Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Tahir Elçi, öldürüldüğü yerde anıldı (2)ELÇİ'NİN MEZARINDAKİ ANMAYA CHP HEYETİ DE KATILDIGeçtiğimiz yıl 28 Kasım'da merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören Dört ayaklı Minare'nin altında basın açıklaması yaptıktan sonra, sokağa kaçan 2 PKK'lının güvenlik güçleri ile girdikleri...

28.11.2016 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tahir Elçi, öldürüldüğü yerde anıldı (2)

ELÇİ'NİN MEZARINDAKİ ANMAYA CHP HEYETİ DE KATILDI

Geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalarda hasar gören Dört ayaklı Minare'nin altında basın açıklaması yaptıktan sonra, sokağa kaçan 2 PKK'lının güvenlik güçleri ile girdikleri çatışma sırasında vurularak yaşamını yitiren Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Mezarlıkta düzenlenen anma törenine Elçi'nin eşi Türkan Elçi, HDP milletvekili Feleknas Uca ile Meral Danış Beştaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, avukatlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Amedspor'un taraftar grubu olan Direniş Derneği de, mezarlıktaki anma programına katılarak "Tahir Elçi" yazılı 21 numaralı formayı Elçi'nin mezarına bıraktı.

SEZGİN TANRIKULU: FAİLİ BELLİ BİR CİNAYETE KURBAN GİTTİ

Elçi'nin mezarı başında yapılan anma etkinliğinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Tahir yaşıyor olsaydı, bugün neyin peşinde olurdu sorusunun cevabı, Tahir'in niçin öldürüldüğünün de cevabıdır. Tahir bugün yaşıyor olsaydı son bir yılda gerçekleşen faili meçhul cinayetlerin, yıkımların peşinde olacaktı. Büyük bir titizlikle takip edecekti. Kendisi faili belli bir cinayete kurban gitti. Anısını yaşatacağız. Diyarbakır Barosu onun yarattığı değerler üzerinden hep yürüyecek"dedi.

VELİ AĞBABA: ELÇİ'NİN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE KURŞUN SIKILDI

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba ise, Tahir Elçi'nin temsil ettiği değerlere kurşun sıkıldığını ifade ederek, "Tahir Elçi barışı, demokrasiyi, insan haklarını savunuyordu. O gün sıkılan kurşun sadece Tahir Elçi'nin bedenine değil, bütün bu değerleri savunan insanlara karşı yapıldı. Bizler; barışı, özgürlüğü, insan haklarını, demokrasiyi savunan insanlar olarak Tahir Elçi'nin belli olan katillerinin ve arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması için mücadele edeceğiz. Onun savunduğu değerleri sonsuza kadar savunacağımızı, onun taşıdığı barış bayrağını düşürmeyeceğimizi belirtiyoruz"diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de, Elçi'nin eşi Türkan Elçi'yi olayın olduğu gün tanıdığını belirterek, "O gün,orada sevgili Türkan'ın dik duruşu, gözlerindeki ışığı o zaman gördüm. Bugünkü çığlığı da bölge kadınının çığlığdır. Mücadelesi önünde saygıyla eğiliyorum. Barış adına, özgürlük adına kaybımız olduğunu ifade etmek istiyorum"dedi.

AHMET ÖZMEN: MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Tahir Elçi'nin mirasına sahip çıkacaklarını belirten Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen ise, "Yapılan konuşmalar, gösterilen ilgi Tahir Elçi'nin bu halk için neler yaptığının göstergesi. Bu ilgi ve alakadan Tahir Elçi'nin meslek yaşamında neler başardığını açıkça gösteriyor. Ben mezarı başında tekrar söz veriyorum. Bıraktığı mirasa sahip çıkacağız ve daha da ileriye taşımak için mücadele edeceğiz"diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından toplanan kalabalık tarafından Elçi'nin mezarına kırmızı karanfil bırakıldı. Arapça ve Kürtçe mevlid okutulmasının ardından tören sona erdi. Törenden sonra bazı yaşlı kadınlar Elçi'nin mezarı başında oturarak uzun süre göz yaşı döktü.

Görüntü Dökümü:

Elçi'nin mezarında toplananlar

Anma töreninden görüntüler

Sezgin Tanrıkulu'nun konuşması

Veli Ağbaba'nın konuşması

Fatma Köse'nin konuşması

Ahmet Özmen'in konuşması

Mezara çiçek bırakılması

Mevlit okutulması

Genel ve detaylar

Haber - Kamera: Felat BOZARSLAN- Ahmet ÜN

===============================================

CHP'li Ağbaba, "Milli güvenlik sorunu var, bu sorun hükümeti temsil eden iradedir"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, " Türkiye'de hangi şehirde, ne zaman canlı bomba patlayacağını sorguluyorsak, bu IŞİD denen katil sürüsü Türkiye'de geziyorsa, PKK bu kadar güçlü şekilde eylem yapıyorsa, bunu sağlayan AKP'dir. O Genel Sekreterin temsil ettiği siyasi anlayıştır. Milli güvenlik sorunu var, ama bu milli güvenlik sorunu elinde iktidar olamayan, iktidar erkini kullanamayan ana muhalefet partisi değil, iktidarı temsil eden, hükümeti temsil eden o iradedir"dedi.

"ELÇİ CİNAYETİ, FAİLİ MEÇHUL DEĞİL, FAİLİ MEŞHUR BİR CİNAYETTİR"

CHP'nin Diyarbakır'da düzenlediği çalıştıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya bir yıl önce Diyarbakır'da öldürülen Baro başkanı Tahir Elçi ile ilgili konuşarak başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, "Bu cinayet faili meçhul değil, faili meşhur bir cinayet. Bu cinayet AKP'nin ve politikalarının hedef gtösterdiği, Türkiye'de ve bu bölgede barışı savunan bir insanın katledilmesiydi. Tahir Elçiyi katleden anlayışın politikaları maalesef hızla devam ediyor. Biz Tahir Elçi'nin katillerinin mutlaka bulunmasını istiyoruz. Tahir Elçi'yi katledenlerin arkasındaki gücün bulunmasını istiyoruzki bir daha faili meçhuller yaşanmasın" dedi.

"ERDOĞAN VE AKP, TÜRKİYE İÇİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELMİŞTİR"

Türkiye gündeminin oldukça yoğun olduğunu anlatan Ağbaba, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'ün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği, "Milli güvenlik sorunu haline geldi" sözlerine sert tepki göstererek, "Akılla, mantıkla, ahlakla izah edilecek bir durum değil. Bir insanın bu lafı edebilmesi için ar daralarının çatlamış olması, utanma duygusunu kaybetmiş olması gerekir. Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisinin genel başkanı, hangi milli güvenlik sorunu var? Onu anlayabilmiş değiliz. 2011'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı, 'Suriye politikalarına mezhepçi politika izleme, orada etnik kimliğe karşı bir temizlik hareketi yürütme' diye uyardı. Suriye politikası için 'yanlıştır' dedi. Bugün Suriye'de savaşın içerisine girmiş, her gün şehitlerin geldiği bir dönemle karşı karşıyayız. Irak, İranla, Mısırla, Libya'yla kavgalıyız. Eskiden dünya kadar komşu ülkelerimize kavgalıydık, onlarla ilişkimiz yoktu. Şimdi Avrupayla bir ilişkimiz yok. Eğer bir milli güvenlik sorunu arıyorsa, bu kaçak saraya baksın, kendi siyasi partisine baksın. Bugün hergün şehit haberleri alıyorsak, Türkiye'de hangi şehirde ne zaman canlı bomba patlayacağını sorguluyorsak, bu IŞİD denen katil sürüsü Türkiye'de geziyorsa, PKK bu kadar güçlü şekilde eylem yapıyorsa, bunu sağlayan AKP'dir. O genel sekreterin temsil ettiği siyasi anlayıştır. Milli güvenlik sorunu var, ama bu milli güvenlik sorunu elinde iktidar olamayan, iktidar erkini kullanamayan ana muhalefet partisi değil, iktidarı temsil eden, hükümeti temsil eden o iradedir. Yani saraydadır. Yani, Tayyip Erdoğan, Tayyip Erdoğan bugün Türkiye için, AKP bugün Türkiye için bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. ve mutlaka Türkiye bundan kurtulmalıdır" dedi. OHAL ve Referandum tartışmalarını da değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şöyle konuştu:

"CUMARTESİ OHAL'İ KALDIRIP PAZAR GÜNÜ REFERANDUM YAPACAKLAR"

"Tabiki Refarandumdan önce OHAL kalkar diyor. Anlaşılıyor ki Mart ayında OHAL'i kaldırıp Nisan'da refarandum yapacak. Utanmasalar Cumartesi günü OHAL'i kaldırıp Pazar günü Refardum yapacaklar. 143 gazetecinin tutuklu olduğu, akdemisyenlerin attığı bir imzadan meslekten atıldığı, bir partinin genel başkanını ve grup başkan vekilini söylediklerinden dolayı cezaevine atıldığı bir dönemde Anayasa tartışmları yapılamaz. Özgürlüğün olmadığı, herkesin susturulduğu bir dönemde Anayasa değişikliği çalışması yapılamaz. Bugün yıkıcı bir iradeyle karşı karşıyayız. Bu bölücü ve yıkıcı irade egemenliği meclisten alıp saraya devretmeye çalışıyor. Bu Cumhuriyeti kuran Kürtler, Türkler, Lazlar. Hep beraber kurulan bir Cumhuriyete karşı bir devrimle karşı karşıya. Dün kurucu irade, bugün yıkıcı irade hep birlikte hükümetin değerlerine sahip ve bağlı bizi farklı yapan barış için herşeye rağmen, Suriye, Irak, İran gibi yapmayan değerlerimize sahip çıkarak yani laikliğe, demokrasiye, Cumhuriyete sahip çıkarak bu değerlerimizi savunacağımızı belirtmek istiyorum."

CHP HEYETİ CASTRO'NUN CENAZESİNE KATILACAK

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle hazırlanan taziye mesajını okuyan Ağbaba, CHP olarak kendi imkanlarıyla Castro'nun cenaze törenine katılacaklarını duyurdu.

Tahir Elçi adının Diyarbakır Havaalanı'na verilmesi konusunda bir öerilerinin olup olmadığı konusundaki bir soruya Ağbaba, " Trabzon'da il başkanları toplantısında böyle bir öneride bulunuldu. Halktan böyle bir talep gelirse, biz de bu talebi desteklemekten büyük bir gurur duyarız. Böyle bir talep varsa meclise teklif olarak sunabiliriz" diye yanıtladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Toplantıdan çıkmaları

-Toplantıya katılanlar

-CHP'li heyetten detaylar

-Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'nın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=====================================

Antalya'da terör operasyonu: 4 gözaltı

ANTALYA'da polisin düzenlediği iki terör operasyonunda, biri yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen biri Türk diğeri yabancı uyruklu 2 şüpheli gözaltına alındı. Kaldıkları yerlerde örgütsel dokümanlar ele geçirilen 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İkinci operasyonda ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde öğretim üyesi bir doçent ile özel bir firmanın mali işler sorumlusu 1 kişi gözaltına alındı. FETÖ mensuplarının gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları tespit edilen ve ikametlerinde dijital materyaller ile dokümanlar bulunan 2 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Şüphelilerin ekip arabasından inmesi

Polisle birlikte yürümeleri

Adliyeye girişleri

Dış plan görüntüsü

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULARI/ANTALYA,

===========================================

HDP Van Milletvekili Botan'a 40 yıl hapis istemi

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bazı etkinliklerde terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan hakkında başlattığı soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede Botan hakkında 11 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, anayasa değişikliği kapsamında dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Botan hakkında geçen yıl 27 Nisan, 12 Ekim ve 9 Kasım'da yaptığı konuşmalarla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame ise Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Millletvekili Botan'ın Terör örgütü PKK, elelbaşı Öcalan ile terör ve şiddet eylemlerini övdüğü ve örgütün propogandasını yaptığı belirtildi. Botan hakkında, 'Terör örgütü propagandası yapmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 11 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

BİLGİ İÇİN

=====================================

HÜDAPAR Genel Başkanı: Erken yaşta evlilik toplumun gerçeği

HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, küçük yaşta evliliklerin, toplumun meşru gördüğü bir gerçek olduğunu söyledi.

Antalya'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Zekeriya Yapıcıoğlu, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Basın toplantısında erken yaştaki evliliklere ve çocuk istismarı konusuna değinen Yapıcıoğlu, "Erken yaşta evlilik toplumumuzun bir gerçeğidir. Kanun nazarında bu suç olsa mahkemeler o yaşta evlenen kişileri cinsel istismarcı olarak değerlendirip veya ailelerle birlikte onlara ceza verse bile toplumun nazarında, örfünde, kültüründe bu meşru bir şeydir" dedi.

Toplumun tamamen meşru gördüğü bir şeyi, yüz yıllardır devam ettirdiği bir geleneği tepeden inme kanunlarla yasaklayıp bu insanlara 'tecavüzcü' damgası vurmanın hiç kimsenin hakkı olmaması gerektiğini aktaran Yapıcıoğlu, "Elbette çocuklara tecavüz edenlerin, zorla onların bedenlerine göz koyup hayvani heveslerini tatmin aracı olarak görenlerin en sert şekilde cezalandırılması lazım. Hatta bize göre çocuk yaştaki birine tecavüz edenin cezası idamdan başka da olmamalıdır. Ama kanunun öngördüğü yaştan küçüktür diye toplumun tamamen meşru gördüğü bir şekilde evlenenlerin aynı kategoriye konulması kabul edilebilecek bir şey değildir" diye konuştu. Yapıcığoğlu, Ak Parti'nin değişiklik önergesini yeterince anlatamadığını ve geri çektiğini söyledi.

FETÖDEN İHRAÇ EDİLEN HAKİMLERİN KARARLARI GÖZDEN GEÇİRİLSİN

15 Temmuz darbe girişiminden sonra devletin bütün köşe taşlarına sızan FETÖ ile etkin bir şekilde mücadele edebilmek için olağanüstü hal uygulamasına geçildiğini aktaran Yapıcıoğlu, olağanüstü hal ile hükümetin bazı tasarruflarda bulunması üzerine Avrupa Birliği'nin müzakereleri dondurma kararı aldığını, böylece Avrupa Birliği'nin iki yüzlülüğü bırakıp gerçek yüzünü gösterdiğini kaydetti. FETÖ'ye Avrupa Birliği'nin destek verdiğini ileri süren Yapıcıoğlu, FETÖ'yle ilişkili oldukları gerekçesiyle 4 binin üzerinde hakim ve savcının meslekten ihraç edildiğini söyledi. İhraç edilen yargı mensuplarının verdikleri kararların ayıklanıp mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, basit çıkarlar ve ihtiraslar yüzünden insanların birbirine düşürüldüğünü aktardı.

DOLAR REZERV PARA OLMAKTAN ÇIKARILSIN

Ortadoğu'da ve dünyanın değişik bölgelerindeki tarih boyunca gerçekleştirilen katliamların yüzde 90'ının Hristiyan Batı tarafından yapıldığını savunan Yapıcıoğlu, "Fakat her nasıl oluyorsa, onlar medeni, barışçı, diğerleri ise barbarlar oluyor" dedi. Yapıcıoğlu, dünyanın başına bela olduğunu iddia ettiği ABD'nin gücünü silahlardan değil, karşılığı olmayan dolardan aldığını söyledi. Diğer ülkelerin kendi milli paralarının karşılığı olarak merkez bankalarında altın veya dolar bulundurduğunu belirten Yapıcıoğlu, doların rezerv para olarak kullanılmasından vazgeçilmesi halinde dünyanın büyük bir beladan kurtulacağını ileri sürdü. Yapıcıoğlu, Türkiye'nin sil baştan yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu da söyledi. Buna karşılık Ak Parti ile MHP'nin sınırlı bir anayasa üzerinde çalıştığını anlatan Yapıcıoğlu, yapılacak değişikliği ülkenin menfeatine görmeleri halinde destekleyeceklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Toplantıdan detay

Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun konuşmaları

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==========================================

Milli Eğitim Müdürleri Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA'da Milli Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'nda, 'Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin Eğitimi' konusu görüşüldü.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, genel müdürler, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve 81 İlden gelen Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, sığınmacı çocukların eğitimi için de bakanlık olarak yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, "Türkiye'de yaklaşık 3 milyon mülteci bulunuyor. Bu mültecilerden 830 bini okul çağında çocuklardan oluşuyor. Okul öncesine gidecek çocukları da bunlara eklersek yaklaşık 1 milyon kişi oluyor ve bunları eğitime tabi tutmak lazım. 2015 yılında gördük ki savaştan kaçıp yerleşenler geri dönmeyecekler. Haziran ayı itibariyle Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı öncülüğünde eğitim sistemine Suriyeli eğitim seviyesindeki çocukları da dahil ettik. Bizim sistemimizde 162 bin Suriyeli çocuğun kaydı var ve eğitim görüyorlar" dedi.

Suriyelilerin Türk halkının sınırdaşı, canı ve ciğeri durumunda olduğunu ifade Demirci, "Burası Suriyelilerle bin 500 yıl birlikte yaşadığımız bir coğrafya. Onlarla birçok perspektiften akrabalığımız, kan bağımız var. Biz Suriyeliler meselesine Avrupalıların baktığı gibi bakamayız. Onlar hayata fayda, menfaat, çıkar, vesika üzerinden bakıyorlar. Biz öyle bakmadık, bakamayız. Avrupa Birliği Ülkeleri 500 bin mülteciyi kabul etmemek için referandum yapıyorlar. Onlar 500 bin mülteciyi kabul etmezken, biz 500 bin eğitim veriyoruz. Mülteciler çoğunlukla 23 ilde barınıyorlar. Mültecilerin olmadığı iller bu yıl eğitim sorunlarını tamamıyla çözeceğiz. Okul müdürlerini uyaralım Suriyelileri sistemlerine entegre etsinler" diye konuştu.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise Suriye'deki iç savaştan dolayı Şanlıurfa'nın misafirperver olduğunu, yaklaşık 500 bin Suriyeliyi ağırladığını söyledi. Ülkelerini terk ederek Şanlıurfa'ya gelen bazı Suriyeli çocukların Türkiye'de doğup büyüdüğünü dile getiren Tuna, "Binlerce yıllık tarihin başladığı bu coğrafyada insanlar iç içe geçmiş, kaynaşmış ve ortak bir kültür oluşturabilmiştir. 19 yaş ortalamasıyla Şanlıurfa Türkiye'nin ihtiyacı olan genç nüfus sahip. Türkiye'nin yaş ortalaması ise 30. Burada 650 bin öğrenci var. Bu nüfusu iyi yetiştirmeliyiz. Suriyeli kardeşlerimiz 3-4 yıldır Türkiye'deler. Devletimiz çalışıyor. Bu kardeşlerimizle birlikte yaşayacaksak, eğitim noktasında gerekenleri yapmalıyız. Bunları özümseyerek kendi çocuklarımız gibi yetiştirip, bu ülkeye hizmet etmelerini sağlayacağız. Onların bu konuda bir sorunları yok. Bu ülkeyi seviyorlar. Onlara Türkiye gibi sahip çıkan başka bir ülke yok" şeklinde konuştu.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı

Toplantıya katılan milli eğitim müdürleri

Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===============================================

Şanlıurfa'da hastanede telefon çalan şüpheli yakalandı

ŞANLIURFA'da girdiği hastanenin servis odalarındaki 6 hastanın cep telefonunu çalan Ramazan Y., güvenlik kameralarından saptanarak yakalandı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Esentepe Mahallesi'ndeki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son günlerde artan cep telefonu hırsızlığıyla ilgili çalışma yapan polis, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Kayıtlarda bir kişinin hasta ve refakatçilerinin uyuduğu sırada cep telefonlarını çaldığını belirledi. Ekipler, kayıtlardan kimliğini saptadığı Ramazan Y.'yi hastaneye aynı amaçla geldiği sırada yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Ramazan Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Güvelik kamerası

Şüphelinin hastane koridorunda gezmesi

Şüphelinin hasta odasından telefonu çalması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Şanlıurfa'da uyuşturucu ve hırsızlığa 3 gözaltı

ŞANLIURFA'da polis tarafından operasyon yapılan evde bir miktar eroin ve çalıntı motosiklet parçaları ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

Çalıntı bir motosikletle ilgili çalışma yapan polis, Kadıoğlu Mahallesi'nde bulunan bir eve savcılık izniyle operasyon yaptı. Evde arama yapan ekipler, çalıntı motosiklet parçaları ve satışa hazır bir miktar eroin ele geçirdi. Motosiklet ve uyuşturucuya el koyan polis, evdeki Osman K., Ramazan C. ve Mehmet K.'yı gözaltına aldı.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hastanenin acil servisi

Polis aracından şüphelilerin indirilmesi

Şüphelilere sağlık raporu alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera-Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

==============================================

Gaziantep Baro Başkanı Kahraman'ın acı günü

GAZİANTEP Barosu Başkanı İskender Kahraman'ın 66 yaşında hayatını kaybeden babası Yakup Kahraman, Nizip'te toprağa verildi.

Gaziantep'te tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden Yakup Kahraman' için öğle vakti Nizip Hz. Ali Camisi'nde tören düzenlendi. Törene; Kahraman ailesinin yakınlarının yanı sıra; Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Selçuk Gökçe, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ile Gaziantep ve çeşitli illerde görev yapan çok sayıda avukat katıldı. Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, cenaze töreninde Baro Başkanı Kahraman'a taziye dileklerini iletip başsağlığı diledi.

Yakup Kahraman'ın cenazesi, cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Cenazeye katılanlar

Cenaze namazı

Metin Feyzioğlu'nun taziyelerini iletmesi

Baro Başkanı Kahraman'ın taziye kabulü

Cenaze Namazının Kılınması

Cenazenin götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Bak şu tilkinin yaptığına

DENİZLİ'nin Çardak İlçesi Gölcük Mahallesi'nde bulunan camide hoparlörlerden ezan okunamaz hale gelince cemaatin yaptığı araştırmada, minareye girerek kendine yuva haline getiren tilkinin, elektrik kablolarını kemirdiği ortaya çıktı. Minareye giren itfaiye ekipleri, tilkiyi güçlükle yakalayarak doğaya bıraktı.

İlginç olay, geçen cumartesi günü, Çardak'ın Gölcük Mahallesi'ndeki camide yaşandı. Gölcük Camii'nde ezan okunurken minaredeki hoparlörden uzun süredir ses çıkmaması üzerine cemaat, minareye çıkarak sebebini araştırdı. Minareye çıkan cemaatten bir kişi, şerefeye bakınca bir tilki gördü. Tilkinin hoparlöre giden elektrik kablosunu kemirerek zarar verdiği, bu nedenle ezan sesinin çıkmadığı ortaya çıktı. Cemaat tilkinin minareden alınması için Çardak Belediyesi'ni haber verdi. Camiye gelen itfaiye ekibi, minarenin en üst noktasına tırmanan tilkiyi, güçlükle yakaladı. Tilki daha sonra doğaya bırakıldı. Girdiği minarede merdivenlerden tırmanarak en üst noktaya çıkan tilkinin burayı kendi yuvası haline getirdiği, elektrik kablolarını kemirmesi sonucu ezan sesinin çıkmadığı anlaşıldı. Belediye ekipleri, zarar gören kabloları değiştirerek elektrik arızasını giderdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ekiplerin minareye girmesinden görüntü,

-Vatandaşın tilkiye seslenmesinden görüntü.

Haber: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

=================================================

Ortaca'daki kazada 2 kişi yaralandı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde otomobilin çarptığı motosikletteki 2 kişi kazada yaralandı.

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında, Okçular Mahallesi'nde meydana geldi. Arkadaşı 30 yaşındaki Bayram Arslan'ı arkaya oturtan 4 aylık evli 27 yaşındaki Feridun Karaduman'ın yönetimindeki 48 D 8985 plakalı motosiklete, anayola çıktığı sırada, Ortaca'dan Dalyan yönüne gelen Kıvanç Dinçer'in kullandığı 45 K 5672 plakalı otomobil çarptı. Kazada motosikletle birlikte savrulup yola düşen sürücü Karaduman ve arkadaşı Arslan, yaralandı. Yaralılardan Feridun Karaduman Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne, Bayram Arslan ise Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Arslan yapılan ilk müdahale sonrası Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne sevk edildi. Her iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Yaralıların yakınları kazayı duyunca hastaneye koştu, sinir krizi geçirdi.

Otomobil sürücüsü Dinçer'i gözaltına alan jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Kaza yerinden görüntü

Yaralılardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

=================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği
    21:36 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: 31 Mart seçimleri Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çorum'un Sungurlu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye Yüzyılı'nın önemli bir eşiği olduğunu belirtti. Işıkhan, AK Parti'nin halka hizmet ettiğini ve bu gücü milletten aldığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dünya standartlarının üzerine çıkacak bir belediyecilik anlayışıyla şehirlerini geliştireceklerini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı
    21:27 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hatay'daki çalışmalara ilişkin bilgi aldı

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile birlikte Hatay'a gitti. Bakan Güler, 8'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda inceleme ve denetlemelerde bulunduktan sonra Hatay Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı'dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor
    21:22 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı: Çiftçi finansal sorunlar nedeniyle üretimden vazgeçiyor

    Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, tarım sektörünün finansal sorunları ve girdi maliyetlerinin çiftçilerin üretimden vazgeçmesine neden olduğunu belirtti. Doğan, tarım sektörünün karşılaştığı sorunların çözümü için devlet desteklerinin güçlendirilmesi, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, toprak koruma uygulamaları ve pazarlama altyapısının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.


Advertisement