Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)BAKAN EROĞLU: KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN MÜSPET OY KULLANACAĞIMORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlar Kurulu'nda Kurban Bayramı tatilinin uzatılması için müspet oy kullanacağını söyledi.

12.08.2017 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)BAKAN EROĞLU: KURBAN BAYRAMI TATİLİ İÇİN MÜSPET OY KULLANACAĞIM

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlar Kurulu'nda Kurban Bayramı tatilinin uzatılması için müspet oy kullanacağını söyledi. Bakan Eroğlu, "Anadolu'nun her yerinde akraba ziyareti, mezar ziyareti, kurban kesme gibi şeyler var. Bir de neticede insanlar tatil yapamıyor. Bizim arkadaşlar cumartesi pazar çalışıyorlar. Gece gündüz de çalışıyorlar. Çok çalışanlar için bir nefes alma imkanı" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni için geldiği Zonguldak'ta önce Vali Ahmet Çınar'ı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Zonguldak'ta 203 milyon lira bedelli 12 tesisin temelini atacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Batı Karadeniz Gelişim Projesi kapsamında bölgede 31 Aralık 2019 tarihine kadar 11 milyar 533 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydetti. Proje kapsamında 4 baraj inşaatını bitirip içme suyu projelerini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Eroğlu, dere ıslahlarına da önem verdiklerini belirtti. Bakan Eroğlu, derelerin işgal altında olduğunu söyleyerek, "Özellikle dere ıslahları çok önemli. 54 tanesini bitirdik. 20'si inşaat halinde. 3 tanesini de planlıyoruz. Batı Karadeniz Gelişim Projesiyle buradaki bütün dere ıslahlarını büyük ölçüde bitirmeyi planlıyoruz. Dereler işgal altında. İllerde, ilçelerdeki çalışmalarımızda bunu görüyoruz. Normalde belediyeler tarafından bu derelerin bize teslim edilmesi lazım. Bize istimlak edecek biz de çalışacağız. Kaçak yapı varsa yıkacak. Bunlar olursa biz dere ıslahlarını çok rahat yaparız" dedi.

'MÜSBET OY KULLANACAĞIM'

Basın mensuplarının Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorusunu da cevaplandıran Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı'nın Anadolu insanı için önemine işaret ederek şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıkladı. Salı günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Bakanlar Kurulu'nda karar verilecek. Benim düşüncemi soruyorsanız teklif gelirse müspet oy kullanacağım. Şunu ifade edeyim: Bakın kurban çok önemli. İstanbul'da Anadolu'nun her yanında insan var. Onların akraba ziyareti, mezar ziyareti, kurban kesme gibi şeyleri var. Bir de neticede insanlar tatil yapamıyor. Bizim arkadaşlar cumartesi pazar çalışıyorlar. Gece gündüz de çalışıyorlar. Çok çalışanlar için bir nefes alma imkanı. Gerçi ben bayramda da çalışıyorum. Kurbanda 1 gün ailemle geçiriyorum ve kurban kesiyorum. Ertesi gün yine seferberlik yapıyorum. Geçen kurbanda ben memleketimdeki bütün ilçeleri gezdim. Elim adeta havada kaldı. 33 bin kişiyle tokalaşmışım. Özet olarak birincisi, bizim kültürümüz açısından anasının, babasının, ölmüşlerin mezarını ziyaret etmesi, kurban kesilmesi. ikincisi ise iç turizmin gelişmesi açısından faydalı. Zaten arada kalan 1-2 günde fazla iş yapılmıyor. Zaten idari izin alıyor filan kaçıyor."

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Bakan Eroğlu'nun valiliğe gelişi

-Valilikte  detaylar

-Konuşması

Süre: (6.31) Boyut: (281 MB)

Haber-Kamera:   Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===========================================================

2)GÖRME ENGELLİ UĞUR, KOÇ ÜNİVERSİTESİ'Nİ TAM BURSLU KAZANDI

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde yaşayan görme engelli Uğur Baran Altun, LYS'de TM-3 türünde Bandırma birincisi ve Türkiye 268'incisi oldu. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tam burslu olarak kazanan Altun, ses kayıt cihazından dinlediği soruları çözerek sınava hazırlandığını söyledi.

Bandırma İlçesi'nde İnşaat Mühendisi Doğan Altun ve Müzik Öğretmeni Aliye Altun çiftinin iki çocuğundan biri olan Uğur Baran Altun, 3 yaşında geçirdiği hastalık sonucu görme yetisini kaybetti. Uğur Baran Altun ana sınıfından itibaren gören arkadaşları ile birlikte eğitimine devam etti. Okulda dersleri dinleyerek öğrendiği Braille alfabesini kullanarak daktilosuyla not alan Uğur Baran Altun, dördüncü sınıfta girdiği bursluluk sınavını kazanarak, 8'inci sınıfa kadar özel bir kolejde okudu. Ardından Bandırma Enerjisa Fen Lisesi'ni kazandı. Türkiye'de Fen Lisesi'nde okuyan ilk görme engelli olan Uğur Baran Altun,  bu yıl girdiği LYS'de TM- 3 türünde 515,9682 puan ile Bandırma birincisi ve Türkiye 268'incisi oldu. Uğur Baran, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tam burslu olarak kazandı.

TANIDIKLARI SIRAYLA SORU OKUMUŞ

Uğur Baran Altun, sınav sürecinde yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Ani bir kararla kazandığı bölüme yöneldiği söyleyen Altun üniversite konusunda heyecanlı olduğunu söyledi.

Sınava çalışma şeklini de anlatan Altun " Annem öğretmen, okulda öğrencilerine ses kaydı yaptırıyordu. Planlarımı günlük olarak yapıyordum eve geldiğimde sorular hazır olmuş oluyordu. Tanıdıklarımızı eve çağırıyorduk onlar da gönüllülük esaslı bana soru okuyorlardı. Sıra arkadaşımla da soru çözerek bu şekilde eksikleri kapatmaya çalışıyordumö dedi.

Ailesinden ilk kez uzun süreli ayrılacağını, buna rağmen endişeli olmadığını kaydeden Altun, "Daha çok merak ve özgürlüğün vereceği tat,  iyi olacak gibi geliyor banaödedi.

"HİÇ BİR OLUMSUZLUK SİZİ GERİ DÖNDÜREMİYORö

Kendisiyle aynı durumu paylaşan engellilere de seslenen Uğur Baran, "Bütün mesele hedef belirlemekte. Birkaç olumsuzluk sizi geri döndüremiyor. Ne yapıp edip soru çözmeleri gerekiyor. Ben bu konuda şanslıydım. Annem öğretmendi ve öğrencilerine kayıt yaptırıyordu. Olanaklarına göre çok soru çözmeleri gerekli çünkü engellilerin bu konuda dezavantajları çok fazla. Gören biri için yapması gereken tek şey kırtasiyeden gidip kitap almak ve çözmeye başlamak ama körseniz bu iş o kadar kolay değil. Öncelikle doğru bir hedef ve çok soruödedi.

"SABAH 5.5 KALKIP SORU ÇÖZDÜö

Anne Aliye Altun da Uğur Baran'ın eğitimi konusunda yaşadıkları zorlukları anlattı. Anne Altun öBaran 3 yaşında bu hastalığı geçirdikten sonra biz önce hastalığı ailece kabullendik. Bunun ardında da ne yapmamız gerektiği konusunda sürekli çalıştık ve eğitimine önem vermemiz gerektiğine karar verip bu yolda adımlar attık. Üniversiteye çalışma sürecinde ne yapacağımızı bilmiyorduk. Baran kayıt cihazı ile dersleri dinledi Braille alfabesi daktilosu ile notlar aldı.Ben okulda öğrencilerimden destek aldım. Çok soru çözmek istiyor ama kaynak kitabı yok. Milli Eğitim'den ders kitabı geliyor ama biz soru bankası bulamıyoruz. Çoğunlukla Baran'la birlikte bunu üstlendik. Bütün soruları kayıt edip sonra o da soruları kulaklığı takıp çözüyordu. Her sabah 5.5'ta kalkıp çalışıyordu. Son 1.5 ayda TM'ci oldu. Edebiyatta eksiği vardı ama bunu 45 günde çözdüödiye konuştu.

"BEYİNLERDEKİ ENGELLER KALKSIN"

Baba Doğan Altun da engelliler konusunda toplumun eğitilmesi gerektiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Engelli toplumun beyninde herkes bir engelli adayıdır, önemli olan beyindeki engellerin kaldırılmasıödedi. Anne Aliye Baran, engellilerin eğitimi konusunda en önemli noktanın kabullenmek olduğuna işaret ederek,  "Sihirli sözcük kabullenmek önce çocuğunuzu kabullenin daha sonra ne yapabiliriz konusunda girişimlerde bulunun. Görüyoruz ki eğitimde fırsat eşitliği tanındığında engelliler de çok güzel işler yapabiliyorlar. Baran'da buna bir örnek. Her zamana çocuğunuzun destekçisi olunö diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Baran ve annesi röp.

BOYUT 382 MB

SÜRE 05.46 dakika

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir),

=======================================================

3)BODRUM'DA KORSAN TAŞIMACILIĞA KARŞI DENETİM

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, yetki belgesiz korsan taşımacılık yaptığı belirlenen 90 araç sahibine para cezası kesilip, araçları trafikten men edildi.Bodrum Kaymakamlığı, İlçe Turizm Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Bodrum Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı, TÜRSAB Bodrum Şubesi ve Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından korsan taşımacılık yapan taksi, minibüs ve otobüslere yönelik denetim yapıldı. Akyarlar, Yalıkavak, Göltürkbü ve Gündoğan mahallelerinde hizmet veren beş yıldızlı bazı otel ve beach club'ların müşterilerini ve sanatçılarını taşıdığı da belirlenen 179 araç kontrol edildi. Araçlardan korsan taşımacılık yaptığı belirlenen 90'ı, trafikten men edildi. Araç sahiplerinin her birine araç başına 5 bin TL'den başlayan para cezaları uygulandı. Trafikten men edilen araçlar ise emniyet müdürlüğü otoparkına çekildi. Görevlilerin, korsan taşımacılık yapan araçlara müşteri gibi binerek kamerayla çekim yapıp korsan taşımacılık yapanları suç üstü yaptığı o anlar da medyayla paylaşıldı.

"KORSAN ÇALIŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Kablı, "Turizmde çalışan ve ekmeğini bu sektörden kazanan esnafımızı mağdur eden, yetki belgesiz korsan taşımacılık ile mücadele için çalışıyoruz. Bu denetimler sıklıkla devam edecek. Sadece yol denetimleriyle değil, bünyelerinde bu tür taşımacılığa izin veren turistlik tesislerde de yetkili birimlerle birlikte uygulamalar yapıyoruz. Bu konuda bize destek veren esnafımızın ekmeğini çalanlara karşı mücadele veren kaymakamlığımız, emniyet güçlerimiz ve turizm örgütlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle yaz aylarında Bodrumla ilgisi olmayan yüzlerce aracın ilçeye girerek kaçak ve korsan çalışmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Denetlemelerden görüntü

Oda personelinin ve çektiği kosan taşımacılık yapan ve yakalanan kişinin görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi
    11:44 Burdur'da İl Genel Meclisi Başkanlığına Levent Tokmaker seçildi

    Burdur'da yapılan yerel seçimlerin ardından İl Genel Meclisi'nin başkanlığına Levent Tokmaker seçildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan gizli oylama sonucunda Tokmaker, 27 oydan 14'ünü alarak başkanlık görevine getirildi.

  • Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu
    11:43 Abdullah Avcı, Trabzonspor futbolcularına uyarılarda bulundu

    Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trendyol Süper Lig'in kalan 6 haftalık bölümü için futbolcularına uyarılarda bulunarak, oyuna ve disipline sadık kalan bir takım istediğini belirtti. Avcı, oyuncularıyla yapacağı durum değerlendirmesinde üçüncülük avantajını iyi kullanmaları gerektiğini vurgulayarak, ciddiyetin ve dikkatin önemini belirtti. Trabzonspor, kalan 6 haftada üçüncülüğünü koruyarak sezonu tamamlamayı hedefliyor.

  • Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi
    11:43 Tekirdağ'da yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi

    Tekirdağ'da polis ekipleri uyuşturucu ile mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonda Ayaspaşa Mahallesi'nde uyuşturucu madde ticareti yapıldığını tespit etti. O.D. isimli şahsa ait ikamette yapılan aramada 336 adet uyuşturucu hap ve 12.5 gram bonzai maddesi ele geçirildi. O.D. gözaltına alındı.

  • Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar
    11:42 Tunceli'de Tartışma Sonucu İntihar

    Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, doktor arkadaşı ile balkonda tartışan sağlık memuru, 3. kattan kendini boşluğa bıraktı. Talihsiz adam hayatını kaybederken, arkadaşının ardından atlayan kadın doktor ise yaralandı. Olayın detayları inceleniyor.

  • Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu
    11:41 Siirt'te kaybolan alzaymır hastası yaşlı şahıs ölü bulundu

    Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Bağlıca köyünde yaşayan 80 yaşındaki alzaymır hastası Hüseyin Tilki, dün gece evinden ayrıldıktan sonra geri dönmedi. Yapılan arama çalışmaları sonucunda Tilki'nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı
    11:40 Aydın İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda 41 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda 1-15 Nisan tarihleri arasında 41 şüpheli yakalandı. Yapılan operasyonlarda bin 655 gram metamfetamin, 204 gram kokain, 16 adet sentetik hap, muhtelif miktarda kubar esrar, 4 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 7'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Diğer 30 şüphelinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor
    11:39 Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor

    Sinop'a gelen Bosna Hersekli veteriner Martina Pesa, gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyor. Pesa, burada bir senedir sayısız sokak hayvanının tedavilerini yapmış ve kısırlaştırma ameliyatlarına girmiştir.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı
    11:39 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, 'Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.' dedi.


Advertisement