Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)BAŞBAKAN YILDIRIM: VATANA HİZMET, MAKAMLA MEVKİYLE OLMAZBAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Erzincanlı şimdi diyor ki; Yıllar sonra bir başbakan çıkardık, Anayasa değişiyor, başbakanlık kaldırılıyor.

19.03.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAŞBAKAN YILDIRIM: VATANA HİZMET, MAKAMLA MEVKİYLE OLMAZ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, "Erzincanlı şimdi diyor ki; Yıllar sonra bir başbakan çıkardık, Anayasa değişiyor, başbakanlık kaldırılıyor. Vatana hizmet makamla mevki ile olmaz hemşerilerim" dedi. Çanakkale'den Erzincan'a gelen ve geceyi baba ocağı Refahiye İlçesi'nin Kayı Köyü'nde geçiren Başbakan Binali Yıldırım, helikopterle Erzincan Havalimanı'na geldi. Havalimanından kente geçen Başbakan Binali Yıldırım, Erzurum Caddesi üzerindeki Büyük Erzincan Oteli önünde ciritçiler tarafından karşılandı. Erzincan plaka numarası olan 24 atlı tarafından karşılanan Yıldırım'a Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Erzincan İl Temsilci Hayati Kızılgöz tarafından Başbakan'ın fotoğrafının işlendiği bakır tabak hediye edildi. Başbakan Yıldırım, miting için Cumhuriyet Meydanını dolduran yaklaşık 25 bin kişiye hitap etti. Erzincan'da meydana gelen depremler nedeniyle toprağın 'gözyaşıyla, acıyla' sulandığına işaret eden Yıldırım, '24 ayar' olarak nitelendirdiği Erzincan insanının umudunu hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Erzincan'ın merhum Şemsettin Günaltay, Yıldırım Akbulut'tan sonra üçüncü başbakanı çıkardığını hatırlatan Binali Yıldırım, bu gurur ve başarının Erzincan'a ait olduğunu belirtti. 'Erzincan seninle gurur duyuyor' sloganı atılması üzerine Yıldırım, "Rabbim beni Erzincan'a mahcup etme. Rabbim Erzincan'ı mahcup etme" diye dua etti. Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erzincanlı şimdi diyor ki; yıllar sonra bir başbakan çıkardık, Anayasa değişiyor, başbakanlık kaldırılıyor. Vatana hizmet makamla mevki ile olmaz hemşerilerim. Eğer içinizde memleket aşkı varsa toprağı sürerek de hizmet edersiniz, ticaret yaparak da, işinizi en iyi şekilde yaparak da bu ülkeye bu cennet vatana hizmet edersiniz. Gerektiğinde canını ortaya koyarak da ülkeye vatana hizmet edersiniz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Biz hükümetle gurur duyuyoruz. Dün de Çanakkale'de Türkiye'nin en büyük projelerinden birini başlattık. Türkiye'nin ve dünyanın en büyük asma köprüsünün ilk harcını koyduk. Dünyada orta açıklığı en uzun köprüyü Türkiye yapacak. Tam 2023 metre, niye 2023? Çünkü 2023'te bitecek ve Cumhuriyetin 100'ünccü yılına armağan edeceğiz. Biz konuşmuyoruz, eserler konuşuyor."

'TEK ADAMI' YORUMLADI

Türkiye için daha fazla büyümenin, ekonominin, kalkınmanın, eserlerin önünü açacaklarına dikkati çeken Başbakan Binali Yıldırım, 14 yılda çok şey yaptıklarını belirtti. Bütün bunları 'hayır' diyenlere rağmen, engel çıkaranlara, takoz, taş koyanlara rağmen yaptıklarını anlatan Yıldırım, "16 Nisan'da bütün bu takozları engelleri yoldan sizler çekeceksiniz. 16 Nisan'da yükselişin, dirilişin büyük Türkiye'nin kapılarını siz açacaksınız" diye konuştu.

CHP'nin 'tek adam rejimi olacak' dediğini hatırlatan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu millet iktidarı sizinle paylaşmak zorunda mı? Bu millet iktidarını vesayet odaklarıyla paylaşmak zorunda mı? Halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık, düşün milletin yakasından. Kılıçdaroğlu diyor ki; tek adam ülkeyi yönetecek. Be adam sen istiyorsun diye iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz? İki tane mi muhtar seçeceğiz? Bu günlerde HDP ile sıkı fıkılar, eş başkanlığa kafayı takmışlar. Evet tek adam olacak. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Tek adam deniyorsa CHP, kendine baksın. 7 seçim kaybetti, hala tek adam. Tek adam yönetimi arıyorsa Kılıçdaroğlu aynaya baksın. Bir de çıkmış diyor ki; evlere şenlik 600 milletvekiline ne lüzum var, niye maaş alacaklarmış. 2 trilyonluk faturayı unuttular galiba. Bir yılda 2 milyonluk fatura ne demek biliyor musunuz? 135 vekilin bir yıllık maaşı demek. Önce kendi adamlarına bak sonra millete laf et. Sıkı durun bu Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında değil. Bize milletvekili sayısını 550'den 600 çıkarınca tenkit ediyor, ya bakın ne yapmışlar. 1995 DYP, ANAP, CHP anayasa teklifi hazırlıyorlar, vekil sayısı 600 olsun diyorlar. Kılıçdaroğlu 10 tane şey söylüyor 9'u yalan biri de şüpheli. Bunlar ilkesiz, bunlar tutarsız, bunların işi gücü çark etmek. Bunlar okumadıkları için kendi partilerini de tanımıyorlar, tarihlerini de bilmiyorlar. Büyük projeler gecikmesin. Milletin hayalleri ertelenmesin sorunlar torunlara kalmasın."

AŞIK DAİMİ'NİN TÜRKÜSÜNDEN BİR DÖRTLÜK OKUDU

PKK'nın Almanya ve Hollanda'da 'hayır' mitingi yaptığını öne süren Binali Yıldırım, Alanya ve Hollanda'nın bakanlara engel olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

"PKK istediği her yerde salon toplantısı yapıyor. İşte dün Frankfurt'ta bölücü örgüt meydanlarda mitingler yaptı bölücü başının resimlerini boy boy gösterdi. PYD'li terörist başı da Suriye'den kalktı Frankfurt'ta hayır mitingine katıldı. Kandil'den her gün üst üste hayır çağrısı yapılıyor. Kandil PKK, PYD, FETO kol kola girmiş ortak çalışıyor. Almanya, Hollanda bu terör örgütlerine kucak açmış. Türkiye'de katliam yapan bu örgütleri bağrına basıyor. Ey Almanya, ey Hollanda ey Avrupa. Orası Avrupa'ysa burası Erzincan. Erzincan böyle bir gür sesle 'evet' diyecek ki yaptıklarınızdan utanacaksınız. Bu terör örgütleri bu kadar sırtını sıvazladığınız bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak, size de zarar verecek. Ben inanıyorum ki Erzincan Avrupa'ya terör örgütlerine hak ettikleri cevabı verecek. Erzincan cevabı vermeye hazır mısınız? Erzincan öyle cevap verecek ki Kandil tir tir titreyecek."

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının son bölümünde Aşık Daimi'nin 'Hazin hazin esen seher yelleri' türküsünden "Aşık isen dost badesin nuş eyle/ Arif ol daima gönül hoş eyle/ Her an enginlere akıp coş eyle/ Ummana varılmaz sel olmayınca" dörtlüğünü okudu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Başbakan Binali Yıldırım karşılamaya gelen atlılar

-Atlılardan detay

-Federasyon başkanı ile röp

-Başbakan Binali Yıldırım'ın otobüsle gelmesi

-Başbakana kendi resmini yapıldığı bakırdan plaket verilmesi

-Başabakan Binali Yıldırım'ın otobüse binerek miting alanına gitmesi

-Mitin alanından detaylr

-Arama noktalarından detay

-Mitinge katılan vatandaşlar

-Ağaçlara çıkan vatandaşlar

-Başbakan Binali Yıldırım'ın miting alanına gelmesi

-Başbakan Binali Yıldırm'ın halkı selamlası

Haber: Turgay İPEK - Kamera: Zafer KUMRU-Coşkun MENEK ERZİNCAN,

SÜRE: 06.31 BOYUT: 393

===================================================

2)FEYZİOĞLU: YENİ SİSTEMİN TÜRKİYE'YE SULTANLIK REJİMİ GETİRDİĞİNİ SÖYLÜYORUZ

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 16 Nisan'da yapılacak olan referandumu kastederek, "Biz bu getirilmek istenen yeni sistemin Türkiye'ye sultanlık rejimi getirdiğini söylüyoruz" dedi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim İş Sendikası tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' konulu toplantıya, Metin Feyzioğlu ile birlikte Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum ve Psikiyatri Uzmanı Doktor Semih Dikkatli konuşmacı olarak katıldı.

75. Yıl Kültür Merkezi'nde toplanan vatandaşlara seslenen Metin Feyzioğlu, kendisinin siyasi parti siyaseti yapmadığını söyledi. Referandumda 'hayır' diyeceği için hiç bir siyasi partinin kendisini genel başkan yapmayacağını ve kendisinin de böyle bir isteği olmadığını söyleyen Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Biz sizin 'evet' demenize saygı duyuyoruz, sizde bizim 'hayır' dememize saygı duyun. Ama aklımızla alay etmeyin, buz gibi ucuz siyaset yapıyorsunuz. Ucuz siyaset, ucuz. Biz siyasi parti siyaseti yapmıyoruz. Hayır dediğimiz için hiçbir siyasi partide bizi genel başkan yapacak değiller. Ama bu cümleyi asla bir daha duymak istemiyorum. Adımın da asla bir daha böyle bir şeye karıştırılmasını men ediyorum. Men ediyorum, neden men ediyorum. Biliyor musunuz evlatlarımızı için uğraşırken bir siyasi partide ikbal peşinde koşuyor anlamına gelecek her türlü lafı iade ediyorum. Umurumda bile değil. Hiçbir genel başkanlık, umurumda değil, hiçbir milletvekilliği. 16 Nisan'da Allahın izniyle Türkiye'nin önü açılsın, bırakın başka hiçbir şeye gerek yok. Nereden çıkarıyorsunuz parti içi çekişmeleri, hayatta bir kez şu parti içi çekişmeleri elinizin kenarıyla bir tarafa itip 16 Nisan'a kilitlenin kutlu davaya milli davaya kilitlenin. Bugünün parti içi çekişmeleri gündeme getirmek, vatana ihanetle gözümde eş değerdir. Bizim hiçbir siyasi partiyle alıp vermediğimiz yok, bizim hiçbir siyasi partinin lehinde ya da aleyhinde sözümüz yok. Bizim kişilerle de sorunumuz yok. Biz bu getirilmek istenen sistemin Türkiye'ye sultanlık rejimi getirdiğini söylüyoruz."

Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum ve Psikiyatri Uzmanı Doktor Semih Dikkatli'nde konuşma yaptığı ve yaklaşık 3 saat süren toplantı sonunda katılımcılar hep birlikte İzmir Marşı'nı söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Konuşmacıların Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı ile karşılanması

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

ADD Tarsus Şube Başkanı Banu Ertoprak'ın konuşması

Katılımcıların el ele tutuşması

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık'ın konuşması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Psikiyatri Uzmanı Doktor Semih Dikkatli'nin konuşması

Anayasa Hukuku Profesörü Süheyl Batum'un konuşması

İzmir Marşı ile öz çekim

SÜRE: 16'58" BOYUT: 540 MB

Haber-Kamera : Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

================================================

3)CHP'Lİ SARIBAL: 15 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETEN İKTİDARIN İSTİKRARSIZLIKTAN SÖZ ETME HAKKI YOK

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Cumhurbaşkanlığı sistemini savunanlar istikrar sağlanacağını söylüyor. İstikrar, saray saltanatı ve AKP'nin kendi çıkarları ve yandaş çıkarları için vardır. 15 yıldır tek parti olarak bir ülkeyi idare eden siyasal iktidar, istikrarsızlaktan söz etme hakkına sahip değildir" dedi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, referandum çalışmaları kapsamında Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne geldi. Partisinin ilçe teşkilatını ziyaret eden Sarıbal, burada açıklamalarda bulundu. Sarıbal, "Biz CHP olarak bu ülkenin doğu, batı, kuzey, güney hiç ayırmadan bu ülkede yaşayan 80 milyon insanın yurttaş olduğunu düşünüyoruz. Böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. O yüzden batıda olan her olanağın doğuda da olması gerektiğini düşünüyoruz. 16 Nisan'da bir referanduma gidiyoruz. Devlet Bahçeli 'Devletten FETÖ'yü temizleyeceğiz onun için bunu getirdik' dedi ve Tayyip Erdoğan'a destek verdiklerini söylediler. Madem Erdoğan'a bu kadar destek vermeyi düşünüyordunuz, kankandı, 7 Haziran'da da ortak olsaydın, hükümeti kursaydın, bu ülkeyi de kan, gözyaşı, nefret bu kadar olayın içerisine bırakmasaydın" dedi.

Sarıbal, istikrarın da gündeme getirildiğini ve yeni sistem ile istikrarın sağlanacağının ifade edildiğini de belirtirek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstikrar olacakmış diyorlar, istikrar yoksulun istikrarı değildir, istikrar köylünün istikrarı değildir, istikrar saray saltanatı ve AKP'nin kendi çıkarları ve yandaş çıkarları için vardır. O yüzden 15 yıldır tek parti olarak bir ülkeyi idare eden siyasal iktidar istikrarsızlaktan söz etme hakkına sahip değildir. Eğer bir istikrarsızlıktan bahsediyorsa bilsin ki bu ülkede istikrara dair hiç bir şey yapmamıştır. Çift başlılık olmasın, Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken siz başbakan iken çift başlılık yoktur. Davutoğlu başbakan iken, siz Cumhurbaşkanı ikek yine çift başlılık yoktu ama bir gecede paketlediniz Davutoğlu'nu aldınız. Binali Yıldırım diyor ya 'Bin Ali değil, milyon Ali size kurban olsun' oda var, onda da bir sorun yok demek ki sorun şu arkadaşlar sisteminin adının hiç önemi yok, siz eğer halka topluma ülkeye hizmet ediyorsanız çift başlı üç başlı beş başlı meselesine bakmasınız tam tersi size en zıt fikirlerle ortak bir şeyler çıkarmayı becerirsiniz. Biz tam da buna demokrasi diyoruz. Tam da buna güçler ayrılığı diyoruz. Bu mesele ne CHP, ne HDP, ne AKP, ne MHP hiçbirine sığmaz, bu mesele insanlık ve gelecek meselesidir. Bu mesele vatan ve yurtseverlik meselesidir."

Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), -

================================================

4)BATMAN'DA DÜZENLENEN KOŞUNUN BİRİNCİSİ ETİYOPYA'LI OLDU

BATMAN Belediyesi tarafından düzenenlen, "Uluslaarası Yarı Maraton' koşusunun birincisi Etiyopyalı atlet Geteye Gelaw oldu.

Batman'da bu yıl Belediye tarafından ilk kez düzenlenen, "Uluslarası Yarı Maraton" koşusuna, 8 ülkeden 430 atlet katıldı. Merkeze bağlı Samayolu Köyü'nde startı verilen koşu, kent merkezindeki Turgut Özal Bulvarı'nda son buldu. 21 kilometrelik parkurda koşan bazı atletlerin zorlandıkları görülürken, koşuya katılan 65 yaşındaki Kıbrıs savaşı gazisi Hasan Uludağ büyük alkış aldı. Erkek genel koşuda, 21 kilometrelik parkuru 1 saat 6 saniyede bitiren Etiyopya'lı atlet Geteye Gelaw koşuyu birinci bitirirken, ikinci Serkan Kaya, Üçüncü ise, Fetene Alemu Regesa oldu. Kadınlarda ise, Esra Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci ve Fadime Çelik ise üçüncü oldu. Koşuda derece yapan atletlere, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Sevket Aksoy ve Batman Üniversitesi Rertörü Prof. Dr. Aydın Durmuş tarafından ödüller verildi.

Düzenenlenen koşuda birinci gelen Etiyopyalı atlet Geteye Gelaw, zorlu bir koşu olduğunu dile getirerek, "Batman'a ilk kez geldim. Parkur çok güzeldi ancak, hava şartları nedeniyle biraz üşüdük. Parkurda iniş çıkışlarda zorlandı, yine de birinci olduğum için mutluyum"dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Koşudan görüntü

-Ambulansa bindirilen atletler

-Ödül töreni

-Geteye Gelaw'in konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement