Dha Yurt Bülteni 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 9

DHA YURT BÜLTENİ 9İnfaz koruma memuru 28 yıldır işe koşarak gidip geliyorSİVAS Açık Ceza İnfaz Kurumunda infaz koruma memuru olarak görev yapan İlhan Koç (57), 28 yıldır iş yerine koşarak gidip geliyor.

10.11.2018 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA YURT BÜLTENİ 9

İnfaz koruma memuru 28 yıldır işe koşarak gidip geliyor

SİVAS Açık Ceza İnfaz Kurumunda infaz koruma memuru olarak görev yapan İlhan Koç (57), 28 yıldır iş yerine koşarak gidip geliyor. Her gün sabah erken saatte Karşıyaka Mahallesindeki evinden çıkan Koç 16 kilometre uzaklıktaki Kılavuz Mahallesindeki iş yerine koşarak gidiyor. Koç, akşam yine aynı şekilde iş çıkışı evine koşarak giderek günlük 32 kilometreyi tamamlıyor.

Sivas'ta yaşayan evli 8 çocuk babası İlhan koç, işe başladığından beri mesaisine koşarak gidip geliyor. Karşıyaka Mahallesindeki evinden sabah 06.30'da çıkan Koç 1 saat 15 dakikada 16 kilometrelik yolu katederek 07.45'te ceza evinde oluyor. Spor kıyafetlerini çıkararak infaz koruma kıyafetlerini giyen Koç mesaisine başlıyor. Akşam yine mesai bitiminde de aynı yolu koşarak evine gidiyor. 45 yıldır atletizmle uğraşan aynı zamanda atletizm antrenörlüğü de yapan Koç günlük antrenmanlarını bu şekilde yapıyor.

45 yıldır atletizmle uğraştığını ifade eden Koç, yolda kendisini koşarken görenlerin genelde takdir ettiğini söyledi. Koç "45 yıldır çocukluğumdan beri atletizmle uğraşıyorum. İş yerine gelip giderken sürekli koşarak gelip, koşarak gidiyorum. Antrenmanlarımı bu şekilde yapıyorum. Mesaimiz sabah 8.00'de başlıyor. Ben 6.30'da evden çıkıyorum. 1 saat 15 dakikada buraya geliyorum. Daha sonra üzerimi değiştiriyorum. Mesaime 08.00'den önce hazır oluyorum. Akşam da mesaim 20.00'de bitiyor 20.20'de buradan çıkıyorum koşarak tekrar eve gidiyorum. Vardiyalı çalıştığım için 12 saat çalışıyorum. Akşam vardiyası olursa 17.30'da evden çıkıyorum koşarak tekrar 20.00'den önce hazır oluyorum. 2011 yılında trafik kazası geçirerek vefat eden oğlum Yunus Emre adına da koşu organize ediyorum. Bu sene 7'ncisini düzenleyeceğim. 8 çocuğumun 8'i de sporla uğraşıyor hepsi mesafe koşuyor. Hem zamandan tasarruf ediyorum hem de topluma güzel bir örnek oluyorum. Bugün 57 yaşındaki bir insan 16 kilometrelik yolu her gün gidip gelerek günlük 32 kilometre koşuyorsa bir çocuk neden ben koşmayayım diye örnek alıyor benden. Koşum 1 saat 15 dakika sürüyor. 16 kilometre geliyorum, 16 kilometre gidiyorum. Günlük 32 kilometre koşuyorum. Yolda beni görenlerin tepkisi de oluyor, takdir eden de oluyor. Tepkisi olanlara aldırmıyorum. Takdir edenler teşekkür ediyorum ama tepkisi olanlar da bir gün mutlaka anlayacaktır. Çünkü spor 40 yaşından sonra gerekli. Ben atletizm antrenörüyüm. Çocuk zaten koşuyor, oynuyor yerine göre sporunu yapıyor ama 40 yaşından sonra insan için spor şart. En güzel sporda tempolu yürüyüşdür. Bunu bende herkese bizzat göstererek yapıyorum. İş yerimdeki  arkadaşlarımın hepsi memnun ve keşke bazılar yapamadığı için senin yerinde olsak diyerek özlem içerisinde bana söylüyorlar." dedi.

"ÇOK SAYIDA DERECEM VAR"

Pazar günü 40'ıncısı düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Maratonu'na katılacağını ifade eden Koç sözlerini şöyle sürdürdü: "Koşmamın işte herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Hatta daha atik oluyorum. Şuan mesela kapıda nöbet tutuyorum. Antrenmanımın bir devamı gibi yerimde durmuyorum. Bu şekilde işimi de seviyorum amirlerimi de seviyorum buradan da teşekkür ediyorum. Asıl hazırlığım 11 Kasım'da 40'ıncısı yapılacak olan Vodafone İstanbul Maratonu. 14'üncü kez koşacağım inşallah. 42 kilometre amacım burada sağlıklı bir şekilde koşuyu bitirmek. Kupam madalyam çok oldu. Yaş gruplarım da derecelere giriyorum. Gençliğimden de 8 tane madalyam var. Bundan sonra da yaş gruplarım da 59-60 grubunda yarışıyorum genelde iyiyim. Ultramaraton 50-100 kilometre koşuyorum." diye konuştu.

"TOKAT'TAN SİVAS'A KOŞUYORDUM"

Daha önce çalıştığı Tokat Cezaevinden ayda bir kere Sivas'a koşarak gidip geldiğini ifade eden Koç "Gittiğim yerlere koşarak gidip gelmeyi tercih ediyorum. Zorluklar bazen hava yağışlı oluyor ama zorlukları seven insan katlanıyor. Kışında koşuyorum aslında serinlikte koşmak daha güzel oluyor. Ortaokulda başladım, bugüne kadar hep koştum. 28 yıldır çalışıyorum başladığımdan beri bütün cezaevlerinde de koştum. Daha önce Edirne, Bursa, Tokat Cezaevlerinde çalıştım hepsine de koşarak gidip geldim. Hatta Tokat'tan Sivas'a kadar ayda bir koşarak gidip geldim. Şimdi kısmet olursa cezaevimiz Hafik'e taşınacak oraya da koşarak gidip geleceğim 33 kilometre." ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İlhan Koç'un evden çıkışı

-Koşarak cezaevine gitmesi

-İşyerinde görüntüler

-İlhan Koç röportaj

-Genel Detay

Haber-Kamera:  İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, -

(604 MB HD Görüntü)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Özel halk otobüsü şoförü, tartıştığı gaziyi dövdü

Turgay İPEK/ERZURUM, - TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi Muhammed Sad Saylanlar (35), iddiaya göre, ücretsiz kartı ile bindiği özel halk otobüsünde kendisine kötü davrandığı için tartıştığı şoförün saldırısına uğradı. Saldırıda çatlayan bilek ve parmağı alçıya alınan Gazi Saylanlar, şoförden şikayetçi olduğunu söyledi.

Olay, dün akşam merkez Palandöken ilçesinde meydana geldi. Evine gitmek üzere özel halk otobüsüne binen evli ve 1 çocuk babası Gazi Muhammed Sad Saylanlar, ücretsiz kartını okutup geçerken şoför, iddiaya göre hızla hareket edince düşme tehlikesi geçirdi. Saylanlar, ineceği durağa geldiğinde de ayağa kalkınca bu kez otobüs şoförü ani fren yaptı.

Büyük üzüntü duyan Saylanlar, şoföre devletin kendine verdiği hakkı kullandığını ve yapmış olduğu hareketin doğru olmadığını söyledi. Bunun üzerine şoför, gazi Saylanlar'a tekme tokat vurmaya başladı. Yolcular araya girerken, şoför otobüsü bırakarak kaçtı. Diğer yolcular, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Aldığı darbelerle yaralanan Saylanlar, polis eşliğinde Palandöken Hastanesi'ne kaldırıldı. Çekilen röntgen filminde sol bileği ve parmağında çatlak tespit edilen Saylanlar'ın kolu alçıya alındı. Şoför hakkında davacı olduğunu belirten Muhammed Sad Saylanlar, "Otobüse devletin verdiği hakla ücretsiz bindiğim için şoför aracı hızla yerinden kaldırınca düşmemek için mücadele verdim. İnmek istediğim sırada da ani fren yapınca, tepkisinin haksız olduğunu söyleyince üzerime saldırdı. Kendisinden davacıyım" diye konuştu.

Olayı duyup hastaneye giden Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgün ve gaziler olaya tepki gösterdi. Başkan Akgül, "Vatanı ve halkı için ölümü göze alıp gazi olan bizler, devletin sunduğu hakkı kullanıyoruz. Ama her nedense bazı özel halk otobüs şoförleri bunu kabullenemiyor. Bu gibi saldırıların giderek artmasından endişe duyuyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız ve pazartesi günü suç duyurunda bulunacağız" dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, belediye yetkilileri de şikayetle ilgi otobüs kamera kayıtlarını incelemeye aldıklarını gerekenin yapılacağını belirttiler.

4 AY YOĞUN BAKIMDA KALMIŞ

Muhammed Sad Saylanlar, 5 Kasım 2003 yılında İstanbul'da vatani görevini yaptığı sırada göreve giderken trafik kazası geçirdi. 4 ay yoğun bakımda kalıp, beyin travması geçiren ve ardından da gazı unvanı alan Muhammed Sad Saylanlar'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ücretsiz seyahat kartı verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Muhammed Sad Saylanlar acil servis önünde

-Dernek Baskanı Recep Akgül'ün açıklaması

-Saylanların olayı anlatması

-Saylanlar gazi arkadasları ile birlikte

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Ata'ya saygı için yürüdüler

ANTALYA'DA Muratpaşa Belediyesi'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci yıl dönümü nedeniyle Muratpaşa Kent Meydanı'nda anma tören düzenledi. Alanda toplanan kalabalık, saat 09.05'te, Atatürk'ün ebediyete uğurlandığı dakikalarda duygusal anlar yaşadı. Siren sesinin yükseldiği alanda bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. 4,5 yaşındaki Neslim Özdemir'in okuduğu 'Andımıza' alandakiler de hep bir ağızdan eşlik etti. Kadınlardan oluşan Nar Taneleri grubunun okuduğu şiirler de büyük alkış aldı.

4 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Meydandaki törenin ardından kalabalık, falezler üzerindeki Erdal İnönü Kent Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nde Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin grubun en önünde yürüdü. Kalabalık, yürüyüşte 200 metrelik Türk bayrağı ve Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu afiş taşıdı. 4 kilometrelik Atatürk'e Saygı Yürüyüşü sırasında bazı vatandaşlar balkonlardan alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

DENİZDEN SELAMLADILAR

Yürüyüş devam ederken Mavi Akdeniz Su Sporları Kulübü Derneği üyeleri de Konserve Koyu'ndan Erdal İnönü Kent Parkı Falez Plajı'na kadar yüzüp İnciraltı Plajı'nda karaya çıktı. Yüzücüler, yürüyüşü denizden Türk bayrağı ve Atatürk posteri açarak selamladı. Yürüyüşe, Yelkeni Yat Motorlu Taşıyıcı Kooperatifi'ne bağlı tekneler de denizde oluşturacakları konvoyla destek verdi. Yürüyüş esnasında paramotor ise havada Atatürk posteri taşıdı.

ANMALAR GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK

Erdal İnönü Kent Parkı'nda tamamlanan yürüyüş sonrası konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ata'yı ve demokrasinin temelini atanları minnet andıklarını söyledi. Uysal, "Anmalarımız güçlenerek devam edecek. Cumhuriyetimizin uygarlık yolu olduğunu halka daha iyi anlatmalıyız. Ekonomik bir refah, uygar bir milletle ortaya çıkar. İç ve dış bütün saldırılara karşı bütün millet olarak kenetlenmek durumundayız. Geleceğimiz aydınlık olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

Saygı duruşundan görüntü

Küçük çocuğun andımızı okuması

Yürüyüşten görüntü

Denizde açılan Türk bayrağı ve Atatürk posterinden görüntü

Teknelerin görüntüsü

Bbaşkanı Ümit Uysal'ın konuşması

Belediye önü drone görüntüsü

Yürüyüş drone görüntüsü

Denizde açılan Türk bayrağı ve Atatürk posteri drone görüntü

Detaylar

580 MB -- 05.14// HD

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

======================================

Yaya geçidinde anne ve bebeğe yol vermeyen sürücüye ceza

AMASYA'da yaya geçidinden geçmek isteyen anne ile bebeğine yol vermeyen otomobil sürücüsüne 488 lira para cezası kesildi.

Merkeze bağlı Amasya Karacaoğlan Caddesi üzerinde bir annenin yaya geçidinden çocuk arabası ile geçmek istedi. Bu sırada bir otomobilin yolda dururken başka bir otomobil sürücüsü de yoluna devame etti. Yaya geçidinde ilk aracın durmasından sonra, arkadan gelen diğer aracın yoluna devam ederek, anne ve çocuğunu tehlikeye düşürdü. Yayaya yol vermeme anı ise tarfik polis ekbi otosunda yer alan radar kamerasıca görüntülendi. Otomobil sürücüsüne 488 lira cezai işlem uygulandığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Trafik radar kamera görüntüsü detay

Diğer detaylar

(SÜRE: 0.24 Dk) (BOYUT: 44,8 MB)

Haber-Kamera: Sinan HARMANCI/AMASYA,

======================================

Atatürk, Bingöl ve Diyarbakır'da anıldı (2)

TUNCELİ

Tunceli Valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen çelenk sunma törenine, Vali Tuncay Sonel, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Jandarma  Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, Garnizon Komutanı Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından, Ulu Önder Atatürk'ün hayatını kaybettiği saat 09.05'te 2 dakikalık siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Buradaki programın ardından, Kültür Merkezi'de devam eden anma etkiliğinde, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşama veda ettiği son anlarını anlatan kısa film gösterisinden sonra Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirildi. Anma töreni, düzenlenen resim yarışmasından dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona erdi.

Elazığ Öğretmenevi önündeki Atatürk anıtında düzenlenen törene Vali Çetin Oktay Kaldırım, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkan Vekili  Yusuf Dumandağ, protokol üyeleri, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler, emniyet ve askeri erkan katıldı. Vali Kaldırım, Garnizon Komutanı Korgenaral Osman Erbaş  ve Belediye  Başkan Vekili Dumandağ Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile program sona erdi.

Görüntü Dökümü:

ELAZIĞ

-Çelenklerin Bırakılması

-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

-Genel ve Detay Görüntü

TUNCELİ

Tören alanından görüntü

Çelenklerin bırakılması

Saygı duruşu

Kültür Merkezi'ndeki anma programı

Genel ve detay

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Erkan BAY/TUNCELİ-ELAZIĞ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı
    08:15 İzmir'de Kız Çocuğunu Taciz Eden Şüpheli Yakalandı

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince saklandığı adreste gözaltına alındı. Ailenin suç duyurusu üzerine yapılan çalışmalar sonucunda şüpheli Bayraklı ilçesinde yakalandı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov, İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement