Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

1)TATBİKAT PANİĞE NEDEN OLDUERZURUM'da 9'uncu Kolordu Komutanlığı Karargah Destek Grup Komutanlığında yapılan yangın tatbikatı paniğe neden oldu.

17.08.2017 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TATBİKAT PANİĞE NEDEN OLDU

ERZURUM'da 9'uncu Kolordu Komutanlığı Karargah Destek Grup Komutanlığında yapılan yangın tatbikatı paniğe neden oldu.

Kentin en işlek semti olan Havuzbaşı'ndaki Karargah Destek Grup Komutanlığı'na bugün öğle saatlerinde sevk edilen 4 itfaiye aracı ve 2 ambulansın sirenlerini çalarak gitmesi endişeye neden oldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yanlışlıkla önce Öğretmenevi karşısındaki askeri birliğe gitti. Askeri birliğin önünde bekleyen itfaiye araçları, yetkililerle konuştuktan sonra Havuzbaşı'na yöneldi. İtfaiye araçları ve ambulansların siren çalarak gitmesi, "Askeri birlikte yangın ve yaralılar var" korkusu yaşattı. Karargahın içine giren ekipler, tatbikat için yakılan lastikleri söndürdü. Yetkililer, tatbikatla ilgili bir açıklama yapmadı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Askeri karargahın içindeki yangına müdahale eden itfaiye ekipleri

-Karargah binasındaki kulübede çıkan duman

-Askeri yetkililerin olay yerine gelmesi

-İtfaiye araçlarından detay

-Havuzbaşındaki trafik

-İtfaiye araçlarının karargah'tan çıkması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

SÜRE: 03.06 BOYUT: 188 MB

=======================================================

2)CHP'Lİ EROL: MUNZUR İÇİN EYLEM YAPACAĞIZ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, dün kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile son orman yangınlarını değerlendirdiklerini belirterek, Bakan Eroğlu ve Vali Tuncay Sonel'e çözüm konusundaki önerilerini aktardığını söyledi.

Tunceli'deki bir otelde, düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, orman yangınları ve Munzur Çayı üzerinde yapımı planlanan HES'lerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dün kente gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile orman yangınları konusunda fikir ve önerilerini aktardığını anlatan CHP'li Erol, "Birincisi dedik ki; devlet tabi ki kamu düzenini ve kamu otoritesini sağlamakla sorumludur. Bunlara yönelik operasyon yapma hakkına da sahiptir. Biz hiç bir şartta ve koşulda ilimizde operasyon yapılmaması ile ilgili yorum yapma hakkını kendimizde görmeyiz. Ama, unutulmaması gereken bir noktada şudur; Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Kamu özgürlüğü ve kamu otoritesi ve güvenliğini sağlarken, kamu özgürlüğü ve yaşam hakkını da görmezden gelemez diye sayın bakana taleplerimizi ilettik. Tabi ki bir bölgede operasyon yapma, kararı verme yetkisi alma ve operasyonu yaparken kendine göre tedbir alan sorumluluğu devletindir, devlet yönetiminindir. Bu anlamda aksaklıklar olmuş mudur? Olmuştur. Önemli olan bundan sonra aksaklıklar olmamasına dair çözüm önerilerini hem sayın bakanımıza hem de sayın valimize ilettik. Özellikle sayın valimize bu süreçteki duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ederim. Gerçekten her noktada, her saatte aradığımızda, hem süreçle ilgili bizi bilgilendirdi, hem de sürece bir an önce çözüm bulabilmek için elinden gelen bütün gayreti sarf etti" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Munzur Çayı üzerinde yapılması planlanan baraj ve HES projelerinin yeniden değerlendirilmesiyle ilgili talimat verdiğini belirten CHP'li Erol, konuyla ilgili CHP İl Başkanlığı'nın 23 Eylül'de büyük bir eylem planladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İkincisi Tunceli için hayati önem taşıyan ve dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın her Dersimli'nin, kendini sorumlu hissettiği Munzurumuz'un üzerinde yapılması planlanan HES'ler ve barajlarla ilgili düşüncelerimizi, kaygılarımızı, endişelerimizi sayın bakana ilettik. Daha önce de benim görüşmelerim olmuştu. Sayın bakanla da olmuştu. Sayın bakanımız dün kamuoyuna yönelik bir açıklama da yaptı. Aslında Başbakan'ın bu konuyla ilgili projelerin yeniden değerlendirilmesi ile ilgili bir talimatının olduğunu ve bu talimat doğrultusunda yeni bir değerlendirme yapıldığını söyledi. Eski enerji bakanımız Taner Yıldız Bey de bu süreci takip ediyor. Sayın başbakanın talimatlandırmasıyla. Ben de süreci takip ediyorum. Bundan sonraki direniş hikayemiz Tunceli'de, Dersim'de yapılması gereken en önemli işlerden bir tanesi Dersim'in kültürüne tarihine geleneklerine sahip çıkmak adına bu talebi bir ideolojik talep olarak değil, inanç değerlerimize sahip çıkmak adına Munzur'daki barajlara ve hes'lere karşı çıkmayı bir yurttaş olarak bir Dersimli bir Tuncelili olarak sorumluluk hissediyorum ve bu sorumluluğu herkesin paylaşmasını istiyorum. 23 Eylül'de Tunceli'de bununla ilgili büyük bir eylem yapacağız, yürüyüş yapacağız. Bunu kamuoyuna yansıtmak için sürpriz sanatçılarımız gelecek, köşe yazarlarımız gelecek, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız gelecek. CHP İl Başkanlığımız'ın önderliğinde yapılacak bir yürüyüş olacak."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Gürsel Erol'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

=======================================================

3)YANAN FABRİKANIN SAHİBİNE ULAŞILAMADI, GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

GAZİANTEP'te, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki iplik fabrikasının depo bölümünde Pazartesi günü çıkan yangından bu yana kendisinden haber alınamayan fabrika sahibi 63 yaşındaki Tuncay Kara halen bulunamadı. Arama çalışmaları devam ederken, Kara için yarın gıyabi Cenaze namazı kılınacak.

Sam Mahallesi'nde bulunan iplik fabrikasının depo bölümünde geçen pazartesi günü saat 16.00'da yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 12 saatte söndürülebildi. Yangında fabrika sahibi Tuncay Kara'dan haber alınamaması üzerine soğutma çalışmalarının tamamlanmasıyla arama çalışması başlatıldı. Depo bölümünün tamamen kullanılamaz hale geldiği yangın sonrası ulaşılamayan Tuncay Kara'nın bulunması için bugün de AFAD, UMKE, itfaiye ve işçilerin katılımıyla arama yapıldı. Fabrikada arama çalışması yürüten 100 kişilik ekip, Kara'ya henüz ulaşamazken, hasar gören fabrikadaki molozlar da temizleniyor.

Haber alınamayan evli ve 3 çocuk babası Kara için yakınları tarafından yarın öğle namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Yangında fabrikanın hemen yanında bulunan bazı binalarda da maddi hasar meydana geldi. Yerleşim yerine fabrika yapılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, fabrikanın evlerinin hemen yanında olduğunu ve tehlike saçtığını söyledi. Fabrikanın yanan depo bölümünün hemen yanında bulunan evinde büyük çapta hasar olduğunu belirten Ersin Gülşen, evinin eşyalarını yeni yaptırdığını ve yangından sonra mağdur kaldığını ifade etti. Mağduriyetlerinin karşılanmasını isteyen Ersin ve Cennet Gülşen çifti, evlerinde oturamadıklarını anlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Fabrikadaki temizleme çalışmaları

Zarar gören evin içi

Ev sahiplerinin konuşmaları

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

==============================================

4)DEPREMZEDE BERBERDEN ÜCRETSİZ TIRAŞ

ESKİŞEHİR'de, depremzede berber 38 yaşındaki Ömer Faruk Akceylan, Marmara depreminin 18'nci yılında kimsesiz çocukları ücretsiz tıraş etti.

Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sırasında Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturan, ev ve berber dükkanları yıkılınca da Eskişehir'e gelen Ömer Faruk Akceylan, burada açtıkları berber dükkanına '17 Ağustos Tıraş Salonu' adını verdi. İstiklal Mahallesi'ndeki berber dükkanının önüne '17 Ağustos 1999 depremini unutturmayacağız' yazısını da asan Ömer Faruk Akceylan, 17 Ağustos tarihlerinde geleneksel hale getirdiği ücretsiz tıraş uygulamasını bu yıl da sürdürdü.

İHH İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Temsilciliği işbirliğiyle geçen yıl 17 Ağustos'ta kimsesiz çocukların ücretsiz tıraşlarını yaptıklarını belirten Ömer Faruk Akceylan, bu yıl da yine kimsesiz çocukları tıraş ettiklerini söyledi. Akceylan şöyle konuştu:

"Depremde ailemle beraber Gölcük'ün İhsaniye Beldesindeydik. Biz de 45 saniyeyi binamızda yaşadık. Oturduğumuz binanın içerisinden sağ kurtulduk. Depremde babamın kolu kırıldı. Akrabalarımız olduğu için deprem sonrası babamın tedavisi için Eskişehir'e geldik. Çok zor günlerdi. Allah kimseye bir daha böyle şeyleri yaşatmasın. 18 yıldan beri ücretsiz tıraş yapıyoruz. 18 yıldır yaptığımız ücretsiz tıraşların amacı 17 Ağustos depremini unutturmamak. Geçen yıl ve bu yıl yetim çocukları ücretsiz tıraş ediyoruz. Yetim çocuklardan vakit kaldığı takdirde gelen diğer müşterilerimizi de ücretsiz tıraş edeceğiz."

Görüntü dökümü:

---------------------

-Ömer Faruk Akceylan'ın konuşması,

-Akceylan'ın kimsesiz çocukları tıraş etmesi,

-Berber dükkanın dışından çekilen görüntüler bulunulor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement