Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)HAKKARİ'DE PKK'DAN ROKETATARLI SALDIRI: 2 İŞÇİ YARALI HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Soğuktepe bölgesinde sondaj çalışması yapan işçilere, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

03.07.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)HAKKARİ'DE PKK'DAN ROKETATARLI SALDIRI: 2 İŞÇİ YARALI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Soğuktepe bölgesinde sondaj çalışması yapan işçilere, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1'i ağır 2 işçi yaralandı.

Hakkari Valililği, saldırının bugün Soğuktepe Üs Bölgesinde meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, "03.07.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Soğuktepe Üs Bölgesinde sondaj çalışması yapan işçilere yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiş, 1'i ağır olmak üzere 2'i işçi yaralanmıştır. Sevk edildikleri Hakkari Devlet Hastanesinde tedavilerine başlanılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

HAKKARİ, (DHA

======================================================

2)KAPIKULE'DE GURBETÇİ AKINI

AVRUPA'da yaşayan Türkler,  yaz tatillerini geçirmek için anavatana gelişleri Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırdı. Türkiye'ye giriş yapmak isteyenler gümrüklerde uzun kuyruklar oluştururken, sadece Kapıkule'de son 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin kişinin girişi yapıldı. Avrupa'da yaşayan Türklerin yaz tatillerini geçirmek için anavatana girişleri sınırlarda yoğunluğa neden oldu. Karayolunu tercih ederek Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı ile Yunanistan sınırındaki İpsala Sınır Kapısı'na gelenler gümrüklerde kuyruklara neden oldu. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, uzun kuyruklar oluşmaması için tedbir alsa da zaman zaman aynı anda yola çıkan araçların yarattığı uzun kuyruklar sürücülerin tepkisine neden oldu.

3 GÜNDE 60 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Türkiye'ye girecek her araç için gümrük, pasaport ve bagaj kontrolünün yaklaşık 6 dakika sürdüğünü kaydedildi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü 10 peronda yaklaşık 20 personelle, Edirne Emniyet Müdürlüğü ise  10 peronda 15 personelle gurbetçilerin Türkiye'ye giriş işlemlerini yapıyor. Trakya Gümrük v Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre Kapıkule'den son 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin kişinin Türkiye'ye girişi yapıldı. Gümrük yetkilileri sadece gün 24 saatte 5 bin 100 aracın girişinin sağlandığını ifade etti.

'MEMLEKET HASRETİYLE GELİYORUZ"

Almanya'dan gelen Saim Ayaz, ailesiyle birlikte yaklaşık 25 saattir yolda oldukları ifade ederek, "Yolculuk oldukça güzel geçti. Sırbistan taraflarında hava yağmurluydu. Çok sıcak olmadığı için güzel bir yolculuk oldu. Diğer Avrupa ülkelerinde gümrük olmadığı için takılmadık. Sırbistan'dan Bulgaristan'a geçişte bekledik. Türkiye şuan çok sıcak ve gümrük burada daha yoğun. Cuma günü herkes aynı anda yola çıktığı için bir yoğunluk yaşanıyor. Memleket hasretimiz var her sene gelmeye çalışıyoruz. Türkiye'yi de anlık takip ediyoruz" dedi. Kapıkule'de 2 saattir kuyrukta beklediğini anlatan Kemal Aslan Almanya'dan memleket hasretiyle yola çıktığını belirterek, "Kapıkule'ye ulaştık burada bekliyoruz. Tüm peronlar çalışıyor ama bazen sıra yavaş ilerliyor. İlk kez karayoluyla geliyorum biraz sıkıntılı oldu" şekline konuştu. Berlin'de oturan Eylem Yıldırım da sınır kapılarında çok sorun yaşamadan Türkiye'ye kadar geldiğini belirterek, "Bulgaristan sınırından kısa sürede geçtik, burada çok kalabalık olduğu için gümrükte bekliyoruz. Biraz daha hızlı olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapmak için kuyrukta bekleyen Aslı Gül, 25 yıldır Almanya'da yaşadığı ve her yıl Türkiye'ye gelmeye çalıştığını kaydederek, "25 saattir yoldaydık, Kapıkule'de de 3 saattir bekliyoruz. Bulgaristan sınırında da bekledik. Memleket hasreti nedeniyle bekliyoruz ama buna değer. 25 senedir gurbetteyiz, Türkiye'yi çok özlüyoruz. Buradan sonra daha İstanbul ve İzmir'e gideceğiz" dedi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 3 günde 14 bin 215 araçla yaklaşık 60 bin, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda  2 bin 304 araç giriş yaparken, Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'ndan ise 4 bin 304 aracın girişi yapıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Gümrük sahasında bekleyen araçlar

-Sıradaki araçlardan görüntüler

-Araçlarında oturan gurbetçiler

-Vatanınıza hoşgeldiniz yazısı

-Gurbetçilerle röp.

-Muhabir Engin Özmen anonsu

-Giriş peronları

-Kapıkule tabelası

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

============================================================

3)ÖNCE ÇOCUĞUNU ALMAYA GELEN EŞİNİN YAKINLARINA SONRA DA POLİSLERE ATEŞ AÇTI

DİYARBAKIR'da, Kadri B., önce boşanma davası sürerken çocuğunun velayetini alan ve çocuğunu almaya gelen eşinin yakınlarına, ardından olay yerine gelen polislere de pompalı tüfek ile ateş açması sonucu 1 polis memuru yaralandı. Çatışma arasında kalan bazı araçlara kurşunlar isabet ederken, polis Kadri B.'yi gözaltına aldı.

Merkez Bağlar İlçesi Emek Caddesi E Tipi Cezaevi yakınında meydana gelen olayda, iddiaya göre bir süre önce eşinin boşanma davası açtığı Kadri B., velayeti verilen çocuğunu almaya gelen eşinin yakınlarına çocuğu vermek istemeyince tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kadri. B., pompalı tüfekle eşinin yakınlarına ve çevrede kendisini yatıştırmaya çalışanların üzerine ateş açtı. Kavga nedeniyle olay yerine gelen polislere de ateş açan Kadri. B., 1 polis'i  yaraladı. Dehşet saçan Kadri B.,  güçlükle yakalanırken, vatandaşlar yakalanan Kadri B'ı linç etmek istedi.

Yaralı polis memuru Selahattini Eyubi Devlet Hastanesi Ek binasına kaldırılarak tedavi altına alındı. Diyarbakır E tipi cezaevi önünde meydana gelen çatışma büyük korku ve panik yaşanırken, olay yerinden geçen araçlarada da bazı kurşunların  isabet ettiği görüldü. Kadri B., Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, çok sayıda polisin sevk edildiği olayla ilgili araştırmaların devam ettiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Olay yerindeki polis ekipleri

-Olayda kullanılan pompalı tüfek

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Görgü tanığı konuşması

-Kurşun isabet eden araçlar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

======================================================

4)PARKTAKİ CİNAYETİN ALTINDAN YASAK AŞK ÇIKTI

KONYA'da dün 13 yaşındaki oğlunun gözü önünde öldürülen 33 yaşındaki Necati Acar'ın 4 yıl önce tanıştığı evli 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Nurgül Sezer ile ilişkisi olduğu, eşinden boşanmasına ikna etmek için parkta buluştuğu ve bu sırada çıkan tartışmada kadının kayınpederi 68 yaşındaki Ali Sezer tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

PARKTA ÇIKAN KAVGADA ÖLDÜRÜLDÜ

Olay, dün saat 15.30 sıralarında  merkez Selçuklu İlçesi Ak Şemsettin Mahallesi Anadolu Parkı'nda meydana geldi. Bisiklet satış bayisi bulunan Necati Acar, oğlu 13 yaşındaki Yaşar Acar'ı yanına alıp, parkta 68 yaşındaki Ali Sezer ve Sezer'in oğlu 35 yaşındaki Mustafa Sezer, gelini 29 yaşındaki Nurgül Sezer ile buluştu. Grup bir süre sohbet etti. Ardından Necati Acar ile Mustafa Sezer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine Ali Sezer, Acar'ı sol bacağından bıçakladı. Kanlar içinde kalan Necati Acar, oğlu Yaşar Acar ile birlikte parktan uzaklaşmaya çalıştı. Ancak aşırı kan kaybı sonucu bir süre sonra yere yığıldı. Babası gözleri önünde bıçaklanan Yaşar Acar, çığlık atarak çevresinden yardım istedi. Bu sırada bir mahalle sakini Necati Acar'ın, kan kaybını önlemek için yaralı bölgesine tampon yaptı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık görevlileri Acar'ın öldüğünü belirledi.

OĞLUNA BİSİKLET ALMAYA GİTTİĞİNDE TANIŞMIŞ

Olaydan sonra eve dönen Ali Acar, oğlu ve gelini Konya Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak göz altına alındı. Ailenin yapılan sorgusunda cinayetin yasak aşktan dolayı işlendiği ortaya çıktı. Nurgül Sezer polise verdiği ifadede öldürülen Necati Acar ile 4 yıl önce çocuğuna bisiklet almak için gittiği iş yerinde tanıştığı belirterek, "Necati iş yerine bıraktığımız telefon numarasından evi aradı. Benden hoşlandığını ve görüşmek istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Bir süre gizli şekilde buluştuk ve görüştük. Daha sonra bu durumu eşim fark etti. Bunun üzerine Necati ile görüştüm ve ilişkiyi sonlandırdım." dedi.

4 YIL SONRA YASAK AŞKA DEVAM ETMİŞLER

2 ay önce Necati Acar'ın kendisine sosyal medya mesaj attığını ve yeniden görüşmeye başladıklarını anlatan Nurgül Sezer, "Eşinden boşandığını ve benimle tekrar birlikte olmak istediğini söyledi. Kocamdan boşanmam için baskı yapmaya başladı. Ben de kocama ayrılmak istediğimi bildirdiğimde çocukları alamayacağımı söyledi. Arada kaldım. Bir süre  sonra yine Necati eşime boşanması için tehdit mesajları atmaya başladı. Eşimde 23 Haziran tarihinde polise şikayette bulundu. Olay günü ise evimize geldi. Konuşmak için parka çıktık ve bu olay yaşandı" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

DAHA ÖNCE TEHDİTTEN 4 YIL CEZA ALMIŞ

Nurgül Sezgin'in eşi Mustafa Sezer, polisteki ifadesinde " Ben 4 yıl önce durumu öğrenince Necati'nin iş yerine gittim. Eşimi aramamasını bizi rahat bırakmasını söyledim. Ancak kısa bir süre sonra sürekli bana 'Eşini boşa ben alacağım' diyerek mesajlar atıp tehdit ediyordu. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum.  Dava açıldı ve mahkeme Necati 'ye 4 yıl hapis cezası ve uzaklaştırma kararı verdi. Ancak hapis cezası para cezasına çevrildi. Geçtiğimiz Haziran ayında da yine boşanmam için tahdit mesajı atmaya başladı. Ben de yine polise şikayetçi oldum. Olay günü eve geldi. Konuşmak için parka çıktık. Konuşmaya başladığımızda Necati eşime 'Eşinden boşan. Ben senin için eşimden ayrıldım. Seninle evleneceğim' dedi. Bunun üzerine ben de Nurgül'e 'Boşanmak istiyorsan ben de boşanırım' dedim. Nurgül ise sessiz kalarak yanıt vermedi. Ben de eşimin boşanmak istemediğini haykırdım. Necati de, 'Nurgül beni seviyor ben de onu istiyorum" diyerek elindeki bıçakla üzerime yürüdü. Boğuşmaya başladık. Babam araya girerek Necati'nin elindeki bıçağı alıp sol bacağından 4 kez bıçakladı." dediği öğrenildi.

OĞLUMLA GELİNİMİN HUZURUNU BOZDU NAMUSUM İÇİN ÖLDÜRDÜM

Emniyete götürülen Ali Sezer'in ise "Oğlum ve gelinimin huzurunu bozdu. İkisini ayırmaya çalıştı. Dün de baskına geldi ben de öldürdüm" dediği öğrenildi. Yaşanan olaydan pişman olduğunu belirten cinayet sanlısı Ali Sezer, oğlu Mustafa ve gelini Nurgül Sezer polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Dünkü olay yeri görüntüleri

-Genel ve detaylar

(Haber-Kamera:  Hasan DÖNMEZ/KONYA, )

===========================================

5)BAYRAMLAŞMAYA GİDEN SURİYELİLER DÖNÜYOR

RAMAZAN ayı ve bayramı için ülkelerine giden Suriyeliler, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan dönüş yapmaya başladı.

Ramazan ile Kurban Bayramı'nı ülkelerindeki  yakınları ile geçirmek için başta

Hatay  ve Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan Suriyeliler,  Ramazan ayı ve bayramı için 1 Haziran'dan itibaren ülkelerine gitti. Kurban Bayramı nedeniyle 30 Eylül'e kadar ülkelerinde kalabilecek olan Suriyeliler, bugün itibarıyla dönüşe geçti. Cilvegözü Sınır Kapısı'na ulaşan Muhammed Ragıp, İdlib'teki annesi, kardeşleri ve diğer yakınları ile bayramlaştığını ve yeniden Türkiye'ye döndüğünü söyledi. Ragıp, "Ailemle gittim. 10 gün kaldım İdlib'te tüm yakınlarımı gördüm. Doyasıya bayramlaşıp hasret giderdik. Gidiş ve gelişte herhangi bir sıkıntı yaşamdık" dedi. Türkiye'de üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen Abdullah Şaban ise 20 gün kaldığı İdlib'te annesi, babası ve amcalarını gördüğünü, bayrmlaşmanın ardından da yeniden döndüğünü söyledi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Ramazan ayı ve bayram süresince 120 bin 732 Suriyeli ülkesine geçiş yaptı

Görüntü Dökümü

--------------------------

Cilvegözü'nden gelen Suriyeliler

Sriyelilerin karşılanması

Araçlarla gelen Suriyeliler

Eşyalarının indirilmesi

Suriyelinin konuşması

Ailesi ile toplu halde görüntüsü

Başka bir Suriyelinin konuşması

Otobüsle gelen Suriyeliler

Araçlara binenler

Cilvegzözü tabelası

SÜRE: 02'24"  BOYUT: 76.6 MB

Haber-Kamera : Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

==========================================================

6)OTOMOBİL SU KANALINA DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ, 4 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Ergene İlçesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin su kanalına düşmesi sonucu meydana gelen kazada Serkan Ceylan öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, Ergene İlçesi'nin Ulaş Mahallesi Fabrikalar mevkiinde meydana geldi. Osman Gündüz yönetimindeki  59 YS 692 plakalı otomobilin direksöyon hakimetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan araç su kanalına düştü. Kazada sürücü Osman Gündüz ile otomobilde bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Serkan Ceylan, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili jandarmanın soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

-Kaza yapan araç

-Otomobilin içinden detaylar

-Hastane tabelası

Haber - Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),

=========================================================

7)69'LUK MİLLETVEKİLİ, YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE ŞENLİK ALANINA İNDİ

SİVAS'ın Suşehri İlçesinde festivale katılan 69 yaşındaki AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem yamaç paraşütü ile şenlik alanına iniş yaptı.

Suşehri İlçesinde Geminderesi Derneği'nin Geleneksel 12'nci Yayla Festivali düzenlendi. Festivale kendisi de Sivaslı olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Milletvekili Selim Dursun, Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Suşehri Doğa Aktiviteleri Kulübü üyeleri, Geminderesi Derneği yönetimi ve çok sayıda Suşehrili vatandaş katıldı. Geminderesi mevkisinde düzenlenen festivalde yamaç paraşütü gösterisi yapıldı. İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem festival alanına yamaç paraşütüyle uçarak gitti. Yaklaşık 3 kilometre havada yamaç paraşütüyle uçarak festival alanına inen Ekrem Erdem'e Tekirdağ Doğa Sporları Kulübü Başkanı yamaç paraşütü pilotu Arslan Hamza Algül eşlik etti. Erdem gençlere örnek olma amacıyla ve bölgede coğrafyanın yamaç paraşütü sporuna uygun ve güvenli olduğunu belirtmek amacıyla uçuş yaptığını belirterek, 'Cesurlar kazanır' sloganını seçtiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Vakilin hazırlanma görüntüleri (amatör kamera)

- Pilot eşliğinde yamaç yaraşütü ile uçuşu

-O an yaşananlar

Haber: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

(210 mb)

======================================================

8)SICAKTAN BUNALANLAR KAYACI VADİSİ'NE AKIN ETTİ

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla bunalan tatilciler, kendilerini Kayacı Vadisi'nin soğuk sularına attı.

Doğası ve görünümü ile cazibe merkezi Kayacı Vadisi, günübirlik tatilcileri ağırladı. Akarsuyun üzerine kurulan kameriyelerde piknik yapmanın keyfini çıkaran tatilciler, sıcak havada  suya girerek serinledi. Kayacı Vadisi'nde işletmecilik yapan Gazanfer Baş, Toros Dağları'ndan akıp gelen ve Akdeniz'e dökülen serin suyun olduğu vadinin yaz aylarında tatilcilerin en çok uğradığı ve piknik yaptığı yer olduğunu söyledi. Baş, "Kayacı Vadisi'ne yerli ve yabancı olarak yılda yaklaşık 20 bin turist geliyor. Doğası ve suyu ile muhteşem bir yer olan vadide piknik yapmak isteyenlerin sayısı hayli fazla. Bu günlerde yaşanan sıcak havadan kurtulmak isteyenleri bekleriz" dedi.

Vadiye soğuk suda yüzmek için gelen Mevlüt Tapancı ise, Mersin'de hissedilen sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu ve buz gibi suya atlayarak serinlemeye çalıştıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Kayacı vadisinde piknik yapan tatilciler

Kayacı vadisinin görüntüsü

İşletmeci Gazanfer Baş ile röportaj

Kayacı vadisinde suya giren vatandaşlar

Piknik yapmaya gelen Cumali Köşker ile röportaj

Serin suya giren Mevlüt Tapancı ile röportaj

Kayacı vadisi deresinin içinde mangal yapan vatandaşlar

Vadi genel görüntüsü

SÜRE: 04'20"  BOYUT: 140 MB

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(MERSİN),

=====================================================

9)ÇÖMLEKÇİ KARDEŞLER, BİR KAMYON TOPRAĞA SERVET ÖDÜYOR

ANKARAnın Gölbaşı ilçesi Velihimmetli Mahallesinde baba mesleği olan çömlekçiliği zor şartlarda yarım asırdır devam ettirmeye çalışan İbrahim, Ahmet ve Mustafa Önen adlı 3 kardeş, toprak bulamazlarsa bırakmak durumunda kalacaklarını belirttiler. Önen kardeşler, bütçelerine göre Avanos'tan getirdikleri bir kamyon dolusu toprağa servet ödediklerini belirterek, sıkıntılarını dile getirdiler.

Ankara'nın son çömlekçileri olan ve Gölbaşı'nda sanatlarını icra ettirerek ekmek paralarını çıkarmaya çalışan 3 çömlek ustası, babalarından öğrendikleri toprağa şekil verme sanatını ara vermeden sürdürmeye çalışıyorlar. Bütün zorlukları aşan Önen kardeşler, çömleğin ham maddesi olan kırmızı killi toprağı bulmakta zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar. Çömlekçilik sanatında killi toprağın çeşitli aşamalardan geçirilip, işlendikten sonra şekillendirilerek kullanılmak üzere çeşitli eşyalar üretiliyor. Çömlekçilik mesleği yapan 3 kardeş, kilometrelerce mesafeden buldukları toprağı getirmek durumunda kaldıklarını ifade ediyorlar. En yakın Avanos'ta buldukları bir kamyon toprağı, kendi bütçelerine göre servet ödeyerek getirdiklerini belirten Önen kardeşler, Gölbaşı'nda gece-gündüz çalışıp, sanata dönüştürerek ekmeklerini kazanmaya çalıştıklarını dile getirdiler. Çömlek yaparken kaliteli toprak seçiminin büyük önem taşıdığını ifade eden kardeşlerin büyüğü olan İbrahim Önen, "Ben çömlek yaparken eğer testi ya da süs eşyası gibi şeylerse, Gölbaşı'nın toprağını kullanıyorum. Gölbaşı'nda toprak kalmadığı için Nevşehir Avanos'tan özel toprak getirtiyorum. O toprak da bize çok pahalıya mal oluyor. Zaten zor ve nesli tükenen bir meslek. Para kazanamıyoruz" diye konuştu.

Çömlekçilik mesleği yapan 3 kardeş, çömlek için en iyi toprağın Gölbaşı Sanayi sitesi yakınlarındaki Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanında olduğunu belirtirlerken, "Buradaki toprağı almamıza da ÖÇK izin vermiyor. Buradaki toprağı kullanmamızda hiç mahsur yok, çevreye de herhangi bir zararımız bulunmuyor. Konu hakkında yetkililerden destek istiyoruz" dediler.

GÖLBAŞI BELEDİYEDEN DESTEK

Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu, Ankara'nın son çömlekçileri olan Gölbaşı'nda 50 yıldan beri faaliyetini sürdüren Mogan Çömlekçilik İşletmesi'nin sorunlarını incelemek üzere rapor hazırladı. Bu sorunların çözümü için çalışmalara başlanacağı belirtildi. İbrahim, Ahmet ve Mustafa Önen kardeşler tarafından baba mesleği olan çömlekçiliği, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen Velihimmetli mahallesinde sürdürmeye devam ediyorlar. Çömlekçi kardeşleri dinleyen Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Aktay, Başkan Vekili Salih Kamanlı, üyeler; Hasan Çakır, Hacı Mehmet Karagöz ve Ali İhsan Güçlü tarafından oluşturulan rapor, Meclis'e sunularak kabul edildi.

Çömlekçilerin toprak-balçık sorununun çözümünde destek olacaklarının belirtilmesi gerektiğini belirten  meclis üyeleri, belediyenin internet sitesinde de çömlekçilerin tanıtımı konusuna yer verileceğini rapor ettiler.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Çömlek Atölyesi Dışardan Görüntü

Çömlek Çamuru görüntüsü

Çömlek Yapılırken Detay Görüntü

Çömlekçi Kardeşler ile ropertaj

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement