Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

1 - Adıyaman'da minibüs devrildi: 1 ölü, 1 yaralıADIYAMAN'da, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki tarlaya devrilen minibüsteki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

09.07.2018 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - Adıyaman'da minibüs devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

ADIYAMAN'da, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki tarlaya devrilen minibüsteki 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Mehmet Şeker yönetimindeki 02 M 0312 plakalı minibüs, kontrolden çıkarak yol kenarındaki tarlaya devrildi. Kazada, minibüste bulunan yolculardan Yusuf İlik ile Kıymet Çavuş yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin çalışmasıyla sıkıştıkları yerden çıkarılarak ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan Kıymet Çavuş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Polis, minibüs sürücünü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Olay yeri

Sağlık görevlileri yaralılara müdahale etmesi

Yaralılar ambulanslara taşınması

Trafiğe kapanan yol

Kazaya karışan minibüs

Sürücü Mehmet Şeker, kazayı anlatması

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

170 MB

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===========

2 - Yaşadığı mağara için imar barışına başvurdu

BATMAN'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan ve Helenistik dönemine ait bir mağarada ikamet eden Mehmet Tilki, mağaranın kayıt altına alınması için imar barışına müracaat etti. Tilki, "Mağaramda televizyon ve buzdolabı da var. Mutfak eşyalarım elektrikle çalışıyor. Akşamları mağaramda keyifle televizyonumu izliyorum. Kışın sıcak, yazın da serin olan mağaramı modern konutlara bile değişmem"dedi.

Tarihi Hasankeyf ilçesindeki 150 yıllık mağarada ikamet eden 8 çocuk babası 69 yaşındaki Mehmet Tilki, mağarasının kayıt altına alınması için e-devlet üzerinden imar barışı için müracaatta bulundu. Helenistik dönemine ait mağaranın dedesinden kendisine kaldığını ve eletrik ile su abonesinin olduğunu anlatan Tilki, imar barışından yararlanmak istediğini söyledi. Tilki, mağarasına yapı kayıt belgesi alabilmek için e-devlet üzerinden başvuruda bulunduğunu dile getirerek, Osmanlı döneminde dedesine ait mağaranın belgelerinin olduğunu söyledi. Tilki, "Ailemin bir bölümü Adana'da yaşıyor. Ben ise buradaki mağaramda kalıyorum. Yazın çok serin olan mağaramı modern konutlara bile değişmem. Ilısu Barajı Hasankeyf'in eski yerleşim biriminin bir bölümünü sular altına bırakacak. Mağaram, baraj suları dışında kalıyor. Bu nedenle konut alanı olarak kullandığım mağaramın, kayıt altına alınmasını istiyorum. Mağaramın su ve elektrik abonesi de var" diye konuştu.

'MAĞARAMDA TELEVİZYON VE BUZDOLABI DA VAR'

Hasankeyf eski yerleşim bölgesindeki Bahçelievler Mahallesi'nde 150 yıllık mağarasına gözü gibi baktığını belirten Mehmet Tilki, "Mağaramda televizyon ve buzdolabı da var. Mutfak eşyalarım elektrikle çalışıyor. Akşamları mağaramda keyifle televizyonumu izliyorum. Kışın sıcak, yazın da serin olan mağaramı modern konutlara bile değişmem. Çünkü burada mutluyum. Doğup büyüdüğüm mağaram da diğer kaçak yapılar gibi kayıt altına alınmasını istiyorum. İmar barışından faydalanmak için yapı kayıt belgesi e-devlet üzerinden başvurdum. Umarım, bu talebim yerine getirilir. Çünkü gözüm gibi baktığım mağaramdan kopmak istemiyorum. Halen konut olarak kullandığım mağaranın da diğer yapılar statüsünde değerlendirilmesi gerek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Mağaradan görüntü

-Tilki'nin açıklaması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===================

3 - Hilvan'da saman yüklü TIR, alev alev yandı

ŞANLIURFA'nın Hilvan ilçesinde seyir halindeyken üzerindeki saman yükünün elektrik tellerine çarpması sonucu alev alan TIR, cayır cayır yandı. TIR'ın patlayan lastikleri paniğe neden olurken, yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Hilvan'dan dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya gitmek için yola çıkan 34 GN 9529 plakalı TIR'ın taşıdığı saman, Kepirhisar Mahallesi yakınlarına geldiğinde yol üzerinden geçen elektrik telleriyle temas etti. Tellerden çıkan kıvılcımlar samanı tutuşturdu. Rüzgarın da etkisiyle alevler hızla yayılırken, ismi öğrenilemeyen sürücü, aracı yolun kenarına çekip, itfaiye ekiplerine haber verdi. Alevlerin sardığı TIR'ın lastikleri peş peşe patlayınca çevrede panik yaşandı.

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşlarıyla söndürülen yangında, TIR kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Alev topuna dönen tır

Yangın sırasında patlayan lastikler

Tırı saran yangın

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

73MB

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===================

4 - Soner Arıca, Ordu'da hemşehrileriyle buluştu

MEMLEKETİ Ordu'ya gelen pop müzik şarkıcısı Soner Arıca, Gölköy ilçesinde düzenlenen festivalde konser verdi. Gölköy ilçesinde düzenlenen Uluvahta Yaylası Güreş ve Kültür Festivali'ne Ordulu şarkıcı Soner Arıca da katıldı. Arıca, festivalde verdiği konserde hemşehrilerinden alkış aldı. Konser sırasında renkli görüntüler oluştu. Arıca, şarkılarını seslendirirken vatandaşlardan da çevreyi koruma konusunda duyarlı olmalarını istedi. Konser sonunda Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Soner Arıca'ya tablo hediye etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Konserden detay

-Soner Arıca'nın konuşması

-Detaylar

(SÜRE: 3.53 Dk) (BOYUT: 437.20 MB)

Haber-Kamera: Ferudun ALTUNTAŞ/FATSA (Ordu),

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

===================

5 - Ev sahibi olmayı hayal ederken dolandırıldıklarını iddia ettiler

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, - KARABÜK'te, inşaat firmasının bir daireyi sözleşme üzerinden birkaç kişiye sattığını, firma sahibinin inşaatları yarım bırakarak kaçtığını iddia eden vatandaşlar, suç duyurusunda bulundu.

Aydınlıkevler Mahallesi'nde konut yapan inşaat firması sahibi İbrahim E. iddiaya göre, daire yapmak üzere anlaştığı vatandaşlardan topladığı paralarla ortadan kayboldu. Firma yetkililerine bir türlü ulaşamayan vatandaşlar, satın aldıkları dairelerinin birden fazla kişiye sözleşme üzerinden satıldığını fark edince dolandırıldıklarını anladı. 152 dairenin yapıldığı inşaat alanında toplanan vatandaşlar, tepki gösterdi. 250 ile 300 arasında kişinin mağdur olduğu iddia edilirken, vatandaşlar bugün adliyeye gelerek İbrahim E. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ali Ertan mağdur olduklarını belirterek, "Mağduruz, çok güvendik, inandık. Bir daireyi 2-3 kişiye de satmış. Çok insan perişan, 10 ustamız mağdur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Savcılığımızın derhal el atmasını istiyoruz." dedi.

Koray Bozkurt mağduriyetlerinin çözüme kavuşturulmasını isteyerek, "Bu inşaatların sahibi İbrahim E., ailesiyle birlikte kaçtı. Bu mağduriyetin çözüme kavuşturulmasını istemekteyiz. Herkes elindeki tüm birikimini vermiş gelmiştir, herkes kredi çekmiştir. Adam büyük vurgun yaptı. Tapusunu alanlar ve alamayanlar da var. Bir daireyi 2 kişiye 3 kişiye de satmıştır. Bizim haricimizde çalışan işçiler de mağdur. 260 kişinin mağduriyetinin çözülmesini istemekteyiz. Ortalama bir daire başı 130-140 bin TL düşmektedir. Dün geceden beri firma sahiplerinin telefonları kapalıdır, ulaşılamıyor. Oturduğu evde ve firmanın ofisinde eşyaları duruyor, kapılar kapalı şekildedir." diye konuştu.

Dış cehpe işi yapan Murat Demir, "İlk başlarda çok güzel gidiyordu. İnşaattın hali belliydi 4-5 ay içerisinde bu aşmaya geldi. Hep millete referans olarak iyi gösterdi. Yukarıda bir inşaat başlamış, temel yokken millete ucuz daire alayım bahanesiyle 70 daire filan satmış. Geçen Cuma günü buradaydı, 'İşleri düzelteceğim' dedi ama gidiş o gidiş, telefonlara bakmıyor, kendisine ulaşamıyoruz. Benim şuan ki mağduriyetim 150-170 bin TL arası" dedi.

Kalıp işi yapan Abdurahman Tekin firma sahibinin mal varlıklarına el konulmasını isteyerek, şöyle konuştu:

"Acil olarak bu adamın savcılık tarafından yakalanmasını ve mal varlıklarına el konmasını istiyoruz. Bir daireyi aldım diye sevinirken benim haricinde 3 kişi daha almış bu daireyi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İnşaat alanı

-Toplanan vatandaşlar

-Binanın görüntüsü

-İşçilerin görüntüsü

-Firmanın ofisini önünde toplanan grup

-Adliye görüntüsü

Süre: (09.48) Boyutu: (1.07 GB)

=======================

6 - 7 yıl önce kaybolan kişiyi öldürüp külçe altınlarını alan şüpheliler adliyede

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, - KÜTAHYA'da 7 yıl önce, Şerif Özdemir'i öldürüp külçe altınlarını almakla suçlanan özel halk otobüsü şoförü Sabit Çakır (41) ile arkadaşı Yücel Alyelken (30), adliyeye sevk edildi.

İnşaat işleri yaptığı İrlanda'dan Türkiye'ye gelen, o tarihte 53 yaşında olan evli 2 çocuk babası Şerif Özdemir, 11 Mayıs 2011 tarihinde memleketi Kütahya'da ortadan kayboldu. Yakınları, 110 bin Euro ile birlikte kaybolan Özdemir'in bulunması için polise başvurdu. Yapılan aramalardan sonuç alınamadı.

Şerif Özdemir'in kayıp dosyası, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından bu yılın ilk aylarında yeniden ele alındı ve özel ekip oluşturuldu. Özel ekip, Şerif Özdemir'in yakınlarının da aralarında bulunduğu 100 kişiyi şüpheli listesine aldı. Bu kişiler tek tek incelendi ve yakın takibe alındı.

EV VE OTOMOBİL ALINCA ŞÜPHE ÇEKTİ

Yaklaşık 6 aylık çalışmanın ardından Şerif Özdemir'in en son kendisine ait özel halk otobüsünde şoför olarak çalıştırdığı Sabit Çakır ile işsiz olan arkadaşı Yücel Alyelken ile görüştüğünü belirledi. Ekipler, Yücel Alyelken'in işiz olmasına rağmen son 7 yıl içerisinde ev, otomobil ve bir ticari taksi satın almasından şüphelendi. Yücel Alyelken evinde, Sabit Çakır ise çalıştığı özel halk otobüsü içerisinde gözaltına alındı. 2 şüpheli, sorgulamalarında Şerif Özdemir'i öldürdüklerini ve 3 külçe altınını aldıklarını itiraf etti.

Şüphelilerden Sabit Çakır, 7 yıl önce arkadaşı Yücel Alyelken ile birlikte Şerif Özdemir'i kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Söğüt Barajı'na götürdüklerini, burada piknik yaparken kendisinin Özdemir'i tabancayla başından vurarak öldürdüğünü söyledi. Çakır, daha sonra da cesedi arkadaşı Yücel Alyelken ile birlikte toprağa gömdüklerini, tabancayı ve kazma-kürekleri da baraja attıklarını anlattı.

KEMİKLER BULUNDU

Çakır, cesedi gömdükleri yeri de polislere gösterdi. Yapılan kazıda Şerif Özdemir'e ait olduğu sanılan insan kemikleri bulundu. Kemikler otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polisler, olayda kullanılan tabanca ve kazma-küreklerin bulunması için barajda dalgıçlarla arama başlattı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Sabit Çakır, Özdemir'i daha önce de yemeğine zehir katarak öldürmeye kalktığını söyledi. Kendisinin daha önce Şerif Özdemir'e ait özel halk otobüsünde çalıştığını belirten Çakır, polislere şunları anlattı:

"Şerif Özdemir yurt dışından gelmişti. Ben onun halk otobüsünde çalışıyordum. Şerif Özdemir daha sonra halk otobüsünü 110 bin Euro'ya başkasına sattı ve 3 külçe altın aldı. Bunun bir külçesini borçlarımı ödemem için bana verdi. Ailesi ile arası açık olduğundan dolayı diğer iki külçe altının emanet olarak bende durmasını istedi. Bu durumu arkadaşım Yücel'e anlatım. Yücel, altınlara sahip olmak için Özdemir'i öldürmemiz gerektiğini söyledi. Olay günü Yücel tabanca bulmuş ve araba kiralamıştı. Ben de Şerif Özdemir'i 'piknik yapmaya gideceğiz' diye çağırdım. Baraj kenarında gittik. Özdemir ellerini yıkamak için arkasını dönünce, Yücel belime silahı sokarak 'ben yapamayacağım elim ayağım titriyor, bugün bu iş bitecek, yap bu işi' dedi. Ben de atışa hazır olan tabanca ile ayağa kalkıp Özdemir'e arkasından başına doğru ateş ettim. Yücel gidip Şerif Özdemir'in başına poşet geçirdi. Onu birlikte otomobilin bagajına koyduk. 1 kilometre ileriye kadar gittikten sonra yol kenarında açtığımız çukura Şerif Özdemir'in cesedini gömdük. Tabanca ile kazma küreği de baraja attık. O bana altın verip iyilik yaptı, bense onu öldürdüm. Pişmanım."

Götürüldükleri Kütahya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan Sabit Çakır ile Yücel Alyelken, adliyeye sevk edildi.

Görüntü dökümü:

--------------

-Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılırken çekilen görüntüsü,

-Ölenin sağlık fotoğrafı bulunuyor

Haber-Kamera: KÜTAHYA/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement