Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)İZMİR MENDERES'TE ORMAN YANGINI, ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYORİZMİR'in Menderes İlçesi'nde geçen cumartesi günü çıkan yangın, büyük oranda kontrol altına alındı.

04.07.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)İZMİR MENDERES'TE ORMAN YANGINI, ENDİŞELİ BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde geçen cumartesi günü çıkan yangın, büyük oranda kontrol altına alındı. Ancak rüzgarın zaman zaman şiddetini arttırması, bazı bölgelerde tekrar alevlerin yükselmesine neden olduğu için ekiplerin alarm durumdaki bekleyişi devam etti. Yanan alanlara hem karadan hem de havadan anında müdahale edildi.

Kentin en gür ormanlarının bulunduğu Menderes'te, geçen cumartesi günü ilk belirlemelere göre kırık cam parçalarının yüksek sıcaklıkta mercek görevi görmesi üzerine yangın çıktı. Rüzgarın etkisi, nemin olmaması ve sıcaklık alevlerin hızla yayılmasına neden oldu. İki saatlik sürede yangın, 10 kilometre gibi rekor ilerleyiş gösterdi. 12 helikopter, 4 uçakla havadan, yüzlerce işçinin karadan yaptığı müdahaleler sonrasında yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Yangında yaklaşık bin  hektarlık orman alanı zarar gördü.

ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Ancak bölgede rüzgarın zaman zaman şiddetini arttırması, bazı bölgelerde tekrar alevlerin yükselmesine neden oldu. Bu durumu göz önünde bulunduran yetkililer, ekipleri alarm durumda bekletti. Tekrar yanan alanlara hem karadan hem de havadan anında müdahale edildi. Ancak alevlerin söndürülmesinden sonra yaklaşık bin hektarlık yeşil alan, kapkara bir kabus alanına dönüştü. Geride kalan ağaçların yanık halleri görenlerin yüreklerini burktu.

BAKAN PERŞEMBE GÜNÜ İZMİR'DE

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da Perşembe günü İzmir'e geleceği öğrenildi. Yanan alanı hem karadan hem de havadan inceleyecek olan Bakan Veysel Eroğlu, kurmaylarıyla da toplantı yapacak. Bölgeye yönelik bundan sonra yapılması planlanan çalışmaların ve yeniden ağaçlandırma durumunun da yeni Bakan Eroğlu tarafından yapılacak olan basın toplantısıyla açıklanacağı ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: "DERS ÇIKARMAMIZ LAZIM"

Yangın çıkan bölgenin bulunduğu Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, yangında sadece ormanlık alanın zarar gördüğünü ifade etti. Bülent Soylu, "Ormanlarımız yok oldu. Başka bir alan zarar görmedi. Tarım arazileri, evler yangından etkilenmedi. Yangın ayrıca ilçemizde de büyük travmatik durum yarattı. İnsanlar ağaçların yok olmasından çok büyük üzüntü yaşadı. Vatandaşlarımız sokağa döküldü. Söndürme çalışmalarına katılmak istedi. Ancak bu yangınlara üzülmek bir şeye yaramıyor. Bundan ders çıkarmak lazım. İnsanlarımızın dikkatli olmaları lazım, yakınlarını herkesi uyarması gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Söndürme çalışmalarından görüntü.

Ekiplerin çalışmalarından görüntü.

Yanan alanların görüntüsü.

Anonslar

Haber: Taylan YILDIRIM, Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

================================================

2)RUS YAPIMI MAYIN TETİKLEYİCİSİ SAHİLE VURDU

SAMSUN'un Alaçam ilçesinde sahil kenarına vurmuş Rus yapımı deniz altı mayın tetikleyicisi bulundu. Olay Alaçam İlçesi Toplu Limanı'nda meydana geldi. Sabah saatlerinde avlanmak için sahil kenarına giden balıkçılar, sahile vurmuş halde bir cisim fark etti. Durumu Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirildi. Bölgeye gelen ekipler cismin Rus yapımı deniz altı mayın tetikleyicisi olduğunu tespit etti. İmhası için Samsun İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra  yerleşim yerine uzak bir noktada deniz altı mayın tetikleyicisini fünye ile patlatarak imha etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Mayın tetikleyicisinin fünyeyle patlatılması

-Mayın tetikleyicisinin fotoğrafları

Haber-Kamera: Ayhan AYDEMİR/ALAÇAM(Samsun),

====================================================

3)KAZADA YARALANAN EŞİNİ TAKSİYLE EVE GÖNDERMEK İSTEDİ

GAZİANTEP'te, Nafiz Koca motosikletle hareket halindeyken otomobile çarpınca, arkasında oturan eşi Saadet Koca yola savrularak yaralandı. Yaralanan eşini taksiyle eve göndermek isteyen Nafiz Koca, çevredekiler tarafından güçlükle ikna edildi. Yaralı kadın, eşinin ikna edilmesiyle çağırılan ambulansla hastaneye götürüldü.

Olay, bu sabah Ordu Caddesi'nde meydana geldi. Nafiz Koca yönetimindeki 27 YA 191 plakalı motosiklet, kavşakta Mehmet Ali Şahin yönetimindeki 79 AS 913 plakalı otomobile yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen motosikletin sürücüsü Nafiz Koca ve arkasında oturan eşi Saadet Koca yola savruldu. Nafiz Koca, kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, eşi Saadet Koca ise bel ve kolunda ağrılar olduğunu belirterek ayağa kalkamadı. Kaza sardından ambulans çağrılırken, Nafiz Koca eşini eve göndermek için taksi çağırmak istedi. Çevredekiler yaralandığı için yerden kalkamayan Saadet Koca'nın hastaneye götürülmesi gerektiğini söyleyerek, Nafiz Koca'yı ikna etmeye çalıştı. Nafiz Koca ise, eşinin önemli bir durumu olmadığını belirterek, "Ben eşimin yere nasıl düştüğünü gördüğüm bir şeyi yok. Benim sağlık bilgimde var eşimin durumu iyi" diyerek Saadet Koca'nın hastaneye gitmemesini istedi. Olayı görenlerin eşini ikna etmesi ardından Saadet Koca, çağırılan ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesine götürüldü. Koca'nın acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

İhbar üzerine kaza yerine gelen trafik polisleri ise otomobil ve motosiklet sürücülerinin ifadesini alarak kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yapan otomobil ve motosiklet

Yaralanan kadın

Kadının eşinin çevredekilerle konuşması

Ambulansın gelmesi

Yaralı kadının ambulansa alınması

Ambulansın hareketi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 154 MB

======================================================

4)ÇANAKKALE'DE 47 KAÇAK YAKALANDI

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahilinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na lastik botla geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 47 kaçak, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda yakalandı. Ayvacık İlçesi'nin Sivrice Burnu Mevkii'nden lastik botla Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için dün (pazartesi) akşam denize açılan Suriye, Kongo, Pakistan, Afganistan, Irak, Fildişi Sahili, Yeni Gine, Gana ve İran uyruklu 47 kaçak, 1 mil açıkta Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince durduruldu. TCSG 28 Botu ile Küçükkuyu Beldesindeki Sahil Güvenlik Karakoluna getirilen kaçaklara, burada eşofman, ayakkabı, temizlik maddeleri, gıda paketleri dağıtıldı. İşlemleri tamamlanan kaçaklar, daha sonra Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Küçükkuyu'ya getirilen kaçaklardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Dilara ERDİNÇ/ AYVACIK (Çanakkale),

========================================================

5)OTOMOBİLİ İLE SEYİR HALİNDEYKEN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ(EK)

OLAY ANININ GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Konya'da 39 yaşındaki Yunus Şener, otomobiliyle seyir halinde iken kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralı olarak bir süre daha yola devam eden Şener'in kontrolünü kaybettiği otomobil, bir işyerinin camına vururak durdu.  Şener,  ambulansla kaldırıldığı  Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Şener'in vurulduktan sonra otomobiliyle bir işyerinin camına vurma anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı.

Görüntü Dökümü

------------------

Otomobilin işyerinin camına çarpması

Genel ve detay

(Haber: Hasan DÖNMEZ ZONYA DHA))

==================================

6)CHP'Lİ SEYMEN BODRUM'A YENİ ÇÖP DEPOLAMA ALANI İSTEDİ

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki Torba vahşi çöp depolama alanında çıkan yangınla ilgili incelemede bulunan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, ilçenin acilen katı atık depolama alanına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.  CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Torba'daki vahşi çöp depolama alanında her yıl tekrarlanan yangın ve sonrasında oluşan kirli hava ile ilgili açıklama yaptı. Basın açıklamasına CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, CHP'li meclis üyeleri ve partililer katıldı. Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki katı atık depolama alanında incelemelerde bulunan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, 30 yıldır vahşi depolama alanı olarak kullanılan Torba'nın artık kapasitesini doldurduğuna ve Bodrum'un acilen katı atık depolama alanına ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ü bu konuda siyaset yapmakla suçlayan Seymen, "2014 yılından itibaren Büyükşehir Yasasının yürürlüğe girmesi ile bu alanların yönetimi Büyükşehir'e verildi. Büyükşehirin önerdiği İrmene ve Yeniköy, ağaçlandırma alanı olduğu gerekçesiyle kabul edilmedi. Yarımadada katık atık depolama alanı yapacak başka bir yer varsa göstersinler. Gelsin hükümet kendi yapsın. Yeter ki katı atık depolama tesisi yapılsın. İşletmesi Büyükşehir'e verilsin. Yarımada olarak ürettiğimiz çöpleri nereye bırakacağız? Katı atık çöp konusu siyaset yapılacak bir konu değildir. Onun amacı CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımını engellemek" dedi.

"BİR ARPA BOYU YOL ALAMADIK"

Milas Belediyesi'nin 10 ay sonra katık atık depolama tesisine kavuşacağını belirten Recai Seymen, "Milas ihalesini yaptı, 10 ay sonra yeni yerine kavuşacak. Biz 20-30 yıldır konuşuyoruz bir arpa boyu yol alamadık. Buradan Bodrum'un tüm siyasetçilerine, turizmcilerine, iş adamalarına sesleniyorum; artık imdat diyoruz. Bu konuda herkes taşın altına elini soksun. Bu siyaset malzemesi değil, kadın valimizin de bu konuda duyarlı olduğunu biliyorum. Onun da bu işe el atacağına inanıyorum. Bodrum bir milletvekilinin oyuncağı olmaktan çıksın" diye konuştu.CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da konuya dahil olduğunu ve sorunun çözülmesi için büyük gayretlerde bulunduğunu belirterek "Büyükşehir Belediyemiz bir rehabilitasyon çalışması yapıp çöpte biriken metan gazını toplayarak yeraltı sularına karışan sular için tedbir almak istiyor. Bunun için Orman Bakanlığı'ndan bunun tahsisini istedi. Fakat maalesef bu izin verilmedi. En son kaymakamımız devreye girdi, umarız bu alan Büyükşehir Belediyemize tahsis edilir ve rahabilite çalışmaları yapılır. Bir an önce bu pislikten kurtulmuş oluruz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Torba'daki çöp alanından detay görüntü,

-CHP'li Recai Seymen'in konuşmasından görüntü.

Haber - Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement