Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Askere uğurlanırken kazada ölen genç, üniversite öğrenimini dondurmuş (EK)1)YAKINLARI EVE BAYRAK ASTIAskeri birliğine teslim olamadan trafik kazasında hayatını kaybeden Haydar Ateş'in Karataş ilçesi Yenimahalle Mahallesi'ndeki baba evine yakınları tarafından Türk bayrağı asıldı.

01.02.2019 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Askere uğurlanırken kazada ölen genç, üniversite öğrenimini dondurmuş (EK)

1)YAKINLARI EVE BAYRAK ASTI

Askeri birliğine teslim olamadan trafik kazasında hayatını kaybeden Haydar Ateş'in Karataş ilçesi Yenimahalle Mahallesi'ndeki baba evine yakınları tarafından Türk bayrağı asıldı. Evin yan tarafındaki depo binasında duvara yazılı olan 'Acılar masal olsun' yazısı ile 'Yiğit Haydar' yazıları dikkat çekti. İlçedeki çok sayıda esnaf da Haydar Ateş için iş yerlerine Türk bayrağı astı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Evlere asılan bayraklar

Duvar yazısı

İş yerine asılan bayraklar

Haber: Nuri PİR-Kamera: Eser PAZARBAŞI/KARATAŞ,(Adana),(DHA

=======================================================

2)15 YAŞINDAKİ BURCU EVİNİN ÖNÜNDEN KAÇIRILDI İDDİASI

NİĞDE'de amcası ile birlikte yaşayan 15 yaşındaki Burcu Başer'in 8 gün önce evinin önünde zorla bir otomobile bindirilerek kaçırıldığı iddia edildi. Altunhisar İlçesine bağlı Ulukışla Köyünde erkek kardeşi ile birlikte amcasının yanında yaşayan 15 yaşındaki lise 1'ci sınıf öğrencisi Burcu Başer, 8 gün iddiaya göre bir otomobile zorla bindirilerek kaçırıldı. Amcası Osman Başer, yeğeni Burcu Başer'e kendisinin baktığını ve 23 Ocak günü evlerinin önünden otomobil ile kaçırıldığını iddia etti. Jandarmaya haber verdiklerini belirten amca Başer, 'Yeğenim kaçırıldı. Yıllardır ben bakıyorum. Hayatından endişe ediyorum. Yetkililerde biran önce yeğenimi bulmalarını istiyorumö dedi. Yakını Barkın Başer ise: ö Burcu'nun babası daha önce trafik kazasında hayatını kaybetti. Amcası vasisi oluyor. Yaşının küçük olduğundan hayatından endişe duyuyoruz. Haber alamıyoruz 8 gündür kayıp. Yetkililerde yardım bekliyoruzö dedi. Jandarma olayla ilgili geniş çapta soruşta başlattı.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Burcu'nun fotoğrafını tutan Amca Osman Başer'den görüntü

-Amca Osman Başer'in konuşması

-Yakını Barkın Başer'in konuşması

-Evin önünden görüntü

-Köyden görüntü

-Köyün tabelası ve girişinden görüntü

Süre: 01'46"    Boyut: 117 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=======================================================

3)SEYİR HALİNDE ALEV ALAN OTOMOBİL YANDI

TEKİRDAĞ'ın Ergene ilçesinde seyir halinde motor kısmından alev alan otomobil kısa sürede yanarak kullanılmaz hale geldi. Olay, dün gece Ergene ilçesine bağlı Velimeşe Mahallesi ışıklı kavşakta meydana geldi. Çorlu ilçesine giden Özkan Eren yönetimindeki 59 TC 519 plakalı otomobilin motor kısmından alevler yükselmeye başladı. Sürücü Eren otomobili yol kenarına çekerek araçtan çıktı ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede tüm aracı saran alevler itfaiye ekiplerince söndürülürken, otomobil kullanılmaz hale geldi. Jandarma ekiplerinin yangınla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yanan otomobilden görüntü

-Yolda bekleyen araçlar

-Jandarma ekipleri

-İtfaiyenin gelişi

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ERGENE(Tekirdağ),-

=====================================================

4)ENGELLİ GENCİN ORGANLARI, 3 HASTAYA UMUT OLDU

SAMSUN'da, kaldığı bakım evinde yatağından düşerek hayatını kaybeden zihinsel engelli M.C.'in (24) organları ailesi tarafından bağışlandı. M.C. 'in ameliyatla alınan iki böbreği ile karaciğeri, aynı hastanede organ bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Atakum ilçesinde bakım evinde kalan zihinsel engelli M.C. yataktan düştü. Bakım evindeki görevliler tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan M.C., tedaviye alındı. Düşme sonucu ağır yaralanan M.C.'nin beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine, Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, organ bağışı için gencin aile bireyleriyle görüştü. Aile organlarını bağışlamayı kabul etti. M.C. 'in ameliyatla alınan iki böbreği ile karaciğeri, aynı hastanede yapılan ameliyatla organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.

'ORGAN BAĞIŞI ÇOK ÖNEMLİDİR'

OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yarkın Kamil Yakupoğlu, organ bağışı konusunda gösterdikleri duyarlıklarından ötürü aileye sonsuz teşekkür ettiklerini söyledi. Yakupoğlu, "Acılı aileye bu yaptıkları bağış için teşekkür ediyoruz. Birçok organ bekleyen aileye bu tip davranışlar umut olacaktır. Organ bağışı çok önemli. Binlerce insan organ beklemektedir" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Hastane  tarafından servis edilen görüntüler

HABER:  Hüseyin KALAY KAMERA: SAMSUN,-

=====================================================

5)ENERJİ TASARRUFU İÇİN ELEKTRİKLİ ISITICIDAN VAZGEÇTİLER

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde enerji tasarrufu kampanyasına destek olmak isteyen 80 kişi, ev ve iş yerlerinde kullandıkları elektrikli ısıtıcıları muhtara teslim etti.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), abonelerine, 'Elektrik enerjisini israf etmeyin. Kayıt altında, aşırıya kaçmadan ihtiyacınıza göre tüketin. Isınmak için elektrik değil odun, kömür ya da doğal gaz kullanın' çağrısında bulundu. Kampanyaya Ergani ilçesine bağlı Hendek Mahallesi'nden destek geldi. Mahalle sakinleri ev ve iş yerlerinde kullandıkları elektrikli ısıtıcıları Muhtar Tahsin Bozkaplan'a teslim etti. Isıtıcılar, muhtar Bozkaplan tarafından camiye bırakıldı.

ELEKTRİKLİ ISITICILAR GİTTİ, KESİNTİLER SONA ERDİ

Muhtar Bozkaplan, mahallede havaların soğumasıyla birlikte elektrik kesintilerinin başladığını belirterek, "Bunun üzerine Dicle Elektrik Ergani İlçe Şefliği'ne başvurduk. Gelip baktılar ve aşırı yüklenme yüzünden sık sık şalterin attığını veya yandığını, arızalar oluştuğunu ve kesintilerin bu yüzden yaşandığını söylediler. Bunun yaşanmaması için de elektrik sobalarından vazgeçip normal soba kurmamız gerektiğini bildirdiler. Biz de bu isteğe uyduk. Mahalleli 80 elektrik sobasını getirip teslim etti. Şimdi kesinti sorunumuz büyük ölçüde sona erdi. Böyle olursa bir daha elektrik sobası kullanmayız" dedi.

Mahalle sakinlerinden Menduh Tuğrul da elektrikli ısıtıcılardan vazgeçtikleri günden sonra kesintilerin artık pek yaşanmadığını ifade ederek, yaşlı ve hastaların mağdur olmaması için evlerindeki ısıtıcıların kullanılmaya devam ettiğini belirtti.

'800 HANELİK ŞEBEKE YETMİYORDU'

Hendek Mahallesi'ne gelen DEDAŞ Ergani İşletme Şefi Erdinç Ergün, Muhtar Tahsin Bozkaplan ve mahalle sakinlerine teşekkür etti. Mahallede 240 hane ve 200 elektrik abonesinin bulunduğunu belirten Ergün, "Mahalledeki kurulu elektrik gücü 410 KVA. Normal şartlarda bu güç 800 aboneye yetebilir. Ama burada elektrikle ısınma yüzünden aşırı tüketim olduğundan 200 aboneye yetmiyor. Mahallede abonesiz haneler de var. Yaptığımız kontrollerde bu durumun elektrik ile ısınmadan kaynaklı aşırı yüklenme olduğunu belirledik. Ardından mahalle sakinlerine sorunun elektrik sobalarından kaynaklandığını, elektrikle ısınma devam ettikçe benzer sorunlar yaşanabileceğini bildirdik. Elektrikten vazgeçip ev ve iş yerlerini odun, kömür gibi yollarla ısıtmaları çağrısında bulunduk. Onlar da sağ olsunlar çağrımıza kulak verip elektrik sobası ile ısınmaktan vazgeçtiler. Biz de gerekli tüm bakım ve onarımların yanında yük dengelemesi yaptık. Ardından yaptığımız ölçümlerde elektrik sobası kullanılırken 680 amper enerji çeken yerlerdeki çekişin 280 ampere kadar düştüğünü tespit ettik. Bunun sonucunda da mahallede kesinti sorunu kalmadı. Umarım bu durum diğer yerleşim yerlerine de örnek olur" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Mahalleden görüntü

Mahalle sakinleri

Elektrikli sobaların teslim edilmesi

Sobalardan görüntü

Muhtar Bozkaplan'ın konuşması

Mahalle sakinlerinin konuşması

DEDAŞ yetkilisi Ergün'ün konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 519 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi
    11:49 Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi

    Mardin'de polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde bulundu. 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi
    11:49 AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi

    AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Emine Kunt ve ailelerle görüşen Karamık, talepleri dinledi. Kunt, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek Karamık'a teşekkür etti.

  • Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor
    11:49 Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor

    Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, yazın boğulma vakalarının arttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapmak için eğitimlerini aksatmıyor. Tim, iç sular, barajlar, göller ve akarsularda kaybolan ve yardım isteyenlerin yanı sıra sel, su baskınları gibi afetlerde de görev alıyor. Su altı ve su üstündeki suç delillerinin aranması ve bulunmasında da önemli rol oynayan tim, yaz kış eğitimlerini sürdürerek 24 saat göreve hazır bekliyor.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement