Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)BİNGÖL'DE PKK'LI TERÖRİSTLERE AİT 5 ODALI SIĞINAK BULUNDUBİNGÖL'ün Kıği İlçesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında yapılan aramalarda, PKK'lı teröristlere ait, içerisinde yaşam malzemeleri olan 5 odalı bir sığınak bulundu.

24.07.2017 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BİNGÖL'DE PKK'LI TERÖRİSTLERE AİT 5 ODALI SIĞINAK BULUNDU

BİNGÖL'ün Kıği İlçesi'nde düzenlenen operasyon kapsamında yapılan aramalarda, PKK'lı teröristlere ait, içerisinde yaşam malzemeleri olan 5 odalı bir sığınak bulundu. Kiğı İlçesi'nde ele geçirilen 5 odalı sığınakla ilgili Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bingöl İli Kığı İlçesinde konuşlu 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından Bingöl ili Kiğıilçesi İlbey Köyü bölgesinde 22 Temmuz 2017 günü icra edilen Şehit Jandarma Astsubap Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş -92 Operasyonu kapsamında, 5 odalı 1 sığınakta muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" denildi.

BİNGÖL, -

=========================================================

2)ÜNİVERSİTEDE TANIŞTILAR, 2 GÜN 2 GECE SÜREN DÜĞÜNLE EVLENDİLER

HAKKARİ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Hakkarili 25 yaşındaki Cihat Erkaya, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde tanıştığı Ankaralı 24 yaşındaki Sevcan Yalçın ile dünya evine girdi.  Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Psikoloji öğretmenliği bölümünde 3 yıl önce mezun olduktan sonra memleketi Hakkari'de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Cihat Erkaya, aynı üniversitede Tarih öğretmenliği bölümünden mezun olan Sevcan Yalçın, 2 gün 2 gece süren düğünle hayatını birleştirdi. Çift için Hakkari'nin Sümbül Mahallesi'ndeki Otogar meynanında gerçekleştirilen düğün törenine katılan yüzlerce davetli gelin ve damada takı takmak için sıraya girdi. Düğüne katılanlar halay çekerek eğlendi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Gelin ve damadın fotoğrafı

-Gelin ve damat kol kola girerek düğün alanına gelişleri

-Düğün alanında kendi söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekenler

-Damat Cihat Erkaya'ya takı takan davetliler

-Çekilen halaylar

BOYUT: 208 MB

SÜRE: 3 DK 13 SN

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,-

=================================================

3)ÇİFTTE MİNARELİ MEDRESE MÜZE OLACAK

ERZURUM'un sembolü olan 13'üncü yüzyıl sonlarında yapılan Anadolu'daki en önemli Selçuklu eserlerinden Çifte Minareli Medrese, müze olarak hizmet verecek. Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Erzurum Kalesi, Ulu Cami ve Üç Kümbetlerin ortasındaki Çifte Minareli Medrese, Türk İslam ve Vakıf eserleri müzesi olacak. Müzede taşınabilir eserlerin sergileneceğine dikkati çeken Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, çalışmaların önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. İsmet Çalık, şunları söyledi:  "Çifte Minareli Medreseyi planlarımıza göre 2018'in sonuna kadar müze haline getirmeye çalışacağız. Müze ilgili çalışmaları başlattık. Medrese içinde bir odaya mutfak dolabı, kadın ve erkekler için tuvalet yapılıyor. Çifte Minareli Medresede yapılan tüm çalışmalar bilim kurulunun denetiminde yapılıyor. Burası müze olarak kullanılacağı için çeşitli sosyal ihtiyaçlar karşılanmalıdır. Koruma Kurulu onaylı projede olan bu detaylar uygulanmıştır."Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, Çifte Minareli Medrese'nin üzerinin açılır kapanır şekilde şeffaf bir madde ile kapatılmasının düşünüldüğünü belirtti . Eski eserlerde dönüşü olmayan uygulamalar yapılmasından kaçınıldığını, kendilerinin buna özen gösterdiğini hatırlatan Vakıflar Bölge Müdürü Çalık, Çifte Minareli Medrese konusunda halkın endişe etmelerine gerek olmadığını bildirdi. Çalık, "Esere hiçbir şekilde dönüşü olmayan zararlar vermeyiz. Örneğin mutfak dolabı alttan tesisat geçirilerek oraya kondu. Yani dolabı söktüğünüzde oradaki dokuda herhangi bir bozulma yok" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Tarihi Çifte minareli medresinin iç ve dış görüntüleri

-Çifte minareli medreseyi gezen yerli ve yabancı turistler

-Sosyal paylaşım sitesinde yayımlanan görüntü

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

(Süre: 3.07 Dk/ 173 MB)

=========================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement