklarını belirterek, "Bu çalışmaları yaparken çeşitli türlerde yem kullanmakta böylelikle, yöremizde yaşayan bütün yaban hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamaya çalışmaktayız. Ayrıca kullandığımız yemleri ve sahaları özel olarak seçerek sahada bozulmadan daha uzun kalmalarını sağlayarak yemlere daha fazla yaban hayvanlarının ulaşmasını hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda örnek olarak verecek olursan normal buğday yerine haşlanmış buğday kullanarak bozulmadan uzun zaman kalmasını sağlamaktayız" dedi.Şube Müdürlüğü olarak yaban hayvanlarına 650 kilogram besi yemi ve 245 kilogram ot ve yonca olmak üzere 895 kilogram yem bırakıldığı ifade eden Yılmaz, "Mersin genelinde yemleme çalışması devam etmektedir. 2018 yılında toplam olarak 4550 kg. yem bırakmayı hedeflemekteyiz.  Bugün de Erdemli ilçemizin yüksek kesimlerinde karlı bölgede bulunan yerlere yaban hayvanları için yemleme çalışması yapmaktayız. Özellikle buğday, yeşillik, tavuk eti gibi türlü çeşitlerde yemleri bırakıyoruz. Amacımız zorlu kış şartlarında yaban hayvanlarımız hayata tutunabilsin ve yaşamlarını devam ettirmeleridir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kovalara yem koyulurken

-Ekipler yem bırakırken

-Karlı bölge görüntüsü

-Buğday ve yeşillik görüntüsü

-Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Süleyman Yılmaz ile röportaj

(Boyut: 270 MB) (Süre: 3.15 dakika)

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/MERSİN,

=======================================================

6)MERSİN'DE SAHTE İÇKİ OPERASYONU

MERSİN'de bir eve yapılan operasyonda etil alkol, sahte içki ve içki yapımında kullanılan malzeme ele geçirirken 1 kişi gözaltına alndı.

Kaçakılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği ekibi, Toroslar ilcesi Zeki Ayan Mahallesi'nde bir evde kaçak içki imalatı yapıldığı istihbaratını aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, kaçak içki üretimi yapan kişinin kimliğini belirledikten sonra operasyon düzenledi. Evinde kaçak içki imalatayı yapan İ.A.'nın araca binip kaçmak isterken gözaltına aldı. Daha sonra da evde yaptığı aramada, 738 şişe değişik boy ve ebatlarda sahte içki, 710 adet boş içki şişesi, 100 litre saf etil alkol, 70 litre bidonlar içinde viski  sıvısı, 1570 adet içki şişe kapağ, 300 adet içki koruma bandı, 6070 adet içki şişesi  ön-arka yüz etiketi ele geçirildi.

İ.A., Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Evin önündeki polisler

-Polis eve girmeye çalışırken

-Polis bir kişiyi gözaltına alırken

-Evin içindeki kutular

-Şişelerin görüntüsü

-Şişelerin olduğu kutular

-Polisler kutuları açarken

-İçki şişelerinin kapaklarını ve şişeleri gösteren polis

-Genel ve detay

(BOYUT: 195,22 MB) (SÜRE: 03,17 dk)

Haber: Mustafa ERCAN-Kamera: MERSİN,

=======================================================

7)YÖRÜKLERDEN MEHMETÇİK'E DESTEK

MERSİN'in Silifke ilçesinde kıl çadırında toplanan Sarıkeçili Yörükleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütü unsurlarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatında göreve alan Mehmetçiğe destek mesajı verdi.

Göç eden Sarıkeçililer Türkmenler Dayanışma Kültür Derneği öncülüğünde, Yeşilovacık Mahallesi'nde düzenlendiği etkinliğe Kaymakamı Şevket Cinbir, Belediye Başkanı Mustafa Turgut, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çetin katıldı. Etkinlik nedeni ile kıl çadırda bir araya gelenler Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ederken, her zaman Türk askerinin yanında olduklarını, görev verildiği takdirde koşa koca gideceklerini söyledi. Kaymakam Cinbir, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınır ötesinde Afrin'de Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerine karşı başlatıldığını söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kuran okutulan alanın genel görüntüsü

Sarıkeçili yörüğü küçük kız ve annesi

İlahilerin okutulması

Protokol görüntüsü

Türk Bayrağı taşıyan küçük bir kızın görüntüsü

Mehmetçiğe dua yapılması

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir  ile röportaj

(BOYUT: 311 MB) (SÜRESİ : 06: 20 Sn)

Haber-Kamera Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement