Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

DEAŞ, El Bab'ta Türk komando taburuna saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı (4)ŞEHİDİN CENAZESİ GAZİANTEP'E GETİRİLDİSuriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in cenazesi, helikopterle Gaziantep'e getirildi.

07.12.2016 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEAŞ, El Bab'ta Türk komando taburuna saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı (4)

ŞEHİDİN CENAZESİ GAZİANTEP'E GETİRİLDİ

Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in cenazesi, helikopterle Gaziantep'e getirildi. Helikopter pistinden ambulansa taşınan şehit Şahin'in cenazesi, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna konuldu. Şehit Uzman Çavuş Şahin'in cenazesi, yarın 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a gönderilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hastane

Ambulansın gelmesi

Şehidin cenazesinin gitmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyüp BURUN - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

==================================

Berlin doğumlu Songül, Adana'da öldürülüp çöplüğe atıldı (3)

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Songül Erçil'in katil zanlısı olarak gözaltında tutulan Fatih K., ifadesinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemi altında sağlık raporu için adli tıp birimine götürüldü. Fatih K., buradan çıkışta, "Bir anlık öfkemin kurbanı oldum. Tavsiyem öfkeye kapılmayın. Devletime herşeyi anlattım. Pişmanım" dedi. Katil zanlısı daha sonra adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

Zanlının sağlık kontrölünden çıkarılaması

Haber-Kamera: ADANA

=========================================

Otoyol işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 13 yaralı

GAZİANTEP'in Nurdağı İlçesi'nden, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki otoyol tünelinde çalışmak üzere yola çıkan işçileri taşıyan servis minibüsünün lastiği, Şanlıurfa'da patladı. Kontrolden çıkarak devrilen minibüsteki 13 kişi yaralandı.

Kaza, bugün öğle saatlerinde Şanlıurfa- Mardin otoyolunun 35'inci kilometresinde meydana geldi. Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nden, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nden geçen otoyol tünelinde çalışmak üzere yola çıkan ve sürücüsü tespit edilemeyen 02 EF 762 plakalı minibüsün ön sol lastiği, Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Kampusü yakınlarında patladı. Kontrolden çıkarak devrilen minibüsteki sürücü ile yanında bulunan 12 işçi yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslara taşınarak hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kazaya karışan minibüs

Polis ekiplerinin inceleme yapması

Yolu trafiğe kapatılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

CHP'li Tekin: Bize 'Komünistler Moskova'ya' diyenler, Moskova'yı yol etmişler

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP ile her hangi bir cemaatin yan yana getirilemeyeceğini anlatırken, "Fıtratımız uymaz. Biz itiraz kültüründen gelmişiz. Biz babamıza, liderimize, birbirimize itiraz ediyoruz. Biz nasıl olur da bir kişiye tabi oluruz. Bu size aittir, sizin fıtratınızda olan bir iştir" dedi.

CHP'li Tekin, daha düne kadar kendilerine "Komünistler Moskova'ya" diyenlerin bugün "Moskova'yı yol ettiklerini" ifade ederken, İsrail ile yapılan anlaşmaya da değinerek "Camii önlerinde tekbir sesleri ile 'kahrolsun şu ülke, bu ülke' diyenler nerede? Ne oldu size kardeşlerim?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekilleri; Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Adana Milletvekilleri; Aydın Uslupehlivan, Zülfikar İnönü Tümer ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Gamze Taşcıer, bazı görüşmeler yapmak ve kentin sorunlarını tespit etmek amacıyla geldikleri Kayseri'de, partilerinin il binasında basın toplantısı düzenledi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da milletvekillerine eşlik ederken kentin devlet yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını savundu. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, iktidarın uygulamalarına tepki gösterirken şöyle konuştu:

"İktidara gelirken 'Bizi iktidara getirin 400 milletvekili verin kaos olmayacak, her şey çok güzel olacak, vermezseniz bize oy beyaz Toroslar olacak' dediler. Hani kaos olmayacaktı, refah olacaktı. Dolar aldı başını gidiyor. Türkiye'yi uçurumdan, bu virajdan döndürecek, kurtaracak parti CHP ve iktidarıdır. Bu nedenle köy köy dolaşıyoruz, vatandaşlarımıza gerçekleri anlatıyoruz. Sadece yandaşı için değil, tüm vatandaşlarla hakça, adil şekilde bölüşen CHP iktidarı için çalışıyoruz."

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu de. Kayseri'nin de önümüzdeki günlerde ekonomik anlamda olumsuz etkileneceğini iddia ederken şöyle konuştu: "Kayseri'de 15 firma İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı en büyük firmalar listesine girmiş firmalar. Merak ediyorum, 15 firmanın ihracatı, istihdamı, ödeyeceği vergi bir önceki seneye göre artacak mı, azalacak mı? Ttahminim bu rakamlarının çoğunun düşeceği yönde. Çünkü AKP'nin, Türkiye'yi büyük bir vizyon eksikliği ile soktuğu ekonomik sıkıntılar eninde sonunda Kayseri'yi de bir şekilde etkileyecek. Bu depremin merkez üssü İstanbul. Çünkü turizm, ihracat oradan başlıyor, yönetiliyor. Eski medya mensubu, yeni siyasetçi olarak gözlemim şudur ki; Kayseri sadece kendi yükünü taşımıyor. Kayseri tüm Orta Anadolu'nun, hatta Ağrı, Ardahan, Yozgat, Nevşehir, Kırşehir'in yükünü taşıyor. Buralardaki üretim yavaşlaması çevre illeri de etkileyecek. 4-5 milyon nüfusun daha az yemesi, üretmesi, iş bulması, ihracat yapması gibi temel bir sıkıntı ile karşı karşıya gelecek. Kayseri iş ahlakının yüksek çok olduğu bir kent. Bunda muhafazakar seçmenin önemli ve rolü olduğunu düşünüyorum. 2 imam arasında çıkan kavganın bu kenti çok ciddi etkilediği kanaatindeyim. Bu imamların kavgasının cumhuriyet nesilleri açısından ne büyük bir utanç olduğunu anlatmama dahi gerek yok. Laikliğin ne önemli bir değer olduğunu sanırım Kayserili muhafazakar üreticiler de dahi iyi anlamış durumda. Bir gece sabah kapınızı çalanın sütçü olmasının ne kadar önemli bir temenni olduğu bu kentte herhalde 15 Temmuz'dan sonra çok daha iyi anlaşılmıştır."

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise, 2002 yılından sonra duble yollarla övünüldüğü halde önemli değerlerin yitirildiğini, şu anda Türkiye'nin başına bela olmuş 3 terör örgütü bulunduğunu söyledi. Tekin, şöyle dedi: "2002 yılında iktidara geldiklerinde sıfır terörle almadılar mı? Cezaevlerinde sadece 50 bin kişi vardı, şu an 350 bin var, hatta 140 bin kişi de cezaevi olmadığı için dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Şimdi bu terör örgütleri ile iktidar ilişkisini biz sorgulamazsak sonucu nasıl elde edeceğiz? Şuna emin olun mevcut iktidar cemaatler koalisyonudur. Cemaatler sosyal olgudur, buna itiraz yok ama önce devleti bu cemaatlere teslim edip, sonra ciyak ciyak bağırırsanız, maalesef bunun adına sahtekarlık derler."

İktidarın dış politikasını da eleştiren CHP'li Tekin, İslam coğrafyasında geçmiş dönemde olan sorunlarda en şiddetli tepkiyi muhafazakar-milliyetçi kesimin gösterdiğini anlatırken, "İslam coğrafyasında 7 milyon insan öldü, neredesiniz? Niye tepki göstermezsiniz? 90'lı yıllarda Beyazıt Meydanı'nı inin inim inletirken, şimdi neredesiniz sevgili kardeşlerim? Bizi Mao'culuk, komünizimle suçlayanlar şimdi bangır bangır uçak düştüğü zaman Putin'e, Rusya'ya, komünizme neler diyorlardı. Dış politikada 'komünistler Moskova'ya' derlerken maşallah AKP'liler Moskova'yı yol etti. Sayın Başbakan da orda sonra teker teker gidecekler."

Görüntü dökümü:

-------------------

-CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın açıklaması

-CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun açıklaması

-CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, -

=========================================

PKK-KCK sempatizanı otel odasında yakalandı

SAMSUN'da terör örgütü PKK-KCK sempatizanı olduğu iddia edilen inşaat işçisi 19 yaşındaki Yusuf Ç. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay dün İlkadım İlçesi Kale Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Iğdır'lı olan ve Samsun'da inşaatlarda mantoloma işinde çalışan Yusuf Ç. dün kaldığı otele geldi. Otel çalışanları şüphelinin belinde polis kelepçesi görünce, durumdan şüphelenip polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine otele gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yusuf Ç.'yi odasında yakaladı. Yapılan üst aramasında ise 1 polis kelepçesi ele geçti. Soruşturmayı derinleştiren polis, Yusuf Ç.'nin kendisine ait sosyal medya hesabından PKK-KCK terör örgütü propagandası yaptığı ve övücü paylaşımlarda bulunduğu, terör örgütü PKK-KCK sempatizanı olduğunu tepsit etti.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan şüpheli 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü :

----------------

Şüpheliden detay

Adliye ve emniyetin dışından detay

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

=========================================

Şanlıurfa'da Suriyelilerin adres bildirimi kuyruğu

ŞANLIURFA'da barınan Suriyeli sığınmacılar, kişi başı 100 lira dağıtılacak olan yardım ödeneğini almak amacıyla adres bildirimi için başvurdukları Nüfus Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturdu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yanı sıra; Kızılay gibi yardım kuruluşlarının 100'er liralık yapacağını duyan Suriyeliler, Eyübiye İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti. Adres bildirimi yapmak için saatlerce sırada bekleyen Suriyeliler, personel yetersizliğinden yakındı. İşlemleri yapılan Suriyeliler, buradan İl Göç İdaresi'ne başvuru yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Eyyübiye İlçe Nüfus Müdürlüğü

Sırada bekleyen Suriyeliler

Uzun kuyrukların oluşması

Suriyeliler ile röportaj

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR/ŞANLIURFA, -

============================================

10 aydır kayıp olan kocasını arıyor

ORDU'nun Ünye İlçesi'nde 10 ay önce evden ayrılarak bir daha dönmeyen eşi 60 yaşındaki Mustafa Çelik'i arayan 60 yaşındaki Emine Çelik, yetkililerden yardım istedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'ne bağlı Beylerce Mahallesi'nde yalnız yaşayan 6 çocuk annesi Emine Çelik, 10 ay önce evden ayrılarak bir daha haber alamadığı eşi Mustafa Çelik'i arıyor. Kocasının akli dengesi yerinde olduğunu söyleyen ve göz yaşları arasında eşine "evine dön" çağrısı yapan Emine Çelik, "10 ay önce evden ayrıldı. Bir daha geri dönmedi. Aradık ulaşamadık. Emniyet ve jandarmaya kayıp başvurusu yaptım. Beylerce Mahallesi'ndeki evimde yalnız yaşıyorum. Kimseye borcu yoktu, evde tatsızlığımız veya kavgamız yoktu. Eşimi gören veya duyanların bana ulaşmasını istiyorum. Yetkililerden de eşimin bulunması konusunda yardım bekliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü :

----------------------

Emine Çelik ile röportaj

Kaybolan Mustafa Çelik'in fotoğrafı

Haber-Kamera : Mücahit GÜREL/ÜNYE(Ordu), -

=========================================

Hırdavatçı 1000 dolar bozdurana matkap hediye edecek

YALOVA'da hırdavat mağazası, aynı gün içerisinde bin dolar bozduran ve makbuzunu getirenlere 109 liralık matkabı hediye edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara dövizlerini bozdurması yönündeki çağrısından sonra Yalova Kirazlı Sanayi Sitesi'nde işyeri bulunan bir hırdavat mağazası, 'Bin dolarını bozdurana matkap hediye' kampanyası başlattı. Halkı dolarını bozdurmaya teşvik etmek amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini söyleyen mağaza sahibi Mehmet Emin İçin, şöyle dedi: "15 Temmuz'da bize yapmış oldukları darbe başarısız oldu. Şimdi de ekonomiyle ilgili bir darbe yapmak istiyorlar. Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine biz de elimizden geleni yaparak Türk Lirası'na destek veriyoruz. Bin dolar ve üzerinde dolar bozdurup makbuzunu getirene matkap hediye ediyoruz. Matkabı normalde kampanyalı olarak 109 liraya satıyoruz. Başlattığımız bu uygulamaya ilgi var."

Görüntü dökümü

-Mağaza sahibinin röportajı

-Müşterilerin konuşması

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

========================================

Eşini döverek öldüren koca yakalandı

ADANA'da eşi 21 yaşındaki Şehriban Elmas'ı döverek öldürdüğü öne sürülen 25 yaşındaki İzzet Elmas, polis tarafından yakalandı.

Şehriban Elmas, 2 yıl önce ailesinin tepkisine rağmen balıkçılık yapan İzzet Elmas'a kaçarak evlendi. Çiftin 6 ay önce 'İsmail' adında bir oğlu dünyaya geldi. İddiaya göre, Şehriban Elmas eşi ve eşinin ailesi tarafından şiddet görmeye başladı. Genç kadın, bir süre önce kayınvalide ve kayınpederinin kendisini dövdüğü iddiasıyla polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken kayınvalide Keziban ve kayınpeder İsmail Elmas'a gelinlerinin evine 1 ay yaklaşmama cezası verildi. Uzaklaştırma cezasının 1 ay önce sona ererken iddiaya göre pazartesi gecesi merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Sucuzade Mahallesi'ndeki evlerinde oturan genç kadın ile kocası tekrar tartışmaya başladı. Evden kaçmaya çalışan Şehriban Elmas'ı eşi iddiaya göre öldüresiye dövdü. Eşinin elinden kaçarak sokağa çıkan Elmas kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ölen Şehriban Elmas'ın kayınpederi İsmail Elmas ve kayınvalidesi Keziban Elmas'ı gözaltına alan polis, firari eşi İzzel Elmas'ı yakalamak için çalışma başlattı. Yaklaşık 30 adrese baskın düzenleyen polis, İzzet Elmas'ı Yeşilbağlar Mahallesi'nde bir evde yakaladı. İzzet Elmas, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili İzzet Elmas'ın yanı sıra anne ve babasının da aralarında bulunduğu 5 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Fatih KARAÇALI- Salih ÜÇTEPE/ADANA, -

=========================================

Dilan'ın ölümünde kardeşi ile kuzenlere ceza ertelendi

ADANA'da 4 yıl önce kardeşi ve 2 kuzeni tarafından erkek arkadaşı ile yüzleştirilmek istendiği sırada sulama kanalına atlayarak intihar eden 19 yaşındaki Dilan Biçen'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 3 sanığa 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 1'er yıl 8'er yıl hapis cezası verildi. Cezalar ertelendi.

Olay, 2 Ağustos 2012'de Levent Mahallesi'nde meydana geldi. Yunus Emre Mahallesi'nde yaşayan Dilan Biçen, aynı mahallede oturan Yunus U. ile arkadaşlık yapmaya başladı. İddiaya göre Dilan'ın erkek arkadaşı olduğunu öğrenen kardeşi, bugün 21 yaşındaki Recep Biçen ablasını, "Babamız 3 yıl önce öldürüldü. Hasım sahibi insanlarız. Erkek arkadaş hoş olmaz" diyerek uyardı. Dilan ise sevgilisinin öldürülmesinden korkup, kardeşine erkek arkadaşı olmadığını söyledi. Recep Biçen ablasına inanmayıp sevgilisini araştırmaya başladı. Ablasının sevgilisinin Yalçın U. olduğunu öğrenen Recep Biçen, ablası ile Yalçın U.'yu yüzleştirmek istedi.

BOĞULARAK ÖLDÜ

Amca çocukları 27 yaşındaki Mehmet Şerif Biçen ve 22 yaşındaki Hasan Biçen ile Recep Biçen, ablasının sevgilisi Yalçın U.'yu evinden alarak Dilan ile yüzleştirmek için Levent Mahallesi'ndeki sulama kanalının kenarına götürdü. Yüzleşme sırasında Recep Biçen, kuzenleriyle birlikte Yalçın U.'yu dövmeye başladı. Bunu gören Dilan Biçen kaçmaya başladı. Görgü tanıklarının iddialarına göre Recep ve kuzenleri, "Dilan kaçma, dur yoksa seni öldürürüz" diye bağırdıktan sonra 3 el silah sesi duyuldu. Daha sonra Dilan sulama kanalına düştü. Dilan'ın cesedi 5 kilometre uzaklıktaki bulundu. Yapılan ön otopside genç kızın suda boğularak öldüğü saptandı.

TÖREDEN DAVA AÇILDI

Olay sonrası Recep Biçen ile 2 kuzeni, Dilan Biçen'in ölümüne neden oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Ardından 3 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, Recep Biçen ve 2 kuzeni hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'töre saikiyle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Suçlamayı kabul etmeyen Mehmet Şerif Biçen savunmasında şunları söyledi:

"Yalçın U.'yu konuşacağımızı söyleyip, yanımıza çağırdık. Dilan'la arkadaşlıklarını inkar etti. Yalçın'a ciddiyse Dilan'ı istetmesini söyledik. Recep de yüzleştirme için Dilan ve kızkardeşi A.'yı olay yerine getirdi. Recep'e arkadaş olmadıklarını söyleyince o da tepki gösterip, 'Bir daha seni Dilan'ın yanında görmeyeceğim' dedi. Çocuk kaçtı. Dilan ağlıyordu. Recep arkasından koştu. Dilan kendisini suya attı. Ben ve Recep atladık ama kurtaramadık. Yalçın'ı da öldürmeye çalışmadık."

Diğer sanıklar da benzer savunmalar yapıp suçlamaları kabul etmedi.

1 YIL 8 AY CEZA

Mahkeme savcısı mütalaasında 3 sanığın da Dilan'ı 'Cebir ve tehdit yoluyla intihara mecbur' ettiklerini gerekçesiyle ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, her 3 sanığı da taksirle ölüme neden olma suçundan iyi hal indirimi ile 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haber: Salih ÜÇTEPE/ ADANA, -

=========================================

Menderes'te 58 kaçak göçmen yakalandı

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, kaçak yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için hazırlık yaptığı belirlenen toplam 58 kişi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 organizatör tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kısık Mahallesi'nde bulunan bir grup göçmenin, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçeceği ihbarı üzerine harekete geçti. Göçmenlerin bulunduğu adresi belirleyen jandarma dün saat 02.30 sıralarında operasyon düzenledi. Operasyonda, kapalı kasa minibüse binmek için bekleyen 55'i Suriye 3'ü Afganistan vatandaşı toplam 58 kişi yakalandı. Kaçışı organize ettiği belirtilen R.S., A.K., E.Ö. ve M.D. gözaltına alındı. 4 zanlı işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Sağlık kontrolünden geçirilen 58 göçmen ise İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

Haber: İZMİR, -

=============================================

Karabük'te taşımalı eğitime kar engeli

KARABÜK'te kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar bugün öğleden sonra tatil edildi.

Kentte sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kent merkezinde yer yer 10 santime ulaşan kar kalınlığı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle şehir içi yollarda ulaşım zaman zaman aksadı. Bir çok köy yolu da ulaşıma kapandı. Bu yüzden Karabük merkez ile Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda bugün öğleden sonra eğitime ara verildi.

Haber : KARABÜK, -

==========================================

Bursa'da izinsiz define arayan 9 kişi yakalandı

BURSA'nın İnegöl İlçesinde define bulmak için izinsiz kazı yapan 9 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Jandarma define kazısında kullanılan paletli kepçe, otomobil, ticari araç çekici ve dorsesine el koydu.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ile İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığında bağlı ekipler, İnegöl'ün Gündüzlü Mahallesi'nde define aramak için izinsiz kazı çalışması yapan A.Y. (42), H.T. (41), A.Ç. (33), S.B. (20), G.E. (32), S.P. (48), Y.K. (70), M.K. (22) ve İ.A.'yı (41) gözaltanı aladı. Jardarma, kazı çalışmasında kullanılan bir adet paletli kepçe, otomobil, ticari araç ile çekici ve dorsesine el koydu.

Sorgulamaları devam eden zanlılar, izinsiz kazı yapmak suçundan adliyeye çıkartılacaklar.

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL(BURSA)-

=============================================

Rize'de 'bağışla silah ruhsatı' talebine sınırlama getirildi

RİZE'de, valilik bünyesindeki Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 5 bin lira bağış yapılması koşuluyla silah ruhsatı verilmesi uygulamasına sınırlama getirildi. Kentte uzun süreli ikametgahı olmayan kişilerin ruhsat talebini geri çevren valilik, il dışında yaşayan Rizelilerin silah ruhsatı almasını engelledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun talepler üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne 5 bin lira bağış koşulu ile silah ruhsatı verilmesi yönünde karar aldıklarını hatırlattı. Bağışla silah ruhsatına yoğun talep geldiğini ifade eden Vali Bektaş, uygulamaya sınırlama getirildiğini belirterek, "Silah ruhsatı uygulamasını daraltarak devam ettiriyoruz. Vatandaş 'ihtiyacım' dediği yerde 'hayır senin ihtiyacın değil' diyemiyoruz. Süreci ağırlaştırarak sürdürme kararı aldık. Rize'de geriye dönük uzun süre ikametgah oturma şartı getirdik. Rize dışındaki hemşerilerimiz silah ruhsatı alamadı. İnce eleyip sık dokuyarak süreç devam ediyor. Olabildiği kadar vermemeye çalışıyoruz. Ancak vatandaşımız bunu bu kadar çok istiyorsa sınırlayarak vermeye çalışıyoruzö dedi.

"SİLAHI DEĞİL KUŞLARI, HAYVANLARI SEVELİM"

Silahın gündemden çıkarılması gerektiğini ifade eden Vali Bektaş, "Silah çağdaş insan ihtiyacı değildir. Devlet vatandaşımızın güvenliğini sağlıyor ve sağlar. Silah güvenlik için değil. Rize'de sevgi olduğu ifade ediliyor. Silahı sevmeyelim, başka bir şey sevelim. Rize'de o kadar çok sevilecek şey var ki. Kuşları, çiçekleri, böcekleri, şelaleleri, hayvanları sevelim. Çocuklarımızı sevelim ve bir ihtiyacını alalımö diye konuştu.

Haber: Muhammet KAÇAR/RİZE, -

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement