Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)FIRAT KALKAN'INA MİSİLLEME EYLEMİ İÇİN GELEN DEAŞ'LI 3 TERÖRİST YAKALANDISURİYE'den, Fırat Kalkanı harekatına karşı misilleme amacıyla sansasyonel eylem yapmak için yasa dışı yollarla yüklü miktarda parayla birlikte Türkiye'ye geçen DEAŞ üyesi 3 terörist, Şanlıurfa'da bir otele...

13.12.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)FIRAT KALKAN'INA MİSİLLEME EYLEMİ İÇİN GELEN DEAŞ'LI 3 TERÖRİST YAKALANDI

SURİYE'den, Fırat Kalkanı harekatına karşı misilleme amacıyla sansasyonel eylem yapmak için yasa dışı yollarla yüklü miktarda parayla birlikte Türkiye'ye geçen DEAŞ üyesi 3 terörist, Şanlıurfa'da bir otele düzenlenen operasyonla yakalandı. Teröristler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, istihbari çalışma sonucunda terör örgütü DEAŞ üyeleri Suriye uyruklu Ahmed Alwari, Muhammed Akıli ve Abdullah Aldaham'ın yasa dışı yollarla Şanlıurfa'ya geldiklerini ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'na karşı bombalı sansasyonel eylem yapacağı bilgisine ulaştı. Ekipler, teröristlerin kaldığı otele operasyon düzenledi. Otel odasında Ahmed Alwari, Muhammed Akıli ve Abdullah Aldaham'ı gözaltına alan polis, yanlarındaki sırt çantasında ise 2 tabanca, 13 mermi, 8 bin 426 dolar, 8 bin 300 Türk Lirası ve 4 bin 610 Euro para ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve paralara el konulurken, teröristlerin paralarla patlayıcı satın alıp yurdun çeşitli kentlerinde bombalı eylem yapacakları belirtildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 3 terörist, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Şüphelilerin acil servise getirilmesi

Şüphelilerin acil servise konulması

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 10 MB

========================================================

2)TERÖRE TEPKİ İÇİN YÜRÜDÜLER

VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrenci, akademisyen ve çalışanları Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 44 şehit için yürüyüş düzenledi.10 Aralık Cumartesi akşamı Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen 44 kişinin yaşamını yitirdiği hain terör saldırısına tepkiler sürüyor. YYÜ öğrenci, akademisyen ve çalışanlarından oluşan yaklaşık bin kişilik grup teröre tepki amacıyla kampüs içinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, rektör yardımcıları, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı. Kredi Yurtlar Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüşe katılanlar sık sık "kahrolsun PKK" sloganları atıp tekbirler getirerek merkezi kafeterya önüne kadar geldi. Burada toplanan kalabalık Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı okuyup şehitler için dua etti.

Yürüyüşe katılan YYÜ rektörü Prof. Dr. Peyami Battal "Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bir ülkemiz var ve ülkemize sahip çıkmalıyız. Çünkü bu ülkeye gelecek en küçük bir zarar bizi ve tüm Müslümanları çok acıtır. Dik duracağız teröre ve terör destekcilerine aman vermeyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yürüyüşten detaylar

-Atılan sloganlar ve Türk Bayrağı

-Rektör Battal'ın konuşması

Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN/ VAN,

============================================================

3)ÜNİVERSİTELİLER ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDI

ÇUKUROVA Üniversitesi öğrencileri, terör saldırısını kınamak amacıyla basın açıklaması yapıp, şehit olan polis ve sivil vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kültür İşleri Müdürlüğü önünde toplanan Türkiye Gençlik Vakfı'na üye bir grup öğrenci, yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını açarmeh, öğrenciler adına konuşan Muhammed Akkılıç, dış güçlerin terörü körüklediğini söyledi. Sağanak yağmur altında yapılan ve yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı basın açıklamasının ardından, şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Toplanan kalabalıktan genel görüntü

Çukurova Üniversitesi TGV Öğrenci Temsilcisi Muhammad Akkılıç'ın açıklaması

Toplanan gruptan detaylar

Slogan atmaları

Gıyabi cenaze namazından görüntüler

SÜRE: 03'31" BOYUT: 394 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

======================================================

4)AK PARTİ'DEN İZMİR EMNİYETİ'NE TAZİYE ZİYARETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne taziye ziyaretinde bulundu. İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı makamında ziyaret etti. Hain terör saldırısı nedeniyle taziyelerini ileten Hotar, "Aslında hayırlı olsun ziyaretinde bulunacaktık ancak İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle aynı zamanda geçmiş olsun ziyareti oldu. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün bir kez daha gördük ki, hep beraber, müdürümüz, emniyet teşkilatımız ve hepimiz bu terörü sıfırlayacağız. Çünkü artık tek bir şehidimiz bile fazla. Bunun için hepimiz üzerimize ne düşüyorsa yapacağız ve başaracağız. Bugün müdürümüzü, ekibini, yapacaklarını dinleyince buna olan inancımız daha da arttı. Hep beraber Türkiye Cumhuriyeti'nin en tepesinden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimiz, teşkilatlarımızdan 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine kadar hepsinin yüreğinin bu konuda aynı şekilde çarptığına inanıyorum. En kısa zamanda, asıl konuşmamız gereken ülkemizin refahı, gelişmişliğimiz, uluslararası ilişkilerimizin yeniden konuşulacağını ümit ediyorum " diye konuştu. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da ziyaretlerinden ötürü Hotar ve Delican'a desteğinden ötürü teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Nükhet Hotar'ın konuşması

Ziyaretten görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

==========================================================

5)CHP KONAK'TAN POLİSLERE DESTEK ZİYARETİ

CHP Konak İlçe Başkanlığı Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısını nedeniyle taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından CHP'li heyet polis memurlarına karanfil dağıttı.

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve beraberindeki heyet, İstanbul'da yaşanan hain terör saldırısından dolayı Türk polisine olan desteğini göstermek için Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan polis memurlarına kırmızı karanfil verdi.

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, CHP Konak İlçe teşkilatı olarak polislere olan desteklerini göstermek adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Acımız çok büyük ve tarifsiz. Allah polisimize güç kuvvet versin. Bu ülkenin doğusundan batısına her evde, kana susamış, insanlıklarını yitirmiş alçak teröristlerin, hain saldırılarına şehit verdiğimiz gencecik evlatlarımızın, şehitlerimizin acısı ve yası var. Bu acıyı yüreğimizin tam ortasına bırakan, mübarek kandil gününde evlerimize evlat acısının ateşini düşüren, kahpece ve korkakça bir saldırıyla canımızdan can koparan, terör örgütü PKK'yı ve onun alçak teröristlerini en sert şekilde lanetliyoruzö dedi.

"ALLAH BİZE DE ŞEHİTLİĞİ NASİP ETSİN"

Konak İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik ise CHP Konak İlçe Örgütüne bu zor günlerde kendilerine yapmış oldukları ziyaret ve destekten ötürü teşekkür etti. Çelik, "Bu hain terör saldırısında meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımız şehit oldu. Emniyetimiz ve milletimizin başı sağ olsun. Bizler görevimizin başındayız. Allah bizlere de arkadaşlarımız gibi şehit olmayı nasip etsin" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

CHP Konak İlçe Başkanının ziyareti

İlçe başkanı Şakir Başak'ın konuşması

Konak İlçe Emniyet Müdürü Salman Çelik'in konuması

Karanfil dağıtılması

Genel ve detay görüntü

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

===================================================

ANTALYA'DA FETÖ'DEN 40 GÖZALTI (EK)

6)ALANYA'DA 21 GÖZALTI

Alanya'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nde temmuz ayında açığa alınan 3'ü kadın 21 öğretim görevlisi ve okutman hakkında gözaltı kararı verildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği (TEM) ekipleri, şüphelilerin adreslerine sabah 05.00'te eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, A.R.A., A.B., Ş.S., M.Y.İ., O.B., K.U., U.D., E.A., N.B., O.T., M.E., M.S.A., E.Ü., D.K., N.A., M.A., B.Y.Ç., A.C.Ç., M.K.Y., Ö.U., M.Y. gözaltına alındı. Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler işlemleri için Terörle Mücadele Büro Amirliği'ne götürüldü.

Şüphelilerin örgüt ev toplantılarına katıldığı, örgütte ait yurtdışı eğitim kurumlarını ziyaret ederek eğitim verdiği, yayın organlarına abone oldukları ve 17- 25 Aralık sürecinden sonra örgüt kontrolündeki bankaya para yatırmaya devam ettikleri şüphesiyle gözaltına alındıkları belirtildi.

İlçede FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan E.B., E.Y., Ş.S.T. de polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Hastaneden detay görüntü

-Şüphelilerin hastanede sağlık kontrolüne getirilmesinden görüntü

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===================================================

7)TATVAN'DA PKK/KCK OPERASYONU: 5 TUTUKLAMA

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan mahkemeye çıkarılan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı. Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, polis 30 Kasım 2016'da Tatvan İlçesin'de çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 'terör örgütü üyesi olmak', 'terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak', 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek' suçlarından 7 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan aralarında DBP Tatvan İlçesi Eski Belediye Başkanı Abdullah Ok'un da bulunduğu 5 şüpheli tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,-

=====================================================

8)SANAYİCİLERDEN "MORALİMİZ YERİNDE" MESAJI

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek, Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak isteyenlere ve teröre inat, sanayicinin üretime ara vermeden devam ettiğini söyleyerek, "8 milyar doların üzerinde ihracatımız var. Üretim artıyor, kimse kapısına kilit vurmuyor. Bizim moralimiz yerinde. Sizlerin de moralleri yerinde olsun" dedi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Pepsico Türkiye'nin temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Ülke gündemine yönelik terör ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren Türek, sanayiciler olarak zor günlerin aşılacağına inandıklarını söyledi. Türek, "Zor günlerden geçiyoruz ama bu zorlukları bizler hepimiz birlikte olarak, kenetlenerek aşacağız. Bu ülke hepimizi doyurmaya, hepimize bakmaya, geliştirmeye, yarınlarımıza ümitle bakacak kadar kaynaklarla sahip. Yeter ki biz kol kola girelim. Doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle hiç fark etmez bu ülkenin topraklarında yaşayan bütün vatandaşlarımız hepimiz kardeş olup kol kola girip bu kötü günlerin geçmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. Her yuvada her evde acı tatlı günler olabilir, yanlış yapanlar olabilir. Bunlar bizi yıldırmasın. Hepimiz üzerimize düşeni tam manasıyla sahiplenip yerine getirirsek bu yaşadığımız sıkıntıları çok kısa sürede atlatırız. Atatürk'ün çok önemli bir sözünü hatırlatmak isterim. 'Ülkemi seviyorum demekle ülke sevilmiyor. Ülken için ne yaptın?' Onun için hepimiz laftan ziyade üzerimize düşen bütün görevleri vatandaşlık sorumluluğuyla yerine getirererek bu zor günleri atlatacağız. Burada kimse kenara çekilme lüksüne sahip değil. Kenara çekilip de 'İşte gördünüz mü biz demiştik' deme lüksüne sahip değil. Bir yangın var. Bu yangını her zaman söndürüyoruz, yeniden bir yerden alevlendiriyorlar. Onun için bir daha alevlenmemek üzere tüm Türkiye kol kola bu yangının üzerine kara bulut gibi çökelim ve güneşli günlere hep beraber kavuşalım" diye konuştu.

"BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ"

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaların ihracatının 2016 yılında 8 milyar doları geçtiğini kaydeden Türek, yatırımcıların da pişman olmadığını ifade etti. Yeni yatırımların da yapılacağını belirten Türek, "Bölgemizde her geçen gün yeni bir fabrika devreye giriyor. Çalışan sayımız 50 bini aştı. Elektrik tüketimimiz 100 milyon kilovat saati aştı. Demek ki üretiliyor ve satılıyor. Kimse de kapısını kapamadığı için herkes memnun. Manisa OSB olarak ihracatımız 8 milyar doların üzerinde. Sanayicinin görevi, sanayinin büyümesi, üretimin artması, istihdamın artması. Biz üzerimize düşenleri yapıyoruz. Başka kişiler de kendi görev tanımlarına göre üzerlerine düşenler neyse onu yaptıktan sonra, kol kola olduktan sonra da aşamayacağımız hiçbir sıkıntı yok. Üretim artıyor, kimse kapısına kilit vurmuyor. Bizim moralimiz yerinde. Sizlerin de moralleri yerinde olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Manisa OSB Başkanı Sait Türek'in konuşması

Haber: Nermin UÇTU- Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

======================================================

9)BEBEĞİN KULAĞININ KOPMASIYLA İLGİLİ HASTANEYE İKİNCİ SUÇ DUYURUSU

İZMİR'de solunum yetmezliği nedeniyle özel hastanedeki tedavisinde kulağı kopan Timur bebekle ilgili ailesinden sonra Sağlık Müdürlüğü de suç duyurusunda bulundu.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde oturan çiftçi Kerem Sarıoğlu'nun birlikte yaşadığı İngiliz uyruklu turizmci Hannah Louise Jackson, geçen 7 Ekim'de Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki özel bir hastanede ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Solunum problemi nedeniyle İzmir'deki özel bir hastaneye sevk edilen 'Timur' adı verilen bebeğin, iddiaya göre hastanede zarar gören kulağının bir bölümü evde koptu.

Bebeklerini günlerce kucaklarına alamayan çift, avukatları Didem Koparan aracılığıyla hastanenin ihmali olduğunu ileri sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Didem Koparan, bebeğin sevk edildiği özel hastanenin, anne başka hastanede yatmasına rağmen 'anne sütü sağımı' adı altında 2 bin 454 lira fatura çıkardığını, bu haksız talebe karşı da dava açacaklarını söyledi. Aile, avukat Didem Koparan aracılığıyla özel hastane yetkilileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Baba Kerem Sarıoğlu, olayın meydana gelmesinin ardından hastane hakkında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verip şikayetçi oldu. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de olayın olduğu hastaneden bilgi ve belgeler istenip incelemeler başlatıldı. Sağlık Müdürlüğü bu inceleme sonunda özel hastane hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, -

=============================================================

10)500 BİN LİRALIK UYUŞTURUCUYLA YAKALANDILAR

ANTALYA'da polisten kaçan Veysel Bahşi ile Yenal Çoban, piyasa değeri yaklaşık 500 bin TL olan uyuşturucu maddeyle yakalandı. Olay, öğle saatlerinde Konyaaltı İlçesi Sarısu Mahallesi Akdeniz Bulvarı'nda meydana geldi. Polis, Kemer İlçesi'nden gelen 07 FM 733 plakalı otomobilin sürücüsü Veysel Bahşi'yi, kırmızı ışıkta geçtiği gerekçesiyle durdurmak istedi. Bahşi ve yanındaki arkadaşı Yenal Çoban, otomobili durdurduktan sonra yaya olarak Sarısu Mahallesi ara sokaklarına kaçtı. Polis, kısa sürede ikiliyi yakaladı. Çoban'ın üzerinden bir tabanca ile bir miktar metamfetamin maddesi, para ve ciklet süsü verilmiş kullanıma hazır çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Otomobilde yapılan aramada ise ecza malzemeleri ele geçirdi.

Çeşitli suçtan kayıtları bulunan iki şüpheli, asayiş şube müdürlüğüne götürüldü. Uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık 500 bin TL olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Şüphelinin yol kenarına attığı mont içinden çıkan silah ve uyuşturucunun görüntüsü

Şüpheli şahsın görüntüsü

Silahın ve uyuşturucunun görüntüsü

Polis araçlarının görüntüsü

Para ve uyuşturucunun görüntüsü

Polis aracı içindeki şüphelinin görüntüsü

Polis araç içinde inceleme yaparken görüntüsü

Şüphelilerin polis merkezine götürülmesi

Aracın çekici ile otoparka götürülmesi

Detaylar

138// 4.20

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

===========================================================

11)GALERİDEKİ ARAÇLARI BIÇAKLA ÇİZİP KAÇTI

ADAPAZARI'nda, bir galericinin önünde bulunan araçları bıçakla tek tek çizen kişi kayıplara karıştı. Polis güvenlik kameralarını inceleyerek otomobilleri çizen kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Olay gece saatlerinde, şehir merkezindeki Sedat Kirtetepe Caddesi üzerinde bulunan bir galericide meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi cebinden çıkardığı bıçakla, işyeri önüne dizilmiş satılık ikinci el otomobillere yöneldi. Otomobilleri bıçakla çizmeye başlayan kişi, galerideki tüm araçlara zarar verdikten sonra kaçarak kayıplara karıştı. O anlar işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Galeri çalışanları sabah işe geldiklerinde araçların boydan boya çizilmiş olduğunu görünce durumu polise bildirdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı hırsızlık ekipleri, güvenlik görüntülerini inceleyerek şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Güvenlik kamerası kayıtları

HABER-KAMERA: Aziz GÜVENER-ADAPAZARI(Sakarya), -

=========================================================

12)AMERİKAN FİRMASINDAN MANİSA'YA YATIRIM

TÜRKİYE'deki 6'ncı fabrikasının temelini Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde atan Pepsico firmasının Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel, kriz söylentilerine kulak asmadan Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ettiklerini belirtti.

New York merkezli bir Amerikan çok uluslu gıda ve içecek şirketi Pepsico'nun, Türkiye'deki 6'ncı fabrikasının temeli Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sait Türek, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, Pepsico Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel ve sanayiciler katıldı. Törende konuşan Pepsico Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel, Türkiye'ye güvendiklerini söyleyerek, "Türk ekonomisine inanç ve bağlılığımızın bir göstergesi olarak 6'ncı fabrikamızın temelini atıyoruz. Pepsico Türkiye ekonomimize katma değer yaratan şirketlerin başında geliyor. İçecek alanında Çorlu, İzmir ve Adana'da, yiyecek alanında ise Kocaeli ve Mersin'de fabrikalarımız var. Yaklaşık 3 bin kişiye de doğrudan istihdam sağlıyoruz. Pepsico dünyanın en büyük tarım işletmelerinden bir tanesidir. Türkiye organizasyonu olarak 29 tedarikçi ve 380'den fazla çiftçi ile 18 şehirde 4 bin hektar alanda Türkiye'deki cipslik patates üretiminin 4'te 3'ünü, sanayilik patates üretiminin de 4'te 1'ini gerçekleştiriyoruz. Manisa'da temelini attığımız yeni fabrikamız ile Türkiye'de uzun vadeli ve stratejik bir yatırımcı olduğumuzu gösteriyoruz. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da genç ve dinamik nüfusu ile büyümesini sürdürerek yatırımcılar için önemli fırsatlar sunmaya devam edecek" diye konuştu. Manisa'daki yeni fabrika yatırımının Pepsico'nun Türkiye'ye inanç ve bağlılığını gösterdiğini ifade eden Yüksel, fabrikanın 2017 yılında faaliyete geçeceğini açıkladı. Yüksel, Manisa'yı tercih etme nedenleriyle ilgili olarak "3'üncü teşvik bölgesinde yer alan Manisa yatırıma çok uygun. Yetişmiş insan gücü var ve ayrıca İzmir, Antalya gibi pazarlara yakın olması da bizim için avantaj" dedi.

TÜRKİYE'DEKİ ÜRETİMİN YÜZDE 30'U MANİSA'DAN YAPILACAK

Fabrikanın 100 bin metrekarelik alanda inşa edileceğini kaydeden Yüksel, ilk etapta 250 kişiye, inşaat aşamasında da 500 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi. Yüksel, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde 6 adet üretim hattına ulaşmış olacağız. Yatırımla birlikte Türkiye'deki üretim hacminin yüzde 30'unu Manisa'ya aktaracağız. Pepsico'nun Türkiye'ye güveni ve inancı tam. Yatırımlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz" diye konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Manisa OSB Başkanı Sait Türek de, Manisa'yı seçen yatırımcılara teşekkür etti. Türek, firmanın OSB'ye değer katacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü ve Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı da yatırımdan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Pepsico Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel ve protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temeli attı. Fabrikanın temeline Pepsico çalışanlarının mektupları ve bereket sembolü olarak mısır atıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Salondan görüntüler

-Pepsico Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel'in konuşması

-Temel atma töreninden detay ve genel görüntüler

Haber: Nermin UÇTU- Kamera: Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement