Dha yurt bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha yurt bülteni-8

Dha yurt bülteni-8

1)ŞEHİT UZMAN ONBAŞI GEZER, SİNOP'TA TOPRAĞA VERİLDİHAKKARİ'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı İdris Gezer (23) memleketi Sinop'ta düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

25.08.2019 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT UZMAN ONBAŞI GEZER, SİNOP'TA TOPRAĞA VERİLDİ

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı İdris Gezer (23) memleketi Sinop'ta düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında mayın taraması yapılan bölgede, PKK'lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Onbaşı İdris Gezer, yaralandı. Ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Gezer'in cenazesi bu gece memleketi Sinop'un Durağan ilçesine getirildi.
Şehit Uzman Onbaşı Gezer için bugün ilçe merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Sinop Valisi Köksal Şakalar, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, şehit babası Şükrü ve şehit kardeşi Şükrü Gezer ile şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı. Öğlen vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Onbaşı Gezer'in cenazesi bir süre omuzlarda taşındı. Gzer'in cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Tabutun taşınması
-Cenaze namazının kılınması
-Dua edilmesi
-Helallik alınması
-Detaylar
Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/DURAĞAN(Sinop),
===================================================

2)HATAYLI ŞEHİT ÖZEL HAREKAT POLİSİ UÇAR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

DİYARBAKIR'ın Dicle ilçesinde devriye görevindeki zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan özel harekat polisi Ali Uçar (23) memleketi Hatay'da son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin Türk Bayrağına sarılı naşı dün akşam saatlerinde konvoy eşliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi mezarlık kompleksine getirildi.  Cenazede ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi Gülsüm Uçar'ı yakınları teselli etti. Öğle namazının ardından düzenlenen uğurlama törenine Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı öncesi vatandaşlardan helallik alındı. Kılınan cenaze namazının ardından tekbir sesleri ile meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naşı cenaze aracına konularak Antakya Şehitliği'ne defnedildi.

Görüntü Dökümü
------------------------------
-Şehitin bayrağa sarılı tabutundan görüntü
-İl Müftüsü Kavillioğlunun cenaze namazı öncesi vatandaşlardan helallik istemesi
-Şehidin Babası ve kardeşinin cenaze namazında saf tutması
-Cenaze namazının kılınması genel ve detay görüntüler
Şehidin meslektaşlarının omuzlarına alınarak cenaze aracına görürülmesi
Cenaze aracına konulması
-Cenaze aracının şehitliğe hareket etmesi

SÜRE: 02.30 BOYUT: 282 MB

HABER - KAMERA: HÜSEYİN BOZOK/ HATAY
===================================================

3)ARACIN MOTOR BÖLÜMÜNE SIKIŞAN YAVRU KEDİ KURTARILDI

ISPARTA'da park halindeki bir aracın motor bölümünde sıkışan yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Vatandaşların süt verdiği kedi daha sonra barınağa götürüldü.
Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. 102 Cadde üzerinde Yaşar Bolat Üst Geçidi altında park halindeki bir otomobilin kaputundan kedi sesi duyan sürücü, kendi imkanlarıyla hayvanı kurtarmaya çalıştı. Başarılı olamayan sürücü, itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler aracın motor bölümüne giren yavru kediyi yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından kurtardı. Çevredekiler ise kurtarılan kediye süt verdi.
Kedi daha sonra kutuya konularak Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı hayvan barınağına götürüldü.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
Yavru kedinin motor bölümünden kurtarılması
Kediye süt verilmesi
Detaylar
46 MB/// 01.26"
GÖRÜNTÜ DURUMU: Link geçiliyor.
HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

================================================

4)SUNUCU UNUTTU, SALONDAKİLER İSTİKLAL MARŞI'NI OKUYUP, SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

AFYONKARAHİSAR'da Zafer Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı krizi yaşandı. Sunucu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı unutunca salondakiler ayağa kalkıp önce İstiklal Marşı'nı okudu ardından da saygı duruşunda bulundu. Sunucu daha sonra salondakilerden özür diledi.
Prof. Dr. İlber Ortaylı ile Prof. Dr. Bingür Sönmez'in konuşmacı olarak katıldığı program öncesinde İstiklal Marşı ve saygı duruşu krizi yaşandı. Sunucu konuşması için Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'ı kürsüye davet edip, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı unutunca salonda bulunanlar yüksek sesle İstiklal Marşı'nın okunması gerektiğini söyledi. Daha sonra salondakiler ayağa kalkarak İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. O sırada sunucu "İstiklal Marşı'nı hep birlikte okuyalım" diyerek salona seslendi. Bir süre sunucuyu dinlemeyen katılımcılar daha sonra sunucu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okumaya başladı.
Ardından salondakiler saygı duruşu yapılmadığı için saygı duruşuna geçtiler. İstiklal Marşı'nı ve saygı duruşunu unutan sunucu, yoğunluktan dolayı böyle bir hata olduğunu belirterek, salondakilerden özür diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
Salondan detay
Protokolden detay
İlber Ortaylı'dan detay
Salondakiler istiklal marşını okumaya başlarken
Yaşanan krizden detay
Sunucunun İstiklal Marşı'nı söyletmeye çalışmasından detay
Hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nın okunması
Salondakiler tekrar saygı duruşu yapılmadığı için saygı duruşu yaparken detay
Sunucunun konuşması

HABER- KAMERA: Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,

====================================================

5)ÇORUM'DA, EMİNE BULUT CİNAYETİNE TEPKİ

KIRKLARELİ'de Emine Bulut'un eski eşi Fedai Varan tarafından, 10 yaşındaki kızlarının gözünün önünde öldürülmesi, Çorum'da protesto edildi. Kadın Meclisi üyesi bir grup, yaşanan kadın cinayetlerine basın açıklaması tepkilerini dile getirdi.
Gazi Caddesi'nde toplanan Çorum Kadın Meclisi üyesi yaklaşık 200 kişilik gruba, çevredeki erkekler de destek verdi. Ellerinde, 'Anne lütfen ölme!' yazılı dövüzler taşıyan grup 'Kadın cinayetlerini durduracağız' sloganları attı.
Grup adına açıklama yapan Kadın Meclisi üyesi  Eylem Aka Kaya, "Bu ülkede bir kadın 10 yaşındaki kız çocuğunun, 'Anne lütfen ölme' feryatları arasında eski eşi tarafından öldürüldü. Emine Bulut'un öldürülmesi ülkemizdeki kadın cinayetleri gerçeğini tüm açıklığı ile gözler önüne sermiştir. Kadınlara reva görülen şiddet, en ağır ve en vahşi biçimi ile maalesef bir kez daha karşımızda. Bu ülkede kadınlar yaşamak istiyor, en temel insan hakkı olan yaşamlarını istiyorlar. Bu ülkede kadınlar ölmemek için yıllardın mücadele ediyorlar" dedi.
Gazi Caddesi üzerinde slogan atarak Atütürk anıtına kadar yürüyen grup daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:
Kadın Meclisi üyesi  Eylem Aka Kaya, basın açıklaması
-Kadınların Gazi Caddesinde yürüyüş
-Detaylar

(SÜRE: 1 dk 52   sn ) (BOYUT 220 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

====================================================

6)DOMDOM ALİ'NİN KARDEŞİ BURDUR'DA DEFNEDİLECEK

ADANA'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hababam Sınıfı oyuncularından Faruk Şavlı'nın cenazesi, yaşadığı Mersin'de düzenlenen töreninin ardından memleketi Burdur'a gönderildi.
Cilt kanseri tedavisi gören ve kısa süre önce geçirdiği beyin kanaması nedeni ile kaldırıldığı Adana'daki bir hastanede yaşamını yitiren Şavlı için Mersin kent merkezindeki Muğdat Camii'nde tören düzenlendi.  Şavlı'nın tabutun üzerine Türk Bayrağı ve Beşiktaş atkısı örtüldü. Törene Faruk Şavlı'nın eşi Halime, oğulları Gökhan ve Gürkan Şavlı, Hababam Sınıfı oyuncularından Mehmet Çatay ile vatandaşlar katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınan Şavlı'nın naaşı, memleketi Burdar'a götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Bu anlarda acılı eşi Halime Şavlı, büyük oğlu Gökhan'a sarılarak gözyaşı döktü.
Şavlı, yarın burdur Ulu Camii'nde kılınacak ikindi namazı sonrasında, asri mezarlıkta Hababam Sınıfı'nın 'Domdom Ali'si olarak bilinen ağabeyi Feridun Şavlı ile yan yana defnedilecek.

Görüntü Dökümü
---------------------------

- Hababam Sınıfı oyuncularının Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaretinden arşiv görüntüler
Cami girişinin görüntüsü
Tabutun görüntüleri
Şavlı'nın oğullarının tabut başında beklemesi
Şavlı'nın rol arkadaşı Mehmet Çatay'ın detay görüntüsü
Cenaze namazından genel ve detay görüntüler
Tabutun taşınıp cenaze aracın konulması
Acılı eşin oğluna sarılıp ağlaması
Cenaze aracının ayrılması

SÜRE: 03'01"     BOYUT: 327 MB
Haber-Kamera: Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN,

GÖRÜNTÜ; '2508mrs- faruk savlinin cenazesi burdura gonderildi-01' kodu ile GEÇİLİYOR.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha yurt bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.

  • Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    19:13 Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde, kuzugöbeği çorbası ikram edildi, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Ayrıca, kuzugöbeği mantarları da satışa çıkarıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gelecek yıllarda festivallerin devam edeceğini belirtti. Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak
    19:10 Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak

    Rare tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından piyasaya sürülen popüler korsanlık oyunu Sea of Thieves, dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncuya sahip. Oyun, yakın zamanda PlayStation 5 için de çıkacak. Sea of Thieves, 30 Nisan itibariyle PlayStation 5 için piyasaya sürülecek ve oyuncu sayısı daha da artacak. Oyun, Steam'de 39,99 dolar, Xbox Store'da 669 TL ve PlayStation Store'da 999 TL fiyatla satılıyor. Sea of Thieves'in PC sistem gereksinimleri de açıklandı.

  • Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor
    19:10 Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor

    Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor. Turkcell, 30. yıla özel sürpriz GB ve dakika avantajları sunacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin 30. yılını değerlendirerek, Türkiye'yi bireysel ve kurumsal anlamda dijitalleştirmek için çalışacaklarını belirtti. Turkcell'in 30. yıl kutlamaları, farklı sürprizler ve avantajlar sunacak. Abonelerin paketlerindeki GB ve dakikalar iki katına çıkarken, gençlere yönelik kampanyalar da devam edecek. Yıl boyunca sürecek reklam kampanyasının yüzü ise oyuncu Kerem Bürsin oldu. Turkcell, gelecek stratejisinde yenilikçi teknolojilere odaklanarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Turkcell, sadece bireylere değil, kritik altyapılara da hizmet vererek geniş bir etki alanı yaratıyor. Stratejik odak noktaları arasında veri, enerji, siber güvenlik ve yapay zeka yer alıyor.

  • Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor
    19:09 Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor

    Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama, coğrafi konum ve navigasyon çözümlerini Yandex Maps API markasıyla tanıttı. Yandex Maps API, rota planlama, adres yönlendirme, navigasyon ve yer arama gibi hizmetler sunarak e-ticaret platformları, perakende zincirleri, lojistik firmaları ve diğer kuruluşlara fayda sağlıyor. Yandex Maps API'nin Türkiye'de 4 milyon aktif kullanıcısı bulunan Yandex Navigator uygulamasının temelini oluşturduğu belirtiliyor. Yandex Maps API, dünya genelinde 50.000'den fazla şirket tarafından kullanılıyor ve Türkiye'de lisanslama esnekliği ve ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor.

  • Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı
    19:09 Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı

    Mastercard, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve dünya geneline ihraç edilen dijital ödeme ve kart saklama çözümü Masterpass'in dokuzuncu yıl dönümünü kutluyor. Masterpass, 2024 itibarıyla 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcıya, 70 milyon kayıtlı karta ve 4 binden fazla üye işyerine ulaşmış durumda. Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformu olan Masterpass, ülkedeki e-ticaret ödemelerinin üçte birini işletiyor. Ayrıca, Masterpass'in küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dijital dönüşümüne destek olduğu ve e-ticaret altyapı sağlayıcılarıyla iş birliği yaparak KOBİ'lerin satın aldıkları e-ticaret paketlerine entegre olduğu belirtiliyor. Masterpass, kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde saklandığı ve yüksek güvenlik önlemleriyle muhafaza edildiği bir platform olarak öne çıkıyor.


Advertisement