Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Lice'deki operasyonda 'mavi liste'de aranan PKK'lı ölü ele geçti (2)DİYARBAKIR VALİLİĞİ: OPERASYON SÜRÜYORLice İlçesi kırsalında 23 Kasım'da başlayan ve halen devam eden Bayrak-30 Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem Operasyonu'nda bugün çıkan çatışmada 1 uzman erbaş, yaralı olarak...

25.11.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lice'deki operasyonda 'mavi liste'de aranan PKK'lı ölü ele geçti (2)

DİYARBAKIR VALİLİĞİ: OPERASYON SÜRÜYOR

Lice İlçesi kırsalında 23 Kasım'da başlayan ve halen devam eden Bayrak-30 Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem Operasyonu'nda bugün çıkan çatışmada 1 uzman erbaş, yaralı olarak kaldırıldığı Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diyarbakır Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "Lice ilçesi güneyinde kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, 23 Kasım 2016 tarihinde başlayan Bayrak-30 J.Uzm.Onb. Sabri ACEM operasyonuna 25 Kasım 2016 günü saat 13.00 itibarıyla devam edilmektedir. İcra edilen operasyon kapsamında yapılan temas araması neticesinde; Aralarında üst düzey teröristlerinin de bulunduğu 6'sı erkek, 1'i bayan olmak üzere toplam 7 bölücü terör örgütü mensubu ölü, 1 terörist ve 1 işbirlikçi sağ olarak teslim olmak üzere toplam 9 terörist/işbirlikçi silah ve teçhizatı ile birlikte etkisiz hale getirilmiş, 9 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 19 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği Şarjörü, 13.300 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği Mühimmatı, 7.600 adet Bixi Makinalı Tüfek Mühimmatı, 65 adet Roket atar sevk fişeği, 1 adet M16 Piyade Tüfeği, 5 adet M16 Piyade Tüfeği Şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 1 adet kuru sıkı tabanca, 10 adet el bombası, 3 adet Yeasu marka sabit telsiz, 2 adet el telsizi, 1 adet el bombası fünyesi, 11 adet piknik tüpü, 5 adet leşker kıyafeti, Mayın/EYP yapımında kullanılan 250 kg amonyumnitrat, 22 adet Cobra el telsizi, 13 adet 100 gr.lık jel patlayıcı, 7 adet jel patlayıcı kablo, 600 metre elektrik kablosu, 30 kg bobin tel ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yağmalanarak Lice kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen 2 araç ele geçirilmiş, Operasyon bölgesinde tespit edilen araziye tuzaklanmış 3 adet EYP yerinde imha edilmiş, Yolçatı terörist mezarlığı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca inşaa edilen yasadışı yapılar ve barınaklar yerinde imha edilmiş, teröristler tarafından kullanılan 2 adet sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir" denildi.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Operasyon kapsamında örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarının imha edildiği belirtilen valilik açıklamasında, "Narko-terörizmle mücadele kapsamında; Uyuşturucu Madde İmal ve Ticaretini yapmak suçundan aranan' 1 şahıs yakalanmış, 3.632 kilo toz esrar maddesi ile Uyuşturucu madde imalinde kullanılan çok sayıda muhtelif suç eşyası ele geçirilerek imha edilmiştir. İcra edilen operasyonda 1 J.Uzm. Erbaş teröristlerle girilen çatışma sonrası yaralı olarak Diyarbakır Devlet Hastanesine sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili adli işlemlere ve 25 Kasım 2016 Cuma günü saat 13.00 itibariyle operasyonel faaliyetlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" ifadelerine yerverildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

=======================

Fırat Kalkanı'nın 17'inci şehidi Bitlis'e gönderildi

Ahmet ÖZER- Mücahit YOLCU/GAZİANTEP, - SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada yaralanarak helikopterle getirildiği Gaziantep'te şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Halit Topuz'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne gönderildi. Şehidin babası Yusuf Topuz oğlunun cenazesinin ardından el sallarken, annesi Şükran Topuz ise "Yiğidim, aslanım güle güle" diyerek gözyaşı döktü.

Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmalarda dün gece yaralanan ve helikopterle getirildiği Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halil Topuz'un cenazesi, öğleden sonra morgdan alınarak 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürüldü. General Hayri Ataman Kışlası'nda şehit Astsubay Halit Topuz için tören düzenlendi. Törene; Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer, CHP Milletvekili Akif Ekici, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Komutanı Ömer Ersever, şehidin annesi Şükran, babası Yusuf, nişanlısı Aslı Yılmaz, kardeşleri ve askerler katıldı. Törende şehidin annesi Şükran, babası Yusuf, nişanlısı Aslı ve kardeşleri ayakta durmakta güçlük çekti.

Özgeçmişi okunan şehit Topuz'un cenazesi, İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edildikten sonra cenaze aracına taşındı. Gaziantep Havalimanı'na getirilen şehit Halit Topuz'un cenazesi, askeri uçağa taşınırken babası Yusuf Topuz, arkasından el sallarken, annesi Şükran Topuz ise "Kuzum, kurban olurum. Yiğidim, aslanım güle güle git" diyerek gözyaşı döktü.

Şehit Astsubay Halit Topuz'un Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda askeri uçağa konuldu ve toprağa verilmek üzere Bitlis'in Ahlat İlçesi'ne gönderildi.

FIRAT KALKANI'NIN 17'NCİ ŞEHİDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DAEŞ militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu harekatta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu.

Harekat kapsamındaki 17'nci şehit olan Halit Topuz'un, ailesiyle Ahlat'tan 10 yıl önce Denizli'ye göç ettiği ve Eskişehir'de yaşayan nişanlısıyla 6 ay sonra yapacakları düğünün hazırlıklarını yaptığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Cenazenin morgdan alınması

Tabutun araca konulması

Tören alanı

Törene katılanlar

Şehit ailesi

Komutanlar

Tabutun uçağa konulması

Saygı duruşu

Ailenin uçağa binmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

=======================

Siverek'te, 'Kadına şiddet' semineri

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında seminer düzenlendi.

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü binasında verilen seminere konuşmacı olarak Sosyal Hizmetler uzmanı Fatma Karal katıldı. 25 Kasım'ın kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü olduğunu anlatan Karal, "^Bu kapsamda her yıl bu şiddeti durdurmak amacıyla ülke genelinde çalışmalar ve etkinlikler yapılmaktadır. Bizde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz Seminerimizin amacı kadınların haklarını hukuki olarak öğretmek ve toplumdaki kadınların şiddete maruz kalışlarını olabildiğince aza indirgemektirö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Seminere katılan kadınlar

Uzmanın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=============================

Bir gecede 10 milyona yakın alabalık telef oldu

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Eşen Çayı üzerine kurulu Abalıoğlu Alabalık Tesisinde, su bendinin yıkılması sonucu oksijensiz kalan 9 milyon 900 bin alabalık telef oldu. Tesisteki zararın 35 milyon liraya ulaştığı kaydedildi.

Seydikemer'in Ören Mahallesi'ndeki Abalıoğlu Alabalık Üretim Tesisinin Eşen Çayı'ndan su almak için kullandığı beton bent, dün (perşembe) saat 19.00'da, kendiliğinden yıkıldı. Bendin yıkılması sonucu alabalık tesisindeki havuzlara su verilemedi. Durgun suda oksijensiz kalan balıkların telef olmaması için bende iş makineleriyle müdahale edildi. Ancak bent 4 saat süren çalışmalara rağmen tamir edilemeyince, tesisteki 228 havuzda oksijensiz kalan 9 milyon 900 bin alabalığın tamamı telef oldu. Tesisteki zararın 35 milyon lira olduğu kaydedildi. Telef olan balıkların temizlenmesi için çalışma başlatıldı.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ"

Tesisin 2 bin 500 ton üretim kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük alabalık üretim çiftliği olduğunu belirten Ören Mahallesi Muhtarı Şahin Ekinci, çok büyük bir felaketle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bendin yıkılmasının ardından tesisin bekçileri tarafından uyarıldığını anlatan Ekinci, "Bendin yıkılması haberi geldikten sonra hemen iş makineleriyle müdahale ettik. Ancak saatlerce süren çabaya rağmen başarılı olamadık. Bent yaklaşık 15 yıllık. Eski inşaat tekniklerinin yetersizliği bu sonucu doğurmuş olabilir" dedi. Tesiste temizlik çalışmalarının başladığını sözlerine ekleyen Ekinci, "Tesisimiz 40 kişiyi istihdam ediyor. Şuan tüm işçilerimiz temizlik çalışması yürütüyor. En kısa sürede çalışmalar tamamlanıp üretime tekrar başlanacaktır. Tesisin sahibi Ergün Abalıoğlu'na geçmiş olsun diliyorum. Kaybettiğimiz milli servetimizdir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Tesisten dış plan genel görüntü

Ölen balıkların görüntüsü

Balık dolu havuzların görüntüsü

Temizlik Çalışmalarından görüntü

Ören Mahalle Muhtarı Şahin Ekinci ile röp.

Haber- Kamera: Ergün TOS/ SEYDİKEMER (Muğla),

=================

Hamile kadın, ikinci kez uyuşturucu ticaretinden gözaltında (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

BURSA'da narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 115 gram sentetik uyuşturucu metamfetamin, 260 gram esrar, 35 ecstasy hap ile 5 gram bonzai ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli arasında, iki hafta önce uyuşturucu ticareti suçundan yakalanan ve mahkemece serbest bırakılan 8 aylık hamile Yeşim Deniz K. da bulunuyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi'ne bağlı narkotik ekipleri, merkez Osmangazi İlçesi Yahşibey Mahallesi'nde bir süre önce operasyon düzenlenen evde, yeniden uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Gece saatlerinde eve operasyon düzenleyen polis, evde yaptığı aramalarda 115 gram metamfetamin, 260 gram esrar, 35 ecstasy hap ile 5 gram bonzai ve hassas terazi ele geçirildi.

Operasyonda, Erdem A., Uğur Y. ve 2 hafta önce yapılan operasyonda gözaltına alınan, daha sonra mahkemece serbest bırakılan 8 aylık hamile Yeşim Deniz K., gözaltına alındı. 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Şüphelilerin emniyetten sevk edilmesi

-Uyuşturuculardan görüntü

-Gemide terörist saldırıya karşı tatbikat

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

========================

ÇANAKKALE Kepez Limanı'nda, ISPS Kod (Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenliği Kodu) yıllık tatbikatı ile acil durum tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta, bir yük gemisine yönelik düzenlenen terör saldırısına karşı ekiplerin müdahale kabiliyeti sınandı.

Çanakkale Kepez Deniz Hudut Kapısı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Celal Sel de iştirak etti. Çanakkale Liman Başkanlığı 3 personel, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı 5 personel ve 1 bot, Özel Harekat Şube Müdürlüğü 18 personel, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü 8 personel ve 1 polis aracı, Çanakkale Gümrük Müdürlüğü 8 personel, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile Çanakkale Müdürlüğü 9 personel, 1 römorkör ve KEGM botu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bomba İmha Müdürlükleri 10 personel ve 3 araç, Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 3 personel ve 1 ambulans, Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 1 personel, Çanakkale Liman İşletmesi de Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu Evren Beceren'in koordinesinde 1 güvenlik amiri, 15 özel güvenlik personeli ve 1 gemi ile tatbikata katılım sağladı.

Tatbikat senaryosu kapsamında olası bir terör eylemine yönelik çalışma yapıldı. Senaryoya göre; Kepez Limanı'nda tahliye yapılmakta olan bir yük gemisinden ayrılan 3 gemi personelinin, gemi acente aracına şüpheli paket yerleştirdikleri tespit edildi. Güvenlik güçlerinin, liman sahasında kontrolleri sağlanmak isterken şüphelilerin acente memurunu rehin alması üzerine başlayan olayda, tatbikata katılım sağlayan tüm birimlerin koordineli çalışması ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin denizden gemiye düzenledikleri operasyon ile rehine kurtarılarak 3 terörist de etkisiz hale getirildi.

Senaryo kapsamında, teröristlerin araca yerleştirdikleri bombanın uzaktan patlatılması sonucunda araçta ve gemide çıkan yangına ise karadan itfaiye ekipleri ve denizden de Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma 4' römorkörü müdahale ederek yangın kontrol altına alındı.

Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatın ardından kapanış toplantısında Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, koordinasyonlu çalışmalarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Özel harekat polislerinin Kepez Limanı'na girişinden görüntü,

-Rehinelere müdahaleden görüntü,

-112 ve itfaiye ekiplerinin yaralıları kurtarmasından görüntü.

Haber: Burak GEZEN- Kamera: ÇANAKKALE,

===================

Dikilili balıkçının ağına mayın takıldı

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde trol balıkçılığı yapan 52 yaşındaki Sezgin Başoğlu'nun attığı ağa, Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı sanılan mayın takıldı.

Dikili'nin yaklaşık 6 mil açığında bu sabah 'Eren K.' adlı teknesiyle avlanan Sezgin Başoğlu'nun attığı ağa, Birinci Dünya Savaşı'ndan kaldığı sanılan yaklaşık 3 metre uzunluğunda deniz mayını takıldı. Çektiği ağdaki cismi gören Başoğlu, şaşkınlık yaşadı. Kısa bir süre sonra bu cismin tarihi bir mayın olduğunun farkına varan Başoğlu, dümeni Dikili Limanı'na kırdı. Durumdan sahil güvenlik ekiplerini bilgilendirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, çevre güvenliğini aldı. Olay yerine uzman ekipler çağırıldı. Uzman ekiplerin incelemesinin ardından mayına ne yapılacağına karar verileceği belirtildi.

Dikilili balıkçı Sezgin Başoğlu, "Denize ne şekilde bırakıldığını bilemiyoruz. Limana getirip ilgililere haber verdik. Koruma altına aldılar. Bundan sonrası onların yapacağı iş" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mayından görnütü

Balıkcı Sezgin Başoğlu ile röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Oben ULU/ DİKİLİ (İzmir)

===================

Uluabat Gölü kıyısında barakada piknik tüpünden zehirlenerek öldü

BURSA'da, ördek avına çıkan ve göl kıyısındaki barakada kahvaltı yapan 25 yaşındaki Onur Yakan, piknik tüpünden sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Olay, bu sabah merkez Nilüfer ilçesi Akçalar Mahallesi Uluabat Gölü kıyısında meydana geldi. Onur Yakan, sabah erken saatlerde Uluabat Gölü'ne avlamak üzere sandalla açıldı. Ailesi ve arkadaşları Onur Yakan'ın telefonuna uzun süre cevap vermemesi üzerine, meraklanarak göl çevresinde araştırma başlattı. Göl kıyısında sandalı gören yakınları, barakaya girince Onur Yakan'ın cesediyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, Yakan'ın öldüğü belirlendi. Kahvaltı yaparken yaşamını yitiren Yakan'ın bulunduğu barakada, yoğun gaz kokusu olduğu ve piknik tüpünün gaz kaçırdığı tespit edildi. Acı haberi alan Onur Yakan'ın arkadaşları ise göl kıyısına gelerek gözyaşlarına boğuldu.

Yakan'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemenin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Onur Yakan'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Sağlık ve jandarma ekiplerinden görüntü

-Köy sakinlerinden görüntü

-Gölden ve köyden görüntüler

Haber: Berktuğ ÖNCÜ/ BURSA,

========================

Baraj inşaatında düşen işçi yaralandı

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde baraj inşaatında çalışan Anıl Özer düşmesi sonucu yaralandı. Mesai arkadaşları tarafından hastaneye getirilen Anıl Özer tedavi altına alındı.

Bugün öğle saatlerinde, Akyazı Ballıkaya Barajı inşaatında çalışan Anıl Özer isimli işçi inşaat alanında dengesini kaybetmesi sonucu düştü. Yaralanan Anıl Özer mesai arkadaşları tarafından Akyazı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Anıl Özer hastanede yapılan müdahale sonrası Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

İşçinin hastaneye getirilmesi

Sedyeye alınarak hastaneye götürülüşü

Haber: AKYAZI(Sakarya), -

========================

Erbaa'da motosiklet hırsızlığı iddiası

TOKAT'ın Erbaa ilçesinde motosiklet hırsızlığı iddiası güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Yeşilyurt Mahallesi Fatih Caddesinde geçtiğimiz Çarşamba günü gece saatlerinde gerçekleşti. Metin Demirkan kendisine ait 50 ED 482 plakalı motosikleti gece evlerinin bulunduğu apartmanın önüne park etti. Sabah motosikletini park ettiği yerde bulamayan Metin Demirkan güvenlik kameralarını izleyince motosikletinin çalındığını anlayarak polise haber verdi. Güvenlik kameralarına yakalanan hırsızın motosikleti çalıştıramadığı için olay yerinden motosikleti iterek uzaklaştığı görüldü. Güvenlik kameralarından şüphelinin kimliğini belirmeye çalışan polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: İbrahim UĞUR/ERBAA(Tokat),

====================

Polisten şiddete karşı bilgilendirme kitapçığı

MUĞLA'nın Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir etkinlik düzenledi. Kentteki kadınlara, haklarının anlatıldığı el kitapçığı ile kırmızı karanfil dağıtıldı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çoğunluğu kadın olan polis memurları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bir etkinlik düzenledi. Polis memurları İskele ve Belediye meydanları ile Neyzen Tevfik Caddesi'nde karşılaştıkları kadınlara, 'Erkek şiddetini önlemede 6284 sayılı kanun' ile ilgili bilgilendirme yaptı. Başpolis Ahmet Uçar yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğe 10 kadın polis katıldı. Yoldan geçen ve kafelerde oturan kadınlara ve gençlere kitapçıklar dağıtıldı. Ayrıca polis memurları, kadınlara kırmızı karanfil verdi.

El kitapçıklarından isteyen Serhat Çağlayan, "Yaşadığımız modern çağda kesinlikle böyle bir şey olmaması lazım. Yolu ise eğitimden geçiyor. Eğitim düzeyimizi ne kadar arttırırsak o kadar da hem kadına hem erkeğe hem de hayvanlara yaklaşımımız çok farklı olur. Cem Yılmaz'ın da dediği gibi eğitim şart" dedi.

Başpolis Ahmet Uçar ise, "İnsanları bilinçlendirebilmek amacıyla, emniyet olarak etkinlik düzenledik. 6284 sayılı kanunu tanıtalım, insanları bilinçlendirelim, bilgilendirelim istedik. Genelde insanlar, çevremizde bu tarz şiddete uğrayan insanlar var diyor. Öyle durumlarda ne yapacağını bilemiyorlar. Bu kitapçık, kanunla ilgili bilgiler veriyor, nereye başvurabileceklerini öğreniyorlar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Polislerin çiçek dağıtmalarından görüntü

Baş Polis Ahmet Uçar ile röp.

Kitapçık verilen kadınlarla ve erkeklerle röp.

Haber: Nilüfer DEMİR- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

==========================

Balıkesir'de ihraç edilen öğretmene destek

BALIKESİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilen sınıf öğretmeni Türkan Karaoğlan'ın mağdur olduğunu savunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise ben de FETÖ'cüyüm. Bu karar yüzde 100 hatalıdır" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Öğretmenler Günü nedeniyle bugün CHP İl Başkanı Ender Biçki ile birlikte KESK'e bağlı Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi'ni ziyaret etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ihraç edilen öğretmen Türkan Karaoğlan'ın büyük mağduriyet yaşadığını savundu. Atatürk İlkokulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Türkan Karaoğlan'ın haksızlığa uğradığını öne süren Sarıbülbül, "Hiçbir Öğretmenler Günü bu kadar buruk geçmemiştir. Şu an Türkiye'de on binlerce öğretmen açığa alındı, on birlercesi ihraç edildi. Balıkesir'de de bizim sendikanın üyesi Türkan Karaoğlan, FETÖ ile ilgisi olduğu söylentisiyle önce açığa alındı, ardından ihraç edildi. Türkan hocam, 15 yıldır sendikamızın üyesi, tanıdığımız, bildiğimiz bir arkadaşımız. Ne Bank Asya'da hesabı var, ne de ByLock kullanmış. TMSF'den aldığımız yazı da bunu kanıtlıyor. ByLock kullansa hakkında adli süreç olur. Adli sicil kaydı temiz, arşiv sicil kaydı temiz. Çocuğunu FETÖ'nün okullarına göndermemiş. Bu yapı ile uzaktan yakından ilişkisi olmamış. Ama kanun hükmünde kararname ile ihraç edildi. Başbakan 'Bu işlemlerde yüzde 1'den daha az seviyede hata var' diye açıklama yapıyor. Ben açık ve net olarak söylüyorum, bu karar kesinlikle hatalıdır. Devletten beklentimiz bir an önce Türkan Karaoğlan'ın göreve iade edilmesidir. Bu devletin borcudur. Devlet haklı ile haksızı ayırmalıdır" diye konuştu.

CHP'Lİ HAVUTÇA BAKAN'A SESLENDİ

CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça ise Türkan Karaoğlan'ın kendisi gibi öğretmen olan eşi Doğan Karaoğlan'ın yakın arkadaşı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"FETÖ bahane edilerek Türkiye'de ne kadar devrimci, Atatürkçü, cumhuriyetçi, hükümete bir şekilde muhalif öğretmen varsa kıyıma uğramaya başladı. Türkan hanımın durumunu öğrendiğimde de Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcısı'na gittim. Türkan hanımın neden ihraç edilmek istendiğini öğrenmek istediğimi söyledim. Bakan Yardımcısı bilgisayarın başına geçti ve MİT'ten aldıkları bilgilere göre Türkan hanımın ByLock kullandığının tespit edildiğini, Bank Asya'da parası olduğunu söyledi. MİT yaptığı çalışma ve eylemlerden dolayı sadece Başbakana karşı sorumlu olan bir kuruluş. Yargı tarafından denetlenemiyor, oradan gelen bilgilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini nereden bileceğiz? Ben buradan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sormak istiyorum. Türkan öğretmeninin uğradığı haksızlık ve adaletsizlik vicdanınızı kanatmayacak mı? Bu kadar toplumda ve kamuoyunda haksız bir şekilde itham edilmesinin sorumlusu kimdir? Bank Asya ile ilişkisi olduğunu iddia eden MİT yetkilileri bunun hesabını nasıl verecek?"

"YÜZDE SIFIRLIK HATA VARSA BURADA VAR"

Havutça'nın ardından yeniden söz alan Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, "Türkan öğretmen FETÖ'cü ise Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül olarak ben de FETÖ'cüyüm. Yani ben öğretmenimi tanıyorum, biliyorum. Kesinlikle FETÖ ile ilgisi yoktur. Yüzde sıfırlık hata payı varsa o pay buradadır" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİ ÖZLEDİM"

33 Yıllık öğretmen olan Türkan Karaoğlan ise, "Uğradığım bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyorum. Bir an önce sınıfıma gitmek ve öğrencilerimle kucaklaşmak istiyorum. Suçlama olarak öncelikle bana herhangi bir şey tebliğ edilmedi. Daha sonra Bank Asya ve ByLock'tan söz edildi. Ben de bankada hiçbir hesabım olmadığına dair TMSF'den yazı aldım. ByLock'la da ilgim yok. Bu konuda da bir işlem yapılmadı. Bu yüzden bana yapılan suçlamalar sıfırlandı. Görevime iade edilmek istiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül'ün konuşması,

-CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın konuşması,

-Öğretmen Türkan Karaoğlan'ın konuşması.

(KJ: Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: DHA/Coşkun YAMAN/BALIKESİR,

==================

Okul duvarına çarpan otomobil öğrencileri korkuttu

BURSA'nın İnegöl ilçesinde Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu önünde öğrencilerin teneffüste olduğu saatte iki otomobil çarpıştı. Kazaya karışan otomobillerden biri okul duvarına çarpınca öğrenciler arasında korkuya neden oldu. Kazada iki kişi yaralandı.

Hamidiye Mahallesi Edebali Caddesi üzerinde seyir halinde olan Uğur B. yönetimindeki 16 LOY 46 plakalı otomobil ile Esen Sokak'tan caddeye çıkan Hidayet E. yönetimindeki 16 KNK 15 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada Uğur B.'nin kullandığı otomobil, Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu bahçe duvarına çarparak durabildi. Öğrencilerin teneffüste olduğu sırada meydana gelen kaza sonrası öğrenciler büyük korku yaşadı. Olay sonrası Uğur B.'nin kullandığı otomobilde bulunan 76 yaşındaki Hacer Baran ile öğrenci torunu 9 yaşındaki Hacer Naz Baran yaralandı. Yaralanan yaşlı kadın ile torunu İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü dökümü

---------------------------

-Kaza yeri görüntü, öğrencilerin görüntüleri, yaralıların görüntüleri

Haber: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement