Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

1)ANTALYA'DA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ DOĞRUÖZ NİĞDE'DE TOPRAĞA VERİLDİANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi dağlık alanda yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Fazlı Doğruöz, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı.

15.11.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ANTALYA'DA ŞEHİT OLAN UZMAN ÇAVUŞ DOĞRUÖZ NİĞDE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi dağlık alanda yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında şehit olan 28 yaşındaki Uzman Çavuş Fazlı Doğruöz, memleketi Niğde'de son yolculuğuna uğurlandı.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan alınan Fazlı Doğruöz'ün cenazesi, karayoluyla Efendibey Mahallesi Alakuş Sokak'taki babaevine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda Ömer Halisdemir Meydanı'nda törenin yapılacağı alana getirildi. Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, MEBS Başkanı Tuğgeneral Engin Çırakoğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile 3 bin kişinin katıldığı törende ayakta durmakta zorluk çeken şehidin annesi Fadimana ve eşi Ebru Doğruöz ve kardeşleri tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

'OĞLUMU BÜYÜTECEĞİM, ONU GÖNDERECEĞİM'

Şehidin eşi Ebru Doğruöz, "Aslan gibi oğlumu büyüteceğim onu göndereceğim. Eşim şehit oldu, en yüce mertebede gül gibi yüzü vardı, benim eşi nur yüzlüydü, hala da çok güzel yüzü" dedi.

Şehidin naaşı, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Niğde Şehitliğine defnedildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehidin naaşının tören alanına getirilmesi

Şehit yakınlarının tören alanına gelmesi

Şehidin yakınları tabuda sarılırken

Annesi Fadimeana'dan görüntü

Eşinden ve oğlundan görüntü

Namaz kılınırken görüntü

Şehidin naaşının omuzlarda taşınması

Cenaze aracından görüntü

SÜRE: 02'07" BOYUT: 141 MB

Haber-Kamera: Uğur MART- Ali KADI/ NİĞDE,

=====================================================

2)TACİZ ATEŞİ AÇAN PKK'LILARA BOMBA YAĞDI

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde askerlere taciz ateşi açan PKK'lı teröristler bölgede konuşlu birlikler tarafından yoğun bir şekilde top atışına tutuldu.

PKK'lı teröristler öğle saatlerinde bölgede bulunan askerlere otomatik silahlarla taciz ateşi açtı. Bunun üzerine Derecik 34'üncü Hudut Alayı ve Umurlu 34'üncü Hudut Bölüğü'nden taciz ateşinin yapıldığı bölgelere yoğun top atışı yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren atışlar sırasında bölgeden dumanlar yükseldi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Abdullah KAYA/ŞEMDİNLİ(Hakkari), -

=======================================================

TÜRKİYE'DE YÜZ NAKLİ OLAN İLK KADIN ÖLDÜ (EK)

3)ÖLÜM NEDENİNİ OTOPSİ BELİRLEYECEK

Kahramanmaraş'ta rahatsızlandıktan sonra götürüldüğü Ankara'da yaşamını yitiren Hatice Nergis'in kesin ölüm nedeni, yapılan otopsi sonucunda belirlenecek. Nergis'in, yüz nakli nedeniyle kullandığı ilaçların yan etkisine bağlı olarak yaşamını yitirdiği olasılığı üzerinde duruluyor.

DHA-Güvenlik - Türkiye-Kahramanmaraş - Ömer KOÇ

=================================================

4)CHP'Lİ BİNGÖL: AKP, DIŞ POLİTİKADA BİR SIFIR YARATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "AKP, dış politikada bir sıfır yarattı. Bizi, elde olan 3-5 tane dost ülkeyle düşman etti. Sıfır dostu olan bir ülkeyle karşı karşıya kaldık" dedi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin katılımıyla CHP Malatya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı yaptı.

CHP'li Bingöl, Malatya'da alan çalışması başlattıklarını ifade ederek, çalışmanın Malatya'ya özgü bir çalışma olmadığını belirtti.

"BİZİM DERDİMİZ TÜRKİYE"

Bingöl, 30 ilde CHP il teşkilatlarının planladığı bir alan çalışmasını hayata geçirdiklerini ve bunu Türkiye satına yayacaklarını kaydederek, yaptıkları çalışmalarla birlikte sürekli hale getirilecek bir çalışma olacağını söyledi. CHP'li Bingöl şöyle dedi:

"Bu çalışmada temel hedefimiz bir seçim sürecine girmeden, bir seçim çalışması yoğunluğu içerisinde olmadan vatandaşlarımızla buluşmak. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu olumsuz koşulları salt siyasiyeler olarak biz kendi aramızda, kendi yetkili kurullarımızda konuşup, değerlendirmenin ötesinde asıl sorunu bire bir yaşayan, asıl Türkiye'nin gidişiyle ilgili vatandaşlarımızın nasıl bir halet ruhiye içerisinde olduğunu ve bu olaylar karşısında neleri düşündüklerini öğrenmek bizim için çok önemliydi. Onun için bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmayı daha da kalıcı hale getirip, daha da yaygınlaştırmak üzere adeta yollara düştük. Bu çalışmayı yaparken CHP olarak Türkiye'nin en ufak derdini, bütün sorunlarını kendine dert eden tek parti olduğumuz için bu çalışmaları başlattık. Bizim derdimiz Türkiye. Bizim derdimiz bu ülkenin ayrım yapmadan hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi inanca mensup olursa olsun, nasıl bir yaşam tarzı sürdürüyor olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayan, hepsini bir gören bir siyaset anlayışına sahip olmamız nedeniyle bu tür çalışmaları çoğaltıp, sürdürmeye kararlıyız.

"TÜRKİYE'DE İŞLER HİÇTE İYİ GİTMİYOR"

CHP'nin 93 yıllık bir deneyime sahip olduğuna dikkat çeken Bingöl, 100 yıla yakın sürelik deneyim, birikimin ve bir yetkin kadronun sahibi olan bir partinin mensupları olduklarını ifade etti. Bingöl, Türkiye'de işlerin iyi gitmediğini savunarak, şunları söyledi:

"14 yıllık tek başına iktidar olan bir siyasi parti ülkeyi çok zor bir sürecin içerisine adeta itti. İşler iyi gitmiyor. Geçmiş hükümetler döneminde elbette sorunlar vardı, elbette bir takım olumsuzluklar yaşanıyordu. O sorunlar ve olumsuzluklar belli kesimler yönelik ya da belli bir takım olaylara sınırlıydı. Ama gelin görün ki AKP iktidarı döneminde inanın nereye dokunursak oradan bir sorun fışkırıyor. Toplumun her kesiminin çok ciddi sorunu var. İnsanlarımız kaygılı, insanlarımız artık birbirine 'Türkiye nereye gidiyor?' sorusunu soruyor. Bu soru, çok vahim bir soru. 'Türkiye nereye gidiyor?' kaygısını taşıyan binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca insanın kendi kendine sorduğu bir soru haline gelmişse, işte orada vahim bir yönetim anlayışının olduğunu ortaya koyuyor."

"EN TEMEL SORUNLARIMIZDAN BİRİSİ DIŞ POLİTİKA"

Türkiye'de toplumun her kesiminin derinleşmiş sorunlarının olduğunu öne süren Bingöl, geçmişte itibarlı, güçlü, herkesin gıpta ettiği silahlı kuvvetleri, disiplinli bir ordusu olan bir Türkiye olduğu halde günümüzde yalnızlaşan, diğer ülkelerden kopan bir Türkiye bulunduğunu söyledi. Bingöl, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ekonomik darboğaz içinde olmayan toplum kesimi yok. Emekli, asgari ücretli, taşeron işçi, tarımla uğraşan köylü, engelli kardeşlerimiz bunu çoğaltmak mümkün. Hepsinin AKP iktidarıyla derinleşmiş birçok sorunu var. En temel sorunlarımızdan birisi dış politika. Kendinde menkul dönemin Dışişleri Bakanı 'sıfır sorumlu bir dış politika izleyeceğiz' demişti. Vallahi bir sıfır yarattı. AKP, dış politikada bir sıfır yarattı. Bizi, elde olan 3-5 dost ülkeyle düşman etti. Sıfır dostu olan bir ülkeyle karşı karşıya kaldık. Yalnızlık Allah'a mahsus, onun dışında hiç kimse yalnız, hiç kimse sahipsiz, hiç kimse tek başına değer ifade etmez."

Bingöl, Malatya'da Türkiye'nin geçmişte tüm ülke vatandaşlarının tarım ile doyduğunu ve ihracat yaptığını hazırlatırken, hayvancılık politikası ile yurt dışından angusların yanı sıra azalan o hayvancılığı beslemek üzere dışarıdan saman satın alındığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bunların yanı sıra giderek azgınlaşan bir terör bulunduğunu, terörün her türlüsünün karşısında olduklarını bunun sorumlusunun da iktidar olduğunu savundu. Bingöl, parlamenter sistemi savundaklarını Cumhuriyet'in özgürlük, insan hakları, kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü anlamı taşıdığını ülkenin bir aile, kişi ya da bir zümrenin yönetimine terk edilmesi halinde çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağını anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Cumhuriyet Gazetesi'nin yıllardan bu yana AK Parti'nin kol kola girdiği Fethullah Gülen ile mücadele ettiğini anlatırken, "12 Eylül darbecilerine teslim olmayan Cumhuriyet, o anlayış bugünkü darbecilere de teslim olmayacaktır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA

========================================================

5)ÜNİVERSİTELİ KIZ 4'ÜNCÜ KATTAN ÖLÜME ATLADI, YARALI KURTULDU

SİNOP'da 23 yaşındaki S.K., oturduğu 4'üncü kattaki dairenin penceresinden atlayarak intihar girişiminde bulundu. Genç kız ağır yaralı kurtuldu.Olay, Sinop'un Kafevi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Sinop Üniversitesi öğrencisi olan S.K., ailesi ile yaşadığı bir artmanın 4'üncü katındaki dairenin penceresinden kendini boşluğa atarak intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan genç kız yakınları tarafından olay yerine çağırılan ambulansla Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Olay yerinden detaylar

(SÜRE: 1.19 Dk) (BOYUT: 42.2 MB)

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/ SİNOP,

========================================================

6)ÇORUM'DA HURDA DEPOSU ALEV ALEV YANDI

ÇORUM'da Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan bir hurda deposunda yangın çıktı. Alevler itfaiyenin çalışmasıyla söndürüldü.Yangın bugün Küçük Sanayi Sitesi'nde Ahmet ve Tahsin Hızarcı kardeşlere ait hurda deposunda meydana geldi. İddiaya göre atık plastik malzemelerin bulunduğu alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, depoda bulunan yaklaşık 50 ton civarında atık plastik malzemeyi küle çevirdi.

Plastik malzemelerin yanması nedeniyle gökyüzü siyah dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından alevleri kontrol altına aldı. Maddi hasarın meydana geldiği yangınla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Yanan depodan yükselen alevler

- İtfaiye ekiplerinin müdahale etmesi

-Detaylar

(SÜRE: 1.41 Dk) (BOYUT: 60 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

========================================

7)ESKİ FETÖ YURDUNA ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN PANKARTI ASILDI

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan öğrenci yurdunun yerine açılan Keşan Halk Eğitim Merkezi'nin giriş kapısına 15 Temmuz askeri darbe girişiminde darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in resminin bulunduğu pankart asıldı.

FETÖ/PDY soruşturmasında OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile devlet tarafından el konulan İspat Cami Mahallesi Gündüz Sokak'ta bulunan 3 katlı bina, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün hizmetine verildi. Bir süre önce faaliyetlerine yeni binasında başlayan Keşan Halk Eğitim Merkezi'nin giriş kapısına 15 Temmuz'da FETÖ'nün askeri darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in Türk bayraklı resminin bulunduğu ve üzerinde "Şehidim, rahat uyu, biz bekleriz vatanı, bu millet affeder mi, sana kurşun atanı... Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. 15 Temmuz 2016 Unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart asıldı. Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin anısını yaşatmak adına pankartı hazırlatarak, astıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Halk eğitim binası girişi

-Şehit Ömer Halisdemir'in pankartı

-Pankart detay gör.

-Halk eğitim binası iç

-Şehitler kitabesi

-Kitabe genel gör.

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

====================================================

8)HONDA TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ YAMASAKİ, "2016 YILINI 20 BİN OTOMOBİL SATARAK BİTİRECEĞİZ"

BURSA'da düzenlenen 9.Otomobil Fuarına (OtoShow 2016) katılan HONDA Türkiye Genel Müdürü Mr. Hideto Yamasaki önemli açıklamalarda bulundu. 2016 yılı hakkındaki satışlarla ilgili bilgi veren Yamasaki, 2017 yılında yeni elektrikli otomobil modellerinin de müjdesini verdi.

Katıldığı 9. Otomobil Fuarı (OtoShow 2016) da gazetecilere açıklamalarda bulunan HONDA Türkiye Genel Müdürü Mr. Hideto Yamasaki, "2016'nın son 2 ayına girdik. Satışlarımız şuan gayet iyi gidiyor. Özellikle yeni Civic'in lansmanı ile satışlarımızı daha da güçlendiriyoruz. Bu sene 20 binin üzerinde otomobil satmayı planladık. Bu hedefimize de ulaşacağız. Hatta 2016 yılını 20 binin üzerinde otomobil satarak kapatmayı düşünüyoruz. 2016 yılı geçen yıla oranla muhtemelen aynı rakamlarla kapanacak gibi görünüyor. 2017 yılında, Türkiye pazarı zor olarak gözüküyor olsa da,,Türkiye'nin genel olarak otomobil pazarının güçlü olduğunu düşünüyor ve aynı zamanda da ekonomik olarak bu istikrarı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Orta dönemde otomobil pazarının yüzde 10 civarında artış göstereceğinin düşüncesindeyiz.ödedi.

YENİ ELEKTRİKLİ MODELLERİN GELMESİ ÇOK OLASI

HONDA Türkiye Genel Müdürü Mr. Hideto Yamasaki, son zamanlarda gündemde olan elektrikli otomobiller ile ilgili de açıklama yaptı. Yamasaki, " Honda, Hybird otomobil teknolojsinde çok ileri bir marka. Bu teknolojiyi de sürekli geliştiriyoruz. Türkiye'de daha önce civic ve clierty modeli ile Türkiye pazarına sunduk. Bundan sonra da yeni gelecek ÖTV regülasyonları ile birlikte yeni modeller üzerine çalışacağız. Yeni modellerimizin gelmesi çok olası.ö Diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Fuardan ve otomobillerden görüntü

-HONDA Türkiye Genel Müdürü ile Röportaj

Berktuğ ÖNCÜ/Mehmet İNAN/BURSA,-

======================================================

9)ÇARŞAMBA HAVALİMANI 3 AY SÜREYLE KAPATILACAK

SAMSUN'a gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun- Çarşamba Havalimanı'nın pistinde oluşan çökmeler nedeniyle bakım yapılmak üzere 01 Mart-3 1 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılacağını söyledi.

Samsun'a gelerek Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulunan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Atakum İlçesinde bulunan Samsun Golf Sahası Restoran'ında basın toplahtısı düzenledi.Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın 17 yıldır kullanıldığı ve pistinin eskidiğini bundan dolayı da çökmeler meydana geldiğini belirten Ocak, havalimanının 01 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapatılarak bakıma alınacağını dile getirdi. Ocak, pst eskidiği için 2012'den beri sürekli olarak pistin durumunu izlediklerini dile getiren Ocak, "Pistte 19 santimetreye varan çökmeler var. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Sürekli biz bu durumu izledik. Çökme 22 santime vardığı zamanda uluslararası standarttı yitirmiş olacağız. Bundan dolayı uzun süredir ne yapabilirizin araştırması içindeydik. Alt yapı yatırımlarından bir heyeti gönderdik ve gördük ki mevcut pistin 210 metre açılma yapmak durumunda kalacağımız paralel traksiyonu için ilave kamulaşmalar gerekecek. Ayrıca bu kamulaştırma sınırı içerisinde Abdal Deresi var. Bu dereninde deplasesi gerekecek. Tüm bunları detaylı olarak çalıştık. Akabinde 160 milyon TL civarında keşfini hazırladık. Bunu mutlaka ileriki dönemlerde yapacağız" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Pist için yaklaşık 9 milyon TL civarında bir sözleşme imzalanarak ana pistin onarımı için start verdik. Bu işin gerçek süresi 11 aydır. Ancak bu 11 aya bizim 1.7 milyon yolcunun ağırlandığı havalimanımızın tahammülü olamaz. Böyle bir kapanma kabul edilemez. Biz yeniden bir teknik ekip görevlendirdik. Yapılan çalışmalar sonrasında yüklenici firmayı da zorlayıp 24 saat çalıştırarak, 01 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında pisti kapatmaya karar verdik. Allah nasip ederse hiç bir sıkıntı olmadan 3 ay içerisinde pistimizi havacılığımızın arzu ettiği standartlarda tamamen risksiz, Samsun Havalimanımıza yakışır mahiyette tamamlayarak hizmete vereceğiz."

Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın Ordu-Giresun Havalimanı'na yolcu kaydırmak amacıyla kapanacağı yönünde kamuoyundaki iddialar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ocak, "Böyle bir durum söz konusu değildir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bizim otorite kuruluşumuz havalimanları için sürekli denetimlerini yapıyorlar. 2012'den beri onların yazılı raporları çerçevesinde Samsun pistini hep birlikte altyapı yatırımlarını Devlet Hava Meydanlarının teknik kadrosuyla birlikte izliyoruz. Raporlar elimizde Devlet demek belge demek. Daha Ordu-Giresun Havalimanı açılmadan önce biz buradaki pisti birebir inceliyorduk. Bu yorumlar yersiz ve gereksiz. Buraya gerekli müdahaleyi yapmak zorundayız. 2012'den beri bu izlemeler devam ediyor. Yumurta artık kapıya geldi. Bu neşteri atmak zorundaydık" diye konuştu. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, ayrıca Samsun-Çarşamba Havalimanı'nın kapatıldığı zaman taşımanın Amasya- Merzifon Havaalanı'ndan yapılacağını söyledi.

Görüntü Dökümü:

---------------

-Detaylar

-DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın açıklamaları

(SÜRE: 03.09 Dk) (BOYUT: 101 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/SAMSUN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement