Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)MUĞLA'DA 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNDE ARBEDE Muğla'nın 13 ilçesinden yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kortej yürüyüşünde, tertip komitesi görevlisi ile yürüyüşe katılan bir grup arasında arbede yaşandı.

01.05.2019 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)MUĞLA'DA 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNDE ARBEDE

Muğla'nın 13 ilçesinden yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları kortej yürüyüşünde, tertip komitesi görevlisi ile yürüyüşe katılan bir grup arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle arbede yatıştırıldı.

Menteşe ilçesinde düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında, Tertip Komitesi'nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi, Atatürk Stadyumu altındaki boş arazide bir araya geldi. Siyasi partiler ve birçok sendikanın da katıldığı kutlamalar, kortej yürüyüşüyle başladı. CHP Muğla milletvekilleri Suat Özcan, Süleyman Girgin, Burak Erbay ve Mürsel Alban, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte "Yaşasın 1 Mayıs", "Faşizme karşı omuz omuza", "Direne direne kazanacağız" ve "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında tertip komitesinde görevli Turgay Aslan, Türk Harb-İş Sendikası grubundakileri hızlı olmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine gruptakiler ile Aslan arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle, olaylar büyümeden sonlandı. Kutlamalarda en fazla ilgiyi ise yöresel kıyafetleri ile yürüyen kadınlar çekti. Büyükşehir Belediyesi Sosyo Kültürel Alanı'nda bir araya gelen işçiler, yerel isimlerin verdiği konserlerle keyifli vakit geçirdi. Çok sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı kutlamalar, sessizce sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------

1 Mayıs yürüyüşünden genel ve detay görüntüler

1 Mayıs yürüyüşünde arbede

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

=============================================

2)KAYIP ÖMER'İN 24 GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU

Van'ın Çaldıran ilçesinde, Kaz Gölü'ne avlanmaya giden ve bir daha haber alınamayan Ömer Topgaç'ın (21), 24 gün sonra cansız bedenine ulaşıldı. Çaldıran ilçesine bağlı Kalkandere Mahallesi'nde yaşayan Ömer Topgaç, 7 Nisan Pazar günü avlanmak için Kaz Gölü'ne gittiğini söyleyerek evden çıktı. Daha sonra eve dönmeyen Topgaç'ın ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Van İl Jandarma Arama Kurtarma ve Su Altı Timi, Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı ve AFAD ekipleri, Topgaç'ın bulunması için bölgede arama çalışması başlattı. Ankara'dan gelen 8 kişilik özel su altı ekibinin de görev yaptığı çalışmalarda Çaldıran'dan Muradiye'ye kadar olan 53 kilometrelik dere yatakları ve 2 HES barajı tarandı. Ekiplerin günlerdir sürdürdürdüğü çalşmalarda Topgaç'ın izine raslanmadı. Yapılan detaylı arama çalışmalarından sonuç alamayan Ankara'dan gelen özel su altı ekibi bugün çalışmalarını sonlandırdı.

Ancak bir vatandaşın ihbarı üzerine ekipler tekrar bölgeye gitti. Kalkandere Mahallesi'ne yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta ve gencin kaybolduğu değerlendirilen yere de yaklaşık 300 metre mesafedeki dere içinde bir ceset bulundu. Ekipler, cesedin kayıp Topgaç'a ait olduğunu belirledi. Topgaç'ın cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Çaldıran Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Cenazenin bulunduğu bölgeden detaylar

-Dalgıç ekipleri

-Olay yerine gelenler

-Çevreden detaylar

Haber-Kamera: Gülay KUYUCU- Seracattin SEÇKİN/ VAN, -

============================================

3)ÇAM ORMANLARI MOLOZ VE ATIKLARA TESLİM

MERSİN'in Çamlıyayla ilçesinde çam ormanlarına dökülen inşaat molozları ve atıklar görenleri üzdü. Çam ormanındaki atıkların yaklaşan yaz mevsimi nedeni ile yangına da davetiye çıkaracağını dile getiren vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

Türkiye'nin en çok ilgi gören ve adını da aldığı çam ağaçları ile duyuran Çamlıyayla ilçesindeki ormanlık alana atılan atıklar çevresel tehdit oluşturuyor. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından rastgelen dökülen inşaat molozları ve atıklar vatandaşlardan da büyük tepki görüyor. Çam ormanındaki sorumsuz kişiler tarafından gizlice döküldüğü düşünülen hafriyat ve atıkların bir an önce temizlenmesini istedi. Vatandaşlar, yangın tehlikesine de dikkat çekti .

Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği (ÇEKSAM) Başkanı Av. Semra Kabasakal, son zamanlarda Çamlıyayla'da yapılan inşaat atıklarının çam ormanlarına atıldığını, bunların içinde tehlikeli maddelerin de bulunduğunu belirterek, atıkları ormana atan kişilerin bir an önce belirlenerek gerekli cezaların verilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kabasakal, dernek olarak ağacın insan hayatında ve doğadaki kıymetini bildiklerini ifade ederek, "Dernek olarak ağacın bir dalının yaprağının zarar görmesini istemiyoruz. Ancak bu atıklar ileride çıkacak yangınlarda tehlike yaratacağını düşünüyoruz. Kaymakamlığın ve Çamlıyayla Belediyesi'nin bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz ve tedbirlerin derhal alınmasını talep ediyoruz. Bu tedbirler alınmadığı takdirde bu atıklar nedeni ile ileride çıkacak yangınlara sebebiyet verecek ve ormanlarımız heba olacaktır. Çocuklarımıza bırakacağımız bir mirasın olabilmesi için özellikle aldığımız bu emaneti de onlara devir edeceğiz. Bu konuda insanların eğitim almasını da talep ediyoruz. Okullarda çocuklarıma doğaya nasıl davranması gerektiği konusunda eğitim verilmesini talep ediyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Okan ÇALIŞKAN/ÇAMLIYAYLA (Mersin),

===============================================

4)12 YAŞINDA VURULARAK ÖLDÜRÜLEN ARİF KOPARAN ANILDI

ANTALYA'da 1980 yılındaki 1 Mayıs gösterilerinde vurularak hayatını kaybeden 12 yaşındaki Arif Koparan, vurulduğu yerde kırmızı karanfillerle anıldı. Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, 1980 yılında 1 Mayıs eylemleri sırasında hayatını kaybeden Arif Koparan için biraraya geldi. Kazım Özalp Caddesi'nde Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, bir süre slogan atıp, 1980 yılında Antalya'da 1 Mayıs eylemleri sırasında polis kurşunuyla hayatını kaybettiğini iddia ettikleri Arif Koparan'ı andı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 1980 yılında yaşananları dile getirdi. O dönem eyleme katılan ve yaralanan Hüseyin Aktaş da yaşananları anlattı. Basın açıklamasına katılanlar, Arif Koparan'ın vurulduğu yerde bulunan Attalos Heykeli önüne ellerindeki kırmızı karanfilleri bıraktı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kalabalıktan detay görüntü

Açıklamalar karanfil bırakılması

165 MB/// 01.28

HABER: Hasan DEMİRBAŞ- KAMERA: Emrah GÜL/ANTALYA,

===============================================

5)ADANALILAR ANTALYA'YA ÇIKARMA YAPTI

Adana Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS), Antalya'nın tarihi ve turistik bölgelerine gezi düzenledi.

'Adım adım Antalya' etkinliği kapsamında düzenlenen tarih ve kültür gezisinde, çeşitli antik kentler, şelaleler ve müzeler ziyaret edildi. 2 gün süren etkinlik programına katılan kulüp üyeleri tarihi ve turistik bölgelerde çektikleri binlerce karelik fotoğraf albümüne sahip oldu. Birinci gün yapımı 22 yıl süren Aspendos Antik Tiyatro, Pamfilya'nın başkenti Perge Antik Şehir, halk arasında İskender Şelalesi veya Düdenbaşı şelalesi olarak bilinen Düden Şelalesi, Antalya Müzesi ile Apollon tapınağının bulunduğu Side Antik Kent'i gezen Adanalı gezginler, 2. günü, Alanya'nın 2 kilometrelik sahiline sahip Kleopatra plajı kenarında ki  bir otelde noktaladı.

Gezi sonunda bir açıklama yapan PRODOSS Kulüp sorumlusu Sema Sevük, "Adana'nın yanı sıra civar il ve ilçelerde düzenlediğimiz doğa yürüyüşleri ile doğa tutkunlarına, doğa ve çevre bilincini aşılarken, tarih ve kültür turları ile de bölgenin tanıtımına katkı koyuyoruz. Amacımız doğal güzelliklerimizi keşfetmek, tarihi ve kültürel miraslarımızı öğrenmektir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

Şelaleden genel ve detay görüntüler

Tarihi yerlerden görüntüler

Müzeden genel ve detay

Müzeyi gezenler

Genel görüntüler

SÜRE: 03'16" BOYUT: 361 mb

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'teki çocuklar sanat etkinliklerinde buluştu
    15:39 Gaziantep'teki çocuklar sanat etkinliklerinde buluştu

    Gaziantep Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliklere 500 küçük sanatsever katıldı. Çocuklar, atölye çalışmalarında sanatsal faaliyetlerde bulunarak eğlendi ve kabiliyetlerini geliştirdi. Merkez koordinatörü, amacın çocuklara sanatı sevdirmek ve onları iyi yerlere getirmek olduğunu belirtti.

  • Uşak'ta Peynir Bidonlarında Skunk Ele Geçirildi
    15:38 Uşak'ta Peynir Bidonlarında Skunk Ele Geçirildi

    Uşak'ta şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan aramada, peynir bidonlarının içine saklanmış 2 kilo 670 gram skunk ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyi gönderen şüpheli ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

  • Osmangazili Muhtarlar Mazbatalarını Aldı
    15:38 Osmangazili Muhtarlar Mazbatalarını Aldı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Osmangazi Kaymakamı Ali Partal, Osmangazili muhtarlara mazbatalarını teslim etti. Başkan Aydın, yeni dönemin tüm muhtarlar için hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü
    15:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi konutunda gerçekleşti.

  • Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı
    15:35 Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nın mart ayında 35 bin 961 yolcuya hizmet vererek yeni bir rekora imza attığı belirtildi. İç hatlarda 234 uçak iniş-kalkış yaparken, kargo, posta ve bagaj trafiği ise 276 ton olarak gerçekleşti. Yılın ilk üç aylık döneminde ise havalimanında 114 bin 403 yolcu, 698 uçak ve 955 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak
    15:35 Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak

    Marmaris Belediyesi, yaz sezonunda bisikletli zabıta uygulamasını hayata geçirdi. Sahil yolunda güvenliği sağlamak ve bisiklet yolunun daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla görevlendirilen ekipler, yaz boyunca pedal çevirecek.

  • Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi
    15:34 Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi

    Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında, okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, okullardaki çalışmalar değerlendirilerek, Hakkari'nin eğitim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlar ve öğretmenlere teşekkür edildi.

  • Muş'ta Besiciler, 40 Bin Lira Maaş Vermelerine Rağmen Çoban Bulamıyor
    15:34 Muş'ta Besiciler, 40 Bin Lira Maaş Vermelerine Rağmen Çoban Bulamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Besiciler, çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtiyor.

  • Bosna Hersek'teki Ahmiçi Katliamı'nın kurbanları için anma töreni düzenlendi
    15:33 Bosna Hersek'teki Ahmiçi Katliamı'nın kurbanları için anma töreni düzenlendi

    Bosna Hersek'in Vitez şehri yakınında bulunan Ahmiçi köyünde 16 Nisan 1993'te Hırvat Savunma Konseyi (HVO) birliklerince katledilen 116 Boşnak sivil düzenlenen törenle anıldı.

  • MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi
    15:33 MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi

    MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, partisinin ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu belirterek, bu durumun kendisi için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu söyledi. Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güvenini kazanmanın kendisini gururlandırdığını ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Türk siyasetinde kadın temsilinin önemine vurgu yapan Kılıç, partisinin politikaları doğrultusunda daha etkin bir rol alacağını ve başarılı olacağını belirtti.


Advertisement