Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Dha Yurt Bülteni - 9

CHP'li Özel, tepki çeken o ismin istifasını açıkladıCHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1 milyon 200 bin liralık haberleşme faturası kriz yaratan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in bugün divan başkanlığından istifası için dilekçesini verdiğini açıkladı.

04.02.2017 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Özel, tepki çeken o ismin istifasını açıkladı

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1 milyon 200 bin liralık haberleşme faturası kriz yaratan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in bugün divan başkanlığından istifası için dilekçesini verdiğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa eski Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi'nin babası Mustafa Tanrıverdi'nin Kula İlçesi Kurşunlu Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in TBMM divan başkanlığı üyeliğinden istifasını verdiğini açıkladı. Türkmen'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatına uyduğunu belirten CHP'li Özel, "Başkanlık divanı üyesi Elif Doğan Türkmen az önce başkanlık divanından istifa ettiğine dair dilekçesini TBMM'deki nöbetçi katipliğe sundu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendisinin istifa etmesini uygun olacağını ifade etmiş, bu beklentisini iletmişti. Elif hanımda Genel Başkanın talebi üzerine TBMM'ye Başkanlık divanından dilekçeyi bugün nöbetçi memurluğa verdi. Konuyla ilgili pazartesi günü gerekli işlem meclis başkanlığı tarafından yapılacaktır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklaması

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN- Hasan YİĞEN/ KULA (Manisa),

========================================

Bakan Akif Çağatay Kılıç'tan sahte genelge tepkisi

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sahte Başbakanlık genelgesi hazırlayanlara tepki gösterip, "Sahtekarlığı da başka boyutlara taşıdılar" dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Niğde'de Ak Parti İl Danışma kurulu toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla sosyal medyada yayılan ve kamu kurumlarına gönderildiği iddia edilen 'hayırlı işler', 'hayırlı günler', 'hayırlı cumalar', 'hayırlı sabahlar', 'hayırlı akşamlar', 'hayırlı olsun', 'hayırlı dersler' gibi kalıpların kullanılmaması gerektiğine ilişkin sahte genelgeyi hazırlayanlara tepki gösterdi.

Bakan Kılıç, "Ya bunlar affedersiniz sahtekarlığı da başka boyutlara taşıdılar. Bir ülke Başbakanın imzasını taklit etmek kimin haddine düşmüş. Bunlar boyut değiştirmeye başladı. Bu rejim tartışmasına getirmeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, sosyal, laik bir hukuk devletidir. Bitti bunu tartışan yok. 2002'den beri projeler ve ihracatlar da hep önümüze bir takım bürokratik engeller çıkarmaya çalışanlar oldu. Genelde memur arkadaşlar, bürokrasideki arkadaşlar bir işin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını anlatırlar. Biz yönetim sistemini değiştireceğiz diyoruz. Sorumlu olanın belli olduğu, yasama orda, yargı orda, yürütme orda. Peki bu erkler kalkıyor mu? Yok. Tam aksine güçlenerek yoluna devam ediyor. Milletvekilinin görevi yasama yapmak. Yasalarla ilgili düzenlemeleri denetlemek. Yargı tabi ki bağımsız olacak ve tarafsız olacak" diye konuştu.

Bakan Kılıç, daha sonra Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ömer Halisdemir Üniversitesi kampüsünde bulunan Sultan Kılıçaslan Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın karşılama görüntüsü

Bakanın açıklaması

Valilik ziyareti

Valilik makamından detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

==============================================

Bozdağ: Kaçan darbeciler mutlaka hesap verecekler

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'ye ve Türk milletine ihanet eden ne kadar terör örgütü varsa, hepsinin 'hayır' için işbirliği yaptığını öne sürerken, "Şimdi CHP de, HDP de aynı safta eylem birliği yapmışlar. Hedefleri de Türkiye'nin hükümet sistemini değiştirmesine engel olmak. Allah'ın izniyle bu iş 'evet'le bitecek ve 'evet'le yollar açılacakö dedi. Bozdağ, yurt dışına kaçan darbecilerin mutlaka adalet önüne çıkarılıp hesap vermelerini sağlamanan boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

KAÇAN DARBECİLER MUTLAKA HESAP VERECEKLER

Partisinin Yozgat il teşkilatı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Bozdağ yaptığı konuşmada, 2016 yılının 5 Temmuz darbe teşebbüsüyle Türk demokrasisi, Türk siyasi hayatı bakımından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bozdağ, " 15 Temmuz'da Türkiye'nin hem siyaseti, hem yönetimi, hem meclisi, hem medyası, hem sivil toplum örgütü, hem de halkımız farklı durmuş. Ölümüne hep beraber demokrasi demiş, hukuk demiş, milli irade demiş ve darbecilere Türkiye'yi değil, dünyayı dar etmiştir. Şimdi Amerika'ya, Almanya'ya, başka yerlere kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar; hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bulmak, milletin yargısının önüne çıkarıp, hesap vermesini sağlamak bizim boynumuzun borcudur. Kaçan darbeciler mutlaka hesap verecekler. Kaçanlar, kaçtıklarıyla kalacaklarını düşünmesinler. Millete yaptıklarının, bu devlete yaptıklarının, şehit ettiklerinin, gazi yaptıklarının, akıttıkları kanların, bu millete ve devlete yaptıkları ihanetin cezasını mutlaka görecekler. Ondan kimsenin endişesi olmamalıdırö diye konuştu.

HAYIRCILARIN SAFINA BAKIN

Bakan Bozdağ, referandum konusunda terör örgütlerinin işbirliği içerisinde olduklarını ifade ederek, "Bakın hayırcıların safına. PKK'ın ele başları açıklama yapıyor. 'MHP ve AK Parti anlaştı, bizi bitirecek' diye. Onun için 'aman bu sistem gelmesin' diye herkesi seferber ediyorlar. Pensilvanya'daki bedduacı FETÖ terör örgütünün elebaşı bütün kadrolarıyla onlar da 'hayır' çıksın diye uğraşıyorlar. DHKP-C terör örgütü dahil ne kadar Türkiye'ye ve Türk milletine ihanet eden terör örgütü varsa, hepsi hayır için işbirliği yapıyorlar. Şimdi CHP de, HDP de aynı safta O hedefi gerçekleştirmek için eylem birliği yapmışlar. Hedefleri de Türkiye'nin hükümet sistemini değiştirmesine engel olmak"dedi.

MHP ÜZERİNE OYUNLAR OYNANIYOR

Milliyetçi Hareket Partisi üzerine oyunlar oynandığını belirten Bakan Bozdağ, "Oynayanlar da belli. Bu milletin hukukunu her zaman çiğneyenler, oradan buradan karıştırıyorlar. Zannediyorlar ki, ülkücüleri, MHP'lileri, vatanını, milletini sevenleri PKK ile hedef birliğinde aynı amaç için ter döktüreceklerine inanıyor bu zavallılar. AK Partilileri böyle yaptıracaklarına, Saadet Partilileri, Büyük Birlik Partilileri böyle yaptıracaklarına inanıyorlar. Boşa kürek çekmeyin. Ne bir AK Partili, ne bir MHP'li, ne bir Saadet Partili, ne de BBP'li, PKK ile hedef birliğine ve bu 'hükümet sistemine hayır' kampanyası yapmaz, yapılmasına dahi izin vermez. Onların vatan, millet ve devlet sevgisi buna mani olur" diye konuştu.

GELECEĞİMİZİ YENİDEN KURMALIYIZ

Türkiye'nin geleceği için sistem değişikliğinin gerekli olduğunu belirten Bakan Bozdağ, "Türkiye'mizin gelecekte daha güçlü olması için bu hükümet sistemi değişikliğini el birliğiyle yapmamız ve halkımızın 'evet' demesiyle Türkiye'nin geleceğini yeniden kurmalıyız. Büyük Türkiye'nin temelleri inşallah 'evet'lerle atılacaktır. Ben, bölgesinde ve dünyada güçlü yol ve pota belirleme kudretine sahip büyük bir Türkiye için 'evet' diyorum, 'evet' diyorum, 'evet' diyorum. Yozgatlı da 'evet' demeye var mı?. Allahın izniyle bu iş 'evet'le bitecek ve 'evet'le yollar açılacakö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bakan Bozdağ'ın gelişi

-Salondan görüntü

-Bakan Bozdağ'ın konuşması

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, -

==============================================

Nizip'te otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücülerden biri yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde meydana geldi. İlçe merkezine giden Yahya E. yönetimindeki 27 N 2220 plakalı otomobil ile Yasemin K. yönetimindeki 80 DR 824 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan Yahya E.'nin kullandığı otomobil ters döndü. Kazada hafif yaralanan sürücü Yahya E., hastaneye götürülürken, hasar oluşan otomobiller de çekiciyle yoldan kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------

Kaza yapan otomobiller

Ekiplerin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

================================================

Çığ altında kalan 120 küçükbaş hayvan telef oldu

BİNGÖL'ün Adaklı İlçesi'ne bağlı Mercan Köyü Zavuk Mezrası'nda geceyarısı meydana gelen çığın altında kalan 120 küçükbaş hayvan telef oldu. Hava muhalefeti nedeniyle yolu kapalı olan köye ekiplerin ulaşamadığı, çevre köylerden gidenlerin de zamanında Zavuk Mezrası'na ulaşamadığı belirtildi.

Tunceli ve Elazığ illerinin kesişti yüksek dağlık alanda bulunan Adaklı İlçesi'ne bağlı Mercan Köyü Zavuk Mezrası'nda gece yarası çığ düştü. Çığ düşmesi sonucu hayvancılık yapan Filit Ölgörmüş'e ait hayvan ağılı kar yığınları altında kaldı. Tek başına hayvanları kutarma konusunda yetersiz kalan Ölgörmüş, yetkililerden yardım istese de yolun aşırı kar yüzünden kapalı olması nedeniyle ekipler köye ulaşamadı. Bunun üzerine çevre köylerdeki tanıdıklarını arayan Ölgörmüş, yardım istedi. Tanıdıklarının da saatler sonra ancak mezraya ulaşması, kar yığınlarının altında kalan 120 küçükbaş hayvanının telef olmasına sebep oldu. Hayvan sahibi Filit Ölgörmüş, mezradaki az sayıdaki yakını ile yaptığı kurtarma çalışması, hayvanlarının kurtarılması için yetmedi.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi yakınlarında bulunan Zavuk Mezrası'nda hayvancılık yaparak geçimini yapan Filit Ölgörmüş, hayatı boyunca çalışarak aldığı küçükbaşhayvanlarının telef olduğunu belirterek, "O gece çok soğuktu. Kar yağıyordu, tipi ve fırtına da vardı. Kimse dışarı çıkamıyordu. Dağlar kadar büyük bir kar yığını hayvanlarımın kaldığı ağılın üzerine kaydı. Önce tek başıma kurtarmaya çalıştım. Ama beceremedim. Yetkililerden yardım istedim ama yollar kapalıydı. Çevredeki köylerde yaşayan tanıdıklarımı aradım. Onlar da çok geç geldi. Gelene kadar hayvanlarım telef olmuştu. Bir çok hayvan tücarrına borcum var, şimdi onu nasıl öderim? Devlet yetkililerinin bana yardım etmesini istiyorum. Bu bir doğal affet. Hayvanlarım doğal afet sonucu telef oldu. Aksi halde ben de ailem de perişan oluruz" dedi.

Haber: Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN (Elazığ), -

================================================

Buz tutan Çıldır Gölünde şölen büyüledi

ARDAHAN'ın Çıldır ilçesinde yaklaşık 123 kilometrekare yüzölçümü buzla kaplı Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır'da 'Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni' büylüledi.

Ardahan'ın doğal ve turistik zenginliklerinin uluslararası tanıtımını hedef alan 'Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni', Çıldır Gölü Sosyal Tesisleri mevkisinde yapıldı. Ektinliğe Vali İbrahim Özefe, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, çok sayıda vatandaş katıldı. Çıldır Belediyesi tarafından kardan yaptırılan Atatürk ve Çıldır'lı Aşık Şenlik heykeli ve Şeytan kalesi figürü katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Donmuş göl üzerinde yapılan Eskimo evleri ise en ilgi çeken çalışmalardan biri oldu. Eskimo usulü yapılan evlerde oturarak sohbet eden vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleninde, Atlı okçuluk, Atlı cirit, Rahvan, Dörtnala, Atlı kızak, Kayaklı koşu yarışları ve buz pateni gösterisi yapıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü buzlu zeminde yapılan cirit gösterisi nefesleri kesti. Müsabakalarda attan düşen ciritçiler izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi.

Program son bölümünde Vali İbrahim Özefe, Milletvekili Orhan Atalay ve protokol üyeleri daha önceden Çıldırlı balıkçılar buzu kırarak göle attığı ağlardan Eskimo usulü balık çektiler. Protokol üyelerinin Eskimo usulü balık tutmaları ardından bir anda soyunmaya başlayan ve kendisinin dalgıç olduğunu söyleyen bir vatandaş, "Asıl büyük balık burada" diyerek göle girmek istedi. Kaymakam Bedirhan İmamoğlu ve çevredekilerin müdahalesi ile son anda vaz geçirtildi. Şölenin bitmesi ardından şöleni izlemeye gelen vatandaşlar göl üzerinde davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Etkinlikten sonra bir açıklama yapan Vali İbrahim Özefe, "Çıldır, kışın bir başka güzel, yazın bir başka güzel. Ardahan'ımızın bu güzelliklerine güzellik katan Çıldır gölünü görmeye herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Protokolün Çıldır Gölü üzerinde incelemeleri

-Vali İbrahim Özefenin konuşması

-Buz üzerinde halk oyunları gösterisi

-Yarışmacıların katılımcıları selamlama seremonisi

-Atlı kızak yarışı

-Atlı okçuların gösterisi

-Eskimo evlerinden görüntü ve röp.

-Cirit gösterisi

Protokolün Eskimo usulü balık avlaması

-Suya girmek isteyen bir vatandaşı ikna etme görüntüleri

-Buz tutan göl üzerinde vatandaşların halay çekmeleri

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI -/ ARDAHAN

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement