Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

PKK'nın şehit ettiği Şenay öğretmen, gözyaşlarıyla uğurlandı BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen gözyaşlarının sel olduğu törenin ardından...

10.06.2017 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'nın şehit ettiği Şenay öğretmen, gözyaşlarıyla uğurlandı

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'nde dün PKK'lı teröristlerin şehit ettiği Çok Programlı Lisesi Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi, Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen gözyaşlarının sel olduğu törenin ardından memleketine uğurlandı.

PKK'lı teröristlerin Kozluk Belediye Başkanı Ak Partili Veysi Işık'ın özel otomobiline silahlı saldırısında, olay yerinden geçen 5 öğretmenin bulunduğu otomobil isabet aldı. Okulda karne dağıtımından dönen öğretmenlerden 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın yaşamını yitirdi, 1 öğretmen yaralandı.

Terör saldırısında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için bugün Batman Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen cenaze törenine Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Ertuğ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, milli eğitim yöneticileri, öğretmenler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

GÖZYAŞLARI ARASINDA UĞURLANDI

Şenay Aybüke öğretmenin cenazesinin öğretmenevi bahçesine getirilmesi sırasında, amcası ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törende konuşan Vali Deniz, dün meydana gelen terör olayının üzüntü verici olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kozluk İlçesi Bekirhan Beldesi jandarma karakoluna bölücü terör örgütü mensupları tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucunda Rize nüfusuna kayıtlı Kahraman Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu'nun ve Kozluk ilçe merkezinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Kozluk ilçemizde görev yapan Çorum nüfusuna kayıtlı Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit düşmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kasteden bu hain saldırıları gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları, er ya da geç hak ettiği cezayı alacaktır. Terör örgütü ve onu destekleyenler, emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Saldırıda yaralanan askerimize ve vatandaşlarımıza yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum."

Batman Müftüsü Turgut Erhan'ın duasının ardından Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesi tekbirler eşliğinde toprağa verilmek üzere memleketi Çorum'un Osmancık İlçesi'ne uğurlandı.

HERKESE KENDİNİ SEVDİRMİŞTİ

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın, 7 aylık görev süresince kendisini herkese sevdirdiği ortaya çıktı. Kozluk Çok Programlı Lisesi Müdürü Mahmut Işık, "Okulumuzda müzik atölyesi çok yetersizdi. O göreve başladıktan sonra öğrencilerimizin müziğe ilgisi arttı" diye konuştu.

"ÖĞRETMENİMLE HELALAŞTIM"

Karne dağıtımı sırasında gördüğü Şenay Aybüke Yalçın'la helalleştiğini söyleyen 12-BLT Bilgisayar Bileşim ve Teknoloji öğrencisi Oruç Arıca, "Gitar ve piyangoyu bana sevdiren, öğreten Şenay Aybüke Yalçın hocamdır. Müzik ile hiç bir ilgim yoktu, onun sayesinde müziğin tüm enstrümanlarını öğrendim. Karne dağıtımı töreninin yarım saat sonrasında böyle bir olayı duyunca yıkıldım. Dünyanın en güzel ve iyi öğretmeniydi Aybüke hoca. Bizimle helalleşti, biz de ondan helallik istedik" diye konuştu.

Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ile bazı eğitimciler de Şenay Aybüke Yalçın'ın cenazesine katılmak üzere memleketi Çorum'a gitti.

TAKSİNİN SAHİBİ GÖZALTINDA

Bu arada Şenay öğretmenin şehit olduğu saldırıda kullanılan taksinin  sahibi Mehmet Fidan'ın elleri bağlı halde Kozluk İlçesi'nin Ağaçlık Mahallesi yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alınan Mehmet Fidan, ifadesinde ilçe merkezindeki durakta tanımadığı bir kişi tarafından Ağaçlık Mahallesi'ne gittiği sırada silahlı bir kişinin daha yolda araca bindiğini söyledi. Fidan, bu kişilerin kendisini kırsal bölgede ellerini bağlayıp araziye terk ettikten sonra üçüncü bir kişiyi de alarak gittiklerini anlattı.

Mehmet Fidan'ın sorgusu sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Törendan görüntü

Ailenin görüntüsü

Okul müdürü Mahmut Işık'ın konuşması

Oruç Arıca'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Ahmet ÜN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, -

=====================================

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, radar aracına çarpmaktan son anda kurtuldu

Radar aracındaki kameraya yansıyan görüntü

KONYA'da trafikte seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybedip şerit değiştiren ve radar uygulaması yapan polis aracına çarpmaktan son anda kurtaran sürücüye 206 lira para cezası kesildi. Radar kamerasına yansıyan ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler dikkat çekti.

Olay, Konya-Afyonkarahisar Karayolu Kadınhanı İlçesi yakınlarında meydana geldi. Bir sürücünün trafikte seyir halindeyken, biranda direksiyon hakimiyetini kaybederek şeridinden çıktı. Savrulan 34 VLY 96 plakalı otomobil, sağda radar uygulaması yapan trafik polisinin bulunduğu araca yöneldi. Sürücünün son anda direksiyonu çevirerek radar aracına çarpmaktan kurtardı. Radar kamerası tarafından kaydedilen görüntüler, sosyal medya da paylaşılınca dikkat çekti.

Trafik ekipleri tarafından durdurulduğu öğrenilen sürücüye trafiği tehlikeye düşürmekten 206 lira para cezası kesildiği öğrenildi.

Görüntü dökümü:

-----------------------------------------------

-Sosyal medyada paylaşılan radar görüntüsü

-otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi

-savrulup radar aracına doğru gelmesi

Haber-Kamera: KONYA,)

==========================================

Yankesici takibi Acil Servis'te bitti

Güvenlik kamerası görüntüleri

ADANA'da, hastanede muayene sırası bekleyen 57 yaşındaki Safi Akın'ın, arka cebindeki 500 lirayı yankesicilik yöntemiyle çalan 2 şüpheli  hastane içinde yaşanan kovalamaca sonucu Acil Servis'te  yakalandı. Kovalamaca güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Göz Polikliniğinde meydana geldi. Tedavi olmak için sıra bekleyen Safi Akın'ı bir süre takip eden  Bülent G. (37) ve Sabahattin A. (43),  kalabalıktan faydalanıp arka cebindeki 500 lirayı aldı. Parasının alındığını fark eden Akın şüphelileri görünce kovalamaya başladı. Kaçan şüpheliler ise hastane koridorlarında çaldıkları 500 lirayı sıra bekleyen hastaların önüne attı. Diğer vatandaşların da peşine düştüğü Bülent G. ve Sabahattin A., kaçarken girdikleri Acil Servis'te kıskıvrak yakalandı.  Şüpheliler hastane polisine teslim edilirken çevrede saçılan paralar da toplanıp, Safi Akın'a verildi.

Bülent G. ve Sabahattin A. emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Polis aracının gidişi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracının gidişi

(Güvenlik Kamerası)

Yan kesicinin acil girişinden gelişi

Yan kesicinin Safi Akın'ın arka cebindeki parayı alması

Safi Akın'ın koşarak yeniden gelişi

(ARŞİV)

Kovalamacanın yaşandığı hastanenin tabelası

Hastanenin arşiv acil görüntüsü

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

========================================

Köyde silahlı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

SİVAS'ın Zara İlçesi'nde çıkan kavgada av tüfeği ile vurulan 19 yaşındaki Onur Aydemir hayatını kaybetti.

Olay dün gece saatlerinde ilçeye bağlı Sancakkale Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre köyde çobanlık yapan Onur Aydemir ile arasında husumet bulunan 54 yaşındaki Ali Çoban telefonda tartıştı. Tartışmanın ardından Ali Çoban, köyde Onur Aydemir'in çobanlığını yaptığı ve oturduğu Halil Kaplan'ın evine geldi. Bu sırada dışarıya çıkan Onur Aydemir ve Kaplan, Ali Çoban ile tartışmaya başladı. Ali Çoban yanında getirdiği av tüfeği ile Aydemir'e ateş etti. Ardından tüfeğin dipçiği ile de Halil Kaplan'ın başına vurdu.

Silah sesi ve tartışmaları duyan köylüler olay yerine geldiklerinde Aydemir ve Kaplan'ı yerde yatarken buldu. Gelen sağlık ekipleri Aydemir'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Başından ağır yaralanan Kaplan ise ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da kentte faaliyet gösteren özel bir hastanenin yoğun bakım servisine alındı. Kaplan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Şüpheli Ali Çoban ise jandarma ekiplerine teslim oldu. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Aydemir'in cesedi otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-Hastaneden görüntü

-Cenazenin morga getrilişi

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

============================================

Bursa'da doğa yürüyüşü yaparken kayalıklardan düştü, böyle kurtarıldı

BURSA'nın Gemlik ilçesinde arkadaş grubuyla ormanlık alanda gezmeye çıkan 45 yaşındaki Bilal S., dengesini kaybederek kayalıklardan düşerek yaralandı. Bacağında kırık olan Bilal S.'yi mahsur kaldığı yerden AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kurtarılıp hastaneye kaldırıldı.

Olay, Bursa'nın Gemlik ilçesi Şükraniye Köyünde dün öğle saatlerinde meydana geldi. Ormanlık arazide 5 kişilik grubuyla gezmeye çıkan 45 yaşındaki Bilal S., bir anda dengesini kaybederek kayalıklardan düştü. Sağ bacağı kırıldığı  hareket edemeyen Bilal S.'yi kurtaramayan arkadaşları durumu 112 Acil servis ekiplerine ihbar etti. Olay yerinin engebeli olması ve araçların çıkamaması nedeniyle UMKE ekibine Bursa AFAD ekiplerinden destek istendi. Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından Bilal S. sedye ile düştüğü yerden taşınıp köy girişinde bekleyen ambulansa konularak Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Bilal S.'nin ayağında kırık olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

Cep telefonu ile kurtarma çalışması

Haber-Kamera: BURSA/-

================================================

Bakan Ağbal : Mavi Marmara şehitlerinin yakınları müsterih olsun

MALİYE Bakanı Naci Ağbal, Mavi Marmara gemisine yönelik saldırı sonucu şehit olan vatandaşların yakınlarına verilecek tazminatlar konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Mavi Marmara şehitlerinin yakınları müsterih olsun. Konuyla ilgili işlemleri çok dikkatli bir şekilde yürütüyoruz" dedi.

"EMANETTE BEKLEYEN PARAYI VATANDAŞLARA TAZMİNAT OLARAK DAĞITACAĞIZ"

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere memleketi Bayburt'a gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, belediyenin çalışmalarını inceledi, sokak sokak gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Ağbal, bir soru üzerine Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda şehit düşenlerin yakınlarına verilecek tazminatlar ile ilgili açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:

"Konuyu yakından takip ediyoruz, Adalet Bakanlığı ile birlikte çalışıyoruz. Çok farklı talepler var. İki bakanlık bir arada, hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınları ile de görüşerek ödenecek tazminat tutarlarını belirleyeceğiz. Önümüzdeki hafta Adalet Bakanlığı ailelerle görüşecek, ardından süratli bir şekilde komisyon çalışmasını tamamladıktan sonra Maliye Bakanlığı olarak bizde emanette bekleyen parayı vatandaşlara tazminat olarak dağıtacağızö.

"MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNİN YAKINLARI MÜSTERİH OLSUN"

Aileleri kesinlikle üzmek istemediklerini belirten Bakan Naci Ağbali, "İlk andan itibaren bizim konumuz değildi. Adalet Bakanlığı tarafından yürütülüyordu. Daha sonradan İsrail'e karşı açılan davalar, hukuk sistemimiz gereği Maliye adına devam ettirilmesi gerektiği için Adalet Bakanlığı'ndaki tüm dosyaları devraldık. Gerekli işlemi yaptık. Mavi Marmara şehitlerinin yakınları müsterih olsun. Kendileri ile ilgili tüm muameleyi çok dikkatli bir şekilde yürütüyoruz. Adalet Bakanımızla da görüştüm. İlgili arkadaşları bir araya getirerek çalışmaları süratle sonuçlandıracağız. Giden canları geri getiremeyiz. Allah onların mekanını cennet eylesin. Devlet olarak, hükümet olarak bu hadise olur olmaz uluslararası hukuktan doğan tüm haklarımızı sonuna kadar kullandık. Bütün dünya biliyor ki Türkiye Mavi Marmara gemisinde başta talep ettiği her şeyi elde etmiş oldu. Tabi ki yakınlarını kaybeden ailelerin acısı var. Bu acı hepimizin, milletimizin acısı, milletimizin yarası. İnşallah bu meselelerin üstesinden geleceğiz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

Bakanın belediye çalışmalarını incelemesi

Bakanın vatandaşlarla sohbeti

Bakanın esnaf ziyareti

Bakanın açıklaması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN

================================================

Yırcalı zeytincilerden tek ses: Zeytinime dokunma

MANİSA'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'ndeki zeytin üreticileri, çiftçilere ait tesislerin kaldırılarak, sanayicinin yatırım yapmasına olanak sağlayacak düzenlemeye karşı çıktıklarını ifade ederek "Zeytinime dokunma" dedi.

Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde biraraya gelen zeytin üreticileri, 'Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın ikinci maddesinin tekrar görüşülmek üzere komisyona gönderilmesinin yeterli olmadığını belirterek, düzenlemenin tamamen geri çekilmesini istedi. Yırca Mahallesi sakinlerine Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (Çiftçi-Sen) Genel Sekreteri Ali Bülent Erdem, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy, Sosyal Haklar Derneği üyeleri ve Madenci Evleri Soma Temsilciliği üyeleri destek verdi. Mahalle meydanında toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, 'Bu yasa meclisten geçmeyecek', 'Zeytinime dokunma', 'Yasanız zeytinlerimize sökmez' yazılı pankartlar açarak çeşitli sloganlar attı.

Geçtiğimiz gün TBMM bahçesine sembolik olarak zeytin ağacı dikildiğini hatırlatan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Ankara'nın soğuğuna bu zeytinin dayanması zor. Ama biliyoruz ki zeytin en dirençli ağaçlardan birisi. Susuzluğa, kuraklığa dayanan zeytin ağacı inanıyoruz ki bugün AKP iktidarına da direnecek. Biz yasa tasarısındaki o madde tamamen geri çekilene kadar mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Yırca Mahallesi sakinlerinden Ayşe Ürüncü de yaptığı konuşmada, köylerinde termik santral kurmak isteyen Kolin şirketler grubu tarafından daha önce 6 bin 666 zeytin ağacının katledildiğini anımsatarak, "O günü tekrardan yaşamak istemiyoruz. Her geçen gün yeni zeytin yasası çıkarmak istiyorlar. Mahalleli olarak mağduriyetimiz sürüyor. Gelip bizlere ne yapmak istediğimizi sormadılar" dedi.

"DEĞİŞİKLİK AYRIMCILIKTIR, ADALETSİZLİKTİR"

En az 3 kilometre mesafede, zeytinliklerin bitkisel gelişimini ve çoğalmalarını engelleyecek kimyasal atık oluşturacak tesisin yapılamayacağını ifade eden Çiftçi-Sen Genel Sekreteri Ali Bülent Erdem, değişiklikle birlikte alternatif alan bulunmaması ve kurulun uygun görmesi şartıyla kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılabileceğini söyledi. Erdem, "Kanunsuz yönetmeliğin yürürlükte olduğu dönemde 'kamu yararı' adı altında maden şirketlerine nasıl izin verildiğini ve binlerce zeytin ağacının nasıl katledildiğini hep birlikte gördük. Zeytinliklere zarar verme olasılığı değil, doğrudan zarar vereceği bilinerek yapılması istenen bu değişiklik, işte tam da bu nedenle ayrımcılıktır. Maksatlıdır. Çiftçilere ait tesisin kaldırılarak, sanayicinin tesis kurmasına olanak sağlamaktır. Bu adaletsizliktir, bunun yanı sıra bir kesime karşı başka bir kesimden yana taraf olmaktır. Kabul edilebilir değildir. Kaldı ki, zeytincilik bir kültürdür. Zeytin ağaçları, tek başına zeytin yetiştirenlerin değildir, bütün halkındır. Bu yasa değişikliği vatandaşların üzerinde yaşadıkları, vatan olarak sahiplendikleri bir ortak güzelliğin ve huzur bakımından herkesin yararlandığı bir olanağın, iki elin parmakları sayısındaki bir kesimin kazanç-kar elde etmesine feda edilmesidir. Birlikte olduğumuzda güçlü olduğumuzu gördük. Enerjimiz toplamalıyız. ve ısrarla üreticileri, tüketicileri, doğayı, ağaçları, insanları, hayvanları kısacası tüm canlı yaşamı ilgilendiren konuların karar süreçlerini etkilemenin takipçisi olmalıyız. 'AKP ve şirketler zeytinimize,toprağımıza,suyumuza,tohumumuza,otlak ve meralarımıza dokunma!' diyerek rehavete kapılmadan meraların korunmasında da mücadelemizi sürdürmeliyiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Köy meydanına toplanan gruptan görüntü,

Pankartlardan görüntü,

Ayşe Ürüncü'nün konuşması,

Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in konuşması,

Çiftçi-Sen Genel Sekreteri Ali Bülent Erdem'in konuşması.

Haber- Kamera: Serkan ÖZDEMİR/ SOMA (Manisa),

===============================================

Erdek ve Bandırma'da zeytin eylemi

BALIKESİR'in Erdek ile Bandırma ilçelerinde TBMM'de gündeme gelen ve daha sonra komisyona gönderilen 'Zeytin düzenlemesi' protesto edildi.

Erdek'in Düzler Mahallesi'nde üreticilerle bir araya gelen CHP Balıkesir Milletvekilleri; Namık Havutça ve Mehmet Tüm ile Erdek'in CHP'li  Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, üreticilere  görüşülmek üzere çekilen zeytin düzenlemesi ile ilgili bilgi vererek uyarılarda bulundu. Sarı, Erdek'te 5 bin zeytin üreticisi olduğunu hatırlatırken şöyle dedi:

"Erdek ilçesinde halkımızın yüzde 60'ı zeytincilikten geçiniyor. Erdek'te elde ettiğimiz gelirin yüzde 60'ı zeytinle ilgili. Dolayısıyla zeytin bizim ana yaşam kaynağımız. 1990'lı yıllarda tabandan gelmeyen tepeden inme bir takım kanunlar yapıldı."

CHP Milletvekili Mehmet Tüm ise, yasanın sanayi ve teknoloji komisyonuna gelmesini eleştirerek gelmesi gereken komisyonun Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı komisyonu olduğunu söyledi. AK Partililerin, hedef hedef şaşırtmaya çalıştığını ileri süren Tüm, "Bu yasa daha önce 6 sefer meclise gelmesine rağmen her seferinde döndü. Bu defa  gelmemesi gerekiyordu" dedi.

Milletvekili Namık Havutça da Balıkesir'in önemli zeytin üreticisi olduğunu hatırlattı. Havutça, "Yasa tasarısı en çok bizi ilgilendiriyor. Çocuklarının ekmeğini zeytin ve zeytinyağından çıkaran bir coğrafyadayız şu anda. Söz konusu yasa tasarısı en fazla bizi ilgilendiriyor" diye konuştu. Milletvekilleri ve belediye başkanı toplantının sona ermesinin ardından üreticilerle birlikte zeytin fidanı dikti.

CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm, Bandırma ilçesinde de yapılan zeytin eylemine katıldı. Bandırma'nın CHP'li Belediye Başkanı Dursun Mirsa ile GÜMCED Temsilcisi Gültekin Mutlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda zeytin üreticilerinin sorunları ve  geri çekilen düzenlemeden duyulan endişeler dile getirildi.

Görüntü dökümü

Bandırma Cumhuriyet Meydanı etkinlik

Erdek Düzler'de

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı

Milletvekili Mehmet Tüm

Milletvekili Namık Havutça

Zeytin fidanı dikimi

Haber-Kamera: Erdem ÖZCAN-Tufan DALGIÇ/BANDIRMA(Balıkesir), (DHA )-

===================================

Trende doğum yaptı

NİĞDE'de 30 yaşındaki hamile Zekiye Kurt, yolcu olarak bulunduğu trende bir kız bebek dünyaya getirdi.

Kayseri'den Adana'ya giden Anadolu Mavi Treni'nde seyahat eden Zekiye Kurt'un yolda doğum sancısı başladı. Aynı trende yolculuk yapan bir hemşire, görev yaptığı hastanedeki doktoru arayarak cep telefonuyla aldığı talimatlarla hamile kadına müdahale etti. Tren, Niğde'nin Çiftehan Mevkii'ne yaklaştığı sırada Zekiye Kurt, bir kız bebek dünyaya getirdi.

Çiftehan Tren İstasyonu'na yönlendirilen sağlık görevlileri, önce bebeğin göbek kordonunu kesti, ardından da vagonun ara boşluğunda yatan anneye tıbbi müdahaleyi yaptı. Anne ve bebek ambulansla Adana'daki bir hastaneye götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-

Haber: Ali KADI/NİĞDE, -

===========================================

Sınava alınmayan öğrenciden 09.45 tepkisi

BURDUR'da Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında yapılan LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı'na geç kalan öğrenciler sınav salonuna alınmadı. Salona alınmayan bir öğrenci görevlilere "İyi de nerenin saati, kimin saati" diyerek tepki gösterirken, başka bir öğrenci de kimliğini unuttuğu için geç kaldığını söyledi.

Burdur'da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen LYS kapsamında LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı yapıldı. Saat 09.45'te tüm öğrenciler sınıflara alınırken, günlerdir ÖSYM tarafından yapılan saat 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınav salonlarına alınmayacağı yönündeki uyarılarına rağmen geç kalanlar salonlara alınmadı. Geç kalan bir öğrenci kendisini sınav salonuna alamayan görevlilere, "İyi de nerenin saati, kimin saati" diye tepki gösterdi. Bir başka öğrenci de 09.45 nedeniyle sınava giremeyince "Kimliğimi arabada unuttum. Yapacak bir şey yok" dedi.

İçeride öğrenciler ter dökerken dışarda da aileler heyecanla çocuklarını bekledi. Bazı veliler Kuran okudu. Veliler, "Çocuklarımızın geleceği için önemli bir dönemeç bu sınav. İnşallah tüm çocukların hakkında hayırlısı olur" diye konuştu.

Sınavdan çıkan öğrenciler tarih sorularının zor olduğunu belirtti. Bazı öğrenciler de bu yıl ilk defa uygulanan açık uçlu soruların kodlama sistemi hakkında bilgi sahibi olmadıkları için zorlandıklarını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Sınav salonuna giren öğrenciler

Polis kontrolü

Kapıda kalan öğrenciler

Velilerle röportaj

Sınavdan çıkanlar

Sınavdan çıkan öğrencilerle röportaj

Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

===================================================

50 yıldır Ramazan'a özel tahinli pide üretiyor

NİĞDE'de 58  yaşındaki pide ustası Azmi Büte, kent merkezindeki iş yerinde yaklaşık 50 yıldır sahur ve iftar sofraları için tahinli pide hazırlıyor.

Vatandaşların özellikle Ramazan ayında büyük ilgi gösterdiği tahinli pide için iftar saatinde önce kuyruk oluşuyor. 50 yıldır tahinli pide yapan usta Azmi Büte, "7 yaşında bu mesleğe başladım. Yıllarca fırıncılık yaptım, 6 tane fırınım vardı emekli olunca kapattım. Artık haftada 2 gün ve Ramazan ayında bir ay boyunca tahinli pide yapıyorum. Farklı bir damak tadı. Yoğun talebi karşılayabilmek mesai yapıyoruz. Saat 3.00 gibi çalışmaya başlıyorum. Tahinlimizin en önemli özelliği kadayıf gibi iplik iplik, tel tel, dökülmesi. Tahin sadece susamdan olur başka katkı maddeleri tadını bozar."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tahinli pidenin fırına konulması

Tahinli pidenin yapılması

Pide ustası Azmi Büte'nin konuşması

Tahinli pide alan vatandaşlardan görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=================================================

CHP'li Ağbaba'dan AK Parti grubuna çağrı: Verin telefonlarınızı 'bylock'  var mı, yok mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadı Ömer Faruk Kavurmacı 'uyku apnesi' nedeniyle tahliye ediliyorö dedi.

Battalgazi Meclisi salonunda CHP Malatya İl Örgütü tararından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Kurulu toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile il yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Meclis salonunda düzenlenen Divan Kurulu toplantısında konuşan CHP'li Ağbaba, Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) uluslararası ilişkilerle ilgili bir kanunun geldiğini söyleyerek, cümlelerine şöyle devam etti: "Kanun, AKP'nin oylarıyla jet hızıyla onaylandı ve yürürlüğe girdi. Bu kanun, Katar'a Türk askerini göndermeyle ilgili bir uluslararası anlaşmaydı."

TÜRKİYE ORTADOĞU ÜLKESİ GİBİ GÖZÜKMEKTEDİR

En başından beri hükümetin en başarısız olduğu konu dış politikanın olduğuna değinen Ağbaba, "Suriye politikası çökmüştür. Türkiye eskiden bölgede sorun çözen bir ülke iken şimdi tam sorunun kaynağı gibi gözükmektedir. İzlemiş olduğu politika Türkiye eskiden dünyada Avrupa ülkesi gibi gözükürken, şimdi Ortadoğu ülkesi gibi gözükmektedir." dedi.

TÜRK ASKERİNİN, SUBAYININ KANI BU KADAR UCUZ MU?

Gencecik Türk askerlerinin Katar'da görev yaptığına değinen Ağbaba şöyle konuştu: "Fidanlar, askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz Türkiye'de şehit oluyor birde Katar'a Türk askerini paralı asker olarak gönderiyorlar. Katar'daki şeyhleri, petrol zenginlerini korumaya Anadolu'nun fakir fukara çocuklarını gönderiyorlar. Türk askerinin, subayının kanı bu kadar ucuz mu? Maalesef oylarıyla geçirdiler. Biz ne Katar'ın yanındayız ne Suudi Arabistan'ın yanındayız. Biz, bir tane Türk askerinin kanını, canını ne Suudi Arabistan'a feda ederiz ne de Katar'a feda ederiz. İkisinin de canı cehenneme."

FETÖ POPÇUDA, TOPÇUDA, BAKLAVACIDA, BÖREKÇİDE VAR. AKP'DE OLMAMASI MÜMKÜN MÜ?

15 Temmuz'dan sonra Olağanüstü Hal'le (OHAL) birlikte Türkiye'de hukukun askıya alındığını söyleyen Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: "OHAL, Türkiye'de önce FETÖ'yle mücadeleyle ilgili başladı ardından epilasyon aletine, kış lastiğine döndü. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı 'artık her isteyen kafasına göre grev yapamayacak' diyor. 15 Temmuz'dan sonra OHAL'le birlikte ilgili ilgisiz 150 bine yakın insan gözaltına alındı. Mecliste Başbakan Binali Yıldırım'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bütün bakanların huzurunda gözlerinin içine bakarak söyledim bu FETÖ popçuda, topçuda, baklavacıda, börekçide var. Allah aşkına AKP'de olmaması mümkün mü? AKP Grubuna çağrı yapıyorum, verin telefonlarınızı Bylock var mı, yok mu? Gazeteci, '12 tane vali Bylock kullanıyor' diyor. İşlem yapılıyor mu, yapılmıyor. Verelim telefonlarımızı Bylock var mı, yok mu, bizim korkumuz yok."

KANSER HASTALARI CEZAEVİNDE, BELEDİYE BAŞKANI'NIN DAMADI 'UYKU APNESİ' TAHLİYE EDİLİYOR

AK Parti'nin çoğu FETÖ'cüdür diyen Ağbaba, şu ifadelere yer verdi: "Herkes tutuklandı. AK Parti'nin tabanını da rahatsız eden birkaç durum var. 73 yaşında kulağı duymayan Şahin Alpay cezaevinde, damatlar dışarıda. Damatlar cumhuriyeti. Bundan sonra FETÖ'yle mücadele konusunda korunmanın en iyi yönü AK Partililere damat olmak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadı Ömer Faruk Kavurmacı 'uyku apnesi' nedeniyle tahliye ediliyor. Yüzünde ölüm hissettiğim mahkumlar, kanser hastaları cezaevinde yatıyor. Ergenekon'da, Balyoz'da Kuddusi Okkır'ın cenazesi çıkarıldı. Erol Manisalı kanser olunca çıktı. Eski Bursa Rektörü kanser olduktan sonra çıktı. Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal. Şimdi 'uyku apnesi' var diye damatlar tahliye ediliyor. Siyasette hala FETÖ'yle ilgili bir adım atılmış değil. FETÖ gitti başka cemaatler devlette yer almaya başladı."

Bülent Arınç'ın damadının tahliye edildiğine değinen Ağbaba cümlelerini şöyle noktaladı: "Gerekçesi 'sabit ikametgahı' varmış. Cezaevindeki Kadri Gürsel'in, Murat Sabuncu'nun, Musa Kart'ın ikametgahı yok mu, çadırda mı yaşıyorlar, göçebeler mi?"

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MALATYA

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement