DHA YURT BÜLTENİ-8 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-8

Bodrum'da kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı: 8 kişi kurtarıldı, 1 kayıpMuğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri fiber tekne batan kaçak göçmenlerden 8'i kurtarıldı.

23.07.2019 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da kaçak göçmenleri taşıyan tekne battı: 8 kişi kurtarıldı, 1 kayıp

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmek isterken bindikleri fiber tekne batan kaçak göçmenlerden 8'i kurtarıldı. Kurtarılan kaçak göçmenlerin ifadelerinden kayıp olduğu belirlenen 1 kişi için ise Sahil Güvenlik tarafından havadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Bugün sabah saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Bodrum'un Akyarlar Mahallesi Fener Burnu açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin battığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Bodrum Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Suda bitkin haldeki yabancı uyruklu 8 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik botuna alınarak kurtarıldı. Kurtarılan kaçak göçmenler, Turgutreis Sahil Güvenlik Karakolu'na götürüldü. Burada hazır bekletilen 112 Acil Servis ekibi tarafından kaçak göçmenlerin sağlık kontrolleri yapıldı. Kurtarılan kaçak göçmenlerin ifadelerinden, kayıp olduğu belirlenen 1 kişi için ise Sahil Güvenlik tarafından 1 helikopter ve 3 bot ile havadan denizden arama kurtama çalışması başlatıldı. Çalışmaların devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

BODRUM (Muğla),

===========================

Erzincan'da Drone'lu atlı ve ATV'li kurban yakalama timi göreve hazırlanıyor

Erzincan Belediyesi'nin, kaçan kurbanlıkları yakalamak amacı ile oluşturduğu 'kurban timi' hazırlıklarına başladı. Havadan drone ile takip edilen kurbanları atlı, ATV kurban timi müdahale edecek.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi belediye tarafından oluşturulan 10 kişilik kurban yakalama timi antrenmanlarına başladı. Kaçan kurbanlıkları en kısa sürede yakalayarak etkisiz hale getirmek amacı ile oluşturulan kurban timi, önce koşu yaparak ısınma çalışması yaptı. Ardından kültür fizik hareketleri yapan ve daha sonra kement atarak hazırlıklarını sürdüren tim, uyuşturucu iğne atma eğitimi de aldı. Atlı ve ATV'li personel, kurbanların takibinde insansız hava aracı olarak bilinen 'drone' da kullanacak. Belediye ekipleri, kaçan kurbanların yeri havadan tespit edebilecek. Kaçan kurbanlıklar daha sonra karadan at ve ATV ile kısa sürede etkisiz hale getirilecek.
Belediye Başkan Yardımcısı Murat Demir, belediye olarak her yıl kurban yakalama timini göreve hazırladıklarını belirterek; 'Kurbanlıkları kaçan vatandaşlarımız bizlere Alo 153 telefon hattından ulaşabilirler. Her zaman hızla yardıma ihtiyacı olan insanlarımızın yanında olacağız. Bu noktada eğitimlerimiz devam etmektedir. Timimiz her türlü eğitimle göreve hazır" dedi.
Tim Şefi Ertuğrul Telli antrenmanların büyük bir disiplin içinde geçtiğini, uyuşturucu iğne atan tabanca ve tüfeklerle atış yapıldığını söyledi. Telli, "Bayram süresince kaçan kurbanlıkları yakalamak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kurban timinin antremanından genel detay görüntü
-Koşmaları, parkur geçişleri
-Atlı drone ve atvli ekibin çalışması
-Kurban timinin kement atma çalışması
-Tim şefi Ertuğrul Telli'nin açıklaması
-Belediye başkan yardımcısının açıklaması
-Kurban timi genel görüntü

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

=============================

Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor

Çorum'da park ve bahçeler ile toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor.
Kentte toplu taşıma araçlarının yanı sıra park, bahçe ve terminallerde unutulan eşyalar, Zabıta Müdürlüğü'ne ait depoya götürülüyor. Burada sahiplerini bekleyen eşyalar arasında cep telefonu, ziynet eşyaları, cüzdan, gözlük, anahtar, ayakkabı, bilgisayar, bebek arabası, mutfak tüpü, bisiklet, tablet ile yüklü miktarda para bulunuyor. Depoda muhafaza edilen eşyalar, başvuru yapan sahiplerine teslim ediliyor.

'MÜRACAAT EDİP KAYIP EŞYALARINA KAVUŞSUNLAR'
Çorum Belediye Zabıta Komiseri Elvan Çiftçi, vatandaşlara çağrıda bulunarak, kendilerine müracaat etmeleri halinde kayıp eşyalarına kavuşabileceklerini söyledi. Çiftçi, "Zabıta müdürlüğü olarak 24 saat hizmet vermekteyiz. Buluntu eşyalar bize getiriliyor. Biz de kayıp eşyaları tutanak karşılığı teslim alıyoruz. Nüfus cüzdanları, ehliyet, kredi kartları, gözlük, araç ve ev anahtarları, ayakkabı, cep telefonları, çantalar ve içinde para bulunan cüzdanların yanı sıra bebek arabası, bisiklet, dizüstü bilgisayarlar, mutfak tüpü, ziynet eşyası bile var. Bunların hepsi milli servet.  Yıllardır bunları saklıyoruz. Vatandaşlarımızın kayıpları varsa, bize müracaat etsinler. Kayıp eşyalarına hemen kavuşurlarö dedi.

Görüntü Dökümü
---------------------
-Kayıp eşyalar
-Çorum Belediye Zabıta Komiseri Elvan Çiftçi,
-Belediye binası
-Detaylar
Haber-Kamera: – Yusuf ÇINAR- ÇORUM

==========================

Ziraat mühendisi, bürosunu kütüphaneye dönüştürdü

Bingöl'de yaşayan ziraat mühendisi Cuma Karaaslan(56), 20 bin kitapla bürosunu kütüphaneye dönüştürdü. Karaaslan, kitap okunma alışkanlığının artırılması amacıyla kütüphanesindeki kitapları 1 liraya kiralıyor.
Bingöl Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nden emekli olan ziraat mühendisi Cuma Karaaslan, mesleğini açtığı büroda sürdürmeye devam etti. 25 yıldır TEMA temsilciliği de yapan Karaaslan, 20 gün önce evindeki 20 bin kitabı bürosuna getirerek, kütüphane oluşturdu.
Kitap okumaya 14 yaşında başladığını anlatan Karaaslan, "Yaklaşık 30 yıldır Bingöl'de sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerde bulundum. Devlet Su İşleri'nde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli oldum. 25 yıllık TEMA temsilciliği ve aynı zamanda Bingöl'ün çevre gençlik ve kalkınma sorunlarıyla ilgilendim. Evimde olan 20 bin civarında kitabımı büroma getirdim. Okuma kültürünü geliştirmek amacıyla yaptım. Kitapları 1 liraya  kiraya veriyorum. İsteyen burada isteyen evinde okuyabiliyor. Şu ana kadar 100'ün üzerinde insan faydalandı. Bu kitapların evde, rafta çürümelerini istemedim. Okumanın ibadet olduğunu söyleyen bir inanca sahibiz. Sevdiğiniz kitapları okuyun ama okunmayan kitap da yoktur. En kötü kitap bile sizin o kitabın kötü olduğunu öğrenmenizi sağlayacak bir akıl mahkemesi üretir. Kahve ile kitap sayfasının kokusunun birbirine karışması lazım. Ömür boyu mühendis olunmaz ama ömür boyu insan olmak tabirine inandık. 1 lira kira bedelinin nedeni ise bedava dağıttığımız kitapların yeterince karşılığını bulamadığına inandım" dedi.

Görüntü Dökümü
--------------------
Kütüphaneden görüntü
Kitap okuyanlar
Karaaslan'ın konuşması
Genel ve Detay görüntüler
Haber-Kamera: Aziz ÖNAL/BİNGÖL,

=============================

İsa Altıkardeş: Canlı alışveriş için altında kuyumcuları tercih edin

Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, bankalardaki altın hesaplarına yönelik yatırımlarda problem olmadığını ancak vatandaşların, canlı alışveriş için kuyumcuları tercih etmesi gerektiğini kaydetti.

Son dönemde bankalar tarafından başlatılan 'altın hesap' uygulaması ile ilgili açıklamarda bulunan Bursa Kuyumcular Odası Başkanı İsa Altıkardeş, vatandaşları yatırım için kuyumculara davet etti. Bankalardaki altın hesap uygulamasının hayali işlem olduğunu söyleyen Altıkardeş, "Ürünü eline almadan değerini ödediğin zaman hayali bir işlem gerçekleştirmiş oluyorsun. Hayali bir şekilde nerelerde kullanılıp, satıldığını bilmeden bunun satışını gerçekleştiriyorsun. Gelin, paranızın karşılığını canlı bir şekilde alın. Bankalar güvensiz demek istemiyorum" dedi.
Vatandaşların bankalardaki altın hesaplarına yatırım yapmasında problem olmadığını dile getiren Altıkardeş, alışverişin canlı olması gerektiğini söyledi. Altıkardeş, kuyumcuların yatırımların karşılığını verdiğini bu nedenle güvenilir bir liman olduğunu dile getirdi.

'ÇEYREK, YARIM, CUMHURİYET ALTINI ALIN'
Altındaki yükselişin devam etmesini beklediklerini söyleyen İsa Altıkardeş, yatırımcılara tavsiyelerde de bulunarak, "Dünya ekonomisine, krizlere ve Ortadoğu'daki durumlara baktığımız zaman, buralardaki sıcaklık devam ettikçe altının değeri artar.  Altında çeşitli alternatifler var. Has altın dediğimiz, külçe niteliğinde altınlar var. Onların da belirli gramları var. Bir de onların çekilmiş olan, kesilerek insanlara verilenleri var ama biz bunları çok fazla tavsiye etmiyoruz. Güvendiği kuyumcudan alışveriş yaparsa problem yok ama bilinçsiz bir şekilde bu alışverişi yaparsa, tanımadığı birine satmak istediği zaman sıkıntı yaşayabilir. Ne yapmak lazım? Çeyrek altın, Cumhuriyet altın gibi yatırımlara yönelebilirler" ifadelerini kullandı.
Bursa'da kuyumculara olan güvenin kesinlikle devam etmesi gerektiğini kaydeden Altıkardeş, "Bursa'da sahtecilik, dolandırıcılık yok, sahte ürün satılmamaktadır. Bununla ilgili göreve geldiğimiz günden bu yana çok iyi çalışmalar içerisindeyiz. Biz adaletten yanayız, öncelikle kuyumcuyu düşünen bir zihniyette değiliz. Tüketiciyi de düşünen, Bursamızı daha ileriye taşımak için olumlu olan her şeyi yapmak için mücadele ediyoruz. Yatırım yapmak için, altına yönelmek için çok fazla beklememelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Görüntü dökümü;
-Açıklama
-Altından detaylar
Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA,
=============================

Manavgat Barış Suyu Festivali başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 23'üncü Barış Suyu Kültür Sanat Turizm ve Gençlik Festivali başladı.
Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen 23'üncü Manavgat Barış Suyu Kültür Sanat Turizm ve Gençlik Festivali'nin açılışı yapıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sivil toplum kuruluşları başkanları ve diğer yetkililerle vatandaşların katıldığı açılışta, 5 bin balon uçuruldu. Açılışa katılanlar festival köyündeki stantları gezdi. Manavgat Belediyesi Bandosu'nun konser verdiği açılışta, çeşitli gösteriler de yapıldı.
SOKAK KÖPEĞİ RAHATINI BOZMADI
Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda Can Gox tarafından konser verildi. Konser sırasında alana gelen sokak köpeği yüksek müzik ve gelen insanlara rağmen dakikalarca uyudu. Zaman zaman başını kaldırarak etrafında ne olup bittiğine bakan köpek uyumaya devam etti. Konseri izlemeye gelen vatandaşların kendisini sevmeye çalışmasından rahatsız olan sokak köpeği bir süre sonra konser alanından ayrıldı.
USTALARIN ESERLERİNİ SESLENDİRDİ
Yaklaşık 1 saatten fazla sahnede kalan Can Gox, konserde sevilen parçalarını seslendirdi. Söylediği birbirinden güzel ve hareketli parçalarla kendisini izlemeye gelenleri coşturan Can Gox, Cem Karaca, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi usta sanatçıların da eserlerini seslendirdi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, Manavgat'ta düzenlenen Barış Suyu Kültür Sanat Turizm ve Gençlik Festivali'nin barış, dostluk, sevgi ve kardeşliği pekiştireceğini söyledi. Başkan Şükrü Sözen, "Tüm vatandaşlarımızı düzenleyeceğimiz festivalimize davet ediyorum" dedi.
YILDIZLAR SAHNE ALACAK
Festival kapsamında 26 Temmuz Cuma günü Cem Belevi ve Aleyna Tilki, 27 Temmuz Cumartesi günü Gökçe ve Edis, 28 Temmuz Pazar günü ise Zakkum ve Ebru Gündeş hayranlarıyla buluşacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
Festival alanından detay
Belediye bandosu
Balonların bırakılması
Balonların bırakılması (drone görüntüsü)
Konser alanındaki köpek
İnsanların köpeği sevmesi
Can Gox konserinden görüntüler
HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

=============================

İnternet kafede hırsızlık anı güvenlik kamerasında

Eskişehir'de bir internet kafede yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Kimliği belirsiz hırsız, masada bırakılan cüzdandan 200 TL'yi alıp, hava almak için kapı önüne çıkan cüzdan sahibine 'iyi akşamlar' diyerek, kayıplara karıştı.

Olay, geçen cumartesi günü İstiklal Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki bir internet kafede meydana geldi. Furkan Doğan(23), vakit geçirmek için geldiği internet kafede arkadaşlarıyla oyun oynadı. Kısa süreliğine hava almak için dışarı çıkan Doğan'ın masada bıraktığı cüzdanındaki 500 TL'nin 200 TL'si yan masada oturan ve kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından alındı. Parayı cebine koyan şüpheli, internet kafeden çıktı. Kafe önünde sohbet eden Doğan ve arkadaşlarına 'iyi akşamlar' diyerek, kayıplara karıştı.

Geri döndüğünde cüzdanından para çalındığını fark eden Doğan, işletme sahibi Burak Üçkaya'nın yanına gitti. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Üçkaya da polisi aradı. Polis, görüntülerden tespit edilen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
İşletme sahibi Burak Üçkaya, "Saat sekiz sıralarında dört-beş kişilik arkadaş grubu oyun oynuyordu. Hava almak için dışarı çıkmışlardı.  Yan masada oturan 30 yaşlarındaki bir kişi, masada bırakılan cüzdanı fark ediyor. Önce ortalığı kontrol ediyor. Kapının önünde olduklarını görünce cüzdandan 200 lirayı alıyor. Paranın tamamını almamış. Parayı cebine koyduktan sonra çıkıyor, kapı önünde de arkadaşlara 'İyi akşamlar' diyor.  Kameralardan şahsı tespit ettik ve polise haber verdik" diye konuştu.

DÜKKANDAN ÇIKARKEN BİZE 'İYİ AKŞAMLAR' DEDİ
Furkan Doğan da "Mola vermek için dışarı çıktık. Geri döndüğümde cüzdanımın bıraktığım gibi durmadığını fark ettim. Kontrol ettiğimde de 200 liranın eksik olduğunu gördüm. Hemen paramın çalındığını söyledim. Kamera kayıtlarına bakınca durumu gördük. Benim ve arkadaşımın cüzdanına bakıyor. Benim cüzdanımdan 200 lirayı alıyor. Giderken de bize 'iyi akşamlar' diyor. Cüzdanımda para bırakmamam gerekirdi"  dedi.

Görüntü Dökümü
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-İnternet kafeden detay
-Burak Üçkaya ile röportaj
-Furkan Doğan ile röportaj
-Genel detay
Haber-Kamera: Oğuzhan DEMİR-Abdullah GÜÇLÜ/ESKİŞEHİR-DHA


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement