Dha  Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha  Yurt Bülteni-8

Dha  Yurt Bülteni-8

1)AK PARTİLİ BAŞKANI VURAN ZANLIYI ÖZEL EKİP ARIYORNİĞDE'nin Altunhisar İlçe Belediye Başkanı AK Partili Erdal Sarı ile 14 yaşındaki Celil Acer'i geçen 20 nisan'da tabancayla yaraladığı iddiasıyla 56 yaşındaki Bayram Örün'ü yakalamak için 3 ayrı özel ekip kuruldu.

02.05.2017 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AK PARTİLİ BAŞKANI VURAN ZANLIYI ÖZEL EKİP ARIYOR

NİĞDE'nin Altunhisar İlçe Belediye Başkanı AK Partili Erdal Sarı ile 14 yaşındaki Celil Acer'i geçen 20 nisan'da tabancayla yaraladığı iddiasıyla  56 yaşındaki Bayram Örün'ü yakalamak için 3 ayrı özel ekip kuruldu. İlçe merkezinde 20 Nisan'da meydana gelen olayda Bayram Örün,  Belediye Başkanı Erdal Sarı'ya tabancayla ateş etti.  Başkan kolundan, o sırada olay yerinden geçen Celil Acer ise başından yaralandı. Başkan ile Acer'in tedavisi sürerken kaçan Örün'ü  yakalamak için 3 ayrı özel ekip oluşturuldu. İlçe Emniyet Amirliği'nden 17, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan 10, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden 20, TEM Şube Müdürlüğü'nden 2 personelle Cinayet Büro Amirliğince oluşturulan 3 özel ekip çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün de destek verdiği özel ekipler, şüphelinin kaçış istikametini gören güvelik kamerası görüntüleri incelemeye aldı.İz takip köpeğinin de katıldığı arama çalışmalarında  metruk binalar şüphelinin kaçış istikameti yönündeki sokaklar, bağ ve bahçeler, göletler ile saklanabileceği yerler didik didik ediliyor.

Yetkililer, zanlının yakalanması için bütün önlemlerin alındığını bildirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

İlçe giriş ve çıkışında uygulama yapan ekiplerden görüntü

Polislerden görüntü

Süre: 01'02"    Boyut: 67 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

===============================================

2)26 YIL SONRA BABASINI ÖLDÜREN KİŞİNİN BABASINI VURDU

İZMİT'te, 26 yaşındaki U.A. annesi kendisine hamileyken babası Ufuk A, Veli Gülsem tarafından öldürüldü. U.A. 26 yıl sonra Veli Gülsem'in babası olan 64 yaşındaki Adil Gülsem'i pompalı tüfekle ateş edip vurarak yaraladı.

Olay, İzmit Yenimahalle İnkılap Caddesi üzerinde meydana geldi. U.A. 26 yıl önce annesi kendisine hamileyken, babası Ufuk A. husumetlisi Veli Gülsem tarafından vurularak öldürüldü. U.A. Veli Gülsem'in babası olan Adil Gülsem'i yoldan geçerken görünce araç içerisinden pompalı tüfekle ateş ederek vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen 112 Acil ekibi ağır yaralanan Adil Gülsem'i Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. U.A. olaydan sonra kayıplara karıştı. İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri U.A'nın Çayırköy Mahallesi'nde bir evde saklandığını tespit etti. U.A. polisin operasyonu ile gözaltına alındı. U.A. emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

U.A'nın adliyeye sevk edilmesi

Yaralanan kişinin fotoğrafı

=====================================================

(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

3)MUT ÇİFTİ İKİZ BEBEKLERİYLE KAZADA ÖLDÜ

BURDUR'un Gölhisar İlçesi'nde otomobilin sulama kanalına uçtuğu kazada 38 yaşındaki Süleyman Özgür Mut, eşi 37 yaşındaki Nurbanu Mut ile 1 yaşındaki ikiz bebekleri Elif ve Uras Mut yaşamını yitirdi.

Gölhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde veteriner hekim olarak görev yapan Süleyman Özgür Mut'un kullandığı 32 FV 744 plakalı otomobil, gece yarısı Gölhisar yakınlarında kontrolden çıkarak sulama kanalına uçtu. Kazada Süleyman Özgür Mut ile aynı araçta bulunan Altınyayla İlçesi'ne bağlı Kızılyaka İlkokulu'nda sınıf öğretmeni eşi Nurbanu Mut, 1 yaşındaki ikiz bebekleri Elif ve Uras olay yerinde hayatını kaybetti.

Mut çiftinin memleketleri Isparta'nın Atabey İlçesi'nden Gölhisar'a döndükleri sırada kazanın meydana geldiği belirtildi. Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderilen ailenin cenazeleri, işlemlerin ardından Isparta'nın Atabey İlçesi'nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü

----------------------

Cenaze araçlarından görüntü

Cenazelerin adli tıp kurumuna götürülmesi

Haber: Mesut MADAN- Kamera: Erol AKKIR/ DHA ANTALYA BÜROSU'NUN

=====================================================

4)GAZİANTEP'TE MİNİBÜS DEVRİLDİ: 7 YARALI

GAZİANTEP'ten Nizip ilçesine yolcu taşıyan minibüsün sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2'si ağır 7 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Gaziantep-Nizip karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre; Gaziantep'ten aldığı yolcuları Nizip'e götürmek için yola çıkan Mehmet E. yönetimindeki 27 Y 6354 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, hurdaya dönen minibüsteki bulunanlar çevredekilerin yardımıyla dışarı çıkarıldı. Yaralanan sürücü Mehmet E. ile minibüsteki 6 yolcu ihbar üzerine olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Tedavisi süren yaralılardan 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kazanın meydana geldiği yer

Kaza yapan minibüs

Çevredeki kalabalık

Ambulansın bir yaralıya müdahale etmesi

Polis ve jandarmanın çalşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Eyyüp BURUN - GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 124 MB

=======================================================

5)CEVİZ YÜKLÜ TIR, OTOYOLDA KÜL OLDU

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde ceviz yüklü TIR alev alev yandı.

Selahattin Dağdelen yönetimindeki yabancı plakalı ceviz yüklü TIR, bugün saat 05.00 sıralarında Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) otoyolu Akgedik Mahallesi mevkisinde motor kısmından alev aldı. TIR'ı yolun kenarına çeken Dağdelen, kendini dışarı atarak canını kurtardı. Kısa sürede alevler içinde kalan TIR'a itfaiye ekipleri müdahale etti. Otoyol araç trafiğine kapatılırken söndürülen TIR kullanılmaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

İtfaiyecilerin yoğun alev ve dumanlarla mücadelesi

Söndürme çalışmaları

Tır'ın alev alan dorsesi

Yoldaki lastikler

Yangını izleyen sürücüler

Alevlerden görüntü

Tır'ın yerdeki plakasının fotoğrafı

Tır'ın çekicisinin fotoğrafı

SÜRE: 1'36'  BOYUT: 180 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

===================================================

6)KAYSERİ'DE HASTANE İNŞAATINDA ÇALIŞAN 1 PKK'LI YAKALANDI

KAYSERİ'de, Harun Piran kod adlı PKK'lı terörist M.B., kırsaldan gelerek çalıştığı bir hastanenin şantiyesinde bulunan konteynerde yakalandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, kırsal alandan gelerek yapımı devam eden bir hastanenin inşaatında çalıştığını belirledikleri PKK'lı terörist için operasyon yaptı. Şantiyedeki konteynerde PKK'lı M.B. yakalandı. Şüpheli ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Polis ekipleri tarafından çekilen operasyon görüntüleri

-PKK'lı Harun Piran kod adlı M.B.'nin fotoğrafı

-Genel detaylar

(Haber-Kamera: KAYSERİ DHA)

2 dakika 27 saniye/ 78 MB

=================================================

DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPAN ÇİFTİ ÖLÜM AYIRDI, GERİYE GELİNLİK KALDI

7)GENÇ KIZDA ÖLDÜ

Konya'da kontrolden çıkan otomobilin refüje çarpması sonucu meydana gelen kazada, olay yerinde yaşamını yitiren düğün hazırlığı yapan ve aynı bankada çalışan nişanlı çiften sürücü 29 yaşındaki İzzettin Öztürk'ün ardından, ağır yaralı olarak Konya Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan nişanlısı 28 yaşındaki Sevim Ergüner da doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

KONYA/DHA

=================================================

8)KEMER'DE TURİSTLER İÇİN AİLE FESTİVALİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bir otelde Rus ve Ukraynalı turistler için 8 gün sürecek Family Fest etkinliği düzenlendi. Festivalin açılışında çizgi film karakterlerini canlandıran animatörlerin katıldığı kortej, jonglör ve papağan gösterileri yer aldı.

Kemer'e bağlı Kiriş Mahallesi'ndeki 5 yıldızlı Akka Alinda Otel'de, Rusların kutladığı 9 Mayıs Zafer Bayramı dolayısıyla Rus ve Ukraynalı turistlere yönelik 8 gün sürecek Family Fest/Aile Festivali düzenlendi. Festival kortejle başladı. Kortejde çizgi film ve animasyon filmlerinin sevilen karakterleri yer alırken, bunlardan bazıları çeşitli enstrümanlar çaldı.

Kortejin ardından havuz başındaki devam eden etkinlikte çocuklar çeşitli oyunlar oynadı. Pamuk şeker, elmalı şeker ve dondurma gibi lezzetleri tadan çocuklara aileleri de eşlik etti. Etkinlik kapsamında papağan gösterisi de sunuldu. Gösteride papağanlar ilginç hareketler sergiledi.

Akka Alinda Otel Genel Müdürü Burak Orkut, festivali ilk kez düzenlediklerini belirterek, "Otelimizde konaklayan Rus ve Ukraynalı misafirlerimizi öncelikli olarak bayramlarını otelimizde geçirdikleri için onlara eşlik etme adına, onları geçen yıl ne kadar özlediğimizi gösterme adına böyle bir aktivite yapmayı planladık. İsmine 'Family Fest' dedik. Bu festival çerçevesinde 8 gün sürecek bir takım aktiviteler planladık. Farklı farklı aktivitelerle, yoğun bir tempoyla devam edecek. Amacımız bizi tercih eden, kendileri için önemli olan bu tatil periyotlarını ülkemizde geçiren misafirlerimizi memnun etmek, onları ağırlamaktan ne kadar keyif aldığımızı göstermek. Onlarla birlikte hem eğleniyoruz hem de geleneksel misafirperverliğimizi gösterdiğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kortejin başlangıcı detay

Kortejin havuz başından geçişi

Kortejin etkinlik alanında toplanması

Bando takımı detay

Jonglör detay

Akka Alinda Otel Genel Müdürü Burak Orkut röportaj

Pamuk şeker detayı

Çocuklar maskotlarla birlikte

Şişme oyunlar detay

Papağan gösterisini bekleyen çocuklar ve aileleri genel

Pamuk şeker yiyen kız detay

Papağanların şovundan bir parça

121 MB/// 03: 48"

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

=======================================================

9)ARTVİN'DE BOĞALAR NALLANIYOR, ZORLU GÜREŞLERE HAZIRLANIYOR

Artvin'de bu yıl 37.'ncisi düzenlenecek olan Kafkasör Festivali öncesinde kış aylarını ahırda geçiren ve hareketsizlik nedeniyle kilo alan boğalar  güreşler için hazırlanıyor. Aydın'dan getirtilen nalbantın özel düzenekle nal taktığı boğalar, zorlu mücadele için her gün koşturuluyor.

Boğaların sezona hazırlanması için harekete geçen Artvin Boğa Güreşler Yaşatma Yaylaları Koruma Derneği, nal takılabilmesi için Aydın'dan nalbant Özcan Ersoy'u Artvin'e getirtti. Bölgede bu işi profesyonel olarak yapan olmadığı için getirtilen Özcan Ersoy'un sabah erken saatlerde başladığı nal çakma işlemi, çok sayıda boğanın nallanması için yaklaşık 2 gün boyunca devam etti. Özel hazırlanan mekanizma ile sabitlenen boğalara, nalbant Özcan Ersoy tarafından nal takma işlemi gerçekleştirildi.

'NAL TAŞLARDAN, ÇİVİLERDEN VE CAM PARÇALARINDAN KORUYOR'

Artvin Boğa Güreşlerini Yaşatma Yaylalarını Koruma Dernek Başkanı Erkan Keskin, nallama işlemi sırasında hayvanların ve nallayan kişinin zarar görmemesi ve nallama işini daha da kolaylaştırmak için özel bir mekanizma hazırlattıklarını belirterek, böylelikle bu zor işlemin çok daha basit ve tehlikesiz şekilde tamamlandığını söyledi. Keskin, "Boğalar yarışmalar öncesi koşturulacak, zorlu mücadeleya hazırlanacak. Ancak kırsal bölgede hayvanların ayakları kolayca tahrip olabiliyor, zarar görüyor. Bunu engellemek için boğaların nallanması zorunlu hale geldi. Nalla işlemin profesyonelce yaptırmak için de Aydın'dan nalbant getirttikö dedi. Keskin, "Nal spor aşamasında hayvanı, taş, çivi, cam gibi maddelerden koruyorö diye konuştu.

'OLASI TEHLİKEYİ ÖNLÜYORUZ'

Aydın'dan boğalara nal çakmak için Artvin'e gelen Nalbant Özcan Ersoy da, talep olduğu için geldiğini belirterek, "Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Boğalar gezdiğinde ayak yıpranma aşamasına geçiyor, yıprandığı zaman da yürüyemez hale geliyor. Bu nedenle nal çakıyoruz, olası tehlikeyi önceden engelliyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Boğaların nallanması

Nalbant Ersoy'un görüntüleri ve açıklaması

Dernek Başkanı Erkan Keskin'in açıklaması

Detaylar

Haber-Kamera: Adem GÜNGÖR DHA

5 dakika 42 saniye Boyutu: 638 MB

=====================================================

10)TEKİRDAĞ'DA YERLİ TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası, Tekirdağ Kent Konseyi'nin organize ettiği 'Yerel Tohum Takas Şenliği' Tuğlalı Park'ta düzenlendi. Şenlikte, Tekirdağ'ın ilçe ve köylerinden gelen vatandaşlar yaptıkları el sanatlarını ve yöresel lezzetleri stant açarak sergilerken, Mektebim İlkokulu öğrencileri de hazırladıkları gösteriyi izleyicilere sundu.

Tekirdağ merkez ve ilçe köylerinden vatandaşların getirdiği tohumlar yetkililer tarafından kayıt altına alınırken, tohum getirenlere de Tarımsal Daire Başkanlığı tarafından yerli ve farklı tohumlar verilerek takaslar yapıldı. Şenlikte, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Celal Polat da birer konuşma yaptı.

Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Cemal Polat, "Şenliğin yöremize, bölgemize, ülkemize çok iyi sonuçlar getireceğine inanıyorumö dedi. Bu şenliklerin başlamasının temel nedeninin 2006 yılında 5553 sayılı Tohum Yasası olduğuna vurgu yapan Polat, bu yasa ile çiftçilerin kendi ektiği ve yıllardan beri süre gelen tohumların korunması, bunların gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığını belirtti.  Polat, "Hiçbir ticari kaygı olmadan sadece tohumların üreticiler arasında alışverişini sağlayarak bu bölgeye adapte olmuş yerel çeşitlerimizi korumayı hedefliyoruz.  Yerel tohumlar ileride yapılacak ıslah çalışmaları için de bir gen bankası niteliğindedirö diye konuştu.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da "Bu bir duruş, basit bir şenlik değilö diyerek, bir toplumun kendi değerlerine sahip çıkmasının duruşu olduğuna dikkat çekti. Eşkinat şunları söyledi, "Ben ilaç sektöründen geliyorum.  Gittikçe genetik hastalıklar kanser gibi ölümcül hastalıkların arttığı dünyamızda her ne hikmetse tohum sektörüyle ilaç sektörünün aynı sermaye gruplarının elinde olduğunu görüyoruz.  Biz daha sağlıklı ve uzun yaşamak istiyoruz.  Bu bakımdan bu duruşa bir katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.ö

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise Tekirdağ'ın tarım ve hayvancılığın başkenti olduğunu belirterek, "Böylede bir yerde de elbette üretimi ve kaliteyi artırıcı büyük etkinliklerin olması kaçınılmazdır. Tekirdağ'ın artık büyükşehir olmasıyla beraber bütün birimlerinin 6 bin 313 kilometre kare arazi içerisinde. ve bu arazinin 4 milyon 160 bin dönümü tarım arazisi. Bu tarım arazinin özelliklerini sayarsak Türkiye de üretilen buğdayın yüzde 20'si ayçiçeğin yüzde 33'u kanolanın 60'sı üzümün yüzde 3 Trakya topraklarında yetişiyor. Allah her türlü bereketi vermiş. Buğday üretiminde Türkiye ortalaması 280 kilo iken Tekirdağ ortalamasın 480 kilo. Bu veriler Trakya'nın önemini gözler önüne seriyor. Çocukluğunda şimdi organik diye satılan besinlerle büyümüş bir arkadaşınız olarak bu bir başlangıçtırö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Şenlik alanından detay görüntüler

-Tohum takas edilmesi

-Başkanların konuşması

-Çocuk Folklor ekibi gösterisi

-Yöresel lezzet stantları

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha  Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement