DHA YURT BÜLTENİ-8 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-8

DHA YURT BÜLTENİ-8

Üç kişinin içine düştüğü çukur kapatıldıİzmir'in Konak ilçesindeki bir sokakta, su tesisatından kaynaklanan çöküntü yaşandı.

24.11.2019 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç kişinin içine düştüğü çukur kapatıldı

İzmir'in Konak ilçesindeki bir sokakta, su tesisatından kaynaklanan çöküntü yaşandı. Olay sırasında kafede oturan ve çukura düşen 3 kişi hafif şekilde yaralanırken, çukur sabah saatlerinde ekipler tarafından kapatıldı.

Alsancak Mahallesi'nde bulunan 1445'inci sokak içerisinde dün akşam saatlerinde su tesisatından kaynaklı çökme yaşandı. Sokaktaki kafede oturan 3 kişi, oturdukları sandalyeyle birlikte çukura düştü. Olay yerine polis ekipleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Düştükleri yerden çıkarılan yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Su tesisatından kaynaklandığı açıklanan çukur sabah saatlerinde çakıl taşları ile kapatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olay yerinden görüntü

Genel ve detay görüntüHaber: Hande NAYMAN - Kamera: Onur ATIŞ/ İZMİR,

==========================

Çanakkale'de 146 kaçak göçmen yakalandı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 146 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Kuzey Ege Denizi'nde yasa dışı geçişlere karşı mücadeleye devam eden Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ayvacık açıklarında yaptıkları 3 ayrı operasyonda yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Afganistan uyruklu 146 kaçağı yakaladı.

Sahil Güvenlik botlarıyla Küçükkuyu beldesindeki Sahil Güvenlik Karakolu'na getirilen kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Kaçak göçmenlerin bot ile gelişleri ve karakoldan çıkıp minibüse binmeleri.Haber-Kamera: Dilara ERDİNÇ/AYVACIK (Çanakkale), ==========================

105 yaşındaki Mukime öğretmen, öğrencilerini özlüyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, emekli öğretmen Mukime Furatoğlu (105), anılarını ve mezun ettiği öğrencilerini fotoğraflara bakarak yad ediyor. Öğretmenlik yıllarını özleyen Furatoğlu, öğrencilerinin kendisini telefonla aramasıyla çok mutlu olduğunu söyledi.

Merzifon ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Mukime Furatoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kendisini ziyaret eden meslektaşlarını ağırlıyor. Furatoğlu, emekli olmasının üzerinden 48 yıl geçmesine rağmen görev yaptığı yılları ve öğrencilerini unutamıyor. Furatoğlu, anılarını ve mezun ettiği öğrencilerini fotoğraflara bakarak yad ediyor. Kendisini telefonla arayan eski öğrencileri ile de görüşen Furatoğlu, öğretmenlik yılarını hala özlediğini söyledi.  Furatoğlu, "Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü ve ben çok mutluyum. Ziyaretçilerimiz oluyor. Hayatım uzun. 36 sene öğretmenlik yaptım. Öğretmenlik günlerimi çok özlüyorum. Öğrencilerim beni arıyorlar. Konuşuyoruz. Çok mutlu oluyorum. Bir öğretmen ne kadar aranıyorsa talebeleri tarafından o kadar mutlu olur" dedi.

'ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇOK SEVERDİK'Öğrencilerini çok sevdiğini anlatan Furatoğlu, "Öğrencilerimizi çok severdik onlarda bizi çok severdi. Ama çok disiplinli öğretmenlik yapardık. Emekli olduktan sonra balkona çıkıp öğrencilerin okuldan çıkmasını beklerdim. Onların okuldan evlerine gidişlerini izlerdim. Çocukların çok temiz kalpleri vardır. Sizi yalan değil hakikaten severler. Çocuklarımı çok özlüyorum. Hatta aralarında ölenlerde var onlar bile şuan gözümün önünden gitmez. Hatıraları vardır" diye konuştu.

Görüntü Dökümü: ------------------------Mukime Furatoğlu'ndan detaylar-RöportajHaber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hüseyin KALAY/MERZİFON(Amasya),

==========================

Kampanya yapıp arkadaşları için akülü sandalye aldılar Adıyaman'da üniversite öğrencileri, bedensel engelli sınıf arkadaşlarına kendi aralarında topladıkları 8 bin lira ile akülü tekerlekli sandalye alarak hediye etti. Bununla yetinmeyen öğrenciler 250 bin mavi kapak toplayarak engellilere tekerlekli sandalye almak için kampanya başlattı.

Adıyaman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü 1'inci sınıf öğrencileri, manüel tekerlekli sandalye kullanan sınıf arkadaşı Faruk Bünyamin Çalım için kendi aralarında topladığı 8 bin lira ile akülü tekerlekli sandalye aldı. Öğrenciler 250 bin de mavi kapak toplayarak engellilere tekerlekli sandalye almak için kampanya başlattı.

'PROJELERİNİ DEVAM ETTİRECEKLER'Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim üyelerinden Doktor Öğretim Üyesi Sebil Azırak, öğrencilerinin gurur duydukları bir projeye imza attıklarını belirtti. Öğrencilerin akülü sandalye finansmanını kendi imkanları ile yaptıklarını ifade eden Azırak, "Akülü tekerlekli sandalyenin maliyeti 8 bin lira. Ailelerinden arkadaşlarından, hem de bazı esnaflardan destek alarak bu projeyi hayata geçirmişler. Üniversitede Yaşam Kültürü dersinde proje yapan öğrencilerimiz, 'hocam biz bunu artık hayatımıza bir misyon olarak kabul ediyoruz ve bu şekilde devam ettireceğiz' şeklinde ifade ediyorlar. Burada öğrencilerimiz arkadaşlarının durumunu gördükleri için mavi kapakların toplanmasını beklemeden, kendileri kaynaklarını finanse etmişler. Ancak, her ay düzenli bir şekilde mavi kapak toplayarak engelli vatandaşlarımıza yardımcı olma hususunda bu şekilde çalışmalarını sürdürerek bu projelerini devam ettirecekler" dedi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sayad Kocahan ise öğrencilerin duyarlı davranışlarından ötürü mutlu olduklarını belirterek, "Öğrencilerimiz daha yolun başındayken üniversitede sadece eğitimin değil aynı zamana güzel şeylere güzel tohumlar atabilmenin, güzel etkinlikte bulunmanın bir eseri ve örneğidir. Bizim öğrencilerimiz gerçekten bu etkinliği yapmakla güzel bir örnek olmuşlardır. Bu güzellikler hocalarımızın omuz vermesinin, rehberlik etmesinin yanında ailelerimizin, anne babalarımızın da eseridir. Bizler öğrencilerimizdeki güzelliklerin, iyiliklerin ortaya çıkması için fırsat oluşturmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de bu olayda olduğu gibi güzel işler yaparak özünde duyarlı olduklarını kanıtlamışlardır. Dersimizin hocası Doktor Öğretim Üyesi Sebile Azırak'a ve öğrencilerimize bu örnek ve duyarlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'250 BİNE YAKIN MAVİ KAPAK TOPLADIK'Tıbbi Laboratuar Teknikleri Bölümü Öğrencisi Recep Doğan ise projeye bir hocalarının önerisi ile başladıklarını dile getirerek şunları dedi: "Sosyal proje adı altında hocamızın bir önerisi ile başladık. Aklımıza ilk olarak arkadaşımız Bünyamin geldi. Sınıf arkadaşımız hem de genç bir arkadaşımız olduğu için onun hayatını kolaylaştıralım dedik. Sonra arkadaşlarımız arasında konuştuk ve böyle bir proje düşündük. Bir hafta içerisinde çok güzel olumlu dönüşler aldık. 250 bine yakın mavi kapak topladık, aynı zamanda çevremizdeki akrabalarımızdan yardımlar aldık. Toplumumuz sanki bu projeyi bekliyormuş gibi gerçekten güzel tepkiler aldık. Bunun üzerine biz de bu projeyi sadece Bünyamin kardeşimizle sınırlandırmayıp başka arkadaşlarımıza da ulaşmak istedik. Şu an Bünyamin'in hayatını biraz daha kolaylaştırdık şükür, onun dışında başka arkadaşlarımıza da yardım etmeye çalışıyoruz. Mavi kapak kampanyamızı devam ettiriyoruz."

'ZİHİNDE ENGELLİ OLMAMAK ÖNEMLİ'Arkadaşlarının kendisine hediye ettiği akülü tekerlekli sandalye ile hayatının daha kolaylaştığını söyleyen Bünyamin Çalım da projeye destek verenlere teşekkür etti. Çalım şunları söyledi: "Benim için önemli olan bedensel engelli olmak değil, zihinde engelli olmamak önemli. İnsanlar düşünce bağlamında dar alanlara sıkışıp kalmasın, beden hiç önemli değil. Bununda çok büyük bir örneği var. Bedensel engelli olup topluma çok güzel örnek olan insanlar var. İnşallah bende bunlardan biri olabilirim. "Hiç haberim yoktu. Arkadaşlar ile geziyoruz ama bana sürekli işimiz var diye gidiyorlardı. Ben bir şeyler var diye hissediyordum ama anlayamamıştım. Bir gün dışarı çıkalım çay içelim dediler yağmur yağıyordu o günde. İçeriye girdiğimde kutlama hazırlamışlar, akülü araba almışlar. Arkadaşlarımın bu düşüncelerinden dolayı şok olmuştum. Tabi onların kalplerinin temiz olması beni çok mutlu etti. İçlerindeki o güzel duygular beni çok sevindirdi. En azından insanlığın ölmediğini insanların hala temiz kalpli olduğunu gördüm. O zaman tabi arkadaşlarım sağ olsunlar engelli birey yoktur sadece ona yardım etmeyen onun imkanlarını kısıtlayan kişiler ve toplum vardır düşüncesi ile benim engelimi mümkün mertebe azaltmaya çalıştırlar. Tabi buradaki gaye sadece ben değil birçoklarına ulaşması ki;  inşallah ulaşacaklardır. Böyle temiz kalpli insanlar olduğu müddetçe her zaman için iyilik var olacaktır. Onlara çok teşekkür ediyorum, iyi ki varlar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ---------------------------------Adıyaman ÜniversitesiSağlık Hizmetleri Meslek YüksekokulSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdiresi Doç. Dr. Sayad Kocahan ile röp.Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim üyelerinden Doktor Öğretim Üyesi Sebil Azırak ile röp.Tıbbi Laboratuar Teknikleri Bölümü Öğrencisi Recep Doğan ile röp.Tıbbi Laboratuar Teknikleri Bölümü Öğrencisi Bünyamin Çalım ile röp.Bünyamin Çalım, okula tekerlekli sandalye ile gelmesiBünyamin Çalım, sınıfta ders görmesiBünyamin Çalım, öğretmenin sorularını cevaplamasıBünyamin Çalım, arkadaşları ile dışarıda sohbet etmesiGenel ve detay görüntüler Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==========================

Çanakkale'de Öğretmenler Günü kutlandı Çanakkale'de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Öğretmenler Günü için düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak saat 09.00'da Valililk binası önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ardından saat 09.15'te ise Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene, Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Kutlamalar, Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'ndaki programla sürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kortej yürüyüşünden genel, detay görüntü.Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından genel detay görüntü.Haber-Kamera: Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement