Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)SURİYE'NİN TÜRKİYE SINIRINA RUSYA BAYRAĞIKİLİS'in karşısında bulunan, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD denetimindeki Suriye'nin Afrin İlçesi'nin Türkiye sınırına yakın noktaya Rus bayrağı asıldı.

11.05.2017 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SURİYE'NİN TÜRKİYE SINIRINA RUSYA BAYRAĞI

KİLİS'in karşısında bulunan, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD denetimindeki Suriye'nin Afrin İlçesi'nin Türkiye sınırına yakın noktaya Rus bayrağı asıldı.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin İlçesi'nin terör örgütü PYD denetimindeki Parsa Dağı bölgesinde, Kilis sınırına yakın noktadaki bir direğe Rusya bayrağı asıldığı görüldü. Bu gelişmenin ardından sınır hattında güvenlik önlemleri artırıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Sınırda nöbet tutan askerler

Güvenlik önlemleri

Rus bayrağı

Örülen duvarlar

Tankların görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

==================================================

BAŞSAVCI ALPER VE ŞOFÖRÜ İÇİN ADLİYEDE TÖREN (EK)

2)BAKAN BOZDAĞ: "BAŞSAVCI ALPER KAHRAMANDI"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin adliyedeki cenaze töreni sonrası Polisevi'ne gitti. Buradan AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bozdağ, yaşamını yitiren Başsavcı Mustafa Alper hakkında konuştu. Bakan Bozdağ, Başsavcı Alper'in bir kahraman olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hayatını kaybeden Başsavcımız Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cenaze merasimine katılmak için Denizli'ye geldim. Şehitlerimizi hakka uğurladık. Öncelikle şehit başsavcımız Mustafa Alper'e ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Gerçekten hem Denizli'ye hem milletimize hem ülkemize büyük hizmetler yağmış iki değerli insanı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Görevi başında geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettikleri için biz Allah indinde şehit olduklarına inanıyoruz. Şehitler inancımıza göre diridirler. Onların nasıl bir hayat sürdüğünü biz bilmeyiz. Allah bilir. Ama makamları Allah katında, peygamberlerin gıbta ettikleri makamlardır. O nedenle şehitlerimizin şefaatine Rabbim bizleri mahrum etmesin. Bu vesileyle hem şehit başsavcımız Mustafa Alperi hem şehit şoför Muzaffer Akşehirli'yi hem de bütün yargı görevi yaparken şehadet şerbetini içmiş bütün şehitlerimizi duayla yad ediyorum. Terörle mücadele eden devletimiz için şehadete koşmuş bütün şehitlerimizi, bir kez daha rahmet minnet şükranla yad ediyorum."

"BAŞSAVCI ALPER KAHRAMANDIR"

Şehit Başsavcı Mustafa Alper'in darbe gecesi gösterdiği dirayeti de anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belki kamuoyu onun yaptıklarını tam anlamıyla bilmiyor olabilir. Ama darbe gecesi yaşananları bilenler, onları yakından takip edenler, bu darbenin başarısız olmasında Denizli Adliyesi'nin, merhum başsavcımız öncülüğünde nasıl bir dirayetle mücadele ettiğini ve darbenin başarısız olması için Denizli'de nasıl bir hukuki darbe vurduğunu hepimiz biliyoruz. Ben bu nedenle de yiğitliği, kahramanlığı ve cesaretinden dolayı şehit başsavcımızı bir kez daha buradan şükran ve minnetle ayrıca yad etmek isterim. Yargı görevi yapan hakimlerimiz savcılarımız ve yardımcı personel her daim görevlerinin başında hukukun verdiği yetkiyi kullanarak milletimizin adalet beklentisine cevap vermek için gece gündüz çalıştılar ve çalışmaya devam ediyorlar. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerdir. Mustafa Alper'i ve şoförü Muzaffer Akşehirli'yi bugün hakka uğurladık ama adalet hizmeti onların bıraktığı yerden arkadaşları tarafından yürütülmeye devam edecektir. Ben yargı camiamızın da başı sağ olsun diyorum. Bütün Denizlililere de başsağlığı diliyorum. Rabbim bir daha böylesine acıları bizlere yaşatmasın. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun."

BAŞSAVCININ ZEYBEK OYNARKEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Denizli'de dün sabah geçirdiği trafik kazasında şoförü 57 yaşındaki Muzaffer Akşehirli ile yaşamını yitiren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı 48 yaşındaki Mustafa Alper'in zeybek oynarken görüntüleri ortaya çıktı. Bir oteldeki programda çekildiği belirlenen görüntüler, kısa sürede 'Facebook' ve 'Twitter'da yüzlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı. Görüntülerde tek başına zeybek oynayan Mustafa Alper'in oyunun sonunda salondakiler tarafından uzun süre alkışlandığı görülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

Bakan Bozdağ'dan detay

Bozdağ'ın açıklaması

-Başsavcı Türker in zeybek oynarken görüntüleri

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ

======================================================

Çevreci Büyüknohutçu çifti cinayetinin şüphelisi gözaltında (EK)

3)EV KİLİTLENDİ

Finike'nin Alacadağ mevkiindeki Kızılcık Yaylası'nda yaklaşık 6 yıldır yaşayan Büyüknohutçu çiftinin öldürüldüğü ev, savcılık ve jandarmanın incelemesinin ardından kilitlendi. Büyüknohutçu çiftinin yaşadığı eve, cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin dışardan tüfekle ateş ettiği de belirlendi. Tel örgüyle etrafı çevrili evin girişindeki demir kapının camlarında ve kapının üst kısımlarındaki duvarlarda çok sayıda saçma izi tespit edildi.

BAŞIMIZA BİR ŞEY GELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORDUK

Çiftin komşularından Abdullah Dinç, Büyüknohutçu'nun damadı arayıp babasını sorduktan sonra, kardeşi ve bir komşusunun eve gittiğini; merdivenle içeri baktıklarında kanlar içinde gördüklerini belirterek, "Eşini dışarıda balkonda ölü vaziyette görmüşler. Ali beyin de içeride olduğunu görüyorlar. Damadını aradım, 'Acilen buraya gel' dedim. Geldikten sonra tanıdığımız diğer arkadaşları, avukatları aradım. Bugün bundaysa yarın da bizde. Biz başımıza geleceği biliyorduk. Bu taş ocaklarıyla mücadele ettik ama taş ocağından, ama başka yerden başımıza bir şey geleceğini tahmin ediyorduk. Davalar açıldı, ocaklar kapatıldı, Antalya'da mahkeme ÇED raporu ruhsatını iptal etti. 100 milyarlık tazminat davası açtılar, onu da kaybettiler. Biz davaları hep kazandık. Ali beyin bu sebepten dolayı mı, neden olduğunu bilemiyorum. Burada bizim başka bir düşmanımız yok. Biz 6 yıldır Ali beyle beraber birlikte yaşıyorduk. Hayretler içindeyim şu anda" diye konuştu.

KAPIYI AÇAN OLMADI

Dün saat 17.00 gibi Antalya'dan damadının 'Babama ulaşamıyorum, eve bir bakıver' diye kendisini aradığını belirten Süleyman Dinç ise eve gelip defalarca seslendiğini, demir kapıya vurduğunu ama açan olmadığını söyledi. Ardından biraz yukarıda oturan komşuları Doğan Sadık'a gittiğini ve 'Nereye gittiklerini biliyor musun' diye sorduğunu belirten Dinç, "'Bilmiyorum' dedi. 'Gel gidelim bu adamın başında bir şey var, gidelim' dedim. Merdiveni aldık kurduk, baktığımızda cenazeleri gördük. Şok geçirdik" dedi.

5 Mayıs'taki orman yangınının ise biraz yukarıda olduğunu kaydeden Süleyman Dinç, yangını çıkardığından şüphelenilen ve cinayeti işlediği belirtilen Ali Yumaç'ın gece yarısı Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu uyandırıp 'Burada yangın var yanıyorsunuz' dediğini söyledi. Duyduklarının bu kadar olduğunu belirten Dinç, "Dün burada olay yerindeydi, gözaltına alındı. 6 sene oldu buraya yerleşeli. Yer aldı. Burada barınıyordu" dedi.

'ÇOK KORKUNÇ, VAHŞET'

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun Kent Konseyi'nin kurucularından olduğunu belirtti. Büyüknohutçu'nun konseyin kuruluşundan beri Tüketici Grubu'nun başkanlığını yaptığını kaydeden Kurt, şöyle dedi:

"Çok korkunç, vahşet. İnanılır gibi değil. Antalya kamuoyunun yakından tanıdığı bir kişi. Gerek tüketici konularında olsun, son zamanlarda da çevre boyutu ile de kendini adamış bir insan. Bugüne kadar mücadelesi hukuk çerçevesi içerisinde verdi. Hukuk içerisinde kamuoyu oluşturma çabalarımızı sürdürdük. Hepimiz şoktayız. Bunun bir an önce aydınlatılması gerekiyor. Kamuoyunda hukuksal çerçevede gösterdiğimiz haklı tepkilerimizin önü kesilmemeli. Bu hem hukuk, adalet ve geleceğimizin güvenliği açısından oldukça önemli bir olay. İnsanların katledilmesini asla istemiyoruz. Yapıcı sabırsızlıkla bunun sonucunu bekliyoruz. Sosyal medyadan paylaşımlarından tehditler aldığını biliyorduk. İnsanlık kavramı bitti mi? Bunun hiçbir tarifi yok. Demokrasinin gelişmesine katkı koyan sivil hareketin güvencesi açısından bu cinayetin aydınlatılmasını bekliyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz."

Görüntü Dökümü

----------------

Çevreci ailenin evinden görüntü

Evin kapısındaki Ali Baba Çigtliği yazısı

Evden dış plan detay

Ailenin evinin bahçesindeki hayvanlar

RÖP. 1 Abdullah Dinç

RÖP 2 Süleyman Dinç

Evin girişindeki saçma izleri

Evin içerisindeki kaz izleri ve çiftin öldürüldüğü yerden görüntü

Evin yakınındaki yanan ormanlık

Su deposu dış plan

ormanın arasından evin ve yakınındaki mermer ocağının görüntüsü

456 MB// 07.30"

Görüntü Dökümü

----------------

Adli tıptan görüntü

Kalabalıktan

Cenaze aracı

Cenazelerin götürülmesi

Semanur Kurt'un açıklamsı

261 MB// 4.17

Haber: Mehmet ÇINAR- Erol AKKIR-* Kamera: Tolga YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

=====================================================

4)İÇİNDEN SERVET ÇIKAN ÇANTANIN SAHİBİ KADIN ÇANTASINA KAVUŞTU

MERSİN'de yaşlı kadın Senar Işık, otobüste unuttuğu ve içinde 170 bin 320 lira para ile en az 50 bin lira değerinde ziynet eşyasının bulunduğu çantasına Polis Merkezi'nde kavuştu.74 yaşındaki Senar Işık, dün sabah saatlerinde merkez Yenişehir İlçesi'nde engelli oğluyla birlikte Mehrican Mahallesi'ne gitmek için Büyükşehir Belediyesi otobüsüne bindi. Bir süre sonra arızalanan Emrah Gültekin idaresindeki otobüsten inerek çağırılan diğer otobüse binen Işık, engelli oğlu ile ilgilendiği sırada çantasını otobüste unuttu. Bindiği yeni otobüste bir süre seyahat ettikten sonra çantası unuttuğunu farkeden Işık, telaşla konuyu şoföre bildirdi. Bunun üzerine şoför Gültekin'e haber verildi. Çantayı makina İkmal Dairesi'ndeki yetkililere teslim eden Gültekin konu hakkında yetkililere bilgi verdi. Kontrol edilen çantada 170 bin 320 lira para ile en az 50 bin lira değerinde ziynet eşyası bulununca polise haber verildi. Daireye gelen polis ekibi, yaklaşık 1 saat süren sayım sonucunda çanta içerisinde 170 bin 320 lira para, aralarında 18 çeyrek, 2 de tam altın ile kolye, bilezik, ve yüzüklerin olduğunu belirledi. Sayımın ardından çanta Siteler Polis Merkezi Amirliği'ne götürülürken, yaşlı kadın ve şoför de polis merkezine çağırıldı.

ÇANTASINA KAVUŞTU

Siteler Polis Merkezi'ne gelen Senar Işık çantasına kavuşurken, otobüs şoförü Emrah Gültekin de kadın ile görüşmek üzere merkeze geldi. Teslimat öncesi açıklama yapmaktan kaçınan Senar Işık, şoför Gültekin'e teşekkür etti. Bankada yaşadığı sorun nedeniyle parayı çektiği öğrenilen kadının parasını farklı yerlerde kullanacağı belirtildi. İfadesinin ardından çantasını içerisindekilerle teslim alan Senar Işık, engelli oğlu ve kardeşiyle birlikte polis merkezinden ayrıldı.

HARAM YEMEDİM, YEDİRMEM

Çantanın otobüste olduğunu farkettikten sonra arkadaşının kendisini aradığını ifade eden şoför Emrah Gültekin, "Parayı amirime teslim ettim. Çantaya yolda hiç bakmadım. Amirimizin odasında içinde ne olduğuna baktık. Parayı görünce orada hasta, engelli bir oğlu var, onun için harcayacağını düşündüm. Bunca zamanın birikimi olduğunu düşündüm. Daha önce de böyle unutulan eşyalar oluyordu ama böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım. Biz bunların hepsini teslim ediyoruz. Teyzeyi görüp, parasını teslim almasından dolayı çok mutluyum. En azından huzurluyum. Akşam eve gittiğim zaman rahatlıkla uyuyabilirim. Evliyim, bir tane kızım var. Bugüne kadar haram yedirmedim, bu saatten sonra da yedirmem" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Görevlinin  polis merkezine gelerek cantayı polislere teslim etmesi

-Çantanın polisteki görüntüsü

-Görevlinin çantayı kadına teslim etmesi

-Görevliyle röp

-Çantanın içinden çıkanların görüntüsü

Mustafa İNSAN/ MERSİN,

==============================================

4)HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞAN KUMRU ÖĞRETMEN İÇİN OKULUNDA KÖŞE HAZIRLANDI

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 yıl önce evinde uyurken, bitişikte yapılan binaya beton dökülürken, duvarın göçmesi sonucu ıslak beton altında kalarak ağır yaralanan ve 3 yıldır bilinci yarı kapalı hayata tutunmaya çalışan 33 yaşındaki Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Kumru Konak için arkadaşları ve öğrencileri görev yaptığı okulda köşe hazırladı. Konak'ın avukatlarının ve ailesinin başlattığı hukuk mücadelesi ise sürüyor.İzmirli olan Kumru Konak ilk görev yeri olan Yüksekova Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne 2013 yılının Eylül ayında atandı. 8 Haziran 2014'te İpek Mahallesi Hacı Ömer Sabancı Caddesi üzerinde bulunan apartmanın 3'üncü katında bulunan evinde uyurken, görünmez bir kazanın kurbanı oldu. Oturduğu apartmanın bitişiğinde yapılan 5 katlı binanın betonu dökülürken, Kumru öğretmenin kaldığı dairenin duvarı çöktü. Çökmenin ardından ıslak beton, yatak odasına dolup yatağındaki Kumru öğretmenin solunum yollarına kaçarak nefessiz bıraktı. Yaşanan acı olayı ilk olarak aynı okulda beraber görev yaptıkları arkadaşları duydu ve Kumru öğretmen olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beynine oksijen gitmediği için bilinci kapanan öğretmen Kumru Konak, Van'a, ardından da çeşitli hastanelerde ve yurt dışında uzun sürecek bir tedavi sürecine girdi.

Kumru öğretmenin tedavisi yarı koma halinde devam ederken, hukuki süreç ise devam ediyor. Konak Ailesi, 7 sanık için 2 milyon TL manevi tazminat davası açtı. Aile, 80 bin TL'lik harç ücretini yatıramayınca avukatları adli yardım için Yüksekova 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak 14 Şubat 2017'deki duruşmada öğretmen olan ağabeyi Ali Ekber Konak'ın 3 bin TL maaş alması gerekçe gösterilerek bu istek reddedildi. Avukatların 2. Asliye Hukuku Mahkemesi'ne yaptığı itiraz da ağabeyin maaşının yanı sıra Kumru Konak'ın malulen emekli olduğu ve aylık gelirinin bulunduğu gerekçe gösterilerek reddedildi. Avukat Harikat Günay Karataş, Konak'ın Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında çalışır göründüğünü ve malul maaşı almadığını söyledi.

Avukat Karataş mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, "Mahkeme Kumru Konak'ın ağabeyi Ali Ekber Konak'ın 3 bin lira olan gelirini gerekçe göstererek adli yardım talebimiz red etti.  İtirazımızı da 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi değerlendirdi. Ancak burda yaşanan sıkandal daha da büyüktü. Müvekilimiz malunen emekli olmamasına rağmen müvekilimiz sanki malunen emekliymiş gibi bunu gerekçe göstererek müvekilimizin malunen emekli olduğu gerekçesiyle adli yardım talebimiz reddetti" dedi.

Avukat Karataş, ceza davasının da başlı başına bir hukuk garabeti olduğunu söyledi. Karataş, "İddianame hukuki gerekçelerden yoksun ve fazlaca araştırma yapılmadan yani soruşturma aşamasında tüm evraklar toplanarak ve elde edilmesi gereken delilere ulaşılmadan bir ceza soruşturması yapıldığı görülüyor. Bunun aslında sonuçlarını yargılama yapılırken görüyoruz. Çünkü sadece basit bir kazasıymış gibi taksirli insan yaralama suçundan sevk maddesi düzenlendi ve bu şekilde devam ediyor. Biz sevk maddesinin daha ağırlaştırıcı bir maddeye dönüştürmesi için taleplerde bulunuyoruz. Soruşturma aşamasındaki eksiklerin de giderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yüksekova'da sadece 9 ay görev yapmasına rağmen Kumru Konak, Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde çok sevildi, hiç unutulmadı. Beraber görev yaptığı arkadaşları ve öğrencileri Konak için bir köşe hazırladı. Özlemin dile getirildiği yazı ve şiirlerin bulunduğu köşelede ayrıca Kumru öğretmenin bir fotoğrafı bulunuyor. Arkadaşları, Kumru öğrtemenin acısını ilk gükü gibi yaşadıklarını, asla unutmayacaklarını ve iyileşeceğine inandıklarını söyledi. Kaza günü yanında olan öğretmen arkadaşı Tevhide Öztürk, "Biz burda birbirimize emanettik. Onunla çok güzel günlerimiz oldu. Mesleğini çok seviyordu. Atandığına bile inanamıyordu. Çok mutluyken öğretmenlikten mahrum kaldı. Kazadan bir gün önce de beraberdik. O gün hadi bana gelin demişti, keşke gitseydik. Onu o halde görmek ve haber vermem bana çok ağır geldi" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kumru öğretmenin kazayı yaşadığı bina

-Avukat Harika Karataş ile röportaj

-Kumru öğretmenin görev yaptığı okul

-Kumru Öğretmen için hazırlanan köşe

-Kumru Öğretmen için hazırlana köşeye bakan öğrenciler

-Öğretmen arkadaşlarıyla röportaj

-Detay görüntüler

Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA (Hakkari), -

================================================

6)KATO'NUN ZİRVESİNDE OPERASYON, ETEĞİNDE 3 GÜN 3 GECE SÜREN AŞİRET DÜĞÜNÜ

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesi sınırlarında yer alan Kato dağında terörle mücadele kopsamında başlatılan operasyon 22 gnüdür devam ederken, Kato doğanın eteklerinde bulunan ilçe merkezinde ise 3 gün 3 gece süren aşiret düğünü yapıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı düğünde geline 1 kilo altın takılırken, 235 bin lira para toplandı. Kaymakam, Emniyet müdürü ve Jirki aşiret liderinin de katıldığı düğünde davetliler için 30 koyun kesildi, 50 torba pirinç ile yapılan pilav tüketildi.

Beytüşşebap ilçesi sınırlarında olan kato dağında PKK'ya karşı başlatılan operasyon 22 gündür devam ederken, ilçe merkezinde uzun aradan sonra bir ilk yaşandı. Kobra Helikopterlerinin semalarında uçtuğu Kato dağı eteğinde bulunan ilçe merkezinde Ak Parti ilçe başkanı Kamil Durmuş, oğlu Rıdvan'ı 3 gün 3 gece süren bir aşiret düğünü ile gelin Berivan Dereli ile evlendirdi. İlçe Kaymakamı ve belediye başkan vekili olan Murat Şener, ilçe Emniyet müdürü Adnan Ünsal, Askeri yetkililer, Ak Parti Şırnak il başkanı Mehmet Aşan, bölgedeki Jirki aşiret lideri Tahir Adıyaman ve yüzlerce kişinin katıldığı düğünde renkli görüntüler yaşandı. Daha önce güvenlik gerekçesiyle düğünler gece geç saatlere kadar yapılmazken, 3 gün 3 gece süren düğünde davetliler, gece uzun halay kuyrukları oluşturarak düğüne renk kattı.

Düğünde gelin Berivan dereli'ye yaklaşık 1 kilo ağırlığında altın takı takılırken, düğün sahipleri için ise 235 bin lira para toplandı. Düğünde aşiret mensupları ve protokol üyeleri birlikte halay çekerken, düğünü katılan genç kız ve erkeklerin yöresel kıyafetleri dikkat çekti. Düğünde davetliler için 30 koyunun kesilmesi ile elde edilen et ve 60 torba pirinç ile hazırlanan yemekler ikram edildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Havadan Dron ile çekilen düğün halayı görüntüsü

-Vatandaşların halay çekme görüntüleri

-Aşiret liderlerin düğüne katılması ve karşılanması

-Kaymakam, Emniyet müdürü ve beraberindekilerin düğüne katılması

-Gelin damadın görüntüleri

-Düğünden genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP,(Şırnak),-

======================================================

7)ENGELLİLER BİR GÜNLÜK POLİS OLDU

BURDUR'da Engelliler Haftası dolayısıyla engelliler bir günlüğüne polis oldu.

Burdur Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nin 15 öğrencisi Merkez Müdürü Yaşar Yüksel, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte Burdur Emniyet Müdürü Saim Akpınar'ı makamında ziyaret etti. Akpınar, öğrencilerle bir süre sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdi. 10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olarak kutlandığını söyleyen Emniyet Müdürü Saim Akpınar, "Amacımız kurumlarımızın bu insanların farkına varması. Hayatlarını kolaylaştırmak için herkesin yapabileceği bir şeyler var. Bu amaçla Emniyet Müdürlüğü olarak bu öğrencilerimize polis kıyafetlerini giydirdik. Çocukken herkes polis, asker olmak ister. Üniformalarını giydiler. Göreve hazırlar. Burdur asayişi bugün bu kardeşlerimizden sorulacak" dedi.

Trafik, çevik kuvvet ve asayiş polisi üniforması giyen öğrenciler ekip araçlarına binerek şehir turu attı, trafik ve asayiş ekipleriyle birlikte denetim yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Engelli öğrencilerin gelişi

Emniyet Müdürü ile sohbet

Ekip araçlarına binişleri

Şehir turu

Trafik denetimi

Detay

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================================

8)BAŞARILI TAKIMLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

BURDUR'da düzenlenen Liselerarası Kız Voleybol ve Erkek Basketbol Turnuvası'nda dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından '10 Mayıs Sağlık için Hareket Et Günü' dolayısıyla düzenlenen Liselerarası Kız Voleybol ve Erkek Basketbol Turnuvası sona erdi. Hüsnü Bayer Spor Salonu'nda düzenlenen ve bir hafta süren Liselerarası Kız Voleybol Turnuvası'nda USO Anadolu Lisesi birinci, Cumhuriyet Lisesi ikinci, Ercan Akın Fen Lisesi üçüncü, Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi ise dördüncü oldu. Erkekler Basketbol Turnuvası'nda ise Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi birinci, Cumhuriyet Lisesi ikinci, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, USO Anadolu Lisesi dördüncü oldu.

Dereceye giren takımlara ödülleri Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Oktay Darcan ile Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Bozhüyük tarafından verildi.

Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, turnuvada dereceye giren öğrencilerle turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Voleybol final maçından

Basketbol final maçından

Tribünler

Ödül töreni

Detay

4,10"-130 MB

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================================

9)SİVAS'TA SÖZLEŞMELİ ERLER YEMİN ETTİ

SİVAS 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda üç haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 22'nci dönem sözleşmeli erler, düzenlenen törenle yemin etti.

Sivas 5'inci Piyade Eğitim Tugayı'nda acemi eğitimi gören 22'nci dönem 20 sözleşmeli er için General Şükrü Kanatlı Kışlası'nda yemin töreni düzenlendi. Törene Garnizon ve 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve askerler ile sözleşmeli erlerin aileleri katıldı. Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 20 sözleşmeli er tek grup halinde yemin etti.

Daha sonra eğitim merkezine ilk katılan Piyade Sözleşmeli Er Şükrü Kalkan, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından eğitimde, atışta ve sporda başarılı olan sözleşmeli erlere başarı belgeleri ve hediye verildi. Törende sözleşmeli erlere seslenen Tugay Komutanı Piyade Albay Kip, "Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve doğruluktan asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum. Cesaretin, fedakarlığın, vefanın ve sadakatin timsali kahraman ordumuz bu yiğit evlatlarımızla gücünü tazelemektedir. Ettiğiniz bu kutsal andın size ailelerinize, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve yüce ulusumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Törenin ardından askerler anne, baba ve çocuklarına sarılarak hasret giderdi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Törenden görüntüler

-Askerlerin yemin etmesi

-Komutanın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Gökhan CEYLAN/SİVAS,

(134 mb)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement