Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİT ASTSUBAY BOZTOPRAK, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİİSTANBUL'da dün görevi başında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak(22), Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

07.07.2018 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT ASTSUBAY BOZTOPRAK, GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

İSTANBUL'da dün görevi başında geçirdiği trafik kazasında şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak(22), Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kütahya'nın Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak,  yürütülen soruşturma kapsamında bir kişiye adli yeterlilik raporu aldırmak üzere 'devriye komutanı' olarak, taksiyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gitmek üzere yola çıktı. İsa Boztoprak'ın bulunduğu taksi, dün Tuzla'da yol kenarında park halindeki hafriyat kamyonuna çarptı. Kazada, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş İsa Boztoprak olay yerinde şehit oldu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesi nüfusuna kayıtlı şehit Astsubay Boztoprak'ın cenazesinin, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde oturan babası Vahyettin ve ağabeyi Süleyman Boztoprak, Çorlu Şehitliği'nde toprağa verilmesini talep etti. Şehit Boztoprak'ın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak ailesinin isteğiyle Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Süleymaniye camiine getirildi. Öğlen namazına müteakiben yapılan cenaze törene  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile askeri erkan ve siyasi partilerin temsilcileri ile ailenin yakınları katıldı.

Burada oğlunun tabutunu öpen ve daha sonra başını tabuta koyan anne Bedriye Boztoprak, "İsa'm, karagözlüm bak ben geldim annem" diyerek gözyaşları döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit İsa Boztoprak cenazesi askerlerin omuzlarında top aracına konularak götürüldüğü Çorlu Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Cenazenin getirilmesi

-Askerlerden görüntü

-Cenaze namazı

-Ailesinin gözyaşları

-Annenin tabuta sarılması

-Annenin ağlaması

-Cenazenin taşınması

-Törenden detaylar

Haber-Kamera:  Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),-

=============================================

2)İŞ İNSANI YEĞENİNİ KIRMIZI IŞIKTA VURDU,  AVUKATI DA SUÇLADI

BURSA'da otomobili ile seyir halindeki Bağdat Hurma Tatlısı'nın sahibi olan yeğeni 38 yaşındaki Fatih Karaman'ı kırmızı ışıkta tabanca ile ateş ederek ağır yaralayan 53 yaşındaki  Yılmaz S.'nin sorgulaması tamamlandı.  Adliyeye çıkartılan Yılmaz S.,  olayların bu boyuta gelmesinin tek nedeninin yeğeni ile Avukat E.S. olduğunu öne sürdü. Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde dün  meydana gelen olayda,  Bağdat Hurma Tatlısı'nın sahibi olan Fatih Karaman, Lefkoşe Caddesi'nde otomobili ile kırmızı ışıkta beklerken silahlı saldırıya uğradı. Bir diğer araçtanaçılan iki el ateş sonucu başından ağır yaralanan Karaman, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Silahlı saldırının gerçekleştiği kiralık olan otomobil bir süre sonra bulundu. Polis yaptığı araştırmada şüpheli olarak aranan, Fatih Karaman'ın dayısı olan Yılmaz S.'yi, Uludağ Bölgesi'nde bir çadır içersinde  saklanırken olayda kullandığı ruhsatsız tabanca ile buldu. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Yılmaz S., verdiği ifadesinde,  aralarında  husumet bulunan yeğenini bu sabah  kiraladığı otomobil ile evden çıkarken takip edip daha sonra vurduğunu söyleyerek, "Olay sonrası kaçtım. Aracı boş bir yere bıraktım. Ardından yakalanmamak için iki ayrı taksiye binerek uzaklaştım. Uludağ bölgesinde kurduğum çadırda saklanırken yakalandım" dedi.

ifadesi alınan Yılmaz S. bugün "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan  adliyeye çıkartıldı. Yılmaz S. emniyet müdürlüğü önünde fotoğrafını ve görüntüsünü çeken gazetecilerin, "Neden yeğeninizi öldürmek istediniz" sorusuna,  "Bütün bu olayın sebebi Avukat E.S. ile yeğenim. Bizi hileli iflasa yönlendirip, zorla bütün mal varlığımızın üstüne çöktüler. Bizim fabrikamızın üstüne oturdular. Yalvardım yakardım. Avukat E.S. beni zorla katil yapmak istedi.  'Vur da göreyim' dedi. Pişmanım. Yeğenim o benim. Ben onu vurmak ister miydim.?" dedi.

Yılmaz S. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Olay yerine gelen Fatih Karaman'ın eşi Yadigar Karamandan görüntü

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Çekirge Devlet Hastanesi'nden görüntü

-Eşi hastanede beklerken

-Detaylar

-Şüpheli adliyee çıkarken

-Gazetecilere açıklamay aparken

-Araca bindirilirken

Mehmet İNAN/BURSA,-

====================================================

3)DİKİLİ'DE MISIR TARLASI VE SAZLIKLARDA 38 KAÇAK YAKALANDI

İZMİR'in Dikili ilçesinde, mısır tarlası ve sazlıklar arasına gizlenen, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş hazırlığında oldukları belirlenen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yabancı uyruklu 38 kaçak, jandarma tarafından yakalandı.

Bir ihbarı değerlendiren Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Salihleraltı Mevkisi'nde, yasa dışı yollardan Midillil Adası'na geçme hazırlığında olan kaçaklar olduğunu belirledi. Bunun üzerine bugün saat 09.30 sıralarındaki, sahil kenarındaki mısır tarlaları ile sazlıklar arasında gizlendikleri belirlenen kaçaklara operasyon düzenlendi. Kaçakların kaçışını önlemek için sahil güvenlik denizde önlem alırken, havadan da bir helikopterle destek verildi. Jandarma ekipleri mısır tarlası ve sazlıklar arasındaki Irak, Cezayir, Filistin, Somali ve Suriye uyruklu toplam 38 kaçağı yakaladı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu kaçaklar, işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Kaçakların işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Sazlıklarda yakalanan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu kaçaklardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hüsnü EVREN/ DİKİLİ (İzmir),

=============================================

4)YALNIZ YAŞAYAN YAŞLI ADAM EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

KARABÜK'te, yalnız yaşayan 84 yaşındaki Hasan Bayrak evinde ölü bulundu.

Soğuksu Mahallesi Melise Caddesi'nde oturan Hasan Bayrak'tan haber alamayan yakınları eve geldi. Hasan Bayrak'ın yerde hareketsiz yattığını gören yakınları 112 Acile haber verdi. Eve gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Hasan Bayrak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İlk belirlemelere göre Hasan Bayrak'ın kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edilirken, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Olay yeri

-Cenazenin evden çıkarılması

-Binanın görüntüsü

-Polis ekiplerinde detay

Süre: (02.1) Boyutu: (281 MB)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement