Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

(YENİDEN)1)AFAD : DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.5 OLARAK GÜNCELLENDİ.

21.07.2017 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(YENİDEN)

1)AFAD : DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.5 OLARAK GÜNCELLENDİ

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan YENİ açıklamada Muğla Bodrum açıklarında Gökova Körfezi'nde 21 Temmuz 2017 tarihinde saat 01: 31: 10'da meydana gelen depremin büyüklüğünün 6.5 olarak güncellendiği belirtildi.

Haber: ANKARA, -

============================================

2)YOLCU MİNİBÜSÜ OTOMOBİL İLE ÇARPIŞTI: 17 YARALI

ERZİNCAN'da yolcu minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 17 kişi yaralandı. Kaza öğlen saatlerinde Terzibaba Kavşağında meydana geldi. Beşsaray Köyü'nden kent merkezine giden Hüseyin Eroğlu yönetimindeki 24 M 0712 yolcu minibüsü Yüksel Bulmuş idaresindeki 18 KZ 555 plakalı otomobil ile kavşakta çarpıştı. Kazada iki araçta toplam 17 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erzincan'daki hastanelere kaldırılırken, yolcu minibüsü içerisinde sıkışanlar AFAD ekiplerinin müdahalesi ile bulundukları yerden çıkartıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, gün içerisinde Erzincan'da meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 26 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kaza yerinden genel görüntü

-Yaralıların minibüsten çıkartılışı

-Ambulanslara taşınmaları

-Afad ekiplerinin çalışması

-Kaza yapan araçlardan genel detay görüntü

Haber Kamera: Coşkun MENEK/ Erzincan/ DHA)

===========================================

3)ÇARŞI İZNİNDEN DÖNEN ASKERLERE OTOBÜSTE SALDIRI

YAŞANAN ANLAR OTOBÜSTEKİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

İZMİT'te, çarşı iznine çıkan 5 asker, birliğe dönmek üzere bindikleri yolcu otobüsünde tartıştıkları gencin çağırdığı yakınlarının saldırısına uğradı. Otobüste yolcu olarak bulunan bir kadın, askerlerin saldırıya uğramasına engel olmak için önlerine siper oldu. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.Olay geçen pazar günü, İzmit- Kandıra arasında sefer yapan yolcu otobüsunde meydana geldi. Çarşı izinlerini İzmit'te geçiren askerler, Kandıra'daki birliklerine dönmek için İzmit Halkevi mevkiindeki durakta otobüs beklemeye başladı. Askerler, bu sırada bir gençle bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Askerlerle, tartıştıkları genç, gelen Kandıra otobüsüne bindi, tartışma burada da sürdü. Genç, cep telefonuyla akrabalarını ve arkadaşlarını arayarak kendisine 5 kişinin dövdüğünü söyledi, yardım istedi. Gencin yakınları toplanıp, güzergah üzerindeki Çubuklu Osmaniye Mahallesi durağında otobüsün önünü kesip içine girdi. Yolcuların şaşkın bakışları arasında otobüse dalan grup askerleri tekme tokat dövmeye başladı.

ASKERİN ÖNÜNE SİPER OLDU

Otobüste bulunan bir kadın askerleri dövenlere engel olmaya çalıştı. Kadın, askerin önüne siper olsa da kadını iterek askerleri dövmeye devam etti. Bir kişi hırsla koltuğun üzerine çıkarak askere tekmeler attı. Meydana gelen olayın ardından askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ardından da Seka Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Yaşanan anlar otobüsteki güvenlik kamerasına da yansıdı. Jandarma, yaptığı soruşturmanın ardından olaya karıştığını belirlediği 10 kişiyi gözaltına aldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kamera görüntüsünden askerlere dayak atılma anı

HABER: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK-İZMİT(Kocaeli),

===================================

4)SAMSUN'DA 17 FETÖ ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE

SAMSUN'da polisin gerçekleştirdiği FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 4'ü kadın 17 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 4 gün önce kent merkezinde FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştrildi. Operasyon kapsamında içlerinde terör örgütüne ait kurumlarda çalışmış, mesleklerinden ihraç olan kamu görevlileri, serbest meslek sahibi ve bir avukatın bulunduğu 4'ü kadın 17 şüpheli gözaltına alındı. Polis 17 adreste yaptığı aramada ele geçen dijital verilere el koydu.İl Emniyet Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca sorgulanan 17 şüpheli bu sabah adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Emniyet dışından detay

-Şüphelilerin emniyetten çıkışı

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN,

========================================

5)GÜLEN KARDEŞLERİN ERZURUM'DAKİ DURUŞMASINA AVUKATLARI GELMİYOR

ERZURUM 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki FETÖ/PDY davasında, ağırlaştırılmış müebbet ve 22.5 yıla kadar hapis cezası istenen Fetullah Gülen ve 10 yıla kadar hapsi istenen matbaacı kardeşi Salih Gülen'in gıyabi yargılanmasına devam edildi. Fetullah Gülen'i savunan avukat Nurullah Albayrak ile Salih Gülen'i savunan 'Kemal Gülen' olarak tanınan avukat yeğeni Kevser Gülen, davanın 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bugüne kadar yapılan 7 duruşmasına da katılmadı. Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Mahallesi'nde dünyaya gelen Fetullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen'e ait merkez Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Kadıoğlu Sokak'taki 'Gülen Matbaası'nda ihbar üzerine geçen yıl Mart ayında arama yapıldı. Matbaadaki, çek/senet bordrosu, banka dekontları, teyp kaseti, CD, video kaset, hard disk, SD hafıza kartlarına el konuldu. Matbaa çalışanlarından Samih Yalçın, evinde gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, Salih Gülen ve Fetullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hazırlanan iddianamede, '1 numaralı şüpheli' olarak yer alan Fetullah Gülen'in 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan 10- 15 yıl, 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan ise 2- 7 yıl hapsi istendi. Salih Gülen ile Samih Yalçın hakkında ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 5- 10 yıl hapis cezasıyı talep edildi.

14 TEMMUZ'DAKİ DURUŞMADAN SONRA ORTADAN KAYBOLDULAR

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 11 Mayıs 2016'da görülen ilk duruşmada Fetullah Gülen'i avukat Nurullah Albayrak, Salih Gülen'i ise STV Ana Haberi sunan ve Kemal Gülen olarak tanınan yeğeni Kevser Gülen, Samih Yalçın'ı da Erzurum Baro eski Başkanı Mehmet Güzel savundu. 14 Temmuz 2016 günü görülen ikinci celsede üç avukat da hazır bulunurken Samih Yalçın, adli kontrol kararı ile tahliye edildi. Duruşmadan bir gün sonra yaşanan darbe girişimi sonrası Samih Yalçın ile avukatı Mehmet Güzel tutuklanırken, Nurullah Albayrak ile Kevser Gülen ortadan kayboldu. 13 Ekim günü görülen 3'üncü duruşma ve 6 Aralık'ta görülen 4'üncü duruşmaya Nurullah Albayrak ile Kevser Gülen gelmedi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 Ocak 2017'de görülen 5'nci celsede tutuklu sanık Samih Yalçın'ı başka bir avukat savunurken, Avukatlar Nurullah Albayrak ile Kevser Gülen ile firari müvekkileri yine gelmedi. 21 Şubat günü yapılan 6'ncı duruşmaya firari avukatlar da sanıklar da katılmazken, savcı mütalaasını sundu. 2 gün sonra yapılan 7'nci celse olan karar duruşmasında mahkeme heyeti Gülen kardeşlerin dosyasını ayırırken, kırmızı bülten, difüzyon ve yakalama kararlarının devamını istedi. Matbaa çalışanı Samih Yalçın'ı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum eden mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

SANIKLAR VE AVUKATLARI FİRARDA

Dava dosyaları ayrılan Fetullah Gülen ile Salih Gülen ve avukatları geçen 13 Nisan'da görülen duruşmada da hazır bulunmadı. Son olarak 19 Temmuz'da yapılan celseye ne sanıklar ne de firari avukatlar katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

ARŞİV

-Adliye binası

-Adliye tabelası

-Kemal Gülen'in adliye binasından çıkışı

-Kemal Gülen'in açıklaması

Haber: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

================================================

6)18 YAŞINDAKİ FURKAN'I ÖLDÜRENLERE 18'ER YIL HAPİS

IĞDIR'da 2,5 yıl önce dürümcüde çalışanlar arasında kız yüzünden çıkan kavgada 19 yaşındaki Furkan Balta'yı bıçaklayarak öldürmekle suçlanan 19 yaşındaki Yusufcan Yıldız ve 23 yaşındaki Abdulkadir İvgen'e yerel mahkemenin verdiği ömürboyu hapis cezası Erzurum İstinaf Mahkemesi 1'nci Ceza Dairesi'nce, 'eylemin haksız tahrik altında işlendiği' belirtilerek 18 yıla indirildi. Karara itiraz eden 36 yaşındaki Anne Şahide İktu, "Katiller 3 -5 yıl sonra ellerini kollarını sallayarak dolaşacak. Bu mu adalet?" dedi.

Olay, 23 Kasım 2015 günü kent merkezinde Vali Konağı'nın hemen yanındaki sokakta meydana geldi. Bağlar Mahallesi'nin Valiyolu Caddesi'ndeki bir dürümcüde çalışan üç genç arasında kız yüzünden tartışma çıktı. İş yerinin kapanmasından sonra Vali Konağına doğru yürüyen gençler bu nedenle kavgaya tutuştu. Olayda kalbine aldığı bıçak darbeleri ile Furkan Balta ağır yaralandı. Devriye gezen polisler tarafından bulunan Balta, aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşları Kadir ve Yusufcan'ın kendisini bıçakladığını söyledi. Ambulansla hastaneye kaldırılmak istenen Furkan Balta, yolda hayatını kaybetti. Cinayete karışan Abdulkadir İvgen ve Yusufcan Yıldız tutuklandı.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZAYI İNDİRDİ

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, birlikte çalıştıkları Furkan Balta'yı kasten öldürmek suçundan Abdulkadir İvgen ile Yusufcan Yıldız, ömürboyu hapis cezasına mahkum edildi. Yerel mahkemenin verdiği karar Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde görüşüldü. 1'inci Ceza Dairesi, 12 Temmuz 2017'de verdiği kararda, Yusufcan Yıldız ve Abdulkadir İvgen'in eylemi haksız tahrik altında işlediğini kabul ederek cezada asgari hadden indirime gitti ve sanıkları 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ANNEDEN KARARA TEPKİ

Erzurum'da yaşarken eşinden ayrılarak 2005 yılında 4 çocuğuyla birlikte memleketi Iğdır'a yerleşen ve Iğdır Devlet Hastanesinde temizlik işlerinde çalışan anne Şahide İktu (36), verilen cezaya itiraz etti. Yargıtay'da karara itiraz edeceklerini belirten acılı anne Şahide İktu, "Oğlumun geleceğini kararttılar. Canice 22 yerinden bıçakladılar. Oğlum, toprağın altında çürüyor. Katilleri ise 3- 5 yıl sonra ellerini kollarını sallayarak dolaşacak. Bu mu adalet? Bu olayın peşini bırakmayacağım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Anne ile röp

-Furkan'ın resimlerinden görüntü

-Katillerin resimlerinden görüntü

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=================================

7)OLİMPİYATTA TÜRKİYE'NİN KARATEDE UMUDU SENA ALTIN BEKLİYOR

23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye Karate Milli Takımı'nın madalya umudu Sena Saime Sönmez, omurga eğriliğine rağmen hayata sporla tutundu.

5 yıl önce karateye başlayan 18 yaşındaki Sena, "Sabah 06.00'da kalkıp beş tur koşu yapıyorum. 7.30'da kahvaltı yapıyorum. 09.00'da antrenmana başlıyorum. Öğleden sonra 15.00'te tekrar antrenmana başlayıp 19.30'a kadar çalışıyorum. Hastalığım yüzünden geceleri uyumakta zorlandığım oluyorö dedi.

Sena, son olarak dünya şampiyonasında kata dalında birinci olduğunu belirterek "23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda hedefim madalya kazanıp Türk Bayrağını dalgalandırmak istiyorum" dedi. Sena Saime Sönmez'un, Deaflympics 2017'de 24 Temmuz'da tatamiye çıkacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Sporcudan detaylar

-Röportaj

Haber-Kamera: SAMSUN, -

=========================================

8)ÇANAKKALE'DE DRONE DESTEKLİ HİNTKENEVİRİ OPERASYONU

ÇANAKKALE'nin Eceabat ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda 594 kök hintkeneveri ele geçirilirken, o anlar 'drone' ile havadan görüntülendi. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında kent genelinde yasa dışı ekim ve satışla ilgili olarak çalışma başlattı. Ekipler, bu kapsamda özellikle kırsal alan ve ormanlık bölgelerde drone kullanarak havadan kontrol gerçekleştirdi. İl merkezi ve ilçelerde belirlenen ve daha önce ekim yapılan farklı noktalar da çeşitli zaman dilimlerinde havadan incelendi. İncemelerin ardından geçen 19 Temmuz'da, Eceabat İlçesi, Çınarıl Dere Mevkisi'ne operasyon düzenlendi. Operasyonda 594 kök hintkeneviri ele geçirilirken, A.N.A. gözaltına alındı. Hintkenevirleri tek tek sökülerek imha edildi. Operasyon anı drone ile havadan görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Hint keneviri operasyonunun drone ile çekilen görüntüleri

(Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement