Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)ELLERİ ARKADAN BAĞLANAN BABA VE OĞLUNA İNFAZ (1) DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsalında baba ile oğlu, elleri arkadan bağlanmış ve silahla öldürülmüş olarak bulundu.

15.07.2017 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ELLERİ ARKADAN BAĞLANAN BABA VE OĞLUNA İNFAZ (1)

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsalında baba ile oğlu, elleri arkadan bağlanmış ve silahla öldürülmüş olarak bulundu.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Ormankaya ve Çitlibahçe köyleri arasındaki kırsal alanda bugün sabah saatlerinde elleri arkadan bağlanarak, silahla öldürülmüş iki erkek cesedi bulundu. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, cesetlerin Ömer Demirbaş ve oğlu Musa Demirbaş'a ait olduğunu tespit etti. Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kabakaya köyü Hacı Cemil mezrasında oturan Ömer Demirbaş ve oğlu Musa Demirbaş'ın cesetleri otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırılırken, bölgede güvenlik güçleri tarafından araştırma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

DİYARBAKIR,

==================================================

2) ER MEYDANI'NDA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanların ilk tur kura çekimleri öncesinde güreş severlere ve başpehlivanlara Türk bayrakları ile ay-yıldızlı kırmızı tişörtler dağıtıldı. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları anmak için düzenlenen yürüyüş kortejinde hakemler ise üzerinde 'şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz' yazılı büyük pankart, başpehlivanlar ise '15 Temmuz şehitlerine minnettarız' yazılı pankart taşıdı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından hakem kula heyeti önünde başlayıp tribünleri turlayan başpehlivanlar, cazgırlar ve hakemleri ellerinde Türk bayraklarıyla şehitleri andı. Protokol tribününde aralarında Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da bulunduğu kalabalık, kortejin geçişi sırasında ayağa kalkarak, ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

Geçen yılın başpehlivanı Recep Kara, yaşanan darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet dilediğini ifade ederek, "Geçen yıl hain bir darbe girişimi meydana geldi. Buna karşı durarak şehit olanları bu Er Meydanı'nın yiğitleri olarak anıyoruz" dedi. Kara, güreşler için ise çok iyi çalıştığını ve bu yıl ikinci kez altın kemeri kazanmak istediğini söyledi.

Başpehlivan Şaban Yılmaz da 15 Temmuz şehitlerini Er Meydanı'nda andıklarını ifade ederek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Güreşlerin zorlu geçeceğini kaydeden Yılmaz, altın kemerin kimin kısmetiyse onun kazanacağını söyledi. Başpehlivanlardan Orhan Okulu'da 15 Temmuz şehitlerini anarak, bu yılki güreşleri kazanarak altın kemeri Antalya'ya götürmek istediğini ifade etti.

BAŞPEHLİVANLAR İLK KURALARINI ÇEKTİ

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan heyecanı da başladı. 15 Temmuz şehitlerinin anılmasının ardından 60 başpehlivan ilk kuralarını çekti. Başpehlivanlığın en büyük adaylarından olan Recep Kara, Ahmet Serbest ile eşleşirken, Ali Gürbüz'un rakibi Onur Balcı oldu. Hüseyin Şahinal ise kurada Orhan Okulu'yu çekti. Mehmet Yeşilyeşil de ilk turda Hasan Zeybek ile eşleşti. Başpehlivan Şaban Yılmaz da kurada Kaan Kaya ile eşleşti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Tribünlerde bayrak dağıtılması

-Başpehlivanların kırmızı tişört giymesi

-Recep Kara ve Şaban Yılmaz ile röp.

-Orhan Okulu röp.

-Başpehlivanların ellerinde bayraklı görüntüsü

-Yürüyüş korteji

-Açılan büyük afiş ve pankartlar

-Kortejin yürüyüşü

-Protokolün bayrağı selamlaması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY-Mehmet YİRUN/EDRNE,-

============================================================

3)15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN ADLARI YÜKSEK İRTİFA BALONUYLA 30 BİN METRE YÜKSEKLİĞE GÖNDERİLDİ

İZMİR Ekonomi Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan yüksek irtifa balonu, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için havalandı. Türk bayrağı, Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in resmi ve 249 demokrasi şehidinin adlarının yer aldığı yüksek irtifa balonu, gökyüzüne salındı. Balon, 100 bin feet (30 bin metre) yükseldikten sonra paraşütle yeryüzüne dönecek İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde düzenlenen törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr Can Muğan, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu . İstiklal Marşı okundu. İzmir Valisi  Ayyıldız, törende yaptığı konuşmada bu anlamlı günde gerçekleştilen etkinlikten dolayı teşekkür etti. Ayyıldız, "Güzel bir enstane oldu. 15 Temmuz'un bilim ayağını oluşturdunuz. Bilimde nöbet nasıl tutulacağını ortaya kuydunuz. İyi ki varsınız" dedi. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlenerek geçmişine layık şekilde anlamlı duruş sergileyen ve kahramanlık halkalarına bir yenisini ekleyen Türk milletinin önünde saygıyla eğildiğini belirten Vali Ayyıldız, 15 Temmuz'da milletin sergilediği destansı duruşun dünyadaki mazlum ülkelere örnek olduğunu söyledi. Ayyıldız "Bu necip millet ezilmiş hakların ağabeyi, hamisi ve örneği oldu. 249 şehidimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. Demirtaş ise 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni İEÜ'de andıklarını ve şükranlarını sunduklarını söyledi. Demirtaş, "Canları pahasına bu ülkeye korumak için her şeyi yaptılar. Biz de bu ülke için öğrencilerimizle birlikte elimizden gelen her şeyi yaparak bayrağı daha yukarı taşımak için çalışıyoruz. Öğrencilere teşekür ediyorum. Sabahlara kadar çalışıp bu projeyi ürettiler. Bir sözleri var bana. Uzaya İEÜ uyduusnu yerleştireceğiçz. En fazla iki üç yıl içinde yerleşetirecekler. Başka ülkelerin uydularından bilgi almak yerine kendi uydumuzu yöneten ülke olmak konusunda ellerinden geleni yapacaklar" dedi.

ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN I KONDU

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem, İEÜ Mühendislik Fakültesi uydu geliştirme programı çerçevesinde mekanik ve elektronik sistemlerin, yazılımların test edilmesine olanak sağlayan yüksek irtifa balon sistemi ürettiklerini söyledi. Öğrencilerin sabahlara kadar süren çalışmaları sonucu ürettikleri balon vasıtasıyla şehitlerin adlarını gökyüzüne iletmek istediklerini belirden Özerdem, "Balon 100 bin feet yüksekliğe kadar  kadar çıkacak. Sonra paraşütle yeryüzüne dönecek. Aynı zamanda, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü ve Tıp fakültesi öğretim üyelerince hazırlanmış ve çeşitli ilaçların üretiminde kullanılan bazı bakterilerin uzay ortamındaki davranışlarını gözlemleyebilmek için minik bir kapsül de balonla gönderilecek" dedi. Öğrencilerden Can Bağdur da yüksek irtifa balonuyla ilgili bilgi verdi. Konuşmaların ardından balon şişirildi. Öğrenciler,  balonu yönlendiren, sinyal alıp vermesini sağlayan, elektronik devreler ve yazılımları içinde barındıran ve üzeri 15 Temmuz'daki 249 şehidin adı, Şehit Ömer Halisdemir'in fotoğrafı, Türk Bayrağı ve üniversitesi logosuyla kaplanmış kutuya balona bağladı. Vali Ayyıldız, Demirtaş ve öğrenciler balonun iplerini aynı anda bırakarak gökyüzüne saldı. Balon hızla gökyüzüne yükseldi. Yaklaşık 1000 feet'e çıkacak balon daha sonra paraşütle yeryüzüne dönecek.

Görüntü Dökümü

----------------------

Öğrenciler ve akademisyenler balonu şişirirken görüntü

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın konuşması

İzmir Ekonomi Üniversitesi(İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın konşuması

İEÜ Rektörü Prof. Dr Can Muğan'ın konuşması

Balon yükselirken ve insanlar bakarken

Balonu önünde toplu fotoğraf çekimi

Haber- kamera: Utku BOLULU-İZMİR/DHA

=======================================================

4)MANİSA MEMUR-SEN ÜYELERİ 15 TEMMUZ İÇİN ALANA İNDİ

MEMUR- SEN Manisa İl Temsilciliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde, meydana inip açıklama yaparak şehit ve gazileri andı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Manisa İl Temsilciliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde basın açıklaması yaptı. MEMUR-SEN üyelerinin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı toplanmasından önce ise alanda, Şehzadeler Belediyesi halka 1000 Türk bayrağı dağıttı.

Bayrak dağıtımında kısa bir konuşma yapan Şehzadeler Belediyesi Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, hain darbe girişimini bir kez daha kınadı. Manisa'da bu gece başlayacak, demokrasi nöbetlerine vatandaşları davet etti.

Alanda toplanan MEMUR-SEN üyeleri ise 250 şehidinin fotoğraflarının üzerinde basılı olduğu önlükleri giydiği görüldü. MEMUR-SEN Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, "Darbe girişimi sonucu 250 kahraman kardeşimiz şehit, 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. 15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor; birincisi, FETÖ'cü ihanet. İkincisi; kahramanca direniş, vatana sadakat, şahadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız" dedi.

Basın açıklaması sonrasında "Millet meydana FETÖ zindana", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Özgürlüğe aşığız, darbelere karşıyız", "Hain FETÖ hesap verecek" sloganları dikkat çekti. Sloganlarının ardından 250 şehit için dua edildi.

Ardından topluluk, dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Şehzadeler Belediyesi bayrak dağıtımı

Şehzadeler Belediyesi başkanı Ömer Faruk Çelik açıklama

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat

Sloganlar ve dua görüntü

(Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

======================================================

5)ÇANAKKALE CHP'DEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ÇELENK

CHP Çanakkale İl Başkanlığı üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş bugün saat 12.00'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına, 15 Temmuz şehitleri için çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunun bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Etkinliğe; CHP İl Başkanı Nejat Önder, CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mehmet Soylu, Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan ve partililer ile vatandaşlar katıldı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından canları pahasına büyük fedakarlıklarla korunduğunu söyledi. Çanakkale'nin de düşmana geçit vermeyen 250 bin şehidin yattığı topraklar olduğunu belirten Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin kanıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar darbelerden ve darbe girişimlerinden büyük yara almıştır. 15 Temmuz darbesi de bunlardan biridir. 15 Temmuz gecesi ülkemiz büyük bir uçurumun kenarından dönmüştür. 15 Temmuz 2016 gecesi, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere devletimizin bütün kurumlarına sızmış olan FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yıldönümünde bu girişimi yapanları ve buna fırsat hazırlayan herkesi bir kez daha açık ve kesin bir dille lanetliyorum"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cumhuriyet meydanındaki törenden genel ve detay görüntüler

Çelenk sunmadan görüntüler

Celal Karakaş konuşma görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=====================================================

6)HÜDA-PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU: 15 TEMMUZ BİR HALK DEVRİMİYDİ

HÜR Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yaptığı açıklamada, halkın darbe teşebbüsüne seyirci kalmadığını, darbecilere karşı direnenlerin başında İslami cemaatlerin geldiğini belirterek, "Milletimiz, önceki darbe teşebbüslerinde olduğu gibi seyirci kalmadı, ilk andan itibaren alanlara çıkıp darbe teşebbüsünü püskürttü. Bu bir halk devrimiydi" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, darbe girişimini ülkeyi iç savaşa sürükleme teşebbüsü olarak değerlendirdi. Darbe girişimine karşı sokağa çıkanların başında İslami cemaatlerin geldiğini anlatan Yapıcıoğlu, "15 Temmuz kalkışmasını ülkeyi işgale hazır hale getirme veya iç savaşa sürükleme teşebbüsü olarak isimlendirmek mümkündür. O meşum teşebbüsün sahipleri, 40 yıl boyunca hazırlık yaptılar, güç ve servet biriktirdiler, adam devşirdiler, tuzaklar kurdular. 40 yıl boyunca önleri açıldı, palazlandırıldılar; zulümlerine seyirci kalındı, devlet desteğiyle başkalarını tüketerek büyüdüler. Milletimiz, önceki darbe teşebbüslerinde olduğu gibi seyirci kalmadı, ilk andan itibaren alanlara çıkıp darbe teşebbüsünü püskürttü. Bu bir halk devrimiydi. Olayların gidişatı netleşinceye kadar ortalıkta görünmeyip seyirci kalmayı tercih edenler, darbenin başarısız olduğu anlaşıldıktan sonra milletin yaptığı devrimi çalmaya ve milletin darbeyi engelleyen evlatları aleyhine kullanmaya kalkıştılar. Unutulmamalıdır ki; 15 Temmuz gecesi sokağa çıkıp darbe teşebbüsüne direnenlerin başında İslami cemaatler gelmektedir. Bu hususu unutanlara hatırlatıyoruz, unutturmak isteyenlere karşı da milletçe uyanık olmak gerektiğini bir kez daha ihtar ediyoruz. Milletimize de diyoruz ki, bir yıl önce gerçekleştirdiğiniz devriminizi çaldırmayın."dedi.

"FETÖ'YÜ DEVLET KADROLARINDAN TEMİZLEMENİZ YETMEZ"

Darbe girişiminde bulanan Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen mücadeleye değinenen Yapıcıoğlu,"Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere pek çok kişi hiçbir şey '15 Temmuz öncesi gibi olmayacak' dedi ve demeye devam ediyorlar. FETÖ mensuplarının sızdıkları devlet kadrolarından temizlenmesi için bir yıldır çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ancak yıllarca FETÖ'nün zulmüne maruz kalmış ve sabırla bu zulmün sona ermesini bekleyen mazlumların çoğu FETÖ'nün zulmünü çekmeye devam ediyor. FETÖ yargısının ceza verdiği insanlar cezaevinde ömür tüketmeye devam ediyor.İnsanlar FETÖ'nün oluşturduğu devlet hafızası nedeniyle güvenlik soruşturmalarından geçemediği için mağduriyetler yaşıyorlar. FETÖ'yü devlet kadrolarından temizlemeniz yetmez. FETÖ'nün zulümlerinin sonuçlarını temizleme borcunuz vardır. FETÖ mensuplarını devlet kadrolarından temizlerken teraziyi hassas tutun ve ilgisiz insanları mağdur etmeyin. Adaletli olmak, düşman ve darbeci bile olsa adil davranmak, adaleti geciktirmemek gerekir. Halkın devriminin çalınmasına seyirci kalarak, aziz şehitlerinin kanlarını heder etmeyin. Adaleti ikame edin, adil olun, adaletle davranın ve bilin ki adalet mülkün temelidir, gecikmiş adalet ise adalet değildir."diye konuştu

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Açıklamadan görüntü

-Yapıcıoğlu'nun konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

======================================================

7)CHP SİVAS TEŞKİLATI'DAN 15 TEMMUZ ÇELENGİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Sivas İl Başkanlığı 15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yılı anısına Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

CHP Sivas İl Başkanlığı Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin 1'inci yılı ve 249 şehit anısına kent meydanında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunma törenine CHP İl Başkanı Ulaş Karasu ve çok sayıda partili katıldı. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumunun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ulaş Karasu, "Bu darbe girişimi yıllarca bizim çocuklar denilerek devlet kadrolarına yerleştirilmiş bir cemaat tarafından yapılmıştır. Üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen yıllarca bu cemaat ile kolkola yürüyen siyasilerin üzerine gidilmiş sadece alt kadrolar ile mücadele edilerek siyasi ayağı gizlenmeye çalışılmaktadır. Kral çıplaktır. Bizler bu yapının nasıl büyüdüğünü nasıl desteklendiğini gayet iyi biliyoruz. Demokrasimizi güçlendirmek adalet sistemimizi tarafsız bir hale getirmek hepimizin görevidir. Bir arada yaşamamızın bir ve beraber olabilmemizin en önemli unsuru Laik Cumhuriyetimizdir. 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Anıta çelenk sunumu

-İl başkanın açıklaması

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

(113 mb)

========================================================

8)15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE ANIT

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 3 metre yükseklik, 350 kilogram ağırlığa sahip, üzerinde 15 Temmuz şehitlerinin adlarının yazılı olduğu çınar ağacı şeklinde yapılan '15 Temmuz Şehitlerini Anma Anıtı' tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörlüğü tarafından yaptırılan '15 Temmuz Şehitlerini Anma Anıtı' iş makinesi yardımıyla Cumhuriyet Meydanı'na konuldu. 120 metre demirin kullanıldığı, yapımı 1 hafta süren anıt Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen çınar ağacı şeklinde inşa edildi. Yaklaşık 3 metre yükseklikte ve 350 kilogram ağırlığındaki çınar ağacı görünümündeki anıtta ağacın dökülen yaprakları üzerinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların adları yazıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kemer Koordinatörü Hasan Kal, Türkiye'nin yıllardır terörden ve darbelerden olumsuz etkilendiğini belirterek, bunların arasında en büyük sorun çıkaranın 15 Temmuz olduğunu söyledi. Televizyonda şehit aileleriyle yapılan röportajları izlediğini anlatan Kal, "Bir şehit babası diyor ki 'Oğlum o gün sokaktaydı. Nişanlısı aramış ve eve dön demiş ama o eve dönüyorum ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın evine dönüyorum' demiş. Nişanlısı da 'Beni sevmiyor musun?' diye sorunca 'seni seviyorum ama vatanımı canımdan daha çok seviyorum' demiş ve Kısıklı'ya gitmiş. Kısıklı'da şehit olmuş. Biz de canını vatanından daha çok sevenlerin anısına bir şeyler yapmak istedik. Onları unutmamak ve unutturmamak adına böyle bir anıt yaptırdık" diye konuştu.

Kal, çınar ağacı görünümündeki anıtın Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil ettiğini aktarırken, aşağı dökülen yaprakların şehitleri, ağaçtaki yaprakların da "Bir ölür bin diriliriz" manasına gelen yeni yaprakların açmaya devam edeceğini temsil ettiğini anlattı.

Anıtın bu akşam demokrasi yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan demokrasi nöbeti öncesi açılışı yapılacak.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Sanayide anıtın hazırlanması

Kelepçe ile anıtın getirilmesi

Anıtın yerleştirilmesi

Ömer Halisdemir'in isminin olduğu yaprak detayı

İsimlerin boyanmasından detay

Anıtın genel görünümü

Yapraklardan detay

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Hizmet Birimi Koordinatörü Hasan Kal röportaj

Yaprakların üzerine isimlerin boyanması detay

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Hizmet Birimi Koordinatörü Hasan Kal röportaj

Anıt ve Atatürk heykeli birlikte detay

Yapraklar detay

03: 39 dakika ve 116 MB

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

===========================================================

9)ELİNİ KIYMA MAKİNESİNE KAPTIRDI

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde 32 yaşındaki Meryem Batmaz, sağ elini kıyma makinesine kaptırdı. Batmaz'ın eli, hastanede itfaiye görevlilerinin kıyma makinesini sökmesiyle kurtarıldı.

Akçakale'nin İstasyon Mahallesi'nde oturan Meryem Batmaz, evde yemek hazırlığı yaptığı sırada çalıştırdığı kıyma makinesine sağ elini kaptırdı. Hemen kapatılan kıyma makinesinde sağ kolu sıkışan kadın, yakınları tarafından Akçakale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Sağlık ekipleri, Batmaz'ın makineye sıkışan elini kurtarmayınca itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekipleri, acil serviste kıyma makinesini söküp dağıtırken, sağlık görevlileri ise Meryem Batmaz'ın elini çıkardı. Elinde kesikler, parmaklarında ise ezilmeler oluşan Meryem Batmaz, itfaiye ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Acil serviste müdahale edilen kadın

Kıyma makinesi itfaiye ekiplerince sökülmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarı mutlu etmek istiyoruz
    10:59 İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçını kazanarak taraftarı mutlu etmek istiyoruz

    EMS Yapı Sivasspor'un orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahalarında Fenerbahçe ile oynayacakları maçı kazanarak taraftarı mutlu etmek istediklerini söyledi. İbrahim, ligde son 2 haftada doğru oynayarak galibiyetler aldıklarını belirtti ve defansın önemine vurgu yaptı. Fenerbahçe maçının zorlu olacağını dile getiren İbrahim, taraftar desteğinin önemli olduğunu ve rekabet ortamının takımda olduğunu ifade etti.

  • Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı
    10:59 Giresun'da Polis Aracı Kaza Yaptı: 2 Polis Yaralandı

    Giresun'un Espiye ilçesinde polis kontrolünden kaçan şüpheli aracı takip eden polis aracı kaza yaptı. Kazada 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yaralı polis memurları hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı
    10:59 Ünye Limanı'nda çimento yüklü gemide yangın çıktı

    Ordu'nun Ünye ilçesinde demirleyen çimento yüklü bir geminin kaptan köşkünde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışması sonucunda söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu
    10:59 Bayburt'ta kaybolan büyükbaş hayvanlar drone ile bulundu

    Bayburt'un Kop köyünde besicilik yapan Halil İbrahim Albal'ın kaybolan 4 büyükbaş hayvanı, jandarmanın drone takibiyle bulundu. Jandarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarının 3'üncü gününde Kop Dağı eteklerinde bulunan hayvanlar, sahibine teslim edildi.

  • Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Manisa FK'yı konuk edecek
    10:58 Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Manisa FK'yı konuk edecek

    Altay, Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında ligden düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Altay, yarın Manisa FK ile karşı karşıya gelecek. Altay, son 6 haftadır kazanamamasına rağmen rakibini yenerek moral bulmayı hedeflerken, Manisa FK ise alt sıralardan uzaklaşmak istiyor. İki takım arasında oynanan sezonun ilk maçını Manisa FK 3-0'lık skorla kazandı.

  • Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği
    10:58 Omurilik Felci Tedavisine Destek İçin Koşu Etkinliği

    Omurilik felcinin tedavisine fon sağlamak amacıyla düzenlenen Wings for Life World Run etkinliği, 5 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleşecek. Etkinlik öncesi 30 Nisan'da adidas Runners İstanbul ekibiyle Suadiye'de hazırlık koşusu yapılacak. Geçtiğimiz yıl 165 ülkede gerçekleşen etkinlikte 4.7 milyon euro bağış toplanmıştı.

  • İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti
    10:58 İznik'te Define Aramak İçin Girdikleri Mağarada 3 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gazdan zehirlendikleri değerlendirilen 3 kişi hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, mağarada bulunan cesetlere ulaştı ve çıkarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı
    10:58 Gaziantep'te İslahiye'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, tarihi eser kaçakçılığı ile mücadele kapsamında İslahiye ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonda, izinsiz kazı yaptığı tespit edilen 3 şahsı suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor
    10:57 Şanlıurfa'da Siverekli kadın girişimci mantar yetiştiriyor

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, evinin önünde kurduğu serada mantar yetiştiren kadın girişimci Saadet Seray, yoğun talep ve siparişlere yetişemiyor. Saadet Seray, İlçe tarımın desteğiyle kurduğu 3 büyük çadır sera içinde işini büyüterek ilçe merkezi dahil, çevre il ve ilçelere mantar satışı yapıyor. Seray, daha fazla destek alarak işini daha da büyütmek istediğini belirtti.


Advertisement