DHA YURT BÜLTENİ -8 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ -8

Otomobil, lastiği patlayan araca çarptı: 5 yaralıBolu'da, TEM Otoyolu'nda lastiği patladığı için emniyet şeridinde bekleyen hafif ticari araca, başka bir otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

14.07.2019 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Otomobil, lastiği patlayan araca çarptı: 5 yaralı

Bolu'da, TEM Otoyolu'nda lastiği patladığı için emniyet şeridinde bekleyen hafif ticari araca, başka bir otomobilin çarpması sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, saat 10.30 sıralarında TEM Otoyolu'nun Elmalık-Bolu Dağı mevkiinde meydana geldi. İstanbul yönüne gitmekte olan Hüseyin Zengin idaresindeki 34 RY 7289 plakalı otomobil, lastiği patladığı için emniyet şeridinde bekleyen Berk Odabaşı'nın kullandığı 34 AIJ 45 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Kazada Hüseyin Zengin yara almadan kurtulurken yanında bulunan Rukiye Zengin ile hafif ticari araçta bulunan Berk Odabaşı, Yurdaşen Kalafat, Dudu Odabaşı ve ismi öğrenilemeyen bir kişi de yaralandı. Yaralılar, 112 Acil ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
---------------
-Kaza yapan araçlar
-Detaylar

Süre: 01.16-Boyut: 144.4 MB

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===================

Otomobil şarampole devrildi: 2 yaralı

Adıyaman'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi, 2 kişi yaralandı.
Kaza, öğle saatlerinde Çelikhan-Adıyaman karayolunun 15'nci kilometresinde meydana geldi. İlkay Eroğlu yönetimindeki 02 FP 278 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada yaralanan sürücü ile yanındaki Deniz Eroğlu, ihbarla gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü
-----------
Ambulansın acile gelişi
Yaralıların ambulanstan indirilmesi
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 95 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=================

(ÖZEL)- 'Acı su' içerek şifa buluyorlar

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, 'içmeler' sezonu başladı. Tadı dolayısıyla 'acı su' olarak bilinen, yapılan tahliller sonucu birçok hastalığa iyi geldiği belirlenen doğal maden suyundan içmek isteyen binlerce kişi, farklı illerden Ekinözü'ne akın ediyor.
Aşağı İçmeler, Orta İçmeler ile Yukarı İçmeler olmak üzere 3 noktadan çıkan ve şifalı olduğu belirtilen doğal maden suyuna sahip Ekinözü'ne, yerli turistler gelmeye başladı. Acı suyu dışında kükürtlü çamuruyla da ünlü olan Ekinözü'ne, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki iller başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi geliyor. Yapılan tahlillerde cilt hastalıkları, astım, bronşit, böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlar, şeker ile sinir hastalığıgibi birçok rahatsızlığın tedavisinde etkili olduğu belirlenen acı suyun yanında Orta İçmeler'deki kükürtlü çamurun da deri hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.
BAŞKAN EKER: BİR GELEN BİR DAHA GELMEK İSTİYOR
Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, gerek belediye gerekse de ilçe esnafının 'içmeler' sezonu hazırlığını tamamladığını; Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman başta olmak üzere diğer illerden gelen misafirleri ağırlamaya başladıklarını belirtti. Acı suyun birçok hastalığa iyi geldiğini ve bunun gerek Sağlık Bakanlığı gerekse de birçok üniversite tarafından yapılan tahlillerle de tescillendiğini belirten Eker, "Mesela acı suyun faydalarından bir kaç tanesini söyleyeyim. Böbreklerindeki taş nedeniyle doktorlar tavsiye ederek içmelere gönderdiği vatandaşlarımız çok. Şeker hastası olanların buraya gelerek şekerlerini dengelediklerini biliyoruz. Çevre illerimizden gelen misafirlerimizi memnun edebiliyorsak mutlu gönderebiliyorsak ne mutlu bize. İçme suyunu bizler de kullanıyoruz. Buraya bir gelen, bir daha muhakkak gelmek istiyor. Ayrıca Orta İçmeler'de bulunan kükürtlü çamurumuz da şifalı. Birçok doktorun da tavsiye ettiği çamuru yüzlerine ve vücutlarına sürenler şifa buluyor" diye konuştu.
'17 YILDIR AİLECE GELİYORUZ'
Acı su için Ekinözü'ne gelenlerden Mehmet Kartal, su sayesinde şifa bulduğunu söyledi. Batman'dan geldiğini belirten Kartal, "İçmelere 17 yıldır geliyoruz ailece her sene. Suyun faydasını da gerçekten görüyoruz. Böbrek ve mide rahatsızlığıyla ilgili şikayetlerimiz vardı ve acı su il şifa bulduk" dedi.
Şanlıurfa'dan gelen Ahmet Akbaş da prostat ve böbrek rahatsızlığı olduğunu, bu nedenle 4 yıldır geldikleri ilçede acı su ile şifa bulduklarını söyledi.
'ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM'
Diyarbakırlı Mehmet Sakar ise Ekinözü'ne 32 yıldır geldiğini belirterek, "Ben bir ara böbreklerimden rahatsızdım. 1986'da doktora gittim. Doktor, 'Hemen ameliyat olacaksın, sağ böbreğini alacağım' dedi. Ben kabul etmedim, 1987'de buraya geldim. 32 yıldır gelip, gidiyorum. Çok taş düşürdüm. Şu ana kadar böbreğim hala yerinde duruyor. Nasıl oluyor bu? Ben çok faydasını gördüm, inşallah bütün insanlar faydasını görür" diye konuştu.
Ekinözü'nün acı suyu dışında kükürtlü olan peloid çamuru da şifalı olarak biliniyor. Orta İçmeler'deki kükürtlü su ile toprağın karıştırılmasıyla elde edilen çamurun; egzama, sedef, mantar gibi birçok deri hastalığına iyi geldiği belirtiliyor.

Görüntü Dökümü
---------
Acı suyun faydalarının yazdığı tabela
Acı sudan içenler
Bilal Eker'in su içmesi
Eker ile röp.
Mehmet Kartal'ın şişeye su doldurması
Kartal ile röp.
Ahmet Akbaş'ın su içmesi
Akbaş ile röp.
Eker ve Akbaş'ın sohbet etmesi
Mehmet Sakar'ın su içmesi
Sakar ile röp.
Esnaftan detay
Kükürtlü çamur
Çamuru yüzlerine sürenler
Çamuru kullananlarla röp.

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 1.19 GB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=============

Şüpheli paketten kadın çantası çıktı

HATAY'ın Antakya ilçesinde, yolda bulunan paketten şüphelenilmesi üzerine polis çağrıldı. Bomba imha robotuyla patlatılan paketten, boş kadın çantası çıktı.
Şükrü Balcı Caddesi'ndeki Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde, yol üzerinde bulunan paketten şüphelenenler, polise haber verdi. İhbarla olay yerine kısa sürede gelen polis ekipleri, caddede güvenlik önlemi aldı. Yol ise trafiğe kapatıldı. Bomba imha robotuyla kontrollü patlatılan paketten, içi boş kadın çantası çıktı. Polis ekiplerinin incelemelerini tamamlamasının ardından cadde, yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:
-------
Olay yerinden genel ve detay görüntüler
Polislerin çalışmasından genel ve detay görüntüler
Güvenlik şeridinin kaldırılarak yolun tekrar trafiğe açılması

SÜRE: 01' 27" BOYUT: 163 MB

Haber-Kamera: HÜSEYİN BOZOK/ HATAY

================

Çanakkale Boğazı'nda deniz kaplumbağası görüntülendi

ÇANAKKALE'de hobi amaçlı dalışlar yaparak su altındaki canlıları keşfeden emekli ziraat yüksek mühendisi Muzaffer Mut (73), bir deniz kaplumbağasını yüzerken görüntüledi. Mut, deniz kaplumbağasıyla birlikte yaklaşık 1 saat boyunca yüzüp, su altındaki hareketlerini kaydetti. Bazen 4 ayağını birden kullanıp denizin dibinde yürüyen, bazen de sadece ön ayaklarını birer kanat gibi kullanıp yüzen deniz kaplumbağası, kabuğunun yosun kaplamış görüntüsüyle dikkat çekti.
Çanakkale Boğazı'nda geçtiğimiz günlerde çok ender görülen deniz tavşanını görüntüleyen emekli ziraat yüksek mühendisi Muzaffer Mut (73), bu kez de bir deniz kaplumbağasını sualtında yüzerken kaydetti. Kepez Beldesi sahilinde sabah erken saatlerde denize giren Muzaffer Mut, serbest dalış yaparken 60 santim boyunda bir deniz kaplumbağası ile karşılaştı. İlk başlarda kendisinden ürkerek kaçmaya çalışan deniz kaplumbağasını 1 saate yakın bir takiple kendisine alıştırdı. Bu anları sualtı kamerasıyla saniye saniye kaydeden Mut, büyük heyecan ve mutluluk yaşadığını belirtti.
Denize olan tutkusu nedeniyle yıllardır sualtındaki güzellikleri keşfedip bunları görüntülediğini ve sosyal medyada takipçileri ile paylaştığını anlatan Muzaffer Mut, "Çok heyecanlandım kaplumbağayı görünce, tamam dedim Allah'ım, nihayet bana bu deniz kaplumbağasını da Çanakkale sularında gösterdin. İlk önce benden çok tedirgin oldu, kaçmaya çalıştı. Çok yumuşak hareketlerle kendime alıştırdım. Bir yarım saat kadar beraber yüzdük. Ben şnorkel ile yüzdüğümden hava alabiliyordum. Ancak deniz kaplumbağası bir ara su yüzeyine çıkıp nefes aldı ve yeniden daldı. İkinci kez gördüğümde artık bana alışmıştı. Benden kaçmadı ve bana kendisini sevdirdi. Doğayı sevmek, hele doğa içinde böyle bir canlıyla birlikte yüzmek çok güzel bir şey" dedi.
Yıllardır dalış gerçekleştirdiğini, çok ilginç hayvanları gördüğünü ancak deniz kaplumbağası ile ilk kez karşılaştığını belirten Mut, "Bu hayvanın asıl yaşam ve üreme alanı İztuzu sahilleri. Bizim Çanakkale Boğazı'nda nadiren görüldüğünü duyuyordum. Buraya gelişinin sebebi mavi yengeçtir, mavi yengeci çok sever. Mavi yengeçlerin zaman zaman denize akması deniz kaplumbağalarının buralara gelmesine sebep oluyor. Bir ikincisi de bu hayvan en çok deniz anasını seviyor. Mavi yengeç ve deniz anasıyla besleniyor oluşu onu buraya getiriyor. Ancak deniz analarını bazen atılan naylon poşetler sarıyor. Bu durum da hayvanın ölmesine sebep oluyor. Doğanın bir güzelliği yok oluyor ve bu hayvanın nesli tükeniyor. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü
------------
Deniz kaplumbağasının sualtındaki görüntüleri.
Muzaffer Mut ile röp.

Haber-Kamera: Burak GEZEN/ÇANAKKALE,

===================

Düğünlerin geleneksel takısı artışa rağmen 'çeyrek altın'

Bursa'da yaz aylarının gelişiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Düğünlere giden davetlilerin, altının fiyatındaki artışa rağmen, takı olarak yine en fazla çeyrek altın tercih ettiği belirtildi.
Bursa'da yaz aylarının gelişi, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte, hem yeni evlenecek çiftler, hem de düğünlere katılacak vatandaşlar, takı için kuyumcuların yolunu tuttu. Altının gram fiyatındaki artış ise vatandaşları ekonomik olarak zorlamaya başladı. Ancak yine de kuyumcuların tercihi çeyrek altın oldu.
Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, fiyat farkına karşın çeyrek altın satışlarının gramdan daha fazla olduğunu belirterek, bu durumun Türk örf ve adetlerinden kaynaklandığı söyledi. Altıkardeş, Türk insanının, 'bize takılan neyse, biz de onun karşılığında aynısını takmalıyız' gibi bir zorunluluk hissettiğini ifade etti. İsa Altıkardeş, "Herkeste çeyrek altının yerine gram altının daha fazla satıldığı düşüncesi var. İnanın ki öyle bir şey yok. Bugün çeyrek altın günde 50 adet satılıyorsa, gram altın da 15 adet satılıyor. Gram altının, çeyrek altını satışta geçebilecek gibi bir pozisyonu görünmüyor. Bu bahsettiğimiz şey; fiyat ile bağlantılı değil, insanların kültürel olarak karşılığını ödeme isteği için bu şekilde bir yaklaşımda bulunuluyorö diye konuştu.
DÜĞÜN YAPACAK ÇİFTLERE TAVSİYE
Vatandaşların, altının düşmesine yönelik beklentilerinin bulunduğunu belirten Başkan Altıkardeş, düğün yapmayı planlayan çiftlere de uyarılarda bulundu. Altının fiyatının düşmesini beklemediklerini dile getiren Altıkardeş, bu yükselişte dünya ekonomisinin, krizlerin ve Orta Doğu'daki durumun etkili olduğunu vurguladı. Evlenecek gençlere de uyarılarda bulunan Altıkardeş, "Evlilik tarihlerini ertelemesinler. Bir an önce almış oldukları karar doğrultusunda evliliğini gerçekleştirsinler" dedi.
TAKSİT İMKANI RAHATLATTI
Altın alışverişinde daha önce taksitle alış imkanının bulunmadığını, ancak günümüzde vatandaşların 4 taksite kadar altın alışverişi yapabildiğini dile getiren Altıkardeş, bu durumun düğün yapacak çiftlerin elini kolaylaştırdığını söyledi. Altıkardeş, "Taksit imkanı da tekrar devreye girdiğinden dolayı düğün alışverişini erteleyenler tekrar alışveriş yapmaya başladıö ifadelerini kullandı.
'EVLENMEK İSTEYEN 35-40 BİN LİRAYI GÖZDEN ÇIKARMALI'
Şu günlerde düğün yapmak isteyen gençlerin, 35- 40 bin lirayı gözden çıkarmaları gerektiğini ifade eden İsa Altıkardeş, "Kısa örnek vermek gerekirse; bir kişi evlilik teklifi yapmak istiyorsa 400 liralık tek taş bir yüzük ile de teklifi yapabiliyor, 3-4 bin civarındaki pırlanta ile de yapabiliyor. Arkasından sözünü yapacağı zaman bununla ilgili alyansını ve kelepçesini almasını gerekiyor. Bunlar da yaklaşık 5- 10 bin lira arasında değişiyor. Düğüne yaklaşırken bilezikler ve setler oluyor. Bunları da genel toplama vurduğumuz zaman yaklaşık olarak 20-25 bin lira ediyor. Bir düğün alışverişi yapmak isteyen, evlenmek isteyen insanlar bugün için minimum 35-40 bin lira civarında bir rakam çıkarması gerekiyorö şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü
------------
-Çeyrek altından detaylar
-Alışverişlerden detaylar
-Röportaj

Süre: 4 dakika, Boyut: 527 MB

Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA,

==================

Hatıra fotoğraf çekiminde 'hanedan kıyafeti' dönemi

Bursa'da yaşayan Onur Bayraktar (37), 700 yıllık Cumalıkızık köyünde, Osmanlı döneminde hanedan üyelerinin giydiği kıyafetlerle, turistlerin fotoğrafını çekiyor. Bayraktar, Osmanlı dönemine ait filmlerin rağbet görmesi üzerine işlerinin de açıldığını söyledi.
Eğitim hayatını bitirdikten sonra senaristlik yapan Onur Bayraktar, bu mesleği bırakıp 4 yıl önce UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan 700 yıllık tarihi Cumalıkızık köyüne taşındı. Bayraktar burada, Osmanlı hanedan üyelerinin giydiği kıyafetlerle, ziyaretçilerin hatıra fotoğrafını çekmeye başladı. Son zamanlarda 'Diriliş Ertuğrul' ve benzeri Osmanlı dönemini anlatan dizilerin popülerleşmesi ve Arap coğrafyasında da yayınlanması, Bayraktar'ın işlerinde yoğunluğa neden oldu. Hem Arap turistler, hem de yerli turistler, bu kıyafetlerle fotoğraf çektirmeye yoğun ilgi göstermeye başladı.
'KONSEPTİ GÖRENLER İLK BAŞTA ŞAŞIRIYOR'
Farklı bir iş yapmaya karar verdiğinde bu işin ilgisini çektiğini belirten Onur Bayraktar, "Arkadaşımla gezerken Osmanlı dönemine ait kıyafetler ve konseptle fotoğraf çeken birilerini gördüm ve ardından Cumalıkızık'ta işletmemi açtım. İnsanlar Osmanlı dönemine ait kıyafetler giyiyor, ben onların fotoğraflarını çekiyorum ve beğendikleri fotoğrafları satın alıyor. İnsanlar bu konsepti ilk gördüklerinde şaşırıyor. Burayı kına hizmeti veren bir işletme, müze, film seti sananlar dahi oluyor. İlgi oldukça yoğun. Özellikle son dönemlerde televizyonlarda yayınlanan Osmanlı dizi ve filmleri de bu işi ilgi çekici hale getiriyor. Örneğin Diriliş Ertuğrul dizisini hayranlıkla izleyenler, mutlaka bu tarzda fotoğraflar çektirmek istiyor. Yabancı turistlerden de en çok Arap coğrafyasından gelenler ilgi gösteriyor. Buradan çok ciddi bir ilgi var" diye konuştu.
'YAPIMCILARA GÖNDERMEK İÇİN ALBÜM ÇEKTİRİYORLAR'
Kıyafetlere Arapların da yoğun ilgisinin olduğunu belirten Onur Bayraktar, "Osmanlı dönemini ele alan dizilerimiz Arapçaya çevrilip satılıyor. O dizilerden bir hayranlık doğuyor. Burayı görünce de hemen fotoğraf çektirmek istiyorlar. Genellikle bir aile fotoğrafı çektiriyorlar. Ayrıca Diriliş Ertuğrul dizisinde oyuncu olmak isteyen vatandaşlarla karşılaştım. Gelip burada benden albüm çekimi istiyorlar. Kılıç kullanırken, hoplarken, zıplarken fotoğraf çekilip bunları yapımcılara yolluyorlar. Daha sonra haberleştiğim 2 kişi var, sanırım onlar gönderdikleri fotoğraflar sayesinde dizide yer aldı" dedi.

Görüntü Dökümü
-----------
-Fotoğraf çekiminden detaylar
-Hazırlanan Arap turistler
-Fotoğrafçı Onur Bayraktar ile röportaj

Süre: 4.45 Boyut: 532 MB

Haber: Muammer İRTEM - Kamera: Enver Fatih TIKIR/BURSA,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ -8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.


Advertisement