Dha Yurt Bülteni - 8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 8

Estonya Başbakanı Juri Ratas, Gaziantep'te (2)ATES, FATMA ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİEstonya Başbakanı Juri Ratas, Uluslararası Göç Örgütü Ofisi ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

15.08.2017 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Estonya Başbakanı Juri Ratas, Gaziantep'te (2)

ATES, FATMA ŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

Estonya Başbakanı Juri Ratas, Uluslararası Göç Örgütü Ofisi ziyaretinin ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Şahin, makam odasında ağırladığı Rates'e kent hakkında bilgiler verdi. Türkiye'de ki 3 milyon mültecinin 400 binine Gaziantep'in ev sahipliği yaptığını anlatan Şahin, ziyareti için Başbakan Rates'e teşekkür etti.

Başbakan Juri Rates ise Estonya ve Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler olduğunu ifade etti. Rates, "Yerel yönetimler nezdinde de Estonya ile Türkiye arasında çok iyi ilişkiler var. Estonya bu yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği Konseyi başkanlığını yürütüyor. Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinden söz ederken, göç büyük önem arz ediyor. Benim bu ziyaretimin en önemli amacı güzel ülkenizi gezmek, mülteciler ile ilgili durumu yerinde görmek ve sizinle istişarelerde bulunmak" dedi.

Rates, ziyaretinin ardından Suriyeli sığınmacıların barındığı Nizip Konteyner Kenti'ne gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Fatma Şahin'in konuşması

Jüri Ratas'ın konuşması

Hediye verilmesi ve slayt gösterimi

-Genel ve detay görüntüler

Haber- Eyüp BURUN Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

====================================

CHP'li Balbay: "AKP metal yorgunu değil metal yığınıdır"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ak Parti'nin kuruluş yıldönümünün bir anlamda yıkılış yıldönümü olduğunu öne sürdü. Ak Partililer'in kullandığı 'metal yorgunluğu' deyiminin "Artık kullanılamaz hale gelmiş. Hurdalaşmış yığın" anlamına geldiğini belirten Balbay, "AKP artık metal yorgunu da değil metal yığınıdır"dedi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili sözleri ni 81 ilde yapılan ortak açıklamayla "Akıl tutulması" olarak değerlendirdi.

CHP örgütleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili sözlerine ortak açıklamayla tepki gösterdi. İzmir'de CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, basın toplantısında ortak metni okudu. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP ilçe başkanları katıldı. Balbay, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında Ak Parti'nin kuruluş yıldönümünün bir anlamda yıkılış yıldönümü olduğunu öne sürerek, "AKP'lilerin çok sık kullandığı deyim var. Metal yorgunluğu. İnternetten, sözlükten bakın metal yorgunluğunun anlamına. Metal yorgunluğu 'artık kullanılamaz hale gelmiş. Hurdalaşmış yığın demek. Kendileri kendilerini tarif ediyorlar. AKP artık metal yorgunu da değil metal yığınıdır. AKP Genel Başkanı Erdoğan, bunalımdan, korkudan, gerilmeden beslenmektedir. Bu azaldıkça ne yapağını şaşırmaktadır. Adalet yürüyüşüyle birlikte Türkiye'yi kucaklayan biz, insanları iteleyen AKP'dir. Hak, hukuk adalet diyenlere 'gel beraber yürüyelim" diyen biz, 'bizden olmayan teröristtir' diyen AKP'dir. Bugün gelinen noktanın özeti budur" dedi.

CHP İl Başkanı Güven,  Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şaşkınlıkla ve hayretle takip ettiklerini söyledi. Güven, şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz sivil darbesiyle ülkeyi içine sürüklediği kaos ortamında kendi dengesinin de iyice bozulduğunu görüyoruz. Kendisinin yarattığı hayaller dünyası ile, savcılara, hakimlere aba altından sopa göstererek, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef göstermesini, yaşadığı akıl tutulmasını hayretle takip ediyoruz.  Ülke'de Anayasayı hiçe saydılar, demokrasiyi rafa kaldırdılar, adaleti yok ettiler, Hukuku kendilerine oyuncak yaptılar, kendilerine muhalif olan kim varsa yok etmeye çabaladılar. Şimdi de önlerindeki tek ve en güçlü engel olarak gördükleri, CHP'yi ve Genel Başkanımızı hedef aldılar. İyi ki, CHP'nin başında tehditlere boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten korkmayan, diktaya ve faşizme boyun eğmeyen bir Genel Başkanımız var. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tehditlerine pabuç bırakmayacağız. Erdoğan rejimi her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek siyaseti baskı altına alma çabasındadır. Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayan Erdoğan iktidarının FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görülmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven açıklama

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay açıklama

Basın toplantısı detaylar

Haber: İZMİR,

====================================

Firari sahte estetikçi yakalandı (2)

SWİNGER'İ ORTAYA ÇIKARDIM

Adana'da polis ekipleri tarafından yakalanan sahte estetikçi kuaför Soner Gülnaz, sevk edildiği adliyedeti ifadesinden sonra kaçtığı açık cezaevinin yanındaki kapalı cezaevine gönderildi. Adliyeden çıkartılıp cezaevine götürülürken açıklama yapan Soner Gülnaz, açık cezaevinde 2 gardiyandan şiddet gördüğünü iddia etti. Gülnaz adliye çıkışı şöyle konuştu:

"Adım Soner Gülnaz 1983 doğumluyum, Adanalıyım. Swinger çetesi ortaya çıkardım İftiralarla doluyum. Adana'da Swinger çetesi  bunlar. Bütün emniyette ifademi verdim. Bütün şahısların hepsini biliyorum. Sizden tek bir ricam var. Devletime güveniyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan beni lütfen dinleyin. Cezaevinde üzerime adam yolladılar. 2 gardiyandan şiddet gördüm. Bana değişik şeylerde bulundular. Sayın devlet büyüklerim, sizleri seviyorum, sizlere sığınıyorum."

Soner Gülnaz, daha sonra polisler tarafından kapalı cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Adliyenin görüntüsü

Soner Gülnaz'ın adliyeden çıkarılması

Soner Gülnaz'ın konuşması

Polis aracına bindirilmesi

SÜRE: 01'04"    BOYUT: 66 MB

Haber-Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

====================================

CHP'Lİ PEKŞEN'DEN ŞEHİTLİK TEPKİSİ

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon'un Köprübaşı İlçesindeki Harmantepe Şehitliği'nin bakımsız bırakılmasına tepki gösterdi, son halini görüntülediği şehitlik için de TBMM'ye soru önergesi verdi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Harmantepe Yaylası'nda 1916 yılında Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan savaşta şehit olan 150 er ve 7 astsubay için yaptırılan Harmantepe Şehitlik Anıtı'nı ziyaret etti. Ziyarette her yıl 29 Haziran'da anma törenleri düzenlenen anıtın son halini görüntüleyen Pekşen, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak "Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yer alan Harmantepe Şehitliği'nin harabeye dönmüş hali bu topraklar için canını veren aziz şehitlerimize büyük bir saygısızlıktırö dedi.

'ŞEHİTLERİMİZE VE TARİHİMİZE SAYGISIZLIK'

Harmantepe Şehitliği'nin son durumunun içler acısı olduğuna işaret eden ve anıtın bakımsız bırakılmasına tepki gösteren Pekşen  "Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir rezaletle karşılaşmazsınız. Bütün toplumlar tarihlerine, şehitlerine gereken önemi göstererek sahip çıkmaktadır. Ancak bizim ülkemizde gördüğünüz gibi bu ülke için canını vermiş aziz şehitlerimizin mezarları yıkık dökük, harabe bir halde. Hiçbir yetkili ilgilenmiyor. Bu durum tam bir sorumsuzluk, aymazlık örneğidir. Şehitlerimize ve tarihimize saygısızlıktırö diye konuştu.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Harmantepe Şehitliği'nin bakımsızlığı nedeniyle ilgili olarak da TBMM'ye İçişleri Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini de sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Haluk Pekşen'in yayınladığı vide görüntüsü

HABER KAMERA: DHA

===============================================

PLAJ ÜSTÜNDE UÇAN PARAMOTOR, ATILAN TOPLA TEHLİKE GEÇİRDİ

SAKARYA'nın Karasu İlçesi'nde halk plajı üzerinde paramotor ile uçuş yaparken atılan voleybol topu yanından geçen Bartın'lı öğretmen Avni Uzun, büyük tehlike atlattı. O anlar paramotordaki kamera tarafından kaydedildi.

Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Metal Teknolojileri öğretmeni Avni Uzun, geçen 11 Ağustos'ta kendi yapımı olan paramotor ile Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde Türk bayrağı açarak uçuş gerçekleştirdi. Halk plajı üzerindeki uçuşunu kameraya alan Uzun'a doğru atılan voleybol topu yanından geçti. Plaja yakın uçtuğu için büyük tehlike atlatan Uzun, topu atanı bulmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Görüntüleri Facebook'taki sayfasından 'aman dikkat' diyerek paylaşan Uzun, "Karasu Plajı üzerinde bayrak çekerken, herkes tarafından ilgiyle ve takdirle izlenirken, plajdan kendini bilmez bir densiz tarafından, sonucunun neye mal olacağını düşünmeden, bana top fırlatıldı. Allahtan top teğet geçti. Aksi takdirde hem benim için hem plajdaki izleyenler için elim bir kaza meydana gelebilirdi. Bu tür olumsuzluklara karşı dikkatli olunması için tüm pilot arkadaşlarıma kazasız kırımsız uçuşlar dilerim.ö açıklamasında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------

-Paramotor sahilde uçması

-Plajdan top atılması

-Sonrasında yaşananlar

Süre: (1.23) Boyut: (44 MB)

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,

======================================

FİRARİ SAHTE ESTETİKÇİ YAKALANDI

ADANA'da dudak dolgusu yaptığı hemşire Merve Keleş'in de aralarında bulunduğu 3 kişiyi hastanelik ettiği iddiasıyla yargılanan sahte estetikçi kuaför Soner Gülnaz, başka bir suçtan cezasını çektiği cezaevinden kaçtıktan 10 gün sonra yakalandı.

Soner Gülnaz iddiaya göre  kendisini 'doktor' olarak tanıtarak  dudak dolgusu ve botoks işlemleri yaptı. 3 kadın hastanelik olunca Soner Gülnaz şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonunda 6 Mayıs 2017'de gözaltına alınıp, bu suçtan ve hakkındaki hırsızlıktan kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklandı. Gülnaz hakkında 3 estetik suçundan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. 2'nci duruşmada da  bu suçlardan tahliyesine karar verildi.

10 GÜNDE YAKALANDI

Hırsızlıktan hakkında kesinleşmiş 5 yıl 3 ay hapis cezası bulunan Soner Gülnaz, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında cezasını çekmesi için Kürkçüler Cezaevi kompleksindeki Adana Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.  5 Ağustos günü firar eden Soner Gülnaz'ın yakalanması için İnfaz Büro Amirliği'ne bağlı polislerden özel bir ekip kuruldu. Gülnaz'ın gidebileceği adresleri araştıran özel ekip, geçtiğimiz akşam Yenibey Mahallesi'ndeki bir evin yakınında peklemeye başladı. Sabaha karşı eve gelen Gülnaz, polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gülnaz'ın Mersin'e kaçmayı planladığı öğrenildi.

Haer: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA, -

=========================================================

CHP ANKARA İL BAŞKANLIĞI'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK AÇIKLAMASI

CHP Ankara İl Başkan Vekili Rıfkı Güvener, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını belirterek, "Amaç, CHP Genel Başkanı'nı tehdit ederek, topluma korku salmaktır. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu susturamayacaksınız" dedi.

CHP Ankara İl Başkan Vekili Güvener, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını söyledi. Tehditlere pabuç bırakmayacaklarını dile getiren Güvener, iktidarın her türlü muhalefeti suç örgütü gibi tarif ederek, siyaseti baskı altına alma çabasında olduğunu savundu. CHP Ankara İl Başkan Vekili Güvener, şunları söyledi:

"Geçmişte FETÖ ile iştirak halinde kumpas davalarını tezgahlayanların, FETÖ ile yolları bugün ayrılmış görünse de aynı yöntemleri uygulamaya devam ettikleri, yeni kumpas girişimleri içinde oldukları görünmektedir. Ortada bir casusluk suçu yoktur. Anayasa mahkemesi de böyle söylemektedir. Buna rağmen talimat ile milletvekilimiz haksız yere mahkum edilmiş ve tutuklanmıştır. Önce mahkeme başkanı ve heyet değiştirilmiş, mahkumiyet kararı verilmiş, daha sonra da bu kararı inceleyecek üst mahkemenin başkanı değiştirilmiştir. Bütün bu uygulamalar kumpas davalarının tipik özelliğidir. Kurgulanan kumpas üzerinden rehin alma anlayışı şimdi de genel başkanımızı tehdit etmektedir. Amaç CHP genel başkanını tehdit ederek topluma korku salmaktır. Tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Adalet, özgürlük ve demokrasi isteyen, milyonların sesi ve umudu olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu susturamayacaksınız. Türkiye'ye giydirmek istediğiniz deli gömleğini yırtıp atacağız. Baskıcı ve zorba rejiminizi tanımıyoruz, tanımayacağız. Mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz"

Basın açıklamasının ardından toplantıya katılan partililer, 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları attı.

Haber: Gökhan CEYLAN-Mustafa TURAPOĞLU/ ANKARA, -

==========================================================

Doğalgaz borusuna kendini asıp öldü

NİĞDE'de kendini doğalgaz borusuna bağladığı iple intihar eden 52 yaşındaki Vedat Aytekin hayatını kaybetti.

İlhanlı Mahallesi Terminal TOKİ evlerinde Vedat Aytekin'den uzun süre haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. Dairenin kapsını açamayan ekipler itfaiye yardımıyla balkondan içeri girdi. ekip, Vedat Aytekin'i daire kapsı arkasında doğalgaz borusuna asılı halde buldu. Sağlık ekipleri yaptığı kontrolde Aytekin'in öldüğünü belirledi. Evde yapılan incelemenin ardından yaşlı adamın cansız bedeni Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

İtfaiye ekiplerinin balkondan içeri girmesi

Ekiplerden detay görüntü

Cesedin çıkarılması

Cesedin ambulansa konulması

SÜRE: 57"   BOYUT: 64 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement