Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 8

Bakan Soylu: Avrupa, Türkiye'yi ayrıştırarak terbiye etmeye çalışıyorİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın Türkiye'yi öz değerlerinden uzaklaştırarak, ayrıştırarak terbiye etmeye çalıştığını söyledi.

28.03.2017 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Soylu: Avrupa, Türkiye'yi ayrıştırarak terbiye etmeye çalışıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'nın Türkiye'yi öz değerlerinden uzaklaştırarak, ayrıştırarak terbiye etmeye çalıştığını söyledi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Süleyman Soylu, dünyanın çok önemli tarihi bir kırılma noktasından geçtiğini, batının yıllarca yalanlarla gerçeklerin üstünü kapattığını, bunun somut örneğinin ise Srebrenitsa katliamında da görüldüğünü kaydetti. Soylu, terörle arasına mesafe koyması beklenen Avrupa'nın aslında terör örgütlerine, özellikle de PKK'ya doğrudan destek olup para ve silah gönderdiğinin ortaya net çıktığını vurguladı. 21'inci yüzyılın başında iyice patlak veren terör, iç savaş ve göç hareketlerine karşı aldıkları tutumun batı dünyasının bütün o medeniyet değerlerinin aslında samimi olmayan, göstermelik bir politika maskesi olduğunun açıkça ortaya çıkardığına dikkat çeken Soylu, "Bu medeniyetin barış ve refah getireceğini iddia ettiği dünyanın fakirlik ve kaosa sürüklenmesine hep birlikte şahit olduk. Meğer onların dünya tasavvuru gelişmişlik ve refahın hüküm sürdüğü ama duvarlarla çevrili bir batı dünyası. Bunun karşısında da silahlarını satabildikleri, petrolünü sömürebildikleri, birbirini öldüren Ortadoğu ve Asya şeklindeydi" dedi.

Türkiye'nin ne zaman kalkınma hamlesi içerisine girse ülkede kargaşa çıkartılmaya çalışıldığını vurgulayan Soylu, "Avrupa Türkiye'yi öz değerlerinden uzaklaştırarak ve ayrıştırarak terbiye etmeye çalışmaktadır. Üreten, zengin, ayaklarının üzerinde duran bir ülke istenmemektedir. 7 Haziran'da ise bu kişiler ellerini ovuşturmuştur. 15 Temmuz gecesi hangimiz bu ülkede F-16'larla, tanklarla, helikopterlerle masum insanları katledebileceğini düşünürdü. Hiçbirimiz düşünemezdik" diye konuştu.

Yaklaşık 4-5 gündür yapılan operasyonlarda yeni silahların ele geçirildiği bilgisini veren Bakan Soylu daha sonra şunları söyledi:

"Ey bize dost görünenler PYD'ye el altından silah verip onu PKK ile Türkiye'ye doğrultup bir şekilde yönetenler sizlere söylüyorum biz sizin dostluğunuzun hangi manada olduğunu biliyoruz. Kime dost olduğunuz, kime dostluk yaptığınız çok net bir şekilde biliyoruz. O silahların bizim insanımızın, birliğine beraberliğine, kardeşliğine ve ülkenin değerlerine karşı suç işlemeye yönelik sizin tarafınızdan gönderildiğini de biliyoruz. İçerideki adamlarınızın ne iş yaptığını da biliyoruz. Bu ülkeyi bağımsız yapmamak için ellerinden gelen her şeyi ortaya koyduğunuzu da biliyoruz. 15 Temmuz birileri tarafından gösterilen en önemli kanıtlarından bir tanesidir. Şu açık ve nettir."

Daha sonra Silifke'nin en işlek caddelerinde vatandaşlarla sohbet eden Soylu, sorunları da dinledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun karşılanması

-Bakan Soylu'nun salonda bulunan misafirleri selamlaması

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Bakan Soylu'nun esnaf gezisi

Haber-Kamera Mehmet OKUR/ SİLİFKE (Mersin),

===========================================

Bakan Eroğlu: "Spil Dağı'nda 1 hafta kalan 5 yaş gençleşir" (3)

AKHİSAR'DAKİ PROGRAMA KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, il merkezindeki programının ardından Akhisar İlçesi'ne geçti. Toplu temel atma ve açılış töreninde konuşan Eroğlu, "Biz daha önce 73 müjde vermiştik. Bugün de 15 müjdeyle geldik. Toplamda verdiğimiz müjdelerin toplamı 702 milyon lira. 33 müjdemizi kısa zamanda tamamladık" dedi.

Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, referandumda halktan 'evet' oyu kullanmalarını istedi.

GÖRDES'E GEÇTİ

Bakan Eroğlu, Akhisar'ın ardından Gördes'e geçti. Toplu açılış ve sertifika dağıtım törenine katılan Eroğlu, Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışını yaptı, doğalgaz iletim hattı projesinin temelini attı, 10 orman köylüsüne, kurayla hak kazandıkları özel orman alanlarının sertifikaları verdi. Atatürk Mahallesi'nde düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu, referandum için evet oyu kullanılması çağrısı yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Törenden görüntü

Bakan Eroğlu'nun konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Barış GEZİCİ-Ahmet İNCE/ AKHİSAR, GÖRDES (Manisa),

=================================================

Bakan Akdağ'dan Avrupa eleştirisi: Kendi işlerine baksınlar (2)

ALADAĞ YANGININDA YARALANAN ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'nın Kozan Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz aylarda hizmete giren 200 yataklı Kozan Devlet Hastanesi'ni gezen Bakan Akdağ, Hastane Başhekimi Op. Dr. Kubilay Uçar ve Hastane Müdürü İdris Sürek'ten hastanenin fiziki yapısı ve donanımı ile hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Bakan Akdağ, geçtiğimiz aylarda 12 çocuğun hayatını kaybettiği Aladağ Kız Yurdu yangın faciasından yaralanan ve eğitimlerini tedavi gördükleri Kozan Devlet Hastanesi'nde sürdüren 13 yaşındaki Selda Topbaş, Fatma Zehra Altun ve Emine Petlek ile ailelerini ziyaret ederek geçmiş olsun temennisinde bulundu. Çocuklar ve velileri ile bir süre sohbet eden Akdağ, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Hastane gezisi sırasında Bakan Akdağ, kolunda serum takılı olan minik Ecrin ve ailesi ile de fotoğraf çektirdi.

Recep Akdağ ve beraberindeki heyet Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ederek okulun konferans salonunda üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Akdağ'ın Kozan Devlet Hastanesi'ne gelişi

Protokol tarafından karşılanması

Hastaneyi gezmesi

Çocuk servisinde incelemelerde bulunması

Suriyeli bir hasta çocuk ile konuşması

Hasta küçük çocuğu kucağına alıp sevmesi

Bakan Akdağ'ın Aladağ yangınında yaralanan ve tedavisi devam eden kız çocukları ile görüşmesi

Bakan Akdağ'ın acil servisi gezmesi

Kozan Meslek Yüksekokulu'na gelişi

Bakan Akdağ'ı karşılayan heyetle selamlaşması

Bakan Akdağ'ın konuşması

Öğrencilerden 'evet' oyu istemesi

Haber-Kamera: Yaşar KORKUSUZ/KOZAN,(Adana),

=================================================

Bakan Yılmaz: Türkiye bir üst lige çıkacak (2)

MERKEZ AÇILIŞINA KATILDI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kilis Belediyesi tarafından düzenlenen 'Abidin Ağa Konağı Bayanlar Meslek Edindirme Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Tören alanına gelişi sırasında zılgıtlarla karşılanan Bakan Yılmaz, açılışını yaptığı merkezin kadınların meslek edinmesi ve ekonomik olarak güçlenmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti. Kilis'in eğitim alanında yaşadığı sorunların çözümü için çabaladıklarını anlatan Bakan Yılmaz, bütçenin yüzde 20'ye yakın bir bölümünü eğitime aktardıklarını ifade etti.

Yılmaz ve beraberindekiler açılışın ardından caddelerde dolaşıp, esnafla sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Bakanın konuşması

Bakanın açılış yapması

Bakanın esnaf ziyareti

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=================================================

Ahmet Aydın: "Haçlı zihniyetiyle hareket ediliyor"

İZMİR Valiliğini ziyaret eden TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, "Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Türkiye'nin büyümesini gelişmesini 2023, 2071 hedeflerine ilerlemesini istemeyen, Türkiye'nin büyük projelerini hazmedemeyen batı bloğunu görüyoruz. Adeta Müslüman Türkiye karşısında bir haçlı zihniyetiyle hareket ediliyor gibi bir görüntü var" dedi.

İzmir'e çeşitli temaslarda bulunmak üzere gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Ahmet Aydın, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. İzmir'in, Türkiye'nin kalbinin attığı yer olduğunu belirten Aydın, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte ortaya koyulan hedeflere doğru emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Referandum konusuna değinen Aydın, 16 Nisan'ın Türkiye için bir milat olduğunu belirterek, "Tarihi değere sahip olan bu gün çok iyi bir şekilde milletimizin geleceği için değerlendirilmeli. Kimse bir siyasi parti ya da bir şahsa oy vermeyecek. Herkes kendi geleceğine, Türkiye'nin geleceğine oy verecek. Mesela bir parti veya şahsın meselesi değil, memleket meselesi olduğuna göre, bütün İzmirli hemşerilerimiz de memleket adına büyük Türkiye, yeni Türkiye adına mutlaka iradesini ortaya koymalı" dedi.

Referandum konusunda Avrupa ve Türkiye arasında gelişen olayları değerlendiren Aydın, "Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkındayız. Türkiye'nin büyümesini gelişmesini 2023, 2071 hedeflerine ilerlemesini istemeyen, Türkiye'nin büyük projelerini hazmedemeyen batı bloğunu görüyoruz. Adeta Müslüman Türkiye karşısında bir haçlı zihniyetiyle hareket ediliyor gibi bir görüntü var. Terör örgütlerini bağrına basan bir batı var, hayır kampanyalarına ciddi destek veren bir batı var. Yine öbür taraftan baktığımızda Kandil, İmrali, Pensilvanya bütün terör örgütleri bir araya gelmiş hayır için çaba sarf ediyorlar. Şimdi Türkiye karşıtlarının ortaya koyduğu bu duruşu gördükten sonra 'evet'in bu ülke için ne kadar değerli olduğunu görüyoruz" dedi.

İsviçre'nin Blick gazetesinin ardından Alman Bild gazetesinin de Türkçe yayın yaptığına dikkat çeken Aydın, " Almanya'nın Bild gazetesi Atatürk'ü de istismar ederek, 'Atatürk yaşıyor olsaydı 'hayır'ı desteklerdi' diyerek çok mesnetsiz kabul edilemez bir yaklaşımla hayır'a destek veriyorlar. Eğer Atatürk yaşıyor olsaydı büyük ve güçlü Türkiye'den yanaydı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri tam bağımsız bir ülke mücadelesinde ciddi bir gayret ortaya koymuş, çok çeşitli cephelerde savaşmış. Bunlar büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye içindi. Türkiye'nin istiklali ve istikbali için hayatını ortaya koymuştu. Dolayısıyla Atatürk yaşıyor olsaydı çok net bir şekilde bu sistem değişikliğini savunur 'evet'çileri destekler, 'hayır'cıları sandığa gömerdi diye düşünüyorum" diye konuştu.

Terör örgütleri ve batının yaklaşımının 'evet' oyunun ne kadar doğru bir tercih olduğunu gösterdiğini ifade eden Aydın şöyle konuştu:

"Siyasi partileri anlayışla karşılarım, tabi ki her partinin görüşü olacak. Ama bazı siyasi partilerin bu ülkenin hayrına olacak bir şey istemediklerini yaşadık. Dolayısıyla Türkiye'nin faydasına olmayan 'hayır' kampanyası için çalışabilirler. Umuyorum 16 Nisan'da İzmir'den gür bir ses çıkacak. İzmir'den atılan her bir 'evet' oyu o Türkiye karşıtı Avrupa'ya ve terör örgütlerine birer Osmanlı tokadı olarak inecektir diye düşünüyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Ahmet Aydın'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR, (DHA )

=================================================

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti'ni seçimle gelmeyenlerin temsil ettiği dönemler darbe dönemleridir (3)

PARTİ MESELESİ DEĞİL, MEMLEKET MESELESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Darıca'da bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. İşçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, kadın işçilerin isteği üzerine fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu işçilerle birlikte yemek yedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Gebze Osman Hamdi Bey Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu referandumunun parti veya kişi ile ilgisinin olmadığını, demokrasinin oylanacağını belirterek, "Türkiye'de rejim değiştirilmek isteniyor. Halk demokrasiyi oylayacak. Parti ile ilgisi yok, kişi ile ilgisi yok. Demokrasiyi oylayacağız. O nedenle sandığa giderken hepimizin düşünmesi lazım. Soru şu? niye rejim değiştiriyoruz, hangi gerekçeyle değiştiriyoruz. Bir Allah'ın kulu çıksın bize anlatsın şu gerekçeyle değiştiriyoruz diye. Parlamenter sistem içinde Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirdik, 15 Temmuz darbe girişimi püskürtüldü. Parlamenter sistemde çok partili hayata geçtik. Bunlar bizim neyimize yetmiyor. Daha da büyüyelim, kalkınalım. Şimdi bundan vazgeçelim diyorlar. Bir kişi olsun her türlü yetkiye sahip olsun, kimse ona hesap sormasın diyorlar. Bunun sağcısı, solcusu, milliyetçisi yok, bu hepimizi ilgilendiriyor. Demokrasi sadece benim için geçerli değil ki, hepimiz için geçerli. Bu parti meselesi değil memleket meselesi. Parti meselesi olsaydı mitingler yapar, başka partilere çatardık" dedi.

MİLYONLARCA KİŞİ TERÖRİST İLAN EDİLİR Mİ?

Hayır diyen milyonlarca kişinin terörist ilan edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki referandum sonucunda hayır çıkarsa memlekette kaos olur. Niye kaos olur, hayır çıktığında Türkiye büyük bir nefes alacak. Sayın cumhurbaşkanı seçimle geldi 2019'a kadar görevinin başında. Kim seçti vatandaşlar. Vatandaşın seçtiği başımızın üstünde. Binali bey yerinde. Biraz da ona çalışıyoruz başbakanlık görevini yapsın diye. Hayır çıkarsa parlamentoda görev yapacak. Erken seçim olur mu, 550 milletvekili karar alırsa olur, almazsa olmaz. Her bakan görevinin başında, hükümet görevinin başında niye kaos olsun. Evet çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan yola koyulur. Vatandaş niye evet diyecek bunu anlatmıyorlar. Akıllarına bir şey geldi. Kim hayır derse teröristtir. Bir ülkenin nüfusu milyonlarca kişi terörist ilan edilir mi? Böyle şey olur mu? Ne olursa olsun bu ülkenin demokrasiden yanına tavır alacağını biliyorum. Demokrasiyi seviyoruz. Eksiğimiz, hatamız var mı? var. Ama demokratik düzeni büyütmek, geliştirmek, derinleştirmek zorundayız" diye konuştu.

ÜSTÜNLERİN HUKUKU

Kılıçdaroğlu bir kişinin OHAL kararı alabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yapılan seçim değişikliğinin faturası ağırdır. Hiçkimsenin can ve mal güvenliği olmayacak. Bir sabah bir kişi 'Türkiye'de OHAL ilan ettim' diyecek. Mevcut modelde Milli Güvenlik Kurulu toplanması OHAL kararı alması lazım. Hükümet alır bunu TBMM'ye götürür. TBMM karar verir. Şimdi Meclis'in böyle yetkisi yok. Bir kişi karar verecek OHAL ilan edilecek. Sonra bir işadamı var onun mal varlığına el koyuldu. Bir kararla el koyuldu. Yabancı sermaye Türkiye'ye niye gelsin o zaman. Hukuk güvenliği yoksa niye gelsin. Hukuk üstünlüğü değil de, üstünlerin hukuku olursa vatandaş ne yapacak.? Hukuk üstünlüğü nedir biliyor musunuz arkadaşlar? Hukuk üstünlüğü devletin gücüne karşı vatandaşın hakkını koruyan hukuka hukukun üstünlüğü denir. Devletin polisi, askeri, hakimi, savcısı, kaymakamı vardır, bütün bunlar devleti oluşturur. Vatandaş devlette gerektiğinde bağımsız mahkemede hakkını arayabilmelidir. Yargı bağımsızlığı bu yönden önemlidir. Hukuk üstünlüğünün temel kuralı budur. Bu anayasa güçlülerin hukukunu oluşturan bir anayasa. Bu anayasaya göre bir partinin genel başkanı aynı zamanda hakim de tayin edecek. Hani adalet, nerede hak, nerede hukuk?"

EVET DEMENİN VEBALİ AĞIRDIR

Kılıçdaroğlu 'evet' demenin vebalinin ağır olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Evet demenin vebali ağırdır. Ben 1982 yılında genç bir bürokratken İstanbul Fikirtepe'de 1982 anayasasının oylamasına katıldım ve o anayasaya hayır oyumu kullandım. Bugün ben çocuklarıma ve torunlarıma gururla anlatıyorum, 'Ben bu anayasa değişikliğine hayır oyu kullanmıştım'. Şimdi hepimizin böyle bir fırsatı var. 16'sında gideceğiz hayır oyunu kullandığımızda çocuk ve torunlarımıza gururla anlatacağımız bir hikayemiz olacak. Evet oyunu kullanan vatandaşlarımızı asla suçlamamalıyız, ayırmamalıyız. İster evet, ister hayır. Her vatandaşın tercihine saygı göstermeliyiz. Bu bizim demokratik anlayışımızdır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Canlı verildi

Haber: Ergün AYAZ/ KOCAELİ (Gebze),

==========================================

Yüksekova'da şehit edilen korucu toprağa verildi

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı belirtilen ve dün Gürgör Mahallesi'nde boş bir binada cesedi bulunan güvenlik korucusu 5 çocuk babası 38 yaşındaki Nejdet Erener, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Güvenlik korucusu Nejdet Erener için Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Muaz Bin Cebel Cami önünde tören düzenlendi. Törene İlçe Kaykam Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortaay, kurum amirleri, vatandaşlar ve yakınları katıldı. Törende konuşan İlçe Kaymakamı Kaşıkçı, törör örgütü PKK'nın son çırpınışlar içerisinde olduğunu belirterek şehide rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Nejdet Erener'in cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Orman Mahallesinde bulunan şehir mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin yakınlarını Kaymakam Kaşıkçı ve askeri yetkililer teselli etmeye çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Cami önünden görüntü

-Cenaze töreni

-Cenaze namazı

-Kaymakamın konuşması

-Ailesinden detay

-Cenazenin mezarlığa götürülmesi

-Mezarlıktan detay ve toprağa verilişi

Haber: YÜKSEKOVA(Hakkari), -

==========================================

Kaldırımda unutulan çanta korkuttu

ADANA'da kaldırım üzerinde unutulan çanta bomba korkusu yaşattı.

Merkez Seyhan İlçesi Özler Caddesi'nde görev yapan trafik polisi uzun zamandan beri kaldırım üzerinde duran çantadan şüphelenince bomba uzmanı istedi. Ekipler çevre güvenliği alırken cadde de araç trafiğine kapatıldı. Özel kıyafetini giyen bomba uzmanı, şüpheli çantaya müdahale için hazırlık yaparken, dalgın bir vatandaş etrafta toplanan kalabalığa ve görevli polislere aldırış etmeyen yoluna devam etti. Şüpheli çantanın yanına kadar gelen vatandaş, etraftan gelen uyarı seslerini son anda fark etti. Polislerin uyarısı üzerine dalgın vatandaş, çantanın yanından koşarak uzaklaştı.

Bomba İmha Uzmanının maket bıçağı ile kesip açtığı çantadan, erkek kıyafetleri çıktı. Çantadaki kıyafetleri alan polis, çöpe attıktan sonra cadde yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yerinde toplanan kalabalık

Şüpheli çantadan genel ve detay görüntü

İşyerlerinin penceresinden olay yerini izleyen vatandaşlar

Bomba imha uzmanının görüntüsü

Çantayı incelemesi

Çantadan çıkan kıyafetler

Olay yerinden genel görüntü

Haber: Fatih KARAÇALI - Kamera: Halil Can ÖNDEMİR/ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement