DHA YURT BÜLTENİ - 9 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 9

Balayı dönüşü kaza; Gelin öldü, damat yaralıAksaray'da balayından dönen çiftin içinde bulunduğu otomobi TIR'a çarptı.

07.08.2019 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balayı dönüşü kaza; Gelin öldü, damat yaralı

Aksaray'da balayından dönen çiftin içinde bulunduğu otomobi TIR'a çarptı. Kazada, Semra Özen Yurtseven (26) öldü, eşi sürücü Sefa Yurtseven (26) yaralandı. Kaza yerine yaklaşık 20 kilometre mesafede, dinlenme tesisinde gözaltına alınan TIR şoförü, kazayı fark etmediğini söyledi.
Kaza, saat 01.30 sıralarında Aksaray- Nevşehir karayolunun 33'üncü kilometresinde meydana geldi. Sefa Yurtseven yönetimindeki 26 SA 035 plakalı otomobil, Abdullah Ayaz (26) yönetimindeki TIR'a arkadan çarptı. Kazada sürücü Sefa Yurtseven ve eşi Semra Özen Yurtseven yaralandı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye ambulans sevk edildi. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Semra Özen Yurtseven, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Yurtseven çiftinin yeni evlendiği ve balayı için geldikleri Nevşehir'den memleketleri Bilecik'e dönmek üzere yola çıktıkları belirtildi.
TIR ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA
Bu arada, kazanın ardından yoluna devam eden TIR sürücüs Abdullah Ayaz, yaklaşık 20 kilometre ileride mola verdiği tesiste jandarma tarafından gözaltına alındı. Ayaz, ilk ifadesinde kazayı fark etmediğini söyledi.
CENAZESİ BİLECİK'E GÖNDERİLDİ
Tedavisinin ardından taburcu olan Sefa Yurtseven, eşinin Kapadokya'yı görmeyi çok istediği için balayını Nevşehir'de yaptıklarını ve kemerleri takılı halde Bilecik'e dönmek üzere olduklarını anlattı. Yaşamını yitiren Semra Özen Yurtseven'in cenazesi de yapılan otopsinin ardından Bilecik'e gönderildi.

Görüntü Dökümü
--------------
-Cenazenin, araca alınması
-Morgun dışından detay
-Damat Sefa Yurtseven'den detay
-Çiftin fotoğrafları

Haber-Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY,DHA)

=======================

AVM'deki kahvaltı, 10 kişiyi hastanelik etti

Yalova'daki bir AVM'de aldıkları kahvaltılıkları yedikten sonra rahatsızlanan 10 kişi, zehirlenme şüphesiyle hastanede tedaviye alındı.
Yalova'da bir AVM'de sabah saatlerinde açık büfeden aldıkları kahvaltılıkları yiyenler bir süre sonra karın ağrısı ve bulantı şikayetinde bulundu. Rahatsızlanan 10 kişi, gelen sağlık ekipleri tarafından Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kahvaltıdan zehirlendikleri öne sürülen 10 kişi tedaviye alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü  Dökümü
--------------
-Hastane acil önü görüntü
Sure: 00.23 Boyut: 45.7 mb

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

====================

Ahlat'ta, Malazgirt zaferi kutlamaları öncesi hazırlıklar sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 26 Ağustos tarihinde katılması beklenen Malazgirt Zaferi kutlamaları öncesinde Bitlis'in Ahlat ilçesinde hazırlıklar sürüyor.
Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat ilçesinin Çarho bölgesinde inşa edilen etkinlik alanında yürütülen çalışmaları inceledi. Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ve Belediye Başkanı Mümtaz Çoban'ın eşlik ettiği Vali Çağatay, çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çağatay, Ahlat'taki etkinliklerin 23 Ağustos günü başlayacağını söyledi. Vali Çağatay, yapılacak etkinlikleri geçen yıl günde 2 bin kişinin ziyaret ettiğini, Ahlat'ın 'Sakin Şehir' unvanı almasından sonra ziyaretçi sayısında önemli gelişmeler sağlanacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Alandaki son düzenlemelerimizi yapıyoruz. Büyük han çadırından tutun da diğer çadırlarımızla beraber 23 Ağustosla beraber müthiş bir etkinlik göreceksiniz. Vatandaşlarımız bu bölgede yapılacak olan geleneksel sporları seyretmeye gelecek, hatta kendileri bile katılacaklar. Burada esnafımız satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunacak. Geçen seneki tecrübemize göre buraya en az 15 bin kişinin katıldığını biliyoruz. Şu anda etkinlik alanında fiziki altyapı hazırlıklarını tamamlıyoruz. İl Özel İdaresi, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de destekleri ile güvenlik yolu ve dere ıslah çalışmaları tamamlanmak üzere çok az bir çalışmamız kaldı. Allah nasip ederse 23 Ağustosta burası vatandaşlara hazır hale gelecek."
Ahlat'ın bir dünya markası olduğunu belirten Vali Çağatay, "Selçuklu Mezarlığı'nı hafta sonları minimum 2 bin kişinin ziyaret ettiğini biliyoruz. Geçtiğimiz yıllara nazaran olağanüstü bir artış bu. Geçen yıl yapılan faaliyetler, meydan mezarlığında yapılan düzenlemeler ve açılan müzemiz, vatandaşın bölgeye olan ilgisini arttırdı. En son yavaş şehir unvanını da alması ile beraber dünya çapında artık tanınan bir şehir haline geldi. Bu yılki faaliyetlerimizle daha büyük katılımla, çok daha büyük ses getireceğini düşünüyoruz. Çünkü artık Ahlat bir marka haline geldi. Bu marka artık Türkiye markası değil, bir dünya markasıdırö diye konuştu.

Görüntü Dökümü
----------------
-Etkinlik alanında yapılan çalışmalardan detaylar
-Çadırlardan detay görüntüler
-Etkinlik alanında Vali ve beraberindekilerin inceleme yapması
-Çalışan işçilerden detaylar
-Bitlis Valisi Oktay Çağatay ile röportaj
-Özel ve genel görüntüler

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA

========================

İş yerinde sokak kedilerini besliyor

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde tüp bayisi işleten Ali Eytemiş (43), iş yerine gelen sokak kedilerine mama ve su veriyor. Eytemiş, beslediği kedilerin kontrollerini de yaptırıyor.
Edremit'e bağlı Camivasat Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde 30 yıldır tüp bayi işletmeciliği yapan, evli ve 2 çocuk babası Ali Eytemiş, iş yerine gelen sokak kedilerini besliyor. Çocukluğundan bu yana hayvanlara özel ilgisi olan Eytemiş, sokak kedilerine iş yerinde mama ve su veriyor. Hayvanların mama ve su ihtiyaçlarını karşılayan Eytemiş, kontrollerini de yaptırıyor.
Sabah iş yerini açmasıyla sokak kedilerinin gelmeye başladığını anlatan Ali Eytemiş, "Her hafta bir çuval kedi maması alıyorum. Evimde de kedilere bakıyorum. İş yeri ve evimde ortalama 50'ye yakın kediyi besliyoruz. Her sabah dükkanı açtığımda içeri giriyorlar. Akşama kadar dükkanda zaman geçiriyoruz. Zaman zaman hastalanan kedilerin bakımlarını yaptırıyoruz. Kedilerin hepsine isim koyduk. 'Tülü', 'Çirkin', 'Sarıoğlan', 'Mıgır' gibi değişik isimler koyduk. Yavrulayan kediler oluyor. Onları da bakıp, sonra sahiplendiriyoruz. Bazen de müşterilerimiz kedi getiriyor. Tayini çıkan askeri müşterilerimiz oluyor. 'Bakamayacağım' deyip, getiriyor veya bana hiç getirmeden ev bulup sahiplendiriyorum. Maliyeti oluyor tabi ki ama Rabbimin o rızkı verdiğini düşünüyorum. 'Haftada bir çuval mama feda olsun' diyerek, besliyoruz. Pazar günleri sırf onlar için geliyorum, besliyorum, doyuruyorum, sularını koyuyorum, tazeliyorum" diye konuştu.
Hayvanlara yapılan işkencelere de tepki gösteren Eytemiş, "İşkenceleri duyduğum zaman üzülüyorum. İnsan ne kadar kıymetliyse hayvan da o kadar kıymetli; çünkü o da Rabbimin verdiği bir can" dedi.

Görüntü Dökümü
-------------
Dükkanda bir anne bir minik yavru kedi
Tezgahlarda uyuyan oturan kediler
Esnaf Ali Eytemiş röportaj
Dükkana giren bir genç bir müşteri ile röp
Kedi detayları
Esnafın kedilere yem vermesi yerlerini düzeltmesi
Kedileri sevmesi dükkan önünde içinde kedilerin dolaşması uyuması

Haber-Kamera:  Abdulkadir AYDINIŞIK/EDREMİT (Balıkesir),

===========================

Gece uykusundan uyanıp balık tutmak isteyen minik Evren'in görüntüleri gülümsetti

Denizli'nin Tavas ilçesinde, gece uyanıp ısrarla balık tutmaya gitmek isteyen ve bunun için gözyaşı döken 21 aylık Evren Günay'ın o anları, yakınlarınca görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüyü izleyenler, gülmekten kendini alamadı.
Nikfer Mahallesi'nde yaşayan düğün fotoğrafçısı Sinan Günay'ın 21 aylık oğlu Evren, dün (salı) saat 02.00 sıralarında uyandı. Babasının balık tutma hobisi gereği oltalarla birlikte büyüyen Evren, yatağından kalkıp balık tutmaya gitmek istediğini söyledi. Ağlayarak gözyaşı döken oğlunu bir türlü saatin geç olduğuna ikna edemeyen baba Günay, evdeki iki oltasını da alıp Evren'i ilçede bulunan Aydoğdu Gölü'ne götürdü. Gölde olta hazırlığı yaparken uyuyakalan oğlunu gören baba Günay, Evren'i yeniden eve geri getirdi. Sabah uyanan Evren, tekrar balık tutmak istediğini söyledi. Günay oğlunu tekrar göle getirdi. Oltayı eline alan Evren, babasıyla birlikte balık tutmaya çalıştı. Öte yandan Evren'in, gece balık tutmaya gitmek istediği için ağladığı o anların videosu, yakınları tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Tatlı çocuğun o anları, izleyenleri gülümsetti.
'OĞLUMLA BALIK TUTARAK EĞLENİYORUZ'
Çocuğun babası Sinan Günay, gençliğinden beri hobi amaçlı balık tuttuğunu söyledi. Baba Günay, kendisini gören oğlunun da balık tutmak istediğini ve oyuncak oltalarla oynayarak zaman geçirdiğini anlattı. Gece uyanarak balık tutmak istediğini söyleyen oğlunu ikna edemediğini ifade eden Günay, "Gece kalkıp, 'Baba balık tutacağım' dedi. Yarım saat ikna etmeye çalıştım ancak başaramadım. Ağlamaya başladı, kıyamadım ve gecenin bir yarısı balık tutmak için göle getirdim. Göle gelip hazırlık yaptığım sırada oğlum uyuyakaldı. Eve geri döndük. Sabah uyandığında tekrar balık tutmak istediğini söyledi. Tekrar göle gelip balık tutmaya başladık. Oğlumun eğlencelerinden biri de bu. Oğlumla birlikte balık tutarak eğleniyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
21 aylık Evren'in balık tutmaya gitmek için ağlaması
Evren'in göl kenarında oltayla balık tutmaya çalışması
Baba Sinan Günay'ın konuşması
Evren'in evde oyuncak oltayla oynamasından görüntü

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi
    16:09 Söğüt'te Kaçak Tütün Operasyonunda 23 Bin 620 Dolu Makaron Ele Geçirildi

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde yapılan kaçak tütün operasyonunda, 4 iş yerinde yapılan baskınlarda 23 bin 620 dolu makaron, 5 bin adet bandrolsüz boş makaron, 13 adet elektronik sigara ve 30 adet elektronik sigara likiti bulundu. Operasyon sonucunda 5 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

  • KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi
    16:09 KTÜ Matematik Bölümü FEDEK tarafından akredite edildi

    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü Lisans Programı'nın, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih, Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 3 yıl 5 ay süreyle akredite edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Çuvalcı, Matematik Bölümünün FEDEK tarafından akredite edilmesinin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Akreditasyonla Matematik Bölümünün kalitesi ve başarısının onayladığının altını çizen Çuvalcı, akademisyenlere teşekkür ederek, akreditasyonların öğrencilere ve bölümlere hayırlı olmasını diledi. Çuvalcı, Matematik Bölümünün sadece akademik mükemmelliği değil, öğrencilerin bireysel gelişimini ve başarısını da hedeflediğini vurguladı ve bu akreditasyonun doğru yolda olduklarını gösterdiğini ifade etti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor
    16:07 Afyonkarahisar Zafer Müzesi Restorasyonu Tamamlanıyor

    Afyonkarahisar Valiliği, Kurtuluş Savaşı döneminde kullanılan Zafer Müzesi'nin restorasyon çalışmalarının sona geldiğini ve projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığını duyurdu. Restorasyon sürecinde zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı belirtilen açıklamada, müzenin yaz aylarında ziyarete açılması planlandığı ve orijinal mimari yapısına kavuşacağı ifade edildi.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement