Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

1)YOĞUN SİS VE KAR SÜRÜCÜLERİ ZORLADIDENİZLİ- Antalya Karayolu'nda yaşanan yoğun sis ve tipi şeklindeki kar yağışı, sürücüleri olumsuz etkiledi.

26.01.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)YOĞUN SİS VE KAR SÜRÜCÜLERİ ZORLADI

DENİZLİ- Antalya Karayolu'nda yaşanan yoğun sis ve tipi şeklindeki kar yağışı, sürücüleri olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin 25 metreye kadar düştüğü Cankurtaran Mevkii'nde araçlar, ilerlemekte güçlük çekti.

Denizli- Antalya Karayolu'nda yoğun sis ve tipi şeklindeki kar yağışı etkili oldu. Cankurtaran Mevkii'nde ve Tavas- Serinhisar yolu arasında, sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü. Sürücüler, olumsuz hava şartları yüzünden zor anlar yaşarken; ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışıyla birlikte kayganlaşan yolda küçük çaplı kazalar yaşandı. Trafik ekipleri tarafından bölgede denetimler sürerken, oluşturulan kontrol noktalarında sürücüler dikkatli olunması konusunda uyarıldı. Karayolları ekipleri tarafından güzergah boyunca tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Denizli-Antalya Karayolundan görüntü

Yoğun sis detayı

Küçük çaplı bir kaza yapan şoför röp.

Trafik ekiplerinden görüntü

Karayolları ekiplerinden detay

(Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

=======================================

2)ABD ASKERİNE ÇUVAL EYLEMİ YAPAN TGB ÜYESİ SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

ADANA'daki İncirlik Üssü'nde, ABD askeri Nicholas Allen Rockwell'in başına çuval geçirmeye çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak'ın 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmalarına devam edildi. ABD'li asker Rockwell, sanıklardan şikayetçi oldu. Çukurova Üniversitesi Kulübü öğrencileri, geçen yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'ndaki etkinliğe katıldı. TGB üyesi olan üniversite öğrencileri Yalçın Semir Akarsu ile Cenk Kızılırmak, etkinliğin sona ermesinin ardından üsten ayrılmadı. Akarsu ile Kızılırmak, askeri üs içerisinde karşılaştıkları asker Nicholas Ailen Rockwell'in yolunu kesti. Akarsu, iddiaya göre, "2003 yılında askerimizin başına çuval geçirdiniz. Bunun ve ülkemizdeki terör olaylarının sorumlusu sizsiniz" diyerek yanında bulunan çuvalı Amerikan askerinin başına geçirmeye çalıştı. Türk askerinin müdahale ettiği Akarsu ile bu sırada eylemi kamerayla kayda alan Cenk Kızılırmak hakkında hakaret, askeri bölgeye izinsiz girmek ve askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanununa muhalefet suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

OLAY ANLIK GELİŞTİ

Davanın ilk duruşmasında savunma yapan Yalçın Semir Akarsu, eylemi tasarlayarak yapmadıklarını savundu. Akarsu, "ABD yıllardır ülkemizi bölme politikası izlemektedir. PKK ve PYD gibi terör örgütlerini desteklemektedir. Bunun yanı sıra Ortadoğu'da yıllardır katliamlar yapmaktadır. Bizim tepkimiz 2003 yılında Irak'ın Süleymaniye kentinde meydana gelen çuval hadisesine yönelik tepkiydi. 15 Temmuz darbe girişiminde bu milletin gösterdiği irade bizim bu eylemi gerçekleştirirken gösterdiğimiz irade ile aynıdır" diye konuştu. Cenk Kızılırmak ise yaşanan olaylara tepki için böyle bir eylem yaptıklarını söyledi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Nicholas Allen Rockwell ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kendileri bana yol tarifi sormuşlardı. Bir tanesi pantolonunun kemer kısmından beyaz renkli bir şey çıkardı. Bunun daha sonra çuval olduğunu anladım. Çuvalın ağız kısmını açarak üzerime yürüyüp kafamdan geçirmeye çalıştı. Bu esnada bana birkaç defa da yumruk atmak istedi. Bunu engelledim. Birisi de aramızda geçen bu olayı cep telefonuyla kayıt altına alıyordu."Duruşmanın ikinci duruşmasında Akarsu'nun avukatı müvekkilinin çok sayıda yakın dövüş sporlarında lisansı bulunduğunu, 'darp etme' gibi bir niyeti olması halinde bunu rahatlıkla yapabileceğini söyledi. Tanık olarak ifade veren etkinliğe katılan iki öğrenci de etkinlik sonunda otobüsün geride kalan öğrencileri almak için durduğu sırada sanıkların otobüsten indiklerini anlattı. Hakim, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.Yalçın Semir Akarsu, duruşma sonunda İncirlik Üssü'nde yaptıkları eylemle milletin iradesini ortaya koyduklarını belirterek, "Türk gençliği ve milleti teröre karşı tepkilidir. Amerikan emperyalizminin desteklediği FETÖ, PKK ve IŞİD terörüne, Türk gençliği İncirlik Üssü'nde askerinin kafasına çuval geçirerek 2003'te askerimize yapılan saygısızlığının öcünü alarak dile getirmiş bulunmaktadır. Kararlılığımız sürüyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Basın açıklanmasının okunması

SÜRE: 02'41" BOYUT: 301 MB

Haber-Kamera: Salih ÜÇTEPE/ADANA,

=====================================================

3)GAZİANTEP'TE, 2016'DA EĞİTİME 186 MİLYON LİRALIK YATIRIM

GAZİANTEP Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, kentte 2016 yılında en çok yatırımın 186 milyon lira ile eğitime yapıldığını söyledi.Bu yılın 1'inci Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcısı Uğur Aladağ başkanlığında yapıldı. Gaziantep Valiliği Konferans Salonu'ndaki toplantıya kaymakam, belediye başkanları ve kurum ile kuruluşların temsilcileri katıldı. Vali Yardımcısı Uğur Aladğ, 2016 yılında il genelinde toplam 588 projenin yürütüldüğünü belirtti. Aladağ, projeler arasında en çok bütçenin 186 milyon liranın eğitime ayrıldığını kaydetti. Aladağ, eğitimin ardından en çok bütçenin ise enerji, ulaştırma, tarım, sağlık sektörünün izlediğini vurguladı. Aladağ'ın konuşmasının ardından kurum ve kuruluşların temsilcileri, projeleri hakkında bilgi verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Toplantıya katılanlar

Halil Uyumaz'ın konuşması

İl müdürlerinin konuşması

Toplantıya katılanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 144 MB

=========================================================

4)TARTIŞTIĞI EŞİNİ BAŞINDAN SİLAH KABZASIYLA YARALAYIP KAÇTI

EDİRNE'de Aydın K., tartıştığı eşinin başına silah kabzasıyla vurarak yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Mehtap K., ilk müdahalesinin ardından tedaviyi kabul etmeyip acil servisten ayrıldı.

Olay, Barutluk Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında meydana geldi. BY-9 blok giriş katında oturan Aydın K., tartıştığı eşi Mehtap K.'nın başına silah kabzasıyla vurarak yaraladı. Daha sonra ise evlerinin kapısında havaya ateş ederek olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekiplerince ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Mehtap K. tedavi altına alındı. Başı sarılan Mehtap K., tedaviyi kabul etmeyip hastaneden ayrıldı. Polis, olaydan sonra kaçan şüpheli Aydın K.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Olay yeri ve polis ekipleri

-Apartman girişi kan izleri

-Olay yeri inceleme ekipleri

-Mehtap'ın babasının açıklaması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=====================================================

5)FETHİYE'DE HAYVAN HIRSIZLIĞINA 2 TUTUKLAMA

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, yaklaşık bir ay içinde çok sayıda ev ve ağıldan hırsızlık olayına karıştıkları ileri sürülen 3 kişiden 2'si tutuklandı. Çalıntı küçükbaş hayvanları ağılında sakladığı belirlenen diğer şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, geçen 1 Ocak'tan itibaren ilçenin farklı mahallelerindeki dört ayrı evden hırsızlık yapılması ve beş ağıldan küçükbaş hayvanların çalınması üzerine harekete geçti. Polis, evlerinin çevresindeki ağıllardan küçükbaş hayvanları çalınanların ifadeleri ve bölgedeki güvenlinlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından, iki şüpheli üzerine yoğunlaştı. İki şüpheli, takibe alındı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Geçen 23 Ocak'ta, saat 23.30 sıralarında kiraladıkları otomobille, Çiftlik Mahallesi'ndeki bir ağıldan iki keçi çalan hırsızlar, kaçmaya çalışırken Çiftlik Kavşağı'nda durduruldu. Otomobilin bagajındaki keçilerle birlikte suçüstü yakalanan 30 yaşındaki S.V. ve 17 yaşındaki K.K. gözaltına alınıp, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler, polisteki sorgularında, çaldıkları küçükbaş hayvanları Çırpı Mevkisi'ndeki ağıla götürdüklerini itiraf etti. Bunun üzerine polis, ağılın sahibi 28 yaşındaki M.D.'yi de gözaltına aldı.

Şüphelilerin ağıl ve evlerindeki aramada ele geçirilen ve çalıntı olduğu anlaşılan bir televizyon ile 10 küçükbaş hayvana el konulup, tutanakla sahiplerine teslim edildi. Polisteki işlemlerinin ardından dün (çarşamba) akşam saatlerinde Fethiye Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden S.V. ve K.K. tutuklandı. Diğer şüpheli M.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Otomobilin bagajında ele geçirilen keçilerin fotoğrafı

-Şüphelilerin Fethiye Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement