Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)ŞEHİT ASTSUBAY YILMAZ'IN CENAZESİNE FETÖ'DEN TUTUKLU KARDEŞİ DE KATILDITUNCELİ'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, memleketi Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Ayvaltı köyünde gözyaşları...

13.08.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞEHİT ASTSUBAY YILMAZ'IN CENAZESİNE FETÖ'DEN TUTUKLU KARDEŞİ DE KATILDI

TUNCELİ'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, memleketi Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine bağlı Ayvaltı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin cenazesine, FETÖ'den tutuklu bulunan kardeşi Astsubay Çavuş Yetiş Can Yılmaz da askerler gözetiminde katıldı. Tunceli merkez Çiçekli kırsalında bir grup terörist bulunduğunu belirleyen jandarma ekipleri, 2 gün önce bölgeye operasyon düzenledi. Operasyonda, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz ile birlikte 2 uzman çavuş yaralandı. Helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilen askerler, burada tedaviye alındı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit Yılmaz'ın cenazesi dün Tunceli'de yapılan törenin ardından uçakla baba ocağı Ankara'ya getirildi.

Şehidin cenazesi, burada helallik alındıktan sonra GATA'ya, dün akşam saatlerinde de memleketi Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesine getirildi. Sulakyurt Belediyesi'nin morg aracına konulan ceneze, bugün de defnedilmek üzere Ayvaltı köyüne getirildi. Şehit için öğle namazı sonrası Ayvaltı İlkokulu'nun bahçesinde tören düzenlendi. Cenaze törenine, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve bazı il protokol üyeleri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

FETÖ'DEN TUTUKLU KARDEŞİ DE TÖRENE KATILDI

Şehidin Samsun'da görev yapan ve 1 ay önce FETÖ suçlamasıyla tutuklanarak Denizli Cezaevi'ne konulan kardeşi 23 yaşındaki Astsubay Çavuş Yetiş Can Yılmaz da jandarma ekipleri gözetiminde cenazeye katıldı. Yetiş Can Yılmaz'ın başında sivil jandarma ekipleri beklerken, eline kelepçe vurulmadığı görüldü. Şehidin babası Yusuf Yılmaz, annesi Hanım Yılmaz ve diğer kardeşleri Bekir Yılmaz ile Burak Yılmaz törende gözyaşlarına boğuldu. Şehidin hemşire olan eşi Kübra Yılmaz da tören boyunca eşinin fotoğrafını elinden bırakmadı. Kübra Yılmaz, eşinin FETÖ'den tutuklu kardeşi Yetiş Can Yılmaz'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

'ASKER SELAMI VEREN BABASI, 'VATANIM, MİLLETİM SAĞOLSUN'

Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından helallik alınarak şehidin özgeçmişi okundu. Ardından dua edilerek saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Bu sırada şehidin babası Yusuf Yılmaz asker selamı verdi. Baba Yılmaz, "Allah oğlumu en yüksek mertebeye yükseltti. Babası olarak inşallah beni de şefaat ettirecek. Vatanım, milletim sağolsun.Bu topraklar kolay kazanılmadı, her tarafı kanla sulandı. Benim çocuğum da onlardan biri oldu" dedi. Baba Yılmaz, astsubay olan diğer oğlunun cezaevinde bulunmasıyla ilgili de, "İnşallah aklanıp çıkacak" dedi. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, törenin ardından köy mezarlığına defnedildi. Şehidin tutuklu kardeşi Yetiş Can Yılmaz ise törenin ardından Denizli cezaevi'ne götürüldü. Şehit Yılmaz'ın geçtiğimiz yıl evlendiği ve 1 ay önce Tunceli'de göreve başlayadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Şehit askerin bulunduğu cenaze aracının gelişi

Şehidin ailesinden görüntü

Şehidin fotoğrafı

Şehidin tutuklu bulunan astsubay kardeşinden görüntü

Şehit babası ile röportaj

Şehidin Türk bayrağına sarılı Tabutu

Cenaze namazının kılınması

Şehidin babasının asker selamı vermesi

Eşinin, şehidin fotoğrafına sarılması

Dua edilmesi

Şehidin cenaze sonsarı askerlerın omuzunda cenaze aracına konması

Erhan GÖĞEM-Gökhan CEYLAN/SULAKYURT(Kırıkkale), -

===================================================

2)DEVLET BAHÇELİ, OSMANİYESPOR KAMPINI ZİYARET ETTİ

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli, Osmaniyespor FK'nın Ankara'da ki Kızılcahamam kampını ziyaret etti. Tek tek oyuncularla tokalaşan Bahçeli, takımın durumu ile ilgili Osmaniyespor FK Futbol Şube Sorumlusu Bülent Çenet ve Teknik Direktör Durmuş Ali Çolak'tan bilgi aldı.

Bu sene 3. Ligde mücadele edecek olan şampiyon takıma 2017-2018 futbol sezonunda başarılar dileyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Osmaniyelilere selam gönderdi.

Devlet Bahçeli'ye futbolcuların imzalarının bulunduğu Osmaniyespor FK forması hediye edildi. Kulüp yöneticileri, teknik heyet ve oyuncularla bir süre sohbet eden Bahçeli, ziyaretin sonunda takımla hatıra fotoğrafı çektirdi.

LAR

OSMANİYE,

====================================================

3)TARTIŞTIĞI ARKADAŞINI TABANCAYLA ÖLDÜREN ŞÜPHELİ YAKALANDI

BOLU'da, dün birlikte alkol aldıktan sonra çıkan tartışma sonucu kendisine pompalı tüfek çeken arkadaşı 30 yaşındaki Burak İçöz'ü, tabancayla vurup öldürdükten sonra Trabzon'a kaçmaya çalışan Kudret Tosunoğlu, Giresun'da yakalandı. Bolu'ya getirilen Tosunoğlu, adliyeye sevk edildi.

Olay, dün sabaha karşı 04.00 sıralarında Paşaköy Mahallesi Kuruçeşme Sokak'ta meydana geldi. 30 yaşındaki Burak İçöz, birlikte alkol aldığı 2 arkadaşını evlerine bırakmak için otomobiliyle yola çıktı. Burak İçöz ve barda garsonluk yapan arkadaşı Kudret Tosunoğlu arasında iş meselesi yüzünden küfürleşmeye varan tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Burak İçöz, Kudret Tosunoğlu'nu darp ettikten sonra pompalı tüfek çekti. Kudret Tosunoğlu da belinden çıkardığı tabancayla Burak İçöz'ü öldürdü, yanlarında bulunan Şenol Y.'yi de bacağından yaraladı.

Olayın ardından silahı Karacasu Beldesi'ndeki bir ormanlık alana atan Kudret Tosunoğlu, daha sonra 3 yakınından Trabzon'da yeğeninin düğününe gideceği için kendisini otomobille bırakmalarını istedi. Kudret Tosunoğlu ve 3 yakını Giresun'da polis tarafından yakalandı. Bolu'ya getirilen katil zanlısı suçunu itiraf edip, Cumhuriyet Savcısı ve polis eşliğinde silahı attığı yeri gösterdi.

Kudret Tosunoğlu'nun emniyetteki ifadesinde, "Ben onu öldürmesem, o beni öldürecekti. Canımı kurtarmak için yaptım. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydıö dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kudret Tosunoğlu ve isimleri öğrenilemeyen 3 yakını adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Polislerin Cumhuriyet Savcısı eşliğinde silahın atıldığı yere gitmeleri

-Şüphelinin silahı aratması

-Şüphelinin emniyete getirilmesi

-Öldürülen Burak İçöz'ün fotoğrafları

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

=====================================================

4)VETERİNER HEKİMLERE EĞİTİM

BURDUR'da Veteriner Hekimler Odası tarafından mesleğe yeni başlayacak veteriner hekimler için suni tohumlama kursu başlatıldı.

Veteriner Hekimler Odası Burdur Şubesi tarafından veteriner hekimler için suni tohumlama kursu başlatıldı. Kursa, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi'nden yeni mezun veteriner hekimler katıldı.

Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çevik, her yıl 3 kez yapılan eğitimlerde suni tohumlamanın daha sağlıklı yapılması için veteriner hekim adaylarına eğitim verdiklerini anlattı. Ömer Çevik, "Biz her yıl yaz döneminde öğrenci arkadaşların okullarının bitimine yakın zamanda 3 suni tohumlama kursu düzenliyoruz. Talepler doğrultusunda üreticiye suni tohumlamanın sağlıklı verilebilmesi için 20'şer kişilik gruplar halinde 5 günlük eğitimlerimiz oluyor. İşletmelerde rektal ve servikal muayeneler yapıyoruz. Bu uygulamayı sürdürebilmek için veteriner fakülteleri, odalar ve işletmelerin işbirliği içerisinde olması gerekiyor" dedi.

Suni tohumlamanın ülkenin hayvan ıslahı açısından vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Çevik, "Üreticiler ihtiyaç dışı erkek dana beslemek zorunda kalmıyorlar. Böyle bir maliyeti azalttığımız gibi genital yolla bulaşan hastalıkların da önüne geçmiş oluyoruz. Irk ıslahıyla iyi hayvanlardan daha iyisini elde etmeye çalışıyoruz. Böylece çiftleşmeyle bulaşan hastalıkların önüne geçip, dünyanın önde gelen boğalarını ülkemizde rahatlıkla uygulayabiliyoruz" diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi mezunu Oğuz Kaan Demiröz de aldıkları eğitimin mesleki hayatlarında çok önemli bir yeri olduğunu belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Suni tohumlama yapılan hayvanlardan detay

Röp: Ömer Çevik

Röp2: Oğuz Kaan Demiröz

Detay

165 MB/// 05.13"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

======================================================

5)ZIPKINLA BALIK AVLAMAYA ÇIKTIĞI DENİZDE ÖLDÜ

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde zıpkınla balık avlamak için denize açılan 22 yaşındaki Yusuf Uysal'ın cansız bedeni kıyıdan 1 kilometre açıkta, yaklaşık 22 metre derinlikte kayalıkların arasında bulundu.

Alanya'da oturan Yusuf Uysal, dün öğle saatlerinde Gazipaşa'nın Güneyköy Mahallesi Uzunkum mevkiindeki kumsaldan zıpkınla balık avlamak için yüzerek denize açıldı. Yusuf Uysal'ın uzun süre sudan çıkmadığını gören çevredekiler polise haber verdi. İhbar üzerine bölgede arama çalışmaları yapıldı ancak gece geç saate kadar süren çalışmalardan bir sonuç elde edilemedi.

Yusuf Uysal'ın bulunması için bu sabah da aramalar devam etti. Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekipler yaptıkları aramada Yusuf Uysal'ın cenazesini sahile 1 kilometre açıkta yaklaşık 22 metre derinlikte kayalıkların arasında bulundu. Uysal'ın cenazesi bota alınarak Gazipaşa Limanı'na getirildi. Sığ su bayılması sonucu yaşamını yitirdiği tahmin edilen Uysal'ın cenazesi savcının incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Kum mevkii arama çalışmaları

Cesedin bota alınışı

Genel ve detaylar,

Yakınlarının koyda beklemesi,

Gazipaşa Limanı'na getirilişi

Cenaze aracına konulması

57 MB/// 01.47"

Haber- Kamera: Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement