Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Başbakan Yıldırım Balıkesir'deBAŞBAKAN Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında Balıkesir'e geldi.

11.03.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yıldırım Balıkesir'de

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, referandum çalışmaları kapsamında Balıkesir'e geldi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın uçağı, bugün saat 15.00'te, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'ne indi. Partililer ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Başbakan Yıldırım, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ettikten sonra saat 16.00'da Kuva-yi Milliye Meydanı'nda halka seslenecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera; Hilmi DUYAR, Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

=============================================

Müezzinoğlu: 2023'te hedefimiz kadın istihdamını yüzde 43'lere getirmek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'da yaptığı konuşmada, "2023'te hedefimiz kadın istihdamını yüzde 43'lere getirmek" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu seçim bölgesi Bursa'daki gezi ve temel atma törenlerini sürdürüyor. Bu sabah, kısa adı BESOB olan, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, kadın esnaf için düzenlediği ödül törenine katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, kadınıyla erkeğiyle yan yana, omuz omuza vererek ülkeyi daha iyi noktalara taşıyacaklarını söyledi. "İktidar olduğumuz günden bugüne, kız çocuklarının eğitimine önem verdik. Ayrıcalıklı destekler verdik" diyen Müezzinoğlu, "Kadının sosyal hayatta, eğitim hayatında, ticari, ekonomik ve siyasi hayatta daha güçlü olmalarıyla ilgili mesafe aldık. Türkiye'de kadının iş ve çalışma hayatındaki yerini yüzde 23'lerden bugün yüzde 33'lere taşıdık. İstihdamdaki kadının yeri yüzde 33'lere geldi. 2023'te hedefimiz, yüzde 43'lere gelebilmek" diye konuştu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu daha sonra başarılı kadın esanfa ödüllerini verip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Görüntü Dökümü

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: Edip TEKİN/BURSA, -

===========================================

BBP Sivas teşkilatından 'evet' kararına tepki

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, genel merkezleri tarafından alınan 'evet' kararına tepki göstererek, "Genel merkezin vebaline ortak olmayacağız. Orucunu bozanlar kefaretini kendi ödemeli, bizleri bu kefarete ortak etmemeli" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin 16 Nisan'da yapılacak refarandumda partisinin 'evet' oyu kullanacağını açıklaması Sivas'ta tepkiyle karşılandı. Konuyla ilgili Sivas'taki parti binasında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Uğur Bulut, "Hayır oyu verecekler de bizimdir, evet oyu verecekler de bizimdir. Yıllar boyu aynı çilelere ram olup, aynı sıkıntıları hep birlikte çekmişlerdir. Partimizin içine fitne sokulmaya çalışılıyor, biz bu fitneye asla ve asla müsade etmeyeceğiz. Son günlerde 'evet-hayır' ekseninde yapılan tartışmalar bizleri ziyadesiyle üzmüş ve yıpratmıştır. Bizler partimize her daim sahip çıkacağız. Gün, partimizin birlik günüdür. Gün, partimize sahip çıkma günüdür. Ancak genel başkanın aldığı kararı taşımayacağımız ortadadır. Sivas teşkilatları olarak genel merkezin vebaline ortak olmayacağız. Orucunu bozanlar kefaretini kendi ödemeli, bizleri bu kefarete ortak etmemeli. Çünkü biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetimleriyiz. BBP Sivas İl Teşkilatları olarak bundan böyle hiçbir polemiğin içerisine girmeyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Parti binasından görüntü

-Basın toplantısı

-İl Başkanın açıklaması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=============================

DSP Genel Başkanı Aksakal: Türkiye 100 yıl öncesinin görüntüleriyle karşı karşıya

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye'nin 100 yıl öncesinin görüntüleriyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya gelen Önder Aksakal, geçtiğimiz 15 yıl içerisinde Türkiye'nin ekonomisiyle birlikte dış politikası ve siyasetinin bitirilme noktasına getirildiğini kaydetti. AK Parti'nin ülkeyi kan deryasına çevirdiğini ifade eden Aksakal, "Bütün komşularıyla barışık bir ülke durumundan, maalesef tüm dünya ile kavgalı bir devlet haline getirildik. Çağdaş medeniyetlerin yolundan çıkarılıp, kara Afrika'nın, Ortadoğu'nun karanlık dehlizlerine sürüklendik. 150 milyar dolar toplam borçla devrettiğimiz devleti, biliyorsunuz AK Parti'ye devleti DSP teslim etmişti. Tertemiz devlet, sorunsuz, kavgasız ve sorunsuz bir toplum teslim etmişti, sıfır terörle. Bugün trilyon dolarlar seviyesinde bir batağın içine sürükleyen AK Parti iktidarı, devleti sıfır terörle teslim aldığı ülkeyi bir kan deryasına çevirmiştir" dedi.

NASIL KANDIRILDIKLARINI ANLATACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i eleştiren Aksakal, "Bugün AK Parti'nin koltuk değneği olmuş, dilinden milliyetçiliği düşürmeyen, insanları da olmayan aklınca imalı bir şekilde halkı tehdit eden ve bize göre bu bölgenin, Çukurova bölgesinin, Toros bölgesinin içinden çıktığını iddia eden ve sözde milliyetçi söylemleri ile Bahçeli gibi siyaset figüranları, başrol oyuncularıyla birlikte bu emperyalist emellerin bataklığında yok olup gideceklerdir. Hiçbir ihtiyaç yokken durduk yere devletin temel taşlarıyla oynayanların geçmişte PKK ve FETÖ terör örgütleri tarafından kandırıldıkları gibi şimdi de bu sahte hayırcılar tarafından ortaya atılan bir tezgahla, Bahçeli ve Perinçek ikilisiyle tezgahlanan oyunlarla nasıl kandırıldıklarını anlatacağız" diye konuştu.

İktidarın, emperyalizmin dümen suyuna teslim olduğunu kaydeden Aksakal, konuşmasına şöyle devam etti: "Sıfırı tüketmiş müflis tüccar misali olan biteni her şeyi örtbas etmek için darbe dönemlerinin hikayeleriyle ve hatta Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki şartlarda oluşan olaylarla insanlarımızı oyalama çalışıyor. Deniz bitmiştir. Gemi karaya oturmuştur. 17 Nisan günü gerçekler gün gibi ortaya dökülür. Kendileri de biliyorlar ki 16 Nisan akşamı sandıklardan çıkacak bu halkın iradesi bir şamar gibi patlayacaktır. İşte bu korku, iktidar ve yandaşlarını acımasız ve saldırgan bir hale getirmiştir. Bu tehlikeli bir gidiştir. Biz bu filmi 12 Eylül darbesi öncesinde izlemiştik. Demokrasiyi ve eşitliği arayanlara karşı elleri muştalı, yüzleri maskeli, ağızları salyalı tetikçilerin saldırıları, nihayetinde toplumun da kutuplaşmasına ve kardeşi kardeşe düşman olacak hale getirmişti. "

Görüntü Dökümü

-------------------------

Katılımcılardan görüntüler

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=================================================

Ters yöne giren 85 yaşındaki sürücünün ehliyetine el konuldu

BOLU'da, polisin uyarısına rağmen ulaşıma kapatılan yolda ters yöne giren otomobil sürücüsü 85 yaşındaki Rüstem Velioğlu'nun ehliyetine, araç kullanma yeteneklerini kaybettiği gerekçesiyle el konuldu.

Rüstem Velioğlu, yönetimindeki 14 ES 127 plakalı otomobille, güvenlik nedeniyle bir süre önce ulaşıma kapatılan adliye önündeki yolda ters yöne girdi. Polisin uyarısına rağmen yola devam eden sürücü, ileride yolun kapalı olduğunu görünce kavşaktan geri döndü. Polis, durdurduğu sürücünün işitme güçlüğü çektiği ve reflekslerini kaybettiğini gördü. Araç kullanma yeteneklerini kaybettiği değerlendirilen sürücünün trafikte kaza yapma riskine karşı ehliyetine el konuldu. 'Araç sürme yeteneklerini kaybettiği değerlendirilen sürücünün, araç sürmesinde sakınca olup olmadığının belirlenmesi için tam teşekküllü doktor raporu alması gerekmektedir' şeklinde hazırlanan tutanağı imzalayan sürücü, hastaneye sevk edildi. Sürücüye ayrıca polisin 'dur' ihtarına uymadığı ve trafiğe kapalı yola girdiği gerekçesiyle para cezası uygulandı.

Rüstem Velioğlu, "Senin için, senin güvenliğin için ehliyetine el koyuyoruz" diyen polis memuruna, "Sağ olun, Allah size zeval vermesin" dedi. Gazetecilere açıklama yapan sürücü, "Ters yola girdim. Polis 'dur' demiş bana ben fark etmedim. Baktım karşıdan araba geliyor. Kendimi muhafaza ettim, döndüm göbekten" dedi.

Rüstem Velioğlu, otomobilini eve götürmek için tanıdık bir şoför bulmak üzere polisin yanından ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Sürücüye ceza uygulanması

-Sürücü ile röp.

-Polisin hazırladığı tutanağı okuması

-Polis ve sürücü arasındaki diyalog

-Araçtan, yoldan görüntü

Haber-Kamera: Ersin ERCAN/BOLU,

===============================================

Fırında bıçaklı kavga; 1 yaralı

KAYSERİ'de 37 yaşındaki Kubilay Aydın, kendisi gibi fırında çalışan 31 yaşındaki Murat Gevşek tarafından tartışma sonunda bıçaklanarak yaralandı.

Olay, merkez Kocasinan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Bulgur Sokak'ta bulunan bir ekmek fırınında meydana geldi. Birlikte çalışan Murat Gevşek ile Kubilay Aydın arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Murat Gevşek eline aldığı ekmek bıçağıyla, arkadaşını sol bacağından bıçakladı. Fırın çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine 112 ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Aydın'ı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırdı. Durumu ağır olan yaralı ameliyata alındı. Zanlı Gevşek ise, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen zanlı ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Yaralının hastaneye getirilişi

-Olayın zanlısının Adli Tabiplikten çıkış görüntüsü

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement