Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan son yolculuğuna uğurlandıİSTANBUL'un Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, bugün memleketi Samsun'un Terme İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

01.08.2017 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL'un Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, bugün memleketi Samsun'un Terme İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da dün makam odasında beylik tabancası ile intihar ettiği belirlenen Silivri İlçe Emniyet Müdürü 39 yaşındaki Hakan Çalışkan'ın cenazesi dün gece tarifeli uçakla memleketi Samsun'un Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Bugün Terme İlçesi Kocaman Mahallesi'nde 3'ncü Sınıf Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan için cenaze töreni düzenlendi. Çalışkan'ın cenazesi ilk olarak baba evine getirildi. Burada Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı. Ağabeyi öğretmen olan Hasan Çalışkan taziyeleri kabul etti. Hemşire olan eşi Çiğdem Çalışkan ise Türk bayrağına sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü.

Annesi Mükerrem Çalışkan güçlükle ayakta durabildi. Babası Ömer Çalışkan'ın ise vefat ettiği belirtildi. Çalışkan'ın cenazesi daha sonra Kocaman merkez Camii'ne getirildi. Buradaki törene İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Çalışkan ailesinin yakınları, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazından sonra Hakan Çalışkan, Terme İlçesi Kocaman Mahallesi Soğukpınar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Hakan Çalışkan'ın cenazesinin baba evinde bulunması

-Baba evinden detay

-Dua edilmesi

-Yakınlarından detay

-Eşinden, annesinden ve ağabeyinden detay

-Cenazenin taşınması

-İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok'un taziyede bulunması

-Cenaze namazının kılınması

-Detaylar

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan ÇELİKBAŞ/TERME(Samsun), -

=======================================

Motosiklet yarışını kaybettiği genci öldürdü

GAZİANTEP'te 23 yaşındaki M.İ., iddiaya göre motosiklet yarışını kaybettiği 21 yaşındaki Hüseyin Dağlı'yı çıkan tartışmada av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Olay, dün gece Nizip- Gaziantep otoyolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. M.İ. ve Hüseyin Dağlı aralarında motosiklet yarışı yaptı. Yarışma sonunda kazanan Hüseyin Dağlı ile bu duruma sinirlenen M.İ. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.İ., yanındaki av tüfeğiyle Dağlı'ya peş peşe ateş edip kaçtı. Dağlı, otoyoldan geçen sürücülerin silah sesini duyması ve yerde yatan birini görmezi üzerine çağırılan ambulansla kentteki özel bir hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Dağlı, doktorların müdahalesine karşın sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Dağlı'nın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Dağlı'nın ölüm haberini alan yakınları Adli Tıp Kurumu önünde gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Dağlı'nın ölümüne yol açtığı öne sürülen M.İ.'nin yakalanması için jandarma arama çalışmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Tabutun çıkartılması

Ölen gencin yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Mide küçültme ameliyatından 25 gün sonra öldü

ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde esnaf 49 yaşındaki Süleyman Saka, mide küçültme ameliyatı olduktan 25 gün sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İlçede 'tonton' olarak tanınan yumurta satıcısı evli, 1 çocuk babası Süleyman Saka, aşırı kilolarından kurtulmak için 25 gün Ankara'da Keçiören Devlet Hastanesi'nde mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından 178 kilodan 168'e düşen Saka, önceki gün rahatsızlandı. İshal şikayetiyle Devrek Devlet Hastanesi'ne başvuran Saka, iddiaya göre acil serviste serum tedavisi uygulanarak evine gönderildi. Aynı gün iki kez daha rahatsızlanan ve aynı hastaneye kaldırılan Saka, akşam saatlerinde ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Saka, dün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Süleyman Saka için bugün evinin önünde dua edildi, helallik alındı. Devrek Yeni Camii'ndeki cenaze namazında kardeşi 46 yaşındaki Ahmet Saka ve 19 yaşındaki Furkan Saka taziyeleri kabul etti. Ahmet Saka, 178 kilo olan ağabeyinin ilçede çok sevilen ve tanınan bir esnaf olduğunu söyledi. Ahmet Saka, ağabeyinin ameliyattan sonra 10 kilo verdiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Keçiören Devlet Hastanesi'nde ameliyat oldu. 178 kiloydu ameliyata girerken. Ameliyattan sonra 168'e kadar düştüğünü söylemişti. Ameliyattan önce bir rahatsızlığı yoktu. Biz doktordan şikayetçi olmadık. Otopsi de istemedik. Ameliyattan sonra su içemiyordu. Bir bardak suyu 10-15 dakikada içiyordu. Yoğun bakım doktoru 'sıvısız kalmış' diyor ve böbreğinin çalışmadığını söyledi bize. 'Her an her şey olabilir hazırlıklı olun' dedi. Dün öğlen hayatını kaybetti."

Süleyman Saka, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ardından Ağalar Mahallesi'nde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-Cenazenin araçtan indirilmesi

-Güçlükle musalla taşına taşınması

-Cenaze namazı

-Cenazenin tekrar araca taşınması

-Ahmet Saka ile röp

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/DEVREK(Zonguldak),

===============================================

Roket yaparken elleriyle bir gözünü kaybeden Altuğ'un tedavisi sürüyor

ANTALYA'da 'Gökyüzü Gözlem Şenliği' için evinin balkonunda roket hazırlarken patlamada 2 eli ve 1 gözünü kaybeden 17 yaşındaki Altuğ Özışık, ortopedi servisinden taburcu edilerek, göz tedavisi için göz hastalıkları servisine alındı.

Antalya'da Gökyüzü Gözlem Şenliği için 24 Temmuz gecesi evinin balkonunda roket hazırlarken yaşanan patlamada 2 elini ve sol gözünü kaybeden Altuğ Özışık'ın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'ndaki tedavisi tamamlandı. Bugün taburcu edilen Altuğ Özışık göz tedavisi için Göz Hastalıkları Anabilim Dalı servisine alındı. Altuğ Özışık'ın göz servisinde Doç.Dr. H. Deniz İlhan tarafından takip edileceği belirtildi. Özışık'ın göz servisinde bir süre kontrol altında tutulacağı kaydedildi. Sol gözü için enfeksiyon tehlikesine karşı önlemler alınan Özışık'ın tedavisinin ardından taburcu edileceği belirtildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde Başuzman olarak görev yapan Tuncay Özışık'ın oğlu Altuğ Özışık, 4 Temmuz günü saat 20.00 sıralarında balkonda roket yapmaya başladı. Bu sırada meydana gelen patlamada, Altuğ Özışık, yanında bulunan babası Tuncay Özışık ile annesi Hatice Özışık yaralandı. 2 eli bileğinden kopan ve sol gözünden yaralanan Altuğ Özışık, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hafif yaralı anne ve baba da aynı hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi. 2 elini bileğinden kaybeden Altuğ Özışık, sol gözünü de kaybetti.

Görüntü Dökümü

------------------

Haber: Erol AKKIR/ANTALYA, -

===============================================

Mescitten hırsızlık güvenlik kamerasında

GAZİANTEP'te, bir mescide giren kimliği belirsiz kişi, içerideki ses sistemini çalarak kayıplara karıştı.

Olay, dün akşam saatlerinde Çukur Mahallesi'nde bulunan Balıklı Küçük Hafız Torunu Selim Efendi Mescidi'nde meydana geldi. Sabah saatlerinde mescide gelen müezzin Nuri İnce, ses sisteminin yerinde olmadığını fark edince durumu polise bildirdi. Müezzinin ihbarıyla mescide gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceledi. Güvenlik kameralarında kimliği belirlenemeyen bir kişinin ses sistemini çalarak uzaklaştığı belirlendi.

Polis, güvenlik kameralarından eşkali belirlenen şüphelinin kimliğini saptayarak yakalamaya yönelik çalışmasını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Mescidin görüntüsü

Mescitte namaz kılanlar

Güvenlik kamerası görüntüsü

Nuri İnce ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER- Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

Malatya'nın çöpünden enerji ısısından çiçek üretilecek

Türkiye'nin ilk çöp yakan termik santrali Malatya'da kuruluyor

Şehir çöplerinin 'tam bertaraf' sistemiyle enerjiye dönüştürüleceği enerji santralinin temeli Malatya'da atıldı. Proje tamamlandığında 100 bin ev çöpten aydınlanacak. Çöp yakma sırasında ortaya çıkan ısı ile kurulacak olan serada ise çiçek yetiştiriciliği yapılacak.

Türkiye'nin ilk 'çöp yakma ve bertaraf' santrali olan 'Entegre Çevre Projesi'nin temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve yerel yöneticiler katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklamada,  ülkemizin endüstriyel ısı konusunda dünya çapındaki firması olan Mimsan Grup'un ülkemizin şehir çöpleri ve biyolojik atıklarını enerjiye dönüştürecek teknolojik iddiasını ortaya koyduğunu söyledi.  Tüfenkci, "Ortaya konan projenin sadece Türkiye'deki belediyelere değil, bölgemizdeki ülkelere de örnek olacak bir projedir" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da açıklamasında, çevreci ve verimli bir yatırım olan projenin vahşi çöp depolama alanı üzerine kurulduğunu ve tüm ilçelerdeki evsel atıkların da bu merkezde toplanarak değerlendirileceğini söyledi.

100 BİN EV ÇÖPTEN AYDINLANACAK

Sanayi kazanları üreticisi Mimsan Grup tarafından hayata geçirilen proje tamamlandığında, ortaya çıkacak toplam 10 MW/H elektrik enerjisi ile 100 bin ev aydınlanacak. Yakma sırasında ortaya çıkan atık ısı ile de Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulacak serada çiçek üretimi yapılacak.

TEKNOLOJİ VE ŞEHİR DOĞA İLE BARIŞIYOR

'Yap işlet devret' modeli  ile toplamda 25 milyon dolar yatırım bedeli olan proje kapsamında belediyenin kasasından bir kuruş para çıkmayacağı gibi, gelirden belediye pay alacak. Proje 2017 yılı sonuna yetiştirilecek.  Mevcut vahşi depolama uygulaması ile doğanın 300 yılda yok edemeyeceği atıklar, bu yeni bertaraf teknolojisi ile çevreci bir şekilde enerjiye dönüştürülecek.  'Çöp Yakma ve Bertaraf Etme' projesinde, çöpler sırasıyla ayrıştırma, gazlaştırma ve yakma aşamasından geçiriliyor. Diğer projelerden farklı olarak Türkiye'de bir ilk olacak bu projede, Malatya'nın tüm atıkları yüzde 100 değerlendirilmiş olacak.

Mevcut uygulamada çöpün sadece yüzde 15'i enerjiye dönüşürken, bu yeni teknoloji ile bu oran yüzde 65'e çıkarılacaktır. Bu oran Avrupa ortalamasının da üzerindedir.

MİMSAN GRUP TEKNOLOJİK OLARAK HAZIR

Sayani Kazanları üreticisi Mimsan Grup CEO'su ve Kazan Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet İlhan, ilk kez Türkiye'nin çöpünün değer kazandığını belirterek, "Mimsan Grup olarak, Türkiye'nin şehir çöpleri ve atıklarının enerjiye dönüştürülmesi için gerekli teknoloji ve altyapıya sahibiz. Dünyadaki yatırımcıları, Türkiye'nin atıktan enerji sektörüne yatırım yapmaya davet ediyoruz. Uluslararası fonları bu yeni teknoloji ile ülkemize çekmeyi hedefliyoruz. Mimsan Grup olarak, Türkiye'de bu sektöre yatırım yapmak isteyen yatırımcılara, belediyelerle anlaşma yapma ve yatırım süreçlerinde tam destek vereceğiz. Türkiye'de yatırım alt yapısı ve teknoloji vardır. Biz firma olarak bu konuda hazırız" dedi.

AVRUPA'DAN 115 YIL SONRA ÜLKEMİZDE

Avrupa'da ilk denemesi 1902 yılında gerçekleşen Çöp Yakma ve Bertaraf Etme yöntemi ile Türkiye, Mimsan Grup'un yatırımı sayesinde tam 115 yıl sonra tanışmış olacak. Ahmet İlhan, Türkiye'de henüz bu alanda yatırım yapmaya cesaret edebilen firma olmadığı için, bu sektörü başlatmak ve önünü açmak için Mimsan Grup olarak ilk adımı kendilerinin attığını sonrasında, diğer şehirlerde bunun hızlı bir şekilde yayılacağına inandığını belirtti. İlhan şunları söyledi:  "Her şehirde bir Çöp Yakma ve Bertaraf Etme ve birkaç biyokütle Santrali kurulacaktır. Yatırımın kendisini ortalama 4-6 yılda amorti ettiği bu sektör oldukça karlıdır. Tüm Türkiye'de yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli bulunuyor. Ülkemizde günlük ortalama çıkan 100 bin ton çöp ve atığın yıllık enerji değeri yaklaşık 5 milyar dolardır. Diğer bitkisel ve biyolojik atıklarla beraber düşünüldüğünde 10 milyar doların üzerinde bir gelir olduğu anlaşılacaktır."

50 KİŞİLİK İSTİHDAM

Bu projede toplamda 50 kişi istihdam edilecek. Atık ısılar ile entegre olarak kurulacak seralarda çiçek üretimi yapılarak Malatya şehrimizin ihtiyaç duyduğu peyzaj ve hediyelik çiçek ihtiyacı karşılanacak.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: MALATYA

=============================================

Gaziantep'te 12 kilometrelik içme suyu hattı yenilendi

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kartalkaya hattındaki 40 yıllık beton boruların çelik borularla değiştirildiğini söyledi. Şahin, çalışmanın tamamlanmasının ardından daha kaliteli suyun yüzde 25 ucuza içileceğini söyledi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar sonunda Kartalkaya İçme Suyu hattındaki 40 yıllık beton borular çelik borular ile değiştirildi. Kartalkaya İçme Suyu hattındaki çalışma alanlarını inceleyen Şahin, GASKİ Pompa-3 istasyonunda gazetecilere açıklama yaptı. Fatma Şahin kentin su ihtiyacının yüzde 5'ini kendi imkanları ile geriye kalan yüzde 95 ise başka şehirlerden karşılandığını söyledi. 12 kilometrelik Kartalkaya Boru İçme Suyu hattının borularının değiştiğini ve 3 gün önce kente su pompalanmaya başlandığını belirten Şahin şunları söyledi:

"Gaziantep'in su ihtiyacının toplamının yüzde 5'ini sadece şehrin içinde karşılıyoruz. Geriye kalan yüzde 95'lik kısmı başka şehirden getiriyoruz. Getirirken yılda 100 milyon lira elektrik parası ödüyoruz. Şehrimize kaynak suyu gibi, şişe suyu gibi su getirebileceğimizi görür görmez derhal devlet yatırımına girmesi için gerekli çalışmayı başlattık. Su kesintisi olduğunda insanların yaşam kalitesinin ne kadar çabuk düştüğünü çok iyi biliyorum. Gelen suyun yüzde 80'nini yolda kaybediyoruz ve su kalitesinde çok ciddi sorun yaşıyoruz. Bu durum sürdürülebilir bir durum değildi ve çok acil bir şekilde karar alıp bu 12 kilometrelik hattı hemen değiştirmemiz gerekiyordu.  Ekibimiz 24 saat çalıştı ve 3 gün önce çalışmaları bitirdi. 3 gündür depolarımıza su sağlıklı bir şekilde gidiyor.  Göreve geldiğimde su kayıp oranımız yüzde 30 idi şuan yüzde 40'lara geldi bu çalışmalar kapsamında daha da aşağıya inecek. Çalışmalarımızı 2019'dan önce tamamlayacağız ve 2019'da halkımıza daha sağlıklı, daha kaliteli suyu yüzde 25 daha ucuza sunacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Fatma Şahin'in konuşması

Çalışmalardan görüntüler

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet SOYDOĞAN GAZİANTEP-DHA)

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement