DHA YURT BÜLTENİ - 8 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 8

15 Temmuz Gazisi Baş: O geceyi hiç bir zaman unutamamFETTULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ), 2016'daki darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci askerlerin açtığı ateş sonrasında sağ ayak bileğinden yaralanan ve baston yardımı ile yürüyen Recai Baş, "Hiç tanımadığım...

13.07.2019 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Gazisi Baş: O geceyi hiç bir zaman unutamam

FETTULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ), 2016'daki darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbeci askerlerin açtığı ateş sonrasında sağ ayak bileğinden yaralanan ve baston yardımı ile yürüyen Recai Baş, "Hiç tanımadığım arkadaşlarım orada şehit oldu, yaralandı. O geceyi hiç bir zaman unutamam. Her gece şehitlerimiz için dua ediyorum" dedi.
İstanbul'da özel bir şirkette sağlık memuru olarak çalışan Recai Baş (45), 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen darbe girişi sırasında akşam eve geldiğinde televizyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesiyle birlikte meydanlara indi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yönelen Baş, burada askerlerin açtığı ateş sonrası sağ ayak bileğinden yaralanarak gazi oldu. Tedavisinin ardından memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine yerleşen ve baston yardımı ile yürüyebilen Baş, hayatını burada devam ettiriyor.
Darbe gecesini haber kanallarından öğrendiğini ifade eden Recai Baş, "Cumhurbaşkanımız canlı yayın yapıyor. Halkı meydanlara, sokağa çağırıyor. Ben de tereddüt etmeden kendi aracımla yola çıktım. Köprüye gittim, orada askerler fena bir şekilde halkı tarıyordu. Biz Ortaköy viyadüğü tarafından girdik ama en çok Altunizade tarafında gelenlere askerlerin daha çok ateş ettiğini gördük. Ortaköy tarafından fazla gelen olmadığı için az bir asker vardı. Aradan saatler geçti, halk yürüdü. Bu sefer asker bizim tarafa geldi. Asker hiç kimseyi ayırt etmeden tarıyor. Bizim elimizde sadece Türk bayrağı var. Başka hiç bir şey yok. Dudaklarımızda 'Allah Allah' sesi askerlere yalvardık, 'Yapmayın. Bu kötü bir kalkışma, bu FETÖ'nün oyunu' diye seslendik. Ama asker bize kurşun sıktı. Hiç acımadan gözümün önünde 3 tane arkadaşım şehit oldu. Ben ise kurşunla ayağımdan yaralandım. 5 defa ameliyat geçirdim. Tedavim halen devam ediyor. Hiç tanımadığım arkadaşlarım orada şehit oldu, yaralandı. O geceyi hiç bir zaman unutamam, unutmadım da. Her gece şehitlerimiz için dua ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:
-Gazinin genel görüntüleri
-Konuşmaları

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ/TOKAT,

==================

Osmaniye protokolünden 15 Temmuz şiir dinletisi

OSMANİYE Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 'şiir şinletisi' programı düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterildi. Programda ilk olarak Vali Ömer Faruk Coşkun, Şair Mehmet Akif Ersoy'un 'Zulmü alkışlayamam' adlı şiirini okudu. Şiir dinletisinde sahneye çıkanlara, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi korosu da sazlarıyla eşlik etti. Daha sonra ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket istiyorum' adlı şiirini, Belediye Başkanı Kadir Kara, Şair Sezai Karakoç'un 'Sürgün ülkeden başkentler başkentine' adlı şiirini, Cumhuriyet Savcısı Tuğçe Rabia Gözen, Şair Arif Nihat Asya'nın 'Şehitler tepesi boş değil' adlı şirini ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne ise Şair Turgut Uyar'ın 'Türkiye'm' adlı şiirini seslendirdi. Programın sonunda ise Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Şair Bestami Yazğan'ın '15 Temmuz Destanı' adlı şiirini okudu. Müdür Okumuş salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Ezgi ve ilahi sanatçısı Yusuf Karaburç ise seslendirdiği eserlerle programa renk kattı. Şiir dinletisi programı, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi korosunun söylediği 'Osmaniyelim' adlı eserle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
15 Temmuz Sinevizyon Gösterisi
Vali Ömer Faruk Coşkun'un şiir okuması
Rektör Murat Türk şiir okuması
Salondaki kalabalıktan genel görüntü
Saz ekibinden detay görüntü
Belediye Başkanı Kadir Kara şiir okuması
Ezgi ve ilahi sanatçısı Yusuf Karaburç eserini seslendirmesi
Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş şiir okuması
Saz ekibinin 'Osmaniyelim' adlı eseri seslendirmesi

BOYUT: 183 MB   SÜRE: 05'50"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

======================

Sivas'ta markette çıkan yangın, 8 katlı binayı sardı

SİVAS'ta bir bir markette başlayan ve 8 katlı apartmana saran yangın itfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucu söndürüldü.
Yangın, saat 11.30 sıralarında, Paşabey Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan çok ortaklı yerel bir marketler zinciri şubesinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın apartmanın dış cephe kaplamasına sıçramasıyla büyüyünce binanın dış yüzü alevler arasında kaldı. Bilgi verilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada markette çalışan personel dışarıya çıktı. Yangın itfaiye ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Yangında market ve apartmanın ilk dört katında bulunan dairelerde hasar oluştu. Kentin işlek caddelerinden biri olması nedeniyle cadde tek taraflı olarak araç trafiğine kapatılınca yoğunluk yaşandı. Çevredekiler de merakla itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini seyretti. İtfaiye ekipleri uzun süre apartmanın dış yüzeyinde soğutma çalışması yaptı. Yangın sırasında marketin önünde bulunan ve itfaiye ekiplerinin çalışmasını engelleyen bazı araçlar da çekici yardımıyla kaldırıldı. Olayda yaralanan olmazken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
-Olay yerinden görüntüler
-Yanan binanın görüntüsü
-İtfaiye ekiplerinin müdahelesi
-Yangının kontrol altına alınması
-Çevreden izleyenler
-Detaylar

Haber-Kamera:  Hakan KALELİ-Uğur YİĞİT/SİVAS

=====================

Çorum'da renkli festival

ÇORUM'da bu yıl 36'ıncı düzenlenen Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali başladı. Halk dansları ekiplerinin gösteri sunduğu festival ve fuar yarın sona erecek.
Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen 36'ıncı Uluslararası Çorum Hitit Fuar ve Festivali'nin açılışı Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın açılışıyla birlikte gerçekleştirildi. Çeşitli kentlerden 160 firmanın katıldığı, giyimden mutfak malzemelerine, hediyelik eşyadan mobilyaya kadar birçok ürünün sergilendiği fuar, 14 Temmuz'a kadar açık kalacak. Fuar açılışı sonrası Hürriyet Meydanı'nda festival kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Halk dansları gösteriminin yapıldığı festival, ilgiyle izlendi.
Festivalin açılışında konuşan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, 263 bin nüfusuyla ve 15 mahallesiyle bir ve beraber olan Çorum'da sevgi ikliminin hakim olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------
-Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın konuşma
-Fuara katılanların kortej feçişi
-Gösteriler
-Detaylar

(SÜRE: 2 30 dk ) (BOYUT 332 MB)

Haber-Kamera: – Yusuf ÇINAR- ÇORUM

====================

Karkamış Antik Kenti 'arkeopark' olarak açıldı

ANADOLU ve Mezopotamya bölgesinde yüzyıllarca hüküm süren Hititler'in bölgedeki en önemli yönetim merkezi olan Türkiye- Suriye sınırındaki Karkamış Antik Kenti'nin bir bölümü 'arkeopark' olarak ziyarete açıldı.
Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili Adil Sani Konukoğlu, İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hasan Peker ile Bologna Üniversitesi'nden Karkamış Kazı Başkanı Prof. Dr. Nikolo Marchetti ve protokol üyeleri açılışı yapılan arkeoparkın bir bölümünü gezdi. Protokol üyeleri Karkamış Kazısı Türk-İtalyan ortak ekibi tarafından yapılan, arkeoparkta kazı alanını inceleyerek, Milattan Önce 13'üncü yüzyılda Hitit İmparatorluğu'nun bir eyalet krallığı başkenti işlevini yerine getirmiş olan antik kentte çıkarılan eserleri yakından görme fırsatı buldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çeşitli uygarlıkların yaşadığı Karkamış'ın bundan sonraki süreçte dünyada ve Türkiye'de daha iyi tanınacağını ifade ederek, "Burası tarihin de sınırın da sıfır noktası. İtalyanlarla birlikte başlattığımız çalışmalar bugün çok önemli bir noktaya taşıyoruz. Artık burasını dünyaya tanıtmaya başlıyoruz. Dünya tarihini değiştirecek bir arkeopark burası. Burayı büyük bir milli parka dönüştürmenin çabasındayız. Önümüzdeki yıl Mayıs ayında büyük açılışı yapacağız. Bugün burayı tanıtmaya başlatıyoruz. Karkamış büyük bir tarihtir. Bu tarihi tanıtarak sorumluğumuzu yerine getireceğiz" dedi.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise 7 yıldır süren çalışmaların ardından antik kentin bir bölümünün ziyarete açılmasının önemli olduğunu vurguladı.
Kazı Başkanı Prof. Dr. Nikolo Marcetti, bölgeye gelecek olan turistlerin saray ve tapınak kalıntılarını, eski kazı evini, Roma sütunlu caddeyi, heykelleri ve kartal başlı grifon kabartmalı duvarları görebileceğini belirtti. Nikolo Marcetti, kazıların uzun yıllar devam edeceğini vurgulayarak, "Kazılar uzun yıllar daha sürecek. Burası önceden mayınlı araziydi. Bugün çok önemli bir gün, çünkü çok önemli bir vizyon hayata geçiriliyor. Bugün ön açılış yapılacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
Antik Kent  Görüntüsü
Kazı alanı
Açılışa katılanlar
Fatma Şahin'in konuşması
- Nikolo Marcetti'nin konuşması
Davut Gül'ün konuşması
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 345 MB

Haber: -Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA)

=====================

Tahliye sözü verip rüşvet alan 4 şüpheli tutuklandı

ÇAMSUN'un Çarşamba ilçesinde, tutuklu ve hükümlü yakınlarına tahliye sözü verip, rüşvet aldığı öne sürülen, aralarında bir zabıt katibinin de bulunduğu 4 kişi, tutuklandı.
Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı, Çarşamba Adliyesi'nde görev yapan bir zabıt katibinin mahkum yakınlarına tahliye sözü vererek rüşvet aldığına dair çok sayıda ihbar mektubu aldı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bilgi verilmesinin ardından teknik ve fiziki takip başlatıldı. Soruşturma kapsamında Çarşamba, Ladik ve Havza ilçelerinde operasyon düzenlendi. Zabıt katibi ile rüşvet verdiği öne sürülen 10 şüpheli, 'görevi kötüye kullanmak, nitelikli dolandırıcılık, suç delillerini gizleme, yok etme, değiştirme, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü, savcı talimatıyla alınan sağlık raporunun ardından serbest bırakılırken, 7 şüpheli ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
İşlemlerinin ardından Çarşamba Adliyesi'ne sevk edilen zabıt katibi Uğur Özkan, Selim Akgül, Tayfur Mısırcı ve Gökhan Boz tutuklandı.

Haber: Mehmet Emin COŞKUNDERE/SAMSUN, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu
    11:24 Kırşehir'de Biçerdöver Sürücüleri ve Sahipleri İstişare Toplantısında Buluştu

    Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver sürücüleri ve sahiplerini bir araya getiren bir istişare toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, biçerdöver işinin tarımsal üretimde önemli bir araç olduğunu vurguladı. İl Müdürü Mustafa İlmeç ise biçerdövercilerin karşılaştıkları sorunları değerlendirdiklerini ve çözüm üreteceklerini belirtti.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı
    11:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'de çoban haritası dağıttı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli'nin Yazır ve İmecik Mahallelerinde çoban haritası dağıtarak yayla ve kırsal hayvancılığı desteklemeyi amaçlıyor. Çoban haritaları ile hayvancılığın asırlık rotaları koruma altına alınırken, hayvanların daha iyi şartlarda barınması ve sağlıklı gelişimi için çalışmalar yapılacak.

  • Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'
    11:18 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma'

    Sakarya'nın Serdivan ilçesinde şerit dışından giderek araçları geçen motorlu kuryeyi durduran polis, kuryeyi otomobil sürücüleri ve trafik hakkında uyardı. Polis ile motokurye arasındaki diyalog kask kamerasına yansıdı. Polis, kuryeye 'Üç kuruş için canını tehlikeye atma' dedi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi
    11:18 Samsun'da Polis Ekipleri Öğrencilere Siber Zorbalık Konusunda Seminer Verdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, SİBERAY Programı kapsamında bir alışveriş merkezinde Siberay Çizgi Filmini izlemeye gelen öğrencilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla afiş broşür çalışması yaptı. Ardından Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencilerine siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık ve dijital okuryazarlık konularında seminer düzenlendi. Toplamda 410 kişi seminerden yararlandı.

  • Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı
    11:18 Aksaray'da Yolcu Otobüsü ile Tırın Çarpıştığı Kazada 3 Kişi Yaralandı

    Aksaray-Adana kara yolunda meydana gelen trafik kazasında, Murat Tohurucu yönetimindeki yolcu otobüsü ile Muhammet Tezcan yönetimindeki tır çarpıştı. Kazada, otobüs sürücüsü ve 2 yolcu yaralandı. Yaralılar, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Advertisement