Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİT ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDITUNCELİ'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilerek aracı yakılan, bir süre sonra da cesedi Pülümür Deresi'nde bulunan öğretmen 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde gözyaşları içinde...

16.07.2017 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT ÖĞRETMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TUNCELİ'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilerek aracı yakılan, bir süre sonra da cesedi Pülümür Deresi'nde bulunan öğretmen 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için ilk tören, Torul Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Cihan Pektaş ile Hacı Osman Akgül, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, bazı ilçe kaymakamları, şehit öğretmenin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Yılmaz ve Bakan Işık, şehit öğretmenin babası Hamit ve abisi Ahmet Yılmaz ile ailesine taziye dileklerini iletti. Tören sırasında şehit öğretmenin annesi Gülay Yılmaz, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Oğlunun fotoğrafına sarılarak ağlayan ve  fenalık geçiren acılı anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

"TERÖR ÜLKEMİZDE HİÇBİR ZAMAN KAZANAMAYACAK'

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, terörün kendi kanında boğulacağını belirterek şöyle konuştu:

"Milletimizin birliğini ve evlatlarımızın geleceğini hedef alan bu alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak ve terör döktüğü kanda boğulacaktır. Necmettin evladımızın da hesabı mutlaka sorulacaktır. Terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktır, kaybetmeye mahkumdur. Ülkemizi bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler, eğitim ailemizi millete hizmet yolundan bir adım geriye attıramayacaklar. Hepimizi derin bir acıya boğan, eğitime ve Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan bu terör saldırısını lanetliyor, şehit öğretmenimize Allah'tan rahmet, ailesine ve Milli Eğitim camiasına başsağlığı diliyorum. Eksik bıraktıklarını yeni öğretmenlerle yapmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim meşalesi sönmeyecek, bayrağı düşmeyecek, elden ele aktarılacak ve ülkemizin aydınlık yarınlarına olan inancımız hiçbir zaman eksilmeyecek. 80 milyon birlik ve kardeşlik içinde ülkemizin yarınını daha iyi ve güzel yapmak adına durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizim şehitlere olan borcumuz da budur. Öğretmenimizin anısını yaşatacağız, ruhu şad, mekanı cennet olsun."

Resmi törenin ardından Torul Merkez Yeni Camisi'nde öğle namazı sonraında kılınan cenaze namazının ardından öğretmen Yılmaz, Demirkapı Köyü'nde aile kabristanlığında toprağa verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, köydeki define katılarak şehit öğretmen Yılmaz'ın mezarına toprak attı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Törenlerden görüntüler

Bakan Yılmaz'ın konuşması

Cenaze namazı

Aileden görüntüler

Defin işlemleri

Detaylar

(Haber -Kamera: FATİH TURAN-TUNCELİ/DHA)

=================================================

SOKAK ORTASINDA VURULDU (EK)

2)POLİS KOVALAMACA SONUCU YAKALADI

Mahir Tılısbık'ı öldüren Behçet Özfırat ile olaya karışan arkadaşı 28 yaşındaki Atilla Y., olay yerinden kaçtıktan bir kaç saat sonra otomobillerini Hurdacılar Sanayi'ne park edip, taksiyle uzaklaştı. Bu sırada bölgede devriye görevini yapan polis, şüphelilerin taksiyle uzaklaştığını fark edip peşine düştü. Behçet Özfırat ve Atilla Y., kısa süren kovalamaca sonucu merkez Karatay İlçesi Fetih Mahallesi Şeh Ulema Recep Ağa Caddesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan iki şüphaeli sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

AYRILDIĞI SEVGİLİSİYLE BARIŞMAYA GİTMİŞ

Polisteki sorgusunda suçunu itiraf eden Behçet Özfırat, ayrıldığı sevgilisi 22 yaşındaki Elif T. ile barışmak için, arkadaşı Atilla Y.'yi de yanına alarak, sevgilisinin misafir olarak kaldığı Hülya G.'nin evine gittiğini söyledi. Burada Hülya G.'nin dini nikahla birlikte yaşadığı Mahir Tılısbık'ın, elinde palayla yanlarına gelerek, rahatsız etmemelerini söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını öne süren Özfırat, Tılısbık'ın palayla kendilerine saldırması üzerine otomobilden aldığı tüfekle ateş açtığını anlattı.

Şüphelilerin sorguları sürüyor.

(Görüntü Dökümü

-------------------

Şüphelilerden detay

Şüphelilrin polis aracına bindirilmesi

Şüphelilerdin kaçarken kullandığı otomobilden detay

(Haber- Kamera: İsmail AKKAYA KONYA DHA)

=========================================

3)RUS İŞADAMI MACHKEVİTCH'İN YATI BODRUM'DA

RUS milyarder Alexander Machkevitch'in ultra lüks yatı "Lady Lara", Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi. Alexander Machkevitch'e ait "Lady Lara" isimli 5 katlı, 91 metre uzunluğundaki 160 milyon dolar değerindeki yat, bu sabah saatlerinde Yalıkavak Küdür Koyu'na demirledi. Yunanistan' ın Flisvos Adası'ndan gelen ultra lüks yat, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Yatta Rus işadamı Alexander Machkevitch'in bulunmadığı öğrenildi. Rus iş adamının eşi Anna ve kızı Alla Machkevitch ile birlikte iki gün içerisinde, özel uçağı ile Bodrum'a gelip, Gökova'nın cennet koyları ve Yunan adalarını kapsayan tatile çıkacağı öğrenildi.  Gıda takviyesi yapılan yattaki, 24 personelin hummalı bir temizlik çalışması yapması dikkati çekti.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Yatın görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=================================================

4)MİRAS KALAN EVİN DUVARINDAKİ GİZLİ DOLAPTA 100 FÜNYE BULUNDU

AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde, bir evde yapılan onarım sırasında duvarın içindeki ahşap bir dolap içinde MKE yapımı 100 fünye bulundu. Fünyeler, savcının talimatıyla jandarma ekipleri tarafından imha edildi. Koçarlı'nın kırsal Kızılcabölük Mahallesi'ndeki kayınpederi Raşit Şahin'den miras kalan evde geçen Cuma günü onarım çalışması yapan 62 yaşındaki Ali İhsan Yıldız, duvarda sıvanın altına gömülü ahşap dolap olduğunu farketti. Dolabı açan Yıldız, içinde 100 fünye olduğunu görünce durumu Mersinbelen Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Evde inceleme yapan jandarma, savcının talimatı üzerine MKE yapımı fünyeleri, yerinde imha ederek, etkisiz hale getirdi.

Burhan CEYHAN/AYDIN, -

==================================================

5)KIRKPINAR AĞALIĞI'NDA REKOR : 1 MİLYON 522 BİN LİRA

EDİRNE'de 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından 400 bin liraya açılan ağalık ihalesine son 8 yılın ağası ve iki altın kemerin sahibi işadamı Seyfettin Selim ile birlikte 8 kişi aday oldu. Yapılan açık arttırma daha önce ağalığı bırakacağını açıklayan Seyfettin Selim ilk fiyatı 822 bin liraya çıkardı. Ağalık ihalesinin 1 milyon 172 bin liraya çıkmasının ardından Selim ihaleden çekildiğini açıkladı. Açık arttırmada sonunda Kırkpınar'ın yeni ağası ihaleyi 1 milyon 522 lirayla kazanan işadamı Edirneli Ahmet Çetin oldu. Aslen Malatyalı olan ve Edirne'de inşaat ve beyaz eşya işleriyle uğraşah Çetin'in verdiği ağalık ücreti 1 milyon 522 bin lira ile rekor oldu.

Kırkpınar'da gelecek yılın ağalığını kazanan Ahmet Çetin, daha Er Meydanı'nda tur attı.

GÖRÜNTÜLER SPOR SERVİSİ TARAFINDAN GEÇİLDİ

Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA

=======================================================

6)CHP'Lİ TANRIKULU'DAN 'KAYYUM' RAPORU

CHP İstunbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, görevden alınan DBP'li belediye başkanlarının yerine atanan kayyumların uygulamaları konusunda hazırladığı raporu, fotoğraflar eşliğinde açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hazırladığı 'kayyum' raponunda, Eylül 2016 tarihinden itibaren DBP'li belediyelerin eş başkanlarının görevden alınmaları veya tutuklanmaları üzerine atanan kayyumların uygulamaları bölgede ciddi rahatsızlıklar yarattığını, halkın kendi oylarıyla seçtiği belediye başkanları yerine Ankara'dan atanan kayyumların yerel yönetimin başına getirilmesinin kendisinin zaten bölge halkının iradesine yönelik saygısızlık olduğunu söyledi. Bu uygulamanın kendisinin bölge halkında derin bir incinme yaratırken, kayyumların gerçekleştirdikleri faaliyetler de bu duyguyu daha da derinleştirdiğini belirtirek, şöyle dedi:

"Kayyumların, bölgedeki çeşitli heykel, anıt, dikit veya sembolleri, bölge halkının ortak acı veya mirasını anımsatan yapıları kaldırtmaları meşru olmadığı gibi hiçbir izahı da mümkün değildir. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın her seçim propagandasında adını ağzından düşürmediği Ahmedi Hani'nin anıtını yıkan kayyum bölgede kimi temsil etmektedir? Tıpkı Nazım Hikmet gibi, Kürtlerin milli şairi olan Cegerxwin ismine tahammül edemeyip tabelasını söken kayyum bölgede kimi temsil etmektedir? Diyarbakır'ın tarihi mirası olan Dört Ayaklı Minare'nin zedelenmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdiği sırada katledilen insan hakları savunucusu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ismini parktan sildiren kayyum bölgede kimi temsil etmektedir? 12 yaşında, 13 kurşunla, babasıyla birlikte katledilen Uğur Kaymaz'ın, eski milletvekili Ortan Doğan'ın, Roboski'de katledilen 34 köylünün anıtını söktüren kayyumlar bölgede kimi temsil etmektedir? Tarihe dair ne varsa silip süpüren, Kürtçe tabelaya bile tahammül göstermeyen, bölge halkının iradesine de kültürüne de diline de saygısı olmayan bu kayyumlar ne hedeflemekte ve kimi temsil etmektedir? Özellikle bölgedeki kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımını artırmayı hedefleyen projelerin iptal edilmesi, kurumların kapatılması veya devredilerek etkisizleştirilmesindeki amaç nedir? Belediyelerin desteği ve kadınların kendi inisiyatifleriyle, kadın bakış açısıyla gerçekleştirdiği çalışmaların iptalinin veya engellenmesinin, çocuklar için geliştirilen projelerin iptalinin, belediye bünyesinde çalışan tiyatrocuların ihracının yerel yönetimle değil doğrudan siyasal bir hedefle ilgisi vardır. Bu siyasi hedefin adı da açıktır: Asimilasyon, inkar ve imha! Oysa AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan defalarca 'asimilasyon ve inkara son verdik' demişti."

CHP'li Tanrıkulu raparunda kayyumların uygulamalarına ait eski ve yeni fotoğrafları da paylaşarak, "Yerelde kayyumlar vasıtasıyla hafıza silmeye, asimilasyonu güncel politika haline getirmeye çalışan iktidar TBMM'de İç Tüzük Değişikliği ile bu politikayı tüm ülkede hakim kılmayı, Kürtler dahil tüm farklı kimliklerin, kültürlerin adlarının bile anılmasını engellemeyi hedeflemektedir. Kayyumların icraatları ise iktidarın Kürt sorunu konusunda geldiği noktanın özeti mahiyetindedir" dedi.

DİYARBAKIR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
    20:15 Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü

    Atakaş Hatayspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Volkan Demirel yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular dar alan çalışması gerçekleştirdi. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti
    20:14 Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı ziyaret etti

    Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya'yı 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP'den seçilmesi dolayısıyla ziyaret etti. Gelgör, ziyarette Çetinkaya'yı tebrik ederek başarı dileklerini iletti. Çetinkaya da ziyaretten memnuniyetini dile getirerek Gelgör'e teşekkür etti. Ziyarete Osmancık Belediye Meclis Üyesi Fatih Eren de katıldı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti
    20:14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından İzmir'de Aliağa ve Menemen Belediye Başkanlarını ziyaret etti. Dağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve başarılar diledi.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi
    20:13 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü, cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'da FETÖ'ye üye olmak suçundan hüküm giyen Ş.E, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalandı. Örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ve kamudan ihraç edildiği öğrenilen hükümlü, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Advertisement